Weekoverzicht: chaos, taart en een enge aanval

Hallo, ben ik weer! Sorry voor de vertraging, in verband met chronische chaos in mijn puddinghersenen lukte het niet om het weekoverzicht eerder online te krijgen. Maar hier is ‘ie alsnog! Kusjes van Ollie voor iedereen die zondag teleurgesteld mijn blog bezocht.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

fruit

Het was absoluut geen lazy sunday, eindelijk was het tentamen achter de rug dus kon ik weer verder met de rest van mijn to do list. Ik ging weer bezig met een blogpost voor HEMA, met allemaal lekker fruit! En ik wandelde heeel veel met Ollie, want ik ben nog steeds heel enthousiast met mijn Fitbit bezig. Ik dacht dat het best wel lastig zou zijn om elke dag 10.000 stappen te halen, maar tot nu toe zit ik elke dag op gemiddeld 11.000 stappen, oeh yeah.

Maandag

olliebol

Ollie deed de hele dag al een beetje gek, maar ik kon er niet mijn vinger op leggen wat het nu precies was. Zo was hij al sinds gisterenmiddag doodsbang voor de elektriciteitsmast, deze middag ook weer. Hij leek me ineens wat angstiger en meer op zijn hoede dan normaal. Hij wilde de hele tijd bij mij zijn, het was zelfs zo erg dat ik naar de wc ging met de deur open, ha. Dat arme ding is natuurlijk ook nog steeds aan het wennen hier, dus ik zocht er niet al te veel achter. Tot hij ineens naar mij toe strompelde terwijl ik achter mijn bureau zat, met zijn rug helemaal gebogen en zijn hoofd trillerig alsof hij aan het klappertanden was. Het werd steeds erger en erger, op een gegeven moment was zijn hele rug in een boog-vorm, trok hij zijn achterpoten in en viel hij steeds om terwijl hij mij met zijn zieligste blik aankeek. Op dat moment had ik géén idee wat er met hem aan de hand was en ik was in complete paniek omdat ik alleen thuis was; ik dacht oprecht dat hij voor mijn voeten dood lag te gaan. Met mijn schoenen maar half aan belde ik snel aan bij de buurvrouw maar die was niet thuis, toen belde ik Steve die zei dat ik de dierenarts moest bellen; ik was zo in paniek dat ik daar nog niet eens aan had gedacht. Ik belde het noodnummer en beschreef wat er aan de hand was. Ze zei dat ik even rustig moest ademen, oeps, en dat het klonk als een epileptische aanval. Ze legde uit wat ik moest doen en stelde me gerust. Holy guacamole, ik heb nog een half uur op mijn benen staan trillen met tranen in mijn ogen. Ik wist wel dat honden epileptische aanvallen konden krijgen, Steve’s vorige hond had dit namelijk ook, maar ik wist niet dat dit er zó eng uitzag. Vooral dus dat ik niet wist wat er aan de hand was, zorgde ervoor dat ik erg was geschrokken. Het hele gebeuren duurde nog geen vijf minuten trouwens, maar het voelde als een eeuwigheid. Mocht je ook niet weten hoe zo’n aanval eruit ziet en lijkt het je handig om dit te weten, zie dan dit filmpjeLet op: naar om te zien, dus niet voor de leuk gaan kijken. Want ik wou dat ik van te voren wist hoe dit eruit zag, waarschijnlijk was ik dan niet zo in paniek geraakt. Nou goed, om een lang verhaal kort te maken: Ollie was al snel weer de oude gelukkig. Van de dierenarts begreep ik dat het eenmalig kan zijn, wat ik natuurlijk hoop, maar dat we het gewoon goed in de gaten moeten houden. Mocht het nog eens gebeuren, dan wordt hij verder onderzocht. Poeh, wat een dag!

Dinsdag

popcorn recepten

En weer aan de slag voor HEMA! Ik maakte o.a. een suuuperlekker popcorn-recept, als het online is gekomen op de HEMA blog zal ik het hier ook delen.

 

Woensdag

de betere wijn

Ollie was weer helemaal blij en zichzelf, wel nog een beetje moe, maar naar de elektriciteitsmast keek hij niet meer om. Pfiew! Het was mooi weer en ik fietste naar de campus voor een studiegenootje die mijn studieboeken wilde overnemen en ging de rest van de dag weer aan de slag voor HEMA. Ik maakte een hele leuke DIY die ik ook snel op mijn eigen blog ga delen! Ondertussen lag Ollie lekker te slapen in het zonnetje, wat een leven. En ik kreeg een fles wijn van De Betere Wijn, met deze wijn red je bijen. Superleuk! Of ‘ie ook lekker is weet ik nog niet, want ik moet hem nog proeven. ’s Avonds aten we enchiladas want daar had ik héél veel zin in.

Donderdag

de tuinen

Ik was even naar de stad gewandeld, Ollie en Steve gingen ook mee! Voor Ollie was het nog een beetje spannend omdat het een nieuw route was die van zijn normale rondje afweek, ojee. Maar hij deed het heel goed. Bij De Tuinen kocht ik Throat Comfort thee omdat ik gigakeelpijn had (inmiddels is het over dus de thee werkt blijkbaar echt) en Marcel’s Green Soap omdat er een kortingsactie was. Ik vind de verpakking zo leuk! ’s Avonds kwam een vriendin langs zodat we een kaartje konden schrijven naar een zekere blogger die mama is geworden, aten we patat en liepen we een rondje met Olliebol.

Vrijdag

jarig

Yay, ik was jarig! Ik ben 26 jaar geworden! Gelukkig ben ik zo slecht met getallen dat ik mijn eigen leeftijd regelmatig vergeet, zo blijf ik altijd jong. Ik vier mijn verjaardag eigenlijk nooit omdat ik daar niet zo van houd. Maar mijn moeder kwam wel langs, dat was leuk! We hebben in de zon gezeten, aten taart en maakten een lange wandeling met Ollie. Ik kreeg hele fijne cadeaus: van Steve een fancy melkopschuimer voor mijn sojalattes en XL-doos bonbons, van zijn moeder een hele mooie pan en van mijn moeder onder andere een kleurrijke bos bloemen en cadeaubonnen. Ik wil er een radiootje mee kopen voor in de keuken, om het afwassen wat meer dragelijk te maken. De bestelling die ik de dag ervoor bij EKO4petz had gedaan kwam trouwens ook binnen, ik kocht: vegetarische koekjes van speltmeel (ja echt), biologische veganistische cakemix voor een hondvriendelijke verjaardagstaart (ja écht!) en biologisch afbreekbare poepzakjes. Ollie is nu officieel een groene hippie-hond.

Zaterdag

mooi licht

Eindelijk kreeg ik mezelf weer eens zo ver om aan de slag te gaan voor mijn scriptie/thesis. Ollie hield me gezelschap terwijl ik aan het typen was. ’s Avonds liepen we een supermooi rondje, want het licht (hier stond eerst ‘ligt’, ik weet ook niet waar ik zit met mijn hoofd, alvast mijn excuses mochten er meer gekke typefouten in staan) was zóóó mooi.

Vandaag is Ollie jarig dus met de taartmix die ik had gekocht, maak ik straks een taart! Maar eerst heb ik nog een afspraak op de uni, aaahh haasten. Oké, doei!

Back to Top