Weekoverzicht: wijn, cafeïne & popcorn

Ik maakte popcorn, nam liters cafeïne tot me en begon de week met wijn op het terras. Welkom in een nieuw weekoverzicht! O ja, mochten mijn lievelingsliedjes ook jouw lievelingsliedjes zijn: ik heb een playlist gemaakt met alle lievelingsliedjes van de week tot nu toe. Je vindt ‘um hierrr.

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

Ratatouille

Ik ben helemaal van het simpele & snelle eten de laatste tijd. Deze keer maakte ik ratatouille, waarom maak ik dat niet vaker? We aten er rijst en een klodder Griekse yoghurt bij, jummm. Het recept lijkt op deze variant van Jamie, maar mijn versie was een stuk simpeler.

Maandag

wijn op maandag

Met een vriendin ben ik een huis gaan bezichtigen. (Voor haar, niet voor mij!) Na de tijd spraken we af met onze BFF op het terras. Dat hadden we al veel te lang niet meer gedaan. En zo werden er op de maandagmiddag wijn en wodkalime’s besteld. Het leven is goed. In de stad kocht ik nog wat laatste spulletjes voor de winactie die morgen online zou komen. En voor mijzelf o.a. gedroogde vlierbloesem voor thee, een blikje gerookte paprikapoeder en HEMA soft matte lipsticks. De paarse die ik daarvan heb vind ik heel mooi, ik wilde er ook nog lentekleuren bij: nr. 5 en 7 werden het. Pretty! Vanaf vandaag kwam trouwens ook de tweede weekopdracht van de afvalvrij-challenge waar ik aan meedoe online: tel elke dag het aantal nieuwe producten dat je opent. Op de foto zie je dat ik daar nog wel wat beter op kan letten, oei. Ik dacht dat het meeviel, maar als je eenmaal gaat tellen hoeveel verpakkingen je op een normale dag gebruikt, dat is echt veel!

Dinsdag

popcorn

In recepten zie ik vaak ‘Puy linzen’ in het ingrediëntenlijstje staan. Normaal kies ik dan voor normale linzen, maar nu wilde ik het eens goed doen. Wow, zo lekker! ’s Avonds maakte ik het ook bij de welbekende bulgursalade en zelfs Steve vond de linzen te vreten. En toen was het tijd voor een film en zelfgemaakte popcorn. Ik maakte er een kruidenmix bij met gerookt paprikapoeder, jum! Het is nu mijn doel om allemaal verschillende popcornvarianten te maken. Zoals karamel-zeezout popcorn, whut!! Verpakkingstechnisch ook nog eens heel verantwoord, want met één zakje maïs kan je heel wat bakken popcorn maken.

Woensdag

energydrink

Yay, ik vierde mijn blogverjaardag (6 jaar + 1 dag) met een winactie en ik moest bijna huilen van àlle lieve berichtjes die ik kreeg. Wauw. De laatste tijd ben ik druk met van alles en nog wat en heel eerlijk gezegd voelt mijn blog op dat soort momenten als een blok aan mijn been. Want mijn studie heeft op dit moment prioriteit zodat ik zo snel mogelijk kan afstuderen. Alleen bloggen vind ik weer veel leuker om te doen. Oww.. Ik weet nog steeds niet hoe ik dat het beste kan combineren, want ik wil beide op 100% doen. Dat kan natuurlijk niet, lastig! Maar toen kreeg ik al jullie leuke en lieve berichtjes en wist ik weer waar ik het voor deed. Ik kreeg er gelijk een motivatie boost van, oeh yeah. Zin om allemaal leuke artikelen te maken als ik daar weer plek in mijn agenda/hoofd voor heb!

Donderdag

werken aan thesis

Hophop ik moest écht even flink aan de bak voor mijn onderzoek. De volgende tussentijdse deadline komt steeds dichterbij en ik moet er nog zoooooveel voor doen. Ik snap dus echt niet hoe studenten dit kunnen combineren met werk en sociale dingen, of ligt het gewoon aan mij? Gelukkig bestaat er koffie en energydrink. Ik ben er inmiddels achter dat als ik exact de goede hoeveelheid cafeïne naar binnen werk, verdeeld over de dag, en mijn noise canceling koptelefoon op doe, een Ritalin-effect wordt geactiveerd. Alleen dan zonder de bijwerkingen. ZÓ FIJN als concentreren eens goed gaat. Want dat vind ik aan mijn gehele studiecarrière tot nu het meest frustrerend: ik weet dat ik het kan en genoeg motivatie heb, maar de concentratie is nergens te bekennen waardoor het er maar niet uitkomt. Ik had eerlijk gezegd ook nooit verwacht dat ik zo ver zou komen met studeren. Ben gewoon een masterthesis aan het schrijven. Jongens. Hoe dan?! (Mocht je dus ook studie struggles hebben: er is hoop.)

Vrijdag

cigkoftem

En weer een hele dag bezig met mijn onderzoek, het ging supergoed! En ging daardoor veel te lang door met vierkante ogen als gevolg. Nadat ik lekker had gewandeld met Ollie bestelde ik voor het eerst bij Çigköftem, dat is een grote keten die sinds kort ook in Enschede zit. Yes, meer keuze wat betreft vegetarisch eten! De çigköfte, gemaakt van bulgur en specerijen, is zelfs vegan. En helemaal niet zo duur, volgens mij was ik 13 euro voor ons beide kwijt. Ik moest er even aan wennen dat het een koud gerecht is, maar na een paar happen was ik om. Superlekker! Enige nadeel was het vele verpakkingsmateriaal, dat is iets waar ik nu extra veel op let door de weekopdracht van de afvrij-challenge waar ik aan mee doe natuurlijk! Maar het hield me dan ook weer niet tegen om eten te laten bezorgen.. Dus wat dat betreft ben ik nog steeds niet een gigagoede hippie.

Zaterdag

soft matte hema nummer 7

Oh man, ik dacht ik doe even de inkomstenbelasting. Maar ik had geen rekening gehouden met een aantal eisen waar ik aan moest voldoen om als ondernemer te worden gerekend en kwam toen voor een niet zo leuke verrassing te staan toen ik bij het laatste scherm aan kwam. Auw. Ik heb er het hele weekend van gebaald, maar ik heb me inmiddels alweer herpakt. Het is maar geld. Dingen als gezond en gelukkig zijn, zijn vééél belangrijker. Ik kan alweer lachen! Vooral omdat Ollie de hele ochtend onder mijn bureau op mijn voeten lag te slapen, aww.. Dat was de eerste keer dat hij dat deed, normaal blijft hij beneden in de kamer liggen als ik boven aan het werk ben. Wat is hij toch lief! Hoe kunnen zo veel baasjes toch afstand van hem hebben gedaan? Gekke mensen. (P.S. Ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar mijn huid wordt steeds beter,yes yes!!)

Ik hoop dat jullie een leuk Pasen hebben gehad en dat het weer een fijne week wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 reacties op “Weekoverzicht: wijn, cafeïne & popcorn

 1. Nienke schreef:

  Wat is ollie toch lief! Mag ik vragen uit welk asiel je hem hebt? (als je hem daar vandaan hebt dan). En haha, mijn knuffel heette vroeger Ollie.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Uit het dierenasiel in Almelo! We hebben elke dag gekeken op de website ikzoekbaas.nl, dan zie je alle dieren in alle asiels (van de dierenbescherming) in Nederland. Toevallig zat het perfecte hondje (Ollie! Al heette hij toen nog Max) in een asiel bij ons in de buurt, alsof het zo moest zijn 😉 Wat superschattig dat je knuffel vroeger Ollie heette, was het olifant? 😀

   | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Ja! Dat ging al best snel 😀 Hij luistert zelfs naar Olliebol haha <3

     | Reageer op deze reactie
   1. Nienke schreef:

    Hihi ja, een olifant. Gekocht in een dierentuin. Was er helemaal blij mee. Moet hem nog ergens hebben. ;D Heel veel plezier met je nieuwe viervoeter! Mijn hondje heet Gucci, en hebben we vorig naar van iemand overgekocht omdat ze te veel moest werken. Heel leuk zo’n hondje!

    | Reageer op deze reactie
 2. Lisa schreef:

  Wat betreft je studiestruggles: I feel ya! Ik heb ook zoveel concentratieproblemen en het is zo vervelend HOEVEEL TIJD ik nou eigenlijk achter mijn computer zit zonder echt heel veel te kunnen afvinken 🙁 Echt megafrustrerend inderdaad.
  Heel veel succes met je onderzoek! Ik ga nu ook verder met die van mij. Nou ja, als ik popcorn gemaakt heb dan :’)

  | Reageer op deze reactie
 3. Lis schreef:

  Jaah Popcorn, heb het ook weer herontdekt. En inderdaad met gerookt paprikapoeder 🙂 meng het samen met vanillesuiker en zout! Superlekker! En elke keer denk ik, ooh wat weinig, maar na het poppen blijkt het maar net in de pan te passen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Gerookt paprikapoeder, vanillesuiker én zout?! Echt? Ik vind het nog niet heel smakelijk klinken hahaha. Maar ik ben nu stiekem wel heel benieuwd. Ik houd wel heel erg van de zoet+zout combi 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Lis schreef:

    Het klinkt wat vreemd inderdaad. De vanillesuiker is trouwens gewoon uit een pot basterdsuiker waar ik vanillepeulen in heb gestopt, misschien dat ‘echte’ vanillesuiker wat heftig wordt 🙂 maar de combi maakt het een beetje bbq saus achtig!

    | Reageer op deze reactie
 4. Marilyn schreef:

  Wat ziet je huid er mooi uit. Ik kan geloven dat dat heel fijn voor je is! Doe je er iets speciaals mee of komt het puur doordat je hormonen na het stoppen met de pil terug in balans komen?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik zal er nog eens een artikeltje over schrijven! Al heb ik geen idee waar het nu precies door komt hoor. Op een gegeven moment ben ik maar uit pure wanhoop elke tip gaan uitproberen, dus of het nu door bepaalde producten komt of dat het van nature weer minder is geworden, het zal altijd een mysterie blijven :p Ik gebruik in ieder geval nog steeds de acne gel en dagcreme van Gladskin (al eerder over geschreven), een exfoliant (ofzoiets) van Paula’s Choice en drink heeel veel kruidenthee (vooral brandnetelthee schijnt te helpen). Maar het is al eerder minder geweest en toen kwam het ineens weer dubbel zo hard terug, dus ik durf er nog niet helemaal te hopen dat het nu alleen nog maar beter gaat worden :p

   | Reageer op deze reactie
 5. Kelly schreef:

  Hmm, nu heb ik echt enorme trek in popcorn! Snel maar eens maken van de week! Ik vind het zo leuk om te lezen hoe Ollie zich steeds meer thuis voelt bij jullie. Hij heeft echt een geweldig thuis gevonden bij dierenliefhebbers zoals jullie <3 Fijne paasmaandag nog!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa doen! Ik vind het echt een aanrader, volgend weekend ga ik er weer bestellen en ik heb er nu al zin in haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Beauty op die laatste foto! Sowieso houd ik van rode lippenstift haha 🙂 Ik voel ook vaak de druk geconcentreerd te werk te gaan en productief te zijn, gelukkig zijn er soms dagen waarop je versteld staat van jezelf! Dus ik doe gezellig met je mee 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Leonie schreef:

  Ooo, Iris, ik vind het zo goed dat je al die gegevens gewoon deze week hebt verwerkt/opgezocht! Het gaf mij dus wel een boost om ook gewoon eens even aan m’n studie te gaan. Concentratieproblemen heb ik niet, maar voordat ik ergens aan begin… Zucht. Kun je dat ook afleren? Vertel me wat de psycholoog hierover weet 😉 Haha. Nee, maar, punt dus: je hebt me geïnspireerd en OMG IK MOET DIE PAARSE HEMA LIPBALMDINGES HALEN. Zo mooi. En Ollie. Ooo, Ollie <3 Love the snaps.

  Nu ik ga weer studeren. Scriptieschrijven und so. Ja.

  | Reageer op deze reactie
 8. Vivian schreef:

  Wat een leuk weekoverzicht weer! Ik snap ook nooit hoe mensen studie met werken en allerlei activiteiten combineren! Het kost mij al zo ongeveer al mijn energie om alles bij te benen, naar de colleges te gaan en af en toe nog iets leuks te doen haha. Gelukkig ben ik niet de enige. Super mooie foto trouwens op het eind van jou! 😀

  | Reageer op deze reactie
 9. Karlijn schreef:

  Fijn dat het goed gaat met je thesis en concentratie vinden! Vooral als je de hele tijd achter de computer bezig bent is dat soms zo frustrerend. Maar dan is tussendoor wandelen met Ollie natuurlijk een extra goeden reden voor een pauze 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Saar schreef:

  Die afvalchallenge klinkt echt giga interessant. Ik ben op dit moment vooral aan het letten op de hoeveelheid eten we weg gooien en dat is al een klus, laat staan het afval zelf. Ik val om geloof ik!
  Studiestruggles, herkenbaar! Maar zoals het jou interesseert en je gemotiveerd bent, is het maar des te meer weer eens een bewijs dat met motivatie heel veel mogelijk is!
  En auw, wat is Ollie lief! Je snapt sommige mensen echt niet hè!

  | Reageer op deze reactie
 11. mascha schreef:

  Wat een ongelofelijk mooie foto bij zaterdag… WAUW!

  ennu.. nog iemand hier die last heeft van haar verdwenen concentratievermogen…
  Dus ik vroeg me af.. wat is voor jou de ideale hoeveelheid cafeïne? miss dat het voor mij ook werkt ^^

  Pasen staat gelijk aan studeren. maar gelukkig ook m’n vrienden zien 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Marieke schreef:

  Wat heb je toch een prachtig gezicht! En ik snap het helemaal wat je studie struggles betreft en dat daar nu eenmaal veel tijd en energie in gaat zitten. No worries, wij wachten wel 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. chucky1012 schreef:

  Zo je had een drukke week!
  Ik snap dat je tussen al het werk van je studie door even iets leuks wilt doen.
  Je huid ziet er zo goed uit.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  I love gerookte paprika, ik kan het alleen nooit vinden in de supermarkt. De laatste keer dat ze het hadden was kerst 2014…

  | Reageer op deze reactie
 15. Femke schreef:

  Mocht je dus ook studie struggles hebben: er is hoop… IK KON WEL JANKEN VAN GELUK BIJNA!. Ik herken het probleem zo, ik kan mijn studie aan maar de druk en de storm in mijn hoofd zorgt er voor dat het echt niet lukt en ik (alweer) alles moet herkansen.

  Anyway genoeg gepiept, weer een heerlijk week overzicht en ik denk dat iedereen er wel begrip voor heeft dat jij je blog even niet de 100% heeft.

  Liefs,

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ik snap het zo. Ik had een paar jaar terug driekwart collegejaar alleen maar onvoldoendes. Zo demotiverend is dat, bleh. Maar zelfs dan kan het dus nog goed komen, echt waar!

   | Reageer op deze reactie
 16. Audrey schreef:

  Wow, die laatste foto! Echt prachtig 🙂

  Ik ben qua popcorn echt heel erg gehecht aan de standaard zoete popcorn, maar van de andere kant ben ik wel heel erg dol op salted caramel. Toch maar eens de combi proberen dan.

  | Reageer op deze reactie
 17. Ellen schreef:

  Je ziet er altijd goed uit Iris. En wat je huid betreft, ik had dat ook. En komt helemaal goed. 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Ester schreef:

  Och ja, jouw struggle van blog-studie… Zo herkenbaar! Ik ben het hele weekend bezig geweest met hobby’s en leuke dingen. Kom ik er aan het eind van vanmiddag achter dat ik nog even 11 studiepunten moet behalen, anders kan ik mijn beurs niet behouden. Fuuuu… Aan het werk dus!

  | Reageer op deze reactie
 19. Sas Sefras schreef:

  Eerste alinea van ‘maandag’ staat afvrijvrij ipv afvalvrij (ik denk dat dat het moest zijn). (Klinkt misschien zeikerig, maar tis goed bedoeld, na plaatsen haal ik soms nog wel 20 fouten uit mijn tekst, op een gegeven moment zie je het zelf niet meer)!

  Ik denk ik meld het meteen voor ik het vergeet. Ga ik nu weer verder lezen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Sas Sefras schreef:

   Wat geweldig dat het zo goed gaat met Ollie! Bunny liet echt een veel te grote leegte achter. Ik ben blij dat Ollie patsboem op die leegte is neergeploft om je te knuffelen!

   Succes met studeren! Vind het zo knap dat je op dit punt bent gekomen! Je hebt vast duizenden keren de handdoek wel in de ring willen gooien en toch altijd weer doorgezet! ☺😊💜

   | Reageer op deze reactie
  2. Iris schreef:

   Haha nee dat is niet zeikerig! Ik had er namelijk ook al ‘vloerbloesem’ staan, nadat het al online stond haha oeps. Ik ga het snel aanpassen, thanks!

   | Reageer op deze reactie
 20. Linda schreef:

  Wat een goed idee om eens te letten op alles wat je open maakt, dat ga ik ook eens doen, denk dat ik al schrikken. Wat heb je weer lekker eten gemaakt en dan die popcorn, lekker! Ben erg benieuwd wat voor een smaken je nog meer gaat maken 🙂 Fijn dat je zo lekker de gang hebt met je Thesis,. Wat een mooie foto van jezelf, je ziet er zo goed uit!

  | Reageer op deze reactie
 21. Ik moet ook echt zo’n koptelefoon!!!!
  Geld is maar geld inderdaad, maar zo’n aanslag kan zeker wel zuur, pijnlijk of frustrerend zijn. Gelukkig heb je voor die momenten wijn en popcorn (met karamel en zeezout) ♡

  | Reageer op deze reactie
 22. Iris schreef:

  Weer een fijn weekoverzicht meid en wat goed dat je zoveel hebt kunnen verwerken voor je masterthese en wat fijn dat het beter gaat met je huid. En wat is Ollie toch lief! De katten komen hier ook regelmatig bij me liggen, wat niet altijd even handig is, want ze gaan gewoon bovenop alles liggen. Maar ze bedoelen het goed, hihi. Ik heb donderdag weer een statistiek tentamen en ik ga het niet halen, de oefentoets was al drama. Dus ik ga er heen en zie het maar als een oefententamen. Heel frustrerend, maar ja het kan niet altijd makkelijk gaan I guess.

  | Reageer op deze reactie
 23. Lotte schreef:

  Popcorn met paprikasmaak? Brrrrrr, klinkt vréselijk! Die wrap ziet er dan wel weer lekker uit 🙂

  | Reageer op deze reactie
 24. Maartje schreef:

  Çiğköfte is echt super lekker, mijn schoonmoeder maakt het vaak. Het is echt een hels karwei! Een tip: drink er voldoende water bij. Doordat het met ongekookte bulgur wordt klaar gemaakt (çiğ is turks voor rauw) neemt het in je darmen heel veel vocht op. Wat kan leiden tot je raadt het al: verstopping en buikpijn. Vooral als er ook nog pittige kruiden doorheen zitten! Het lekkerste vind ik het op een blaadje sla met wat vers citroensap erover gesprenkeld. Mmmm

  | Reageer op deze reactie
 25. Daisy schreef:

  Jaren geleden hebben mijn ouders ook een Beagle, genaamd Zorro, uit het asiel gehaald.
  Arm ding, wij waren zijn 5e of 6e baasje in korte tijd. Het eerste jaar dat hij bij ons was, liep hij vaak weg en had hij verlatingsangst (dus geen schoen of schooltas was veilig haha).

  Na dat jaar is het gelukkig allemaal goed gekomen, hij kon gerust los lopen zonder weg te rennen en spullen slopen deed hij ook niet meer.

  Echt waar, ik snap inderdaad ook niet waarom mensen hun huisdier zomaar naar het asiel brengen. Kijk, een allergie kan ik nog begrijpen maar er geen tijd meer voor hebben of iets dergelijks… Je maakt er tijd voor!
  Je bent je huisdier dat verplicht, anders moet je er gewoonweg niet aan beginnen. Maar ja, dat is mijn mening 🙂

  | Reageer op deze reactie
 26. Claudia schreef:

  Wat is Ollie een lief hondje! 🙂

  Voor mijn opleiding HBO Communicatie ben ik bezig met een afstudeeronderzoek naar het online- en social media-gebruik van honden- en katteneigenaren. Zouden jullie mijn enquête willen invullen? Dan maken jullie kans op één van de premium honden- of katten-voerverpakkingen die onder de respondenten verloot zullen worden!

  http://fontysfeht.qualtrics.com/SE/?SID=SV_5hCBXsOO2Gc1M6V

  Alvast hartelijk bedankt!

  Vriendelijke groet,

  Claudia

  | Reageer op deze reactie
Back to Top