Weekoverzicht: er gebeurde wederom niets spannends

Welkom in een nieuw weekoverzicht! Hoogtepunt van mijn week: we kochten een nieuwe stofzuiger. Ja ik weet ook niet waarom dit de populairste categorie op mijn blog is, hoor. 

Lievelingsliedje van deze week:

(Eigenlijk Let You Out van dezelfde zangeres, maar daar was geen goede Youtube-versie van)

Zondag

vegaburgers

Mama kwam langs! Om mij te helpen met het belastingdrama waar ik maar niet uitkwam. Het had nog steeds niet de afloop waar ik op had gehoopt, maar ik kan wel zeggen dat ik steeds meer begrijp van alle ingewikkelde woorden, regels en gebeuren. (Tip: wil je ooit ZZP’er worden, zorg er dan voor dat je al die regels begrijpt vóórdat je ermee begint, het scheelt een hoop frustraties.) (Ja maar Iris dat is toch logisch. Nee niet als je een tikkeltje impulsief bent ingesteld.) ’s Avonds at ik veggieburgers. En Ollie ook, omdat ik eentiende seconde niet oplette. HAP! Daar ging mijn broodje.

Maandag

ollie

Ollie gaat steeds vaker bij mij onder mijn bureau zitten overdag, zo gezellig! Dat maakt het staren naar mijn Excelbestandje een stuk dragelijker.

Dinsdag

katje

Er is één katje dat we best vaak tegenkomen tijdens het wandelen en dan gaat Ollie he-le-maal los. En precies dat katje zag ik ineens in onze tuin zitten. Alsof hij Ollie even op kwam zoeken. Zie hem kijken! Echt op oorlogspad. Ondertussen was ik hartstikke professioneel bezig door een mediakit voor mijn blog te maken. Dat is iets om naar bedrijven op te sturen zodat ze in één oogopslag kunnen zien hoe amazing je bent. Aangezien er nog steeds geen mediabureau is dat mijn amazingheid ziet, regel ik het allemaal zelf wel. Zo.

Woensdag

meh

Ik voelde me intens verrot, maar na dosis pijnstillers en enkele liters koffie verder ging het gelukkig oké genoeg om verder te gaan met mijn scriptie/thesis/ik weet nog steeds niet wat het meest gangbare woord is. Elke dag als ik op Timehop kijk, zie ik trouwens schattige foto’s van Bunny von D en daar word ik zo sip van. Ik moet nog steeds best vaak huilen omdat ik haar mis. Maar ik moet ook zeggen dat het ook wel weer rust geeft dat ik me niet steeds zo’n zorgen hoef te maken, want dat deed ik veel te veel bij haar. Wat dat betreft is een hond als huisdier wel prettig, die laten veel beter zien of er iets met ze aan de hand is, en die zijn ook niet zo fragiel. Maar ooit als we in een huis-huis met grote tuin wonen, is het een huge konijnenverblijf met een groepje konijnen het eerste dat ik wil. Konijnen blijven soooowieso altijd mijn lievelingsdieren. En Ollie.

Donderdag

cigkoftem

Oh man, echt, wàt een opluchting. De hele dag was ik bezig om mij door het doolhof van belasting-regeltjes aan het ploeteren. Ik had al geaccepteerd dat ik een giga-bedrag moest betalen, maar ik wilde er toch nog het één en ander over uitzoeken. Ik belde met de Belastingtelefoon, maar daar raakte ik alleen maar meer verward van. Ik was zo gefrustreerd door al het gedoe, ik kon wel janken. Uiteindelijk nam ik contact op met een boekhouder en werd het me allemaal duidelijk. Waar het in het kort op neer kwam is dat ik toch wel aan alle eisen voldeed om als ondernemer voor de belasting te worden gerekend, ondanks dat ik niet op die manier in hun systeem stond, en dat scheelt bakken vol met geld omdat je dan recht hebt op bepaalde aftrekposten. THANK GOD. Het voelde alsof er een rotsblok van mijn schouders afviel. Steve en ik hadden allebei een hoofd vol pudding dus mochten we eten bestellen zonder schuldgevoel. Ben echt blij met Cigkoftem, jummie.

Vrijdag

spaghetti aglio e olio

Ik zou eigenlijk de hele dag alleen thuis zijn en was van plan om àl mijn uitgestelde werk in te halen deze dag. Maar toen kwam Steve ’s ochtends toch ineens weer thuis. De laatste tijd gaat het best oké met hem, maar in de trein was hij toch weer heel ziek geworden. We zijn samen gaan bankhangen en ik heb werkelijk niets nuttigs gedaan. Verrassend genoeg ging de wereld uiteindelijk niet ten onder. Wat maakt het ook allemaal uit. ’s Avonds maakte ik knoflookspaghetti met negen teentjes knoflook, want knoflook is ontstekingsremmend, dus dat was weer hartstikke #healthy van ons. Jum! Dit was ook de dag van de 1-april-grappen; ik heb hardop moeten lachen om Shifra als tandpastamodel, Vera die chocolade om te contouren gebruikt en de nieuwste limited edition van Tony’s met bio-wiet.

Zaterdag

eco stofzuiger

Het eerste waar ik aan dacht toen ik wakker werd was “OH MY GOD vandaag wordt onze nieuwe stofzuiger geleverd!”. Waarna ik treurig van mijzelf werd dat ik daar zo enthousiast van kan worden. Ik wil al járen een Dyson stofzuiger, gewoon om het idee, ik heb het gevoel dat je je shit pas echt voor elkaar hebt als je zo’n fancy stofzuiger hebt. Helaas niet helemaal binnen het budget. Dus het werd deze van Philips; zakloos en energiezuinig (affiliatelink). Ik heb gelijk het hele huis gestofzuigd en ben er supertevreden over. Voor zover je supertevreden met een stofzuiger kan zijn. Verder leek het deze dag wel zomer en ging ik voor het eerst dit jaar met blote benen de straat op, lunchte ik met vegetarische tonijn, aten we ’s avonds veggie hotdogs met zuurkool en kreeg ik tussendoor een originele uitnodiging in een fles! Maar helaas zijn alle events àltijd in Amsterdam (joe er is ook nog een wereld buiten Amsterdam, hoor), ik ga er dan ook bijna nooit naar toe. Het voelt eerlijk gezegd niet als een groots gemis want ik ben helemaal niet goed in al die extraverte bloggerdingen. Het is lastig om vriendelijk te lachen en mensen aan te spreken als je eigenlijk in foetushouding onder een deken wil liggen.

Tot zover mijn week. Als het goed is wordt het vandaag een waanzinnig mooie dag, dus alvast veel plezier vandaag in de zon!

Back to Top