Weekoverzicht: vierkante ogen

Oeps, ik ben een dag te laat met mijn weekoverzicht! Vergeven jullie het me?

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

bulgursalade met vegetarische worst

Het was de ultieme lazy sunday, ik heb dan ook geen idee meer wat ik überhaupt heb gedaan. In mijn telefoon staat bij 21 februari enkel de bovenstaande foto. Ik at blijkbaar bulgursalade met vegetarische braadworst. Verder kon ik ook niet zo veel doen want met mijn gekneusde pols was ik enigszins beperkt in mijn doen en laten. Inmiddels gaat het trouwens alweer helemaal goed met mijn hand en pols! Gelukkig maar, want met maar één hand kunnen typen, is als blogger een ware nachtmerrie.

 

Maandag

productieve maandag

Hophop, ik wilde er een productieve maandag van maken. En dat lukte! Gewapend met mijn noise canceling koptelefoon en liters thee heb ik een begin gemaakt aan de inleiding van mijn masterthese. Hoera! Ik vind het heel leuk om ermee bezig te zijn en merk dat ik er helemaal in opgezogen word. Ik ben toch wel blij dat ik mijn eigen onderwerp heb gekozen, dat maakt het veel interessanter. Als mijn onderzoeksonderwerp wat meer afgebakend is, zal ik een update geven over wat (en hoe) ik nu precies wil gaan onderzoeken. Eerlijk gezegd weet ik dat zelf ook nog niet zo goed nu, ha.

Dinsdag

storytel met ollie

De blogpost die ik met Storytel had geschreven kwam online, ik was blij om te zien dat er zoveel leuke en enthousiaste reacties op kwamen! Ik ben nog steeds veel aan het luisteren met de app. Ik wissel momenteel meerdere boeken af, dit zijn tot nu toe nu mijn aanraders:

 • Het Rosie Effect (of Het Rosie Project als je met deel 1 wil beginnen), zo aandoenlijk en grappig tegelijk. Ik luister dit boek graag als ik op de fiets zit.
 • En dan nog iets, want Paulien Cornelisse is geweldig, ik hóud van haar humor. Bij het luister van dit boek moet ik regelmatig hardop lachen. Taal is zeg maar echt mijn ding heb ik lang geleden gelezen en is ook een aanrader.
 • Hitchhikers Guide to the Galaxy, voorgelezen door Stephen Fry. De film vind ik fantastisch, maar helaas ben ik nooit toegekomen aan het lezen van de boeken. Dus ik ben begonnen met het luisteren ervan!

Woensdag

 

ollie bij de dierenarts

Studiegenootje Daniëlle kwam langs voor kopjes thee en om Ollie te ontmoeten. Ze had zelfs cadeautjes voor hem meegenomen! Later op de dag gingen we met Ollie naar de dierenarts. Er was niets ergs, maar voor mijn eigen gemoedsrust wilde ik hem even laten checken. Hij is helemaal goedgekeurd! Yes. Het gaat ook gewoon supergoed met hem. Je kan wel merken dat zijn stressniveau nog vrij hoog is en dat hij snel overprikkeld is. Maar wat wil je ook met al die veranderingen in een korte tijd? Nu we er goed op letten dat hij genoeg rust en structuur heeft, gaat dat ook steeds beter. Go Ollie!

Donderdag

paaseitjes van hema

Ik ging aan de slag voor HEMA, op de foto zie je al een sneak preview waar de blogpost over gaat. Tip van de dag: de karamel-zeezout paaseitjes zijn ZO LEKKER. Het was gelukkig weer mooi weer en hebben veel gewandeld met Ollie. Ik vind het echt leuk om met hem te wandelen, hij is altijd zo vrolijk en nieuwsgierig. En voor mij is het ook fijn omdat ik anders de hele dag met mijn hoofd achter de computer zit.

Vrijdag

kong toy

Vandaag was Ollie voor het eerst een half uurtje alleen thuis terwijl Steve en ik naar de dierenwinkel gingen en het ging heel goed! We gebruikten de app Athome zodat we op de telefoon konden inloggen om via de webcam op de laptop naar hem te kijken of alles goed ging. Mocht ‘ie toch onrustig worden dan konden we met de microfoonknop tegen hem praten, zo goed bedacht! Maar het was niet nodig, hij heeft de hele tijd lief in zijn bench geslapen. Ik ben een trotse mama. (Toen ik nog geen verstand had van honden vond ik een bench altijd heel zielig omdat ik het als een gevangenis zag, maar blijkbaar vinden ze een bench gewoon een rustige, veilige plek, als een soort gezellig hutje met kussens. Ollie gaat er altijd uit zichzelf in liggen in ieder geval.) Na dit hoogtepunt van de dag kwamen we thuis met een nieuw kussen en een speeltje (nee, het komt niet van de Christine le Duc, al zou je dat wel bijna denken door de vorm) voor Ollie, aten we zuurkoolwraps naar recept van de Groene Meisjes en ging ik weer verder met mijn literatuuronderzoek. Als avondeten zwichtte ik voor een makkelijk pakje van Knorr omdat mijn hoofd proppievol zat en had nog nooit zo veel spijt omdat het leek op Ollie-braaksel.

Zaterdag

weekplanner van team confetti

Ik was de hele dag weer druk met de inleiding van mijn masterthese. Gelukkig had ik tussendoor gezonde afleiding door te wandelen met Ollie. En kreeg ik een superleuke weekplanner van Team Confetti bezorgd! Handig voor bij het studeren. Als vooronderzoek heb ik een lijst samengesteld met alle actieve Nederlandstalige persoonlijke blogs over chronische ziekte die ik kon vinden met erbij over welk onderwerp ze gaan. Ik kan niet zomaar hier en daar wat blogjes bij elkaar sprokkelen, maar dit moet allemaal op systematische wijze zodat als iemand anders mijn onderzoek zou herhalen, degene op dezelfde resultaten uit zou komen. Dat was dus HEEL VEEL hersendodend werk. Mijn ogen waren vierkant en mijn hoofd voelde als plumpudding dus ’s avonds ging ik lekker culinair voor een diepvriespizza. En ik beloofde aan mijzelf dat ik vanaf morgen echt weer zelf moest gaan koken. Ollie en ik hebben de hele avond op de bank geluierd met de nieuwe serie Love, te vinden op Netflix, aanrader!

Ik wens jullie een heeeeele fijne week en Ollie geeft jullie lebber-kusjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 reacties op “Weekoverzicht: vierkante ogen

 1. chucky1012 schreef:

  Ik hoop dat je snel beter bent.
  Typen met één hand is niet fijn.
  Wat ziet de salade er heerlijk uit.
  Zo een lieve schattige hond.
  We hebben een fox terriër.
  Ze is nu 4 1/2 maand oud.
  Leuke planner.
  Ik ga meteen even kijken…..

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Karlijn schreef:

  Ah, zulke lieve foto’s van Ollie! En fijn dat het onderzoek doen leuk is, dat maakt het ook een stuk makkelijker om er aan te werken dan als je het een prutonderwerp vindt.

  | Reageer op deze reactie
  1. Lies schreef:

   Oh wat krijg ik zin in chocolade als ik die foto zie. Maar ik doe nog tot Pasen zonder, dus nog even tanden bijten…

   | Reageer op deze reactie
 3. Melle schreef:

  GO OLLIE! Oo ik ben fan hoor 🙂 En dankjewel, dankzij jou (en De Groene Meisjes) ben ik nu ook aan de luisterboeken. Heb vorig week ‘a fault in our stars’ geluisterd en ben deze week begonnen aan #girlboss. Het is ook zo handig dat ik dan een boek voorbij zie komen – bijvoorbeeld Hitchhikers Guide to the Galaxy – dat ik die dan direct op mijn boekenplankje kan zetten. HOERA! Nou, einde gratis pr reclame 😉 Heel veel beterschap met je pols! X

  | Reageer op deze reactie
 4. Roos schreef:

  Leuk om te zien dat het zo goed gaat met Ollie! Ik wil ook heel graag een hond en ben dus echt jaloers!! Helaas werken mijn vriend&ik fulltime dus kunnen we geen hond nemen.
  Die wraps zien er trouwens ook erg goed uit, misschien ga ik die deze week ook maken! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Ik ging net met m’n man boodschappen doen en toen zagen we een beagle, zegt Johan (mijn man): KIJK, OLLIE! Haha 😀 Ik vind het een schatje, fijn dat het zo goed gaat met hem!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah geweldig, ik moest zo om jouw reactie (of de reactie van Johan eigenlijk) lachen haha 😀 Ollie voelt zich vereerd hoor!

   | Reageer op deze reactie
 6. Desi schreef:

  Nou we hebben een extra dag dit jaar, dus ik denk dat iedereen t je vergeeft dat je een dagje later bent (en anders vast ook wel). Ollie is echt zo schattig. Ik dacht altijd dat ik een kattenmens was, maar dooe Bunny von D werd ik ook een beetje konijnenmens en nu ga ik ook richting hondenmens. Iris wat doe je met me??

  | Reageer op deze reactie
  1. Marjolijn schreef:

   Ik denk dat je gewoon een dierenmens bent 😉 Ollie is inderdaad superleuk!

   | Reageer op deze reactie
  2. Iris schreef:

   Haha het is Steve’s schuld! Ik was ook nooit een hondenmens, ik liep er altijd met een grote boog omheen want ik vond ze zelfs best eng. Maar Steve is opgegroeid met een hond en die vind ze heeelemaal geweldig dus heeft hij mij uiteindelijk toch aangestoken haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Nathalie schreef:

  Toch heerlijk als je het werken aan je thesis af en toe eens kunt onderbreken door een wandeling met Ollie. Dat komt je productiviteit ook ten goede.
  Knap dat jij tussen meerdere boeken tegelijk kunt afwisselen. Ik heb het al meermaals geprobeerd maar dat lukt me dus echt niet. Ik ben benieuwd naar het Rosie project. Momenteel lees ik Voor jou van Jojo Moyes en dat is alvast ook een aanrader! Ik ben in tijden niet meer zo enthousiast geworden van een boek. Echt zo een feelgood-boek en dat kon ik nu wel eens gebruiken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Bente schreef:

  Ik kan me zo voorstellen dat Ollie een perfecte match met jullie is, omdat jij wellicht aan hem kan relateren wat die overprikkeling. Fijn dat jullie helemaal dol op hem zijn!

  En heel veel succes met je scriptie. Lijkt me inderdaad lekker dat je af en toe wel naar buiten moet! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja precies! Ik zei al tegen Ollie ‘ik snap jou wel, ik houd ook niet van al dat bezoek’ toen hij helemaal op was nadat er mensen langs waren geweest. Want ik was zelf ook helemaal op :’) Heeel erg bedankt 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Tessa schreef:

  Hey Iris, hoe kom jij toch aan die leuke en interessante onderzoeksonderwerpen? Ik zit zelf al bijna 2 maanden te denken wat ik nu wil, en ben eigenlijk nog niks verder (al heb ik dan wel een andere studie)…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oei dat is lastig! Ik weet het eigenlijk ook niet.. Bij mij was het meer een samenkomst van dingen die ik interessant vind (bloggen + narratieve psychologie) waar ik een subonderwerp (chronische ziekte) bij bedacht. En dan zoek ik daar wat meer literatuur over waardoor ik mijn onderwerp steeds meer kan afbakenen. Maar het zal ook wel weer per studie verschillen hoe makkelijk het is om aan een onderwerp te komen. Met psychologie kan je heeeeel veel gelukkig, al kan dat ook juist weer een nadeel zijn :p Ik hoop dat je snel een onderwerp kan bedenken! Welke studie doe je? 🙂

   | Reageer op deze reactie
 10. Marilyn schreef:

  Hoe gaat het met Steve? Ik zie hem in je overzicht twee keer buitenshuis, dus hopelijk klopt mijn gedachte dat zijn enge House ziekte wat minder sterk aanwezig is.
  Veel succes met je masterthese (:

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeps, late reactie, sorry! Het gaat al veeeel beter gelukkig. Hij kan steeds verder lopen zonder heel erg moe te worden. Al is hij nog steeds wel snel moe, maar niet zo erg meer dat hij alleen maar ziek op de bank kan liggen. Dus het gaat zeker de goede kant op, yay 😀 Zo lief dat je dat je afvroeg!

   | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Fijn dat het wat beter gaat met je hand, anders kom je niet zover met je masterthese. Veel succes daarmee!

  | Reageer op deze reactie
 12. Elyne schreef:

  Oh, zo’n kongspeeltje is super! Ik maak altijd zelfgemaakte snoepjes op basis van pindakaas voor de hondjes. Moet je maar es googlen, gezond en leuk voor Ollie! Knuffel!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik ben al veel recepten tegen gekomen (ook al zelf pindakaaskoekjes gemaakt!) en zelfs hele maaltijden die je in de kong kunt bereiden, echt leuk 😀 Wat voor een soort snoepjes maak je dan? Ook koekjes?

   | Reageer op deze reactie
 13. Jorinde schreef:

  Jaa die chocolade eitjes zijn hier ook al favoriet! Beterschap met je hand en ik ben heel benieuwd naar je afstudeeronderwerp!

  | Reageer op deze reactie
 14. Deisy schreef:

  Wat fijn om te horen dat je gekneusde pols wel weer aan het herstellen is: ik begrijp dat het heel naar is om te tikken haha 😉 Ik doe het je in ieder geval niet na. En af en toe lekker makkelijk eten moet kunnen hoor (ik doe het ook hoor, no shame in the game hehe), gewoon idd niet te hard voor jezelf zijn daarin 😉 Enne lebber kusje aan Ollie terug haha! X

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ollie zegt dankjewel!! (Met een beetje vertraging haha, oeps late reactie)

   | Reageer op deze reactie
 15. Silke schreef:

  Wat een geniaal idee om theezakjes op te bergen! Onthoud ik!

  En leuk dat het zo goed gaat met Ollie 🙂 een hondje in huis is zó fijn!

  | Reageer op deze reactie
 16. Charelle schreef:

  Hitchhiker door Stephen Fry heb ik ook geluisterd, echt geniaal vond ik dat! :’D En heerlijk dat je nu zo fijn kunt wandelen met Ollie af en toe, dat doet een mens zoveel goed!

  | Reageer op deze reactie
 17. Elaintje schreef:

  Ja grappig hè hoe zo’n kleine overzichtelijke ruimte juist zo fijn kan zijn voor dieren. Fijn dat je gestart bent met je these! En Ollie is in een fijn huisje terecht gekomen.

  | Reageer op deze reactie
 18. Wauw, wat cool dat jullie Ollie gewoon in de gaten kunnen houden als jullie weg zijn. Dat wil ik ook! Niet omdat ik bezorgd ben, maar omdat ik ze snel mis als ik niet thuis ben (crazy dat lady for life yo). Succes met studeren, you can do it!

  | Reageer op deze reactie
 19. Miriam schreef:

  Damnnnn wat mis ik chocolade (eet dat niet meer) als het weer Pasen is! (en kerst, sinterklaas en alle andere excuses om chocolade te eten) ;p

  | Reageer op deze reactie
 20. Veerlez schreef:

  Wat een heerlijk weekoverzicht! Vooral dat nummer is geweldig! <3
  & ik had verwacht dat ik luisterboeken geweldig zou vinden, maar ik vind het eigenlijk vrij lang duren! Ik lees veel sneller dan dat, maar het is wel ideaal voor bij treinreizen of de afwas!

  | Reageer op deze reactie
 21. Linda schreef:

  Wat fijn dat je al zoveel aan je studie hebt kunnen doen, ben erg benieuwd welke kant je op gaat, het onderwerp soreekt me aan. Wat is Ollie toch een lekker ding 🙂 en wat heerlijk dat het zo goed gaat, jullie passen zo goed bij elkaar. Succes met je Masterthese!

  | Reageer op deze reactie
 22. Nienke schreef:

  Ahw. Zulke lieve leuke foto’s weer van Ollie , Hij is wel echt een leukerd hoor!
  En wat fijn dat je pols weer hersteld is, Typen blijft lastig natuurlijk met een hand.
  Succes met je masterthese!

  | Reageer op deze reactie
 23. Thea schreef:

  Mocht je nog zo’n blog zoeken voor je vooronderzoek, Every Life has a story .. mijn eigen blog over het hebben van 11 verschillende (zeldzame) ziekten in één lichaam, bv. NMO. zie link …

  | Reageer op deze reactie
Back to Top