Weekoverzicht: vierkante ogen

Oeps, ik ben een dag te laat met mijn weekoverzicht! Vergeven jullie het me?

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

bulgursalade met vegetarische worst

Het was de ultieme lazy sunday, ik heb dan ook geen idee meer wat ik überhaupt heb gedaan. In mijn telefoon staat bij 21 februari enkel de bovenstaande foto. Ik at blijkbaar bulgursalade met vegetarische braadworst. Verder kon ik ook niet zo veel doen want met mijn gekneusde pols was ik enigszins beperkt in mijn doen en laten. Inmiddels gaat het trouwens alweer helemaal goed met mijn hand en pols! Gelukkig maar, want met maar één hand kunnen typen, is als blogger een ware nachtmerrie.

 

Maandag

productieve maandag

Hophop, ik wilde er een productieve maandag van maken. En dat lukte! Gewapend met mijn noise canceling koptelefoon en liters thee heb ik een begin gemaakt aan de inleiding van mijn masterthese. Hoera! Ik vind het heel leuk om ermee bezig te zijn en merk dat ik er helemaal in opgezogen word. Ik ben toch wel blij dat ik mijn eigen onderwerp heb gekozen, dat maakt het veel interessanter. Als mijn onderzoeksonderwerp wat meer afgebakend is, zal ik een update geven over wat (en hoe) ik nu precies wil gaan onderzoeken. Eerlijk gezegd weet ik dat zelf ook nog niet zo goed nu, ha.

Dinsdag

storytel met ollie

De blogpost die ik met Storytel had geschreven kwam online, ik was blij om te zien dat er zoveel leuke en enthousiaste reacties op kwamen! Ik ben nog steeds veel aan het luisteren met de app. Ik wissel momenteel meerdere boeken af, dit zijn tot nu toe nu mijn aanraders:

  • Het Rosie Effect (of Het Rosie Project als je met deel 1 wil beginnen), zo aandoenlijk en grappig tegelijk. Ik luister dit boek graag als ik op de fiets zit.
  • En dan nog iets, want Paulien Cornelisse is geweldig, ik hóud van haar humor. Bij het luister van dit boek moet ik regelmatig hardop lachen. Taal is zeg maar echt mijn ding heb ik lang geleden gelezen en is ook een aanrader.
  • Hitchhikers Guide to the Galaxy, voorgelezen door Stephen Fry. De film vind ik fantastisch, maar helaas ben ik nooit toegekomen aan het lezen van de boeken. Dus ik ben begonnen met het luisteren ervan!

Woensdag

 

ollie bij de dierenarts

Studiegenootje Daniëlle kwam langs voor kopjes thee en om Ollie te ontmoeten. Ze had zelfs cadeautjes voor hem meegenomen! Later op de dag gingen we met Ollie naar de dierenarts. Er was niets ergs, maar voor mijn eigen gemoedsrust wilde ik hem even laten checken. Hij is helemaal goedgekeurd! Yes. Het gaat ook gewoon supergoed met hem. Je kan wel merken dat zijn stressniveau nog vrij hoog is en dat hij snel overprikkeld is. Maar wat wil je ook met al die veranderingen in een korte tijd? Nu we er goed op letten dat hij genoeg rust en structuur heeft, gaat dat ook steeds beter. Go Ollie!

Donderdag

paaseitjes van hema

Ik ging aan de slag voor HEMA, op de foto zie je al een sneak preview waar de blogpost over gaat. Tip van de dag: de karamel-zeezout paaseitjes zijn ZO LEKKER. Het was gelukkig weer mooi weer en hebben veel gewandeld met Ollie. Ik vind het echt leuk om met hem te wandelen, hij is altijd zo vrolijk en nieuwsgierig. En voor mij is het ook fijn omdat ik anders de hele dag met mijn hoofd achter de computer zit.

Vrijdag

kong toy

Vandaag was Ollie voor het eerst een half uurtje alleen thuis terwijl Steve en ik naar de dierenwinkel gingen en het ging heel goed! We gebruikten de app Athome zodat we op de telefoon konden inloggen om via de webcam op de laptop naar hem te kijken of alles goed ging. Mocht ‘ie toch onrustig worden dan konden we met de microfoonknop tegen hem praten, zo goed bedacht! Maar het was niet nodig, hij heeft de hele tijd lief in zijn bench geslapen. Ik ben een trotse mama. (Toen ik nog geen verstand had van honden vond ik een bench altijd heel zielig omdat ik het als een gevangenis zag, maar blijkbaar vinden ze een bench gewoon een rustige, veilige plek, als een soort gezellig hutje met kussens. Ollie gaat er altijd uit zichzelf in liggen in ieder geval.) Na dit hoogtepunt van de dag kwamen we thuis met een nieuw kussen en een speeltje (nee, het komt niet van de Christine le Duc, al zou je dat wel bijna denken door de vorm) voor Ollie, aten we zuurkoolwraps naar recept van de Groene Meisjes en ging ik weer verder met mijn literatuuronderzoek. Als avondeten zwichtte ik voor een makkelijk pakje van Knorr omdat mijn hoofd proppievol zat en had nog nooit zo veel spijt omdat het leek op Ollie-braaksel.

Zaterdag

weekplanner van team confetti

Ik was de hele dag weer druk met de inleiding van mijn masterthese. Gelukkig had ik tussendoor gezonde afleiding door te wandelen met Ollie. En kreeg ik een superleuke weekplanner van Team Confetti bezorgd! Handig voor bij het studeren. Als vooronderzoek heb ik een lijst samengesteld met alle actieve Nederlandstalige persoonlijke blogs over chronische ziekte die ik kon vinden met erbij over welk onderwerp ze gaan. Ik kan niet zomaar hier en daar wat blogjes bij elkaar sprokkelen, maar dit moet allemaal op systematische wijze zodat als iemand anders mijn onderzoek zou herhalen, degene op dezelfde resultaten uit zou komen. Dat was dus HEEL VEEL hersendodend werk. Mijn ogen waren vierkant en mijn hoofd voelde als plumpudding dus ’s avonds ging ik lekker culinair voor een diepvriespizza. En ik beloofde aan mijzelf dat ik vanaf morgen echt weer zelf moest gaan koken. Ollie en ik hebben de hele avond op de bank geluierd met de nieuwe serie Love, te vinden op Netflix, aanrader!

Ik wens jullie een heeeeele fijne week en Ollie geeft jullie lebber-kusjes!

Back to Top