Weekoverzicht: wijn, cafeïne & popcorn

Ik maakte popcorn, nam liters cafeïne tot me en begon de week met wijn op het terras. Welkom in een nieuw weekoverzicht! O ja, mochten mijn lievelingsliedjes ook jouw lievelingsliedjes zijn: ik heb een playlist gemaakt met alle lievelingsliedjes van de week tot nu toe. Je vindt ‘um hierrr.

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

Ratatouille

Ik ben helemaal van het simpele & snelle eten de laatste tijd. Deze keer maakte ik ratatouille, waarom maak ik dat niet vaker? We aten er rijst en een klodder Griekse yoghurt bij, jummm. Het recept lijkt op deze variant van Jamie, maar mijn versie was een stuk simpeler.

Maandag

wijn op maandag

Met een vriendin ben ik een huis gaan bezichtigen. (Voor haar, niet voor mij!) Na de tijd spraken we af met onze BFF op het terras. Dat hadden we al veel te lang niet meer gedaan. En zo werden er op de maandagmiddag wijn en wodkalime’s besteld. Het leven is goed. In de stad kocht ik nog wat laatste spulletjes voor de winactie die morgen online zou komen. En voor mijzelf o.a. gedroogde vlierbloesem voor thee, een blikje gerookte paprikapoeder en HEMA soft matte lipsticks. De paarse die ik daarvan heb vind ik heel mooi, ik wilde er ook nog lentekleuren bij: nr. 5 en 7 werden het. Pretty! Vanaf vandaag kwam trouwens ook de tweede weekopdracht van de afvalvrij-challenge waar ik aan meedoe online: tel elke dag het aantal nieuwe producten dat je opent. Op de foto zie je dat ik daar nog wel wat beter op kan letten, oei. Ik dacht dat het meeviel, maar als je eenmaal gaat tellen hoeveel verpakkingen je op een normale dag gebruikt, dat is echt veel!

Dinsdag

popcorn

In recepten zie ik vaak ‘Puy linzen’ in het ingrediëntenlijstje staan. Normaal kies ik dan voor normale linzen, maar nu wilde ik het eens goed doen. Wow, zo lekker! ’s Avonds maakte ik het ook bij de welbekende bulgursalade en zelfs Steve vond de linzen te vreten. En toen was het tijd voor een film en zelfgemaakte popcorn. Ik maakte er een kruidenmix bij met gerookt paprikapoeder, jum! Het is nu mijn doel om allemaal verschillende popcornvarianten te maken. Zoals karamel-zeezout popcorn, whut!! Verpakkingstechnisch ook nog eens heel verantwoord, want met één zakje maïs kan je heel wat bakken popcorn maken.

Woensdag

energydrink

Yay, ik vierde mijn blogverjaardag (6 jaar + 1 dag) met een winactie en ik moest bijna huilen van àlle lieve berichtjes die ik kreeg. Wauw. De laatste tijd ben ik druk met van alles en nog wat en heel eerlijk gezegd voelt mijn blog op dat soort momenten als een blok aan mijn been. Want mijn studie heeft op dit moment prioriteit zodat ik zo snel mogelijk kan afstuderen. Alleen bloggen vind ik weer veel leuker om te doen. Oww.. Ik weet nog steeds niet hoe ik dat het beste kan combineren, want ik wil beide op 100% doen. Dat kan natuurlijk niet, lastig! Maar toen kreeg ik al jullie leuke en lieve berichtjes en wist ik weer waar ik het voor deed. Ik kreeg er gelijk een motivatie boost van, oeh yeah. Zin om allemaal leuke artikelen te maken als ik daar weer plek in mijn agenda/hoofd voor heb!

Donderdag

werken aan thesis

Hophop ik moest écht even flink aan de bak voor mijn onderzoek. De volgende tussentijdse deadline komt steeds dichterbij en ik moet er nog zoooooveel voor doen. Ik snap dus echt niet hoe studenten dit kunnen combineren met werk en sociale dingen, of ligt het gewoon aan mij? Gelukkig bestaat er koffie en energydrink. Ik ben er inmiddels achter dat als ik exact de goede hoeveelheid cafeïne naar binnen werk, verdeeld over de dag, en mijn noise canceling koptelefoon op doe, een Ritalin-effect wordt geactiveerd. Alleen dan zonder de bijwerkingen. ZÓ FIJN als concentreren eens goed gaat. Want dat vind ik aan mijn gehele studiecarrière tot nu het meest frustrerend: ik weet dat ik het kan en genoeg motivatie heb, maar de concentratie is nergens te bekennen waardoor het er maar niet uitkomt. Ik had eerlijk gezegd ook nooit verwacht dat ik zo ver zou komen met studeren. Ben gewoon een masterthesis aan het schrijven. Jongens. Hoe dan?! (Mocht je dus ook studie struggles hebben: er is hoop.)

Vrijdag

cigkoftem

En weer een hele dag bezig met mijn onderzoek, het ging supergoed! En ging daardoor veel te lang door met vierkante ogen als gevolg. Nadat ik lekker had gewandeld met Ollie bestelde ik voor het eerst bij Çigköftem, dat is een grote keten die sinds kort ook in Enschede zit. Yes, meer keuze wat betreft vegetarisch eten! De çigköfte, gemaakt van bulgur en specerijen, is zelfs vegan. En helemaal niet zo duur, volgens mij was ik 13 euro voor ons beide kwijt. Ik moest er even aan wennen dat het een koud gerecht is, maar na een paar happen was ik om. Superlekker! Enige nadeel was het vele verpakkingsmateriaal, dat is iets waar ik nu extra veel op let door de weekopdracht van de afvrij-challenge waar ik aan mee doe natuurlijk! Maar het hield me dan ook weer niet tegen om eten te laten bezorgen.. Dus wat dat betreft ben ik nog steeds niet een gigagoede hippie.

Zaterdag

soft matte hema nummer 7

Oh man, ik dacht ik doe even de inkomstenbelasting. Maar ik had geen rekening gehouden met een aantal eisen waar ik aan moest voldoen om als ondernemer te worden gerekend en kwam toen voor een niet zo leuke verrassing te staan toen ik bij het laatste scherm aan kwam. Auw. Ik heb er het hele weekend van gebaald, maar ik heb me inmiddels alweer herpakt. Het is maar geld. Dingen als gezond en gelukkig zijn, zijn vééél belangrijker. Ik kan alweer lachen! Vooral omdat Ollie de hele ochtend onder mijn bureau op mijn voeten lag te slapen, aww.. Dat was de eerste keer dat hij dat deed, normaal blijft hij beneden in de kamer liggen als ik boven aan het werk ben. Wat is hij toch lief! Hoe kunnen zo veel baasjes toch afstand van hem hebben gedaan? Gekke mensen. (P.S. Ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar mijn huid wordt steeds beter,yes yes!!)

Ik hoop dat jullie een leuk Pasen hebben gehad en dat het weer een fijne week wordt!

Back to Top