Weekoverzicht: horrorherkansing, fitbit & koffie

Welkom bij een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

pizza

Ik moest leren dus ik ruimde als een gek de hele tuin op. Als ik druk bezig moet voor mijn studie, ben ik altijd het meest productief in het huishouden. Als een soort van Efficiënt Studie Ontwijkend Gedrag (ESOG?). Wie herkent dit? En kijk wat een lieve foto voorbij kwam in Timehop van Bunny von D! Eerst durfde ik haast niet meer op Timehop te kijken omdat er bij elke dag wel een foto van Bunny staat, maar nu vind ik het toch wel fijn om er elke dag door te scrollen en ben ik eerder teleurgesteld als er eens géén foto van haar bij staat.

Maandag

afval challenge

Voor het eerst sinds de 100-100-100 challenge, die nu enkele weken bezig is, had ik genoeg afval om te storten en dus ook om te wegen: 2,8 kilo. Dat betekent dat we op gemiddeld 0,5 kilo restafval per week zitten met ons tweeën. Of drieën moet ik eigenlijk zeggen, nu Ollie ook deel uitmaakt van ons huishouden. Het landelijk gemiddelde zit op 9 kilo restafval per week, dat in Twente op 8,8 kilo en van alle 100-100-100-huishoudens op 1,1 kilo. Dus we doen het supergoed, yes! Het restafval bestond vooral uit afhaaleten-bakjes en piepschuim/vulspul van pakketten die ik voor mijn blog krijg of van nieuwe dingen, zoals onze nieuwe stofzuiger. Of dingen die Ollie had gesloopt en die niet meer te repareren waren. Gelukkig is ‘ie heel lief. ’s Avonds kwamen vrienden langs om Ollie te ontmoeten! Dat wilden ze al heel lang, maar ik ben niet zo goed met sociale dingen (het komt gewoon niet in mij op om met iemand af te spreken) dus ze hebben twee maanden in spanning af moeten wachten tot ze eindelijk de befaamde Ollie in levende lijve konden aanschouwen. Oeeeeps.

Dinsdag

mooi weer

Leren leren leren en een cafeïnedosis. Dat was de bedoeling althans. Het was zulk mooi weer! Dus ik heb ook wel veel gewandeld met Ollie en met hem buiten gezeten in het zonnetje. Hij vindt altijd zulke gekke plekken om in te slapen; hierboven ligt hij in de moestuinbak. ’s Avonds aten we knoflookspaghetti met mozzarella en radijsjes, ik weet nog niet zo goed wat ik van die combinatie vond.

Woensdag

fitbit alta

Whoa, ik kocht een Fitbit Alta (affiliatelink)! Ik kan me nog herinneren dat ik het overpriced ondingen vond, maar stiekem ben ik er toch wel heel blij mee. Ik wil elke dag per se mijn 10.000 stappen halen dus het is een goede motivatie om actief te blijven. Ik vind het ook wel leuk om in de app te zien of ik genoeg slaap, genoeg eet en dat soort dingen.

Donderdag

tentamen

De wekker ging om 6 uur ’s ochtends, ik leerde de laatste dingen voor het tentamen en liep een rondje met Ollie. Ik zag behoorlijk tegen het tentamen op, normaal ben ik wat nonchalanter met tentamens (‘ach we zien het wel’), maar deze herkansing móest ik halen. Anders zou ik alles hebben gehaald binnen één collegejaar, behalve één stom rotvak. Gelukkig is het zo’n 5 kilometer fietsen naar de campus en was het mooi weer; uit mijn koptelefoon klonk blije muziek dus onderweg raakte ik mijn zenuwen kwijt. Helaas bleek het een compleet horrortentamen te zijn met verschrikkelijk specifieke vragen die beter in een meerkeuzetentamen hadden gepast dan in een afname van slechts tien open vragen. Ellende. Maar iedereen vond het heel moeilijk dus dat troost me wel, hopelijk wordt dat meegenomen in de beoordeling en zit er nog een mini-kans in dat ik het heb gehaald. Nog even afwachten dus. Eenmaal thuis wandelde ik een groot rondje met Ollie, ging ik bezig voor een blogpost in samenwerking met een koffiemerk (kofffieee!!!!!) (komt morgen online!) en fietste ik snel naar HEMA voor wat spulletjes voor nieuwe blogposts. En toen was het alweer 9 uur, oeps.

Vrijdag

gepofte aardappel

En de wekker ging alweer heel vroeg, want doordat ik veel moest leren voor HorrorHerkansing had ik alle andere dingen op mijn to do list ‘geparkeerd’. (Oh mijn god, ik heb er zo’n hekel aan als mensen dat zeggen, vooral psychologen zeggen het veel, en na 8 jaar psychologie studeren ben ik blijkbaar zo gebrainwashed dat ik het nu ook uit mijzelf typ. Nog even en ik kan straks bloedserieus ‘in je kracht staan’ uitkramen zonder dat ik er de bibbers van krijg. HET SPIJT ME.) Maar mijn hersenen voelden nog ietwat gefrituurd doordat ik de voorgaande dagen 110% van mijn concentratie in had moeten zetten, dus erg spoedig verliep het allemaal niet. Gelukkig werd het avondeten wel lekker: gepofte aardappel met knoflooksaus en deze salade met ‘popped beans’.

Zaterdag

eerste hulp van schulp

Een pakket met healthy bio sapjes van Schulp werd geleverd. Deze zijn nieuw en ik ben er erg over te spreken! De verpakking ziet er leuk uit en van de sapjes, die ik tot nu toe heb geproefd (tomaat en vlierbes), zijn van goede kwaliteit. Oeh, en ik had lekker decadent boodschappen besteld van de Albert Heijn. Want echt hoor, ik weet niet hoe mensen hele huishoudens draaiende houden en dan ook nog productief zijn qua werk en hobby’s. Met Steve gaat het gelukkig steeds wat beter, maar hij kan nog niet zo heel veel doen (zoals samen met mij weekboodschappen doen bijvoorbeeld) omdat dat veel te veel energie vraagt. Dus ik ben blij dat we in een tijdperk leven dat je boodschappen kan laten bezorgen, dat maakt het allemaal weer iets makkelijker. Wel jammer dat de bezorgjongen niet even blijft hangen om nog voor je te koken en de afwas te doen. Nou ja, het houdt me van de straat. (Nu klink ik superlui, maar kijk naar mijn Fitbit screenshot van deze dag, ik was hartstikke actief!)

Fijne zondag!

Back to Top