Weekoverzicht: alleen maar moois

Halloooo allemaal, welkom bij een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

groentesoep

Het was een rustige zondag: een beetje bloggen, wat huishoudelijke dingen en vooral veel Netflix en soep. De afgelopen tijd heb ik veel House M.D. gekeken op Netflix, vorige week heb ik alles gezien en ben toen begonnen met Love. Daarna The Fall (mega aanrader!), maar óók dat heb ik nu helemaal uitgekeken, bummer. Ik zit eraan te denken om mijn Netflixabonnement weer even stop te zetten tot er weer genoeg nieuwe titels bij komen, want ik heb inmiddels al het leuks wel gezien, geloof ik.

Maandag

twente milieu

Aww, slapende Olliebol. Hij is zo lief! Ik schoof alles voor mijn these even aan de kant en ging veel bloggen. Regelde wat dingen in huis en kocht een schattig mini-GFT-bakje voor op het aanrecht. (En voelde me een suffe huisvrouw dat ik daar zo blij mee was.) Een studiegenootje wees me trouwens op een leuke challenge, het heet 100-100-100 en wordt in meerdere gemeenten georganiseerd. Het doel is om met 100 huishoudens 100 dagen lang 100% afvalvrij te gaan. Op de website kan je zien welke gemeenten meedoen, al zijn sommige edities al geweest geloof ik. Ik heb me in ieder geval aangemeld voor de editie van Twente Milieu, dat kan tot en met 18 maart. Hopelijk geeft me dat wat extra motivatie om nog beter afval te scheiden en te letten op verpakkingsmateriaal bij het boodschappen doen. Als het goed is krijg je wekelijks opdrachten en moet je bijhouden hoeveel restafval je produceert. Ik ben benieuwd!

Dinsdag

marmer plakfolie

Ik moest eigenlijk werken aan mijn these, maar ik voelde de intense drang om onze lelijke salontafel te beplakken met plakfolie. Ik wil al honderd jaar een andere salontafel omdat we nog steeds de goedkope Ikea tafel hebben die ik kocht toen ik voor het eerst op mijzelf ging wonen. Maar ik kom nooit een leuke tegen (en eerlijk gezegd vind ik dat soort interieur-dingen altijd een beetje zonde van mijn geld) dus dan de beschadigingen op de tafel maar camoufleren! Met marmer-motief, want dat is hip als ondergrond voor foto’s. Ook was deze dag een mooie mijlpaal want Steve ging voor het eerst weer naar zijn stage. Sinds de kerstvakantie zat hij ziek thuis, dus súperfijn en goed dat hij nu dingen langzaamaan weer op kan pakken. Ollie vond het maar stom, hij was natuurlijk gewend dat Steve altijd thuis was. Toen Steve ’s avonds weer thuis kwam waren ze (letterlijk) onafscheidelijk. En ik maakte tomatensoep met ricotta, mmm..!

Woensdag

wandeling

Oeh yeah, mooi weer! De moeder van Steve kwam op bezoek en ik kreeg Merci-chocolaatjes, lief! ’s Middags maakte ik tosti’s die er hartstikke fotogeniek uitzagen door mijn marmer-creatie. En verder was ik druk met schrijven, schrijven en schrijven. En maakten we tussendoor een lange wandeling met Ollie. Thank god voor Ollie, anders zou ik de afgelopen weken onafgebroken achter mijn computer geplakt zitten. Ik denk niet dat ik zonder hem de motivatie zou hebben om tussendoor buiten wandelingen te maken.

Donderdag

vexx

Ik begon de dag met een shake van Vexx, uit een pakketje dat ik vorige week al had laten zien. Ik moet nog even wennen aan de smaak geloof ik, de eerste slok smaakte naar vloeibaar karton als ik heel eerlijk ben. Maar daarna werd het steeds beter en het is wel handig om in huis te hebben als je net als ik je shit niet voor elkaar hebt en ’s ochtends nooit eten in huis hebt. Voor lunch en avondeten heb ik wel altijd zin om mijn best te doen, dus ik maakte met Steve suuuuperlekkere hummus. Tussendoor kwam er een vegetarisch barbecue boek binnen, leuk! Het boek is als het goed is aan het eind van deze maand te koop. Via bol.com al wel te reserveren! (affiliatelink zodat ik kan sparen voor een barbecue)

Vrijdag

these

Vandaag was de eerste deadline van mijn these; het inleveren van de eerste versie van mijn inleiding. Voor een eerste versie ben ik er best tevreden mee! Ik heb in totaal zo’n negen inlevermomenten met elke keer de week erop een feedbackgesprek met mijn begeleidster. Een paar jaar geleden leek het schrijven van een these mij een heel groots en intimiderend iets. Vooral een these van 30 studiepunten in plaats van 10 (omdat ik geen stage doe), dat staat ongeveer gelijk aan 28 uur per week. Maar nu ik het zo in delen doe, valt het best mee. Tussendoor at ik hummus als lunch, jummm. En ’s avonds aten we risotto. Op Snapchat gaf ik tips hoe je de allerrrbeste risotto maakt. En ik las in het nieuwste Panda Magazine van WNF, deze krijg je als je donateur bent. Er staan deze keer veel interessante dingen in en mooie illustraties!

Zaterdag

shit happens

De druk van het eerste inlevermoment van mijn inleiding was eindelijk weg, dus nu kon ik de hele dag fijn bezig voor mijn blog! En Steve ging voor het eerst weer naar zijn bijbaan om te zien of het goed zou gaan. Wij waren best wel bang dat hij nog máánden ziek zou zijn, zoals je een paar weekoverzichten terug nog kon lezen, dus het is echt een mega opluchting dat het nu beter gaat. Gek, hoe het allemaal kan lopen. December en januari verliepen zo rampzalig, volgens mij ben ik kílo’s afgevallen van de stress (ineens passen mijn kleren weer van voordat ik stopte met roken!). De narigheid leek zich maar op te stapelen. En nu gebeuren er alleen nog maar moois geel_hartje

Fijne zondag!

Back to Top