Weekoverzicht: nóóit meer tentamens!

Joehoe, ben ik weer!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

cute

Jongens, kijk nou wat schattig. IK SMELT. Hashtag lazy sunday.

Maandag

hema weekplanner

Ik weet niet zo goed meer wat ik deed, maar volgens mijn HEMA weekplanner was het een productieve dag dus dat zal dan wel. ’s Avonds volgde ik een webinar van Monique Bladder, getipt door Lenneke. Zo leuk om meer over honden te leren! Ik merk trouwens vaak dat mensen negatief doen als ik vertel dat Ollie uit het asiel komt, dat vind ik echt jammer. Ja, veel honden uit het asiel hebben gedragsproblemen, hun vertrouwen is geschaad en niet alles over hun achtergrond is bekend. Maar dat is juist een uitdaging. Het is mooi om te zien als een hond zich steeds beter gaat voelen en vooruitgang boekt. Daar moet je veel tijd en energie in steken. Oké, ik geef toe dat het niet altijd makkelijk is. Maar als je een puppy in huis neemt, moet je minstens zoveel tijd besteden aan de opvoeding, dus ik vind dat negatieve imago maar stom.

Dinsdag

ollie was jarig

’s Middags had ik weer een feedbackgesprek voor mijn thesis op de universiteit en Steve was de hele dag op stage. Dus Ollie moest voor het eerst best lang alleen thuis zijn. Anderhalf uur! We zijn nog steeds bezig met het trainen van zijn verlatingsangst, soms gaat het goed en soms gaat het minder goed, dus ik vond het wel spannend. Gelukkig ging het goed, hij heeft de hele tijd geslapen. Ik ben een trotse mama. Dus bakte ik een hondentaart. Want Ollie was ook nog eens jarig! Uit het feedbackgesprek kwam overigens naar voren dat ik nog flink aan de bak moet, oei. Aan de ene kant is het superfijn dat ik zo zelfstandig te werk mag gaan, maar aan de andere kant is het ook een grote valkuil in combinatie met mijn chronische neiging tot uitstellen.

Woensdag

belasting doen

’s Ochtends kwam een studente langs om mij te interviewen over bloggen voor haar afstudeeronderzoek. Ik begin binnenkort ook met het interviewen van bloggers voor mijn afstudeeronderzoek dus ik vond het leuk om het nu alvast vanaf de andere kant mee te maken. En ’s middags kwam mijn moeder langs zodat we samen de ellendige inkomstenbelasting (als ondernemer) in konden vullen, want ik snapte er heeelemaal niets van. Gelukkig snapte mijn moeder het wel, ze is anders dan ik wèl goed met administratieve dingen en ingewikkelde belastingtermen, dus het is gelukt! ’s Avonds zat mijn hoofd proppievol van de drukke dag dus maakte ik de simpelste pasta ooit: gooi random groenten met kruiden, knoflook en olie op een bakplaat, even roosteren en serveren met de gekookte spaghetti en mozzarella, klaar!

Donderdag

kapper

Hophop, naar de kapper. Ik stel dat altijd ééuwen uit want ik vind het maar niks: lang stilzitten, mensen die je aanraken en verplicht sociaal doen, wat een nachtmerrie. Maar het kon echt niet meer, mijn haar was zo dood. En het hing maar zielig in sliertjes langs mijn hoofd. Op de voor-foto hierboven (met het zwarte shirt) lijkt het mee te vallen, maar toen had ik het net geborsteld. ’s Avonds maakte ik bulgursalade met Puy-linzen, jummie! Steve kijkt me elke keer weer vies aan als ik er linzen bij maak, en dan eet hij het en zegt hij ‘goh, eigenlijk toch wel lekker’. Linzen moeten echt van dat stoffige hippie-imago af, hoor. Oeh en Ollie kreeg een verlaat verjaardagskaartje, wat leuk! Het kaartje was ook echt aan hem gericht, zijn naam stond op de envelop, zo schattig.

Vrijdag

laatste tentamen ooit

Wist je nog dat ik vertelde dat mijn allerlaatste, vrij belangrijke, herkansing niet zo goed ging? Het was een heeuuulll moeilijk tentamen en ik kon niet goed zeggen of ik het gehaald zou hebben. Ik had zelfs uit voorzorg de docente al een mailtje gestuurd of er nog een derde kans mogelijk was binnen dit collegejaar in plaats van dat ik straks een heel jaar over zou moeten doen voor één stom vak. Maar ik maakte me weer zorgen om niets, de cijfers stonden ineens online, en ik heb het gehaald! OEH YEAH. Dat betekent dat ik nu alle vakken van mijn master heb gehaald. En dat betekent ook: nóóit meer tentamens. Aaaaahhh, eindelijk. Ik kan het haast niet geloven. Wat een mijlpaal. Wàt een fijn gevoel. Natuurlijk moet ik mijn thesis nog afronden, maar daar maak ik mij niet veel zorgen om. De tentamens waren altijd mijn gigantische struikelblokken. Verder ging ik toch maar even met Ollie naar de dierenarts, want hij had een beetje last van zijn pootje. Het leek niet ernstig, maar mij kennende zou ik me er het hele weekend druk om lopen maken dus maakte ik voor de zekerheid toch maar een afspraak. (Ze zijn heel blij met mij als klant, geloof ik.) De buurvrouw was zo lief om ons te brengen met de auto. Wij hebben de allerliefste buurvrouw en ik ga nog brownies voor haar bakken als bedankje! De dierenarts kon trouwens niets geks vinden, ze schreef pijnstillers voor en Ollie moet even rustig aan doen. Hopelijk wordt het snel beter en kunnen we weer veel wandelen. Als avondeten maakte ik iets uit een zakje oeh, dat doe ik bijna nooit, maar stiekem was het superlekker. Het was de tajine van Bonduelle (diepvries) met vegetarische gehaktballetjes en bulgur.

Zaterdag

pandaspel

Ik begon de dag met een rondje hardlopen, dat had ik al lang niet meer gedaan! Nu kon ik de motivatie weer vinden, met dank aan mijn Fitbit. Ik doe mee aan challenges met Fitbitvriendjes (wie de meeste stappen haalt binnen een aantal dagen) en ik stond steeds nogal laag. Gelukkig haal je met een rondje hardlopen gelijk een shitload aan stappen binnen, dus dat ga ik vaker doen! ’s Middags kwam Michelle, incl. gebroken hart, langs. Ollie en ik deden ons best om haar op te vrolijken. We dronken koffie, aten ijsjes, maakten de beste vegaburgers en speelden een panda-bordspel. ’s Avonds laat miste ze bijna de bus terug door mij (ik dacht echt dat het de bushalte aan de àndere kant van de straat was, oeps), maar alles kwam uiteindelijk goed. Het was weer een heftige zaterdagavond in het leven van Oma Iris, zoals je leest.

Ik wens jullie een heeeele fijne week met veel zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

39 reacties op “Weekoverzicht: nóóit meer tentamens!

 1. chucky1012 schreef:

  Gefeliciteerd dat jij je tentamens hebt behaald 😉
  Dat moet een goed gevoel zijn.
  Zo een leuke kaart voor jullie jarige huisdier.
  Gossie ik hoop dat de pijn snel zal verdwijnen met de medicijnen…..

  Fijne dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Ja ik ben er suuuperblij mee 😀 Jij ook een hele fijne dag!

   | Reageer op deze reactie
 2. Selma schreef:

  Gefeliciteerd met hetbhalen van je tentamens! Toen ik klaar was met mn laatste tentamen en het gehaald bleek te hebben, vond ik dat zo’n onwerkelijk, maar ook blij gevoel! En wat zit je haar leuk, echt mooi geknipt!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja precies dat, heel onwerkelijk, ik kan het haast niet geloven! En dankjewel 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Noortje schreef:

  Gefeliciteerd met het halen van je tentamen, vrijheid! Ik wil nu ook heel graag dat panda spel spelen, zo benieuwd naar. Mijn vriend zijn lievelingsdier is een panda ik denk dat ik dit spel maar voor zijn verjaardag moet kopen :D. Had je de vegaburgers op zaterdag zelf gemaakt? Ben nog altijd op zoek naar het perfecte zelfmaak-vegaburger-valtnietuitelkaar recept :D. Jij ook een hele fijn week!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa het pandaspel is zó leuk! Het is zelfs heel leuk om met z’n tweeën te spelen en gaat ook niet snel vervelen. Ik ben er heel enthousiast over haha 😀 Nee ik had die vegaburgers niet zelf gemaakt, het waren de mc2 burgers van de Vegetarische Slager, mmm.. Dit kookboek is denk ik wel een aanrader voor je: https://ikbenirisniet.nl/2015/04/14/kookboek-veggie-burgers-balletjes-en-broodbeleg/ Alle vegaburgers die ik er tot nu toe uit heb gemaakt worden súperlekker en ook heel stevig!

   | Reageer op deze reactie
   1. Noortje schreef:

    Ah Dankje! En fijn een korte review over het spel :D. Ja die burgers van de vega slager zijn inderdaad fantastisch.. Heb ze vorige week op koningsdag voor het eerst gegeten :D.

    | Reageer op deze reactie
 4. Miranda schreef:

  Super goed dat je tentamen toch gehaald hebt! Nooit meer tentamens lijkt me erg fijn, gelukkig is het voor mij bijna ook zo ver 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Nathalie schreef:

  Gefeliciteerd met je tentamens! En uiteraard nog veel succes met je thesis gewenst. Wat goed ook dat je terug bent beginnen lopen! Dat heb ik in geen tijden meer gedaan maar het is er nu wel het ideale weer voor. Dikke knuffel voor Ollie!

  | Reageer op deze reactie
 6. Simone schreef:

  Gefeliciteerd met het behalen van je tentamens! Dat moet een opluchting en een last van je schouders zijn. Nu lekker genieten van wat meer rust en van Ollie natuurlijk!

  | Reageer op deze reactie
 7. Michelle schreef:

  Hahaha: Michelle en haar gebroken hart kwamen langs. Maar inderdaad, klopt wel :P. Zo chill van je tentamens jesss. Was een leuk dagje zaterdag en aaaargh ik wil nu ook een fitbit (oid)!

  | Reageer op deze reactie
 8. Henderica schreef:

  Leuk weekoverzicht 🙂 gefeliciteerd met het behalen van je laatste tentamen! Hoop dat het inmiddels weer beter gaat met Ollie’s pootje.

  | Reageer op deze reactie
 9. ellen schreef:

  Gefeliciteerd met het behalen van je tentamens. Dat heb je nu gehad. En dat commentaar over dat Ollie uit het asiel komt. Ik vind het SUPER dat jullie dit gedaan hebben. Met geduld en veel liefde ( en dat krijgt hij) komt het vast goed met lieve Ollie. En thnx dat je mij de liefste buurvrouw vind 🙂 🙂 🙂 maar graag gedaan hoor.

  | Reageer op deze reactie
 10. Aileen schreef:

  Dat de honden uit asiels vaak zoveel problemen hebben komt denk ik ook vooral omdat veel mensen niet zo goed weten hoe ze er mee om moeten gaan. Dan word het al snel negatief en dat is erg jammer! Maar echt super hoe jullie met hem omgaan, hij lijkt helemaal happy en jullie zijn geweldige ouders voor hem! Die eerste foto is echt super schattig!
  En nog gefeliciteerd met het behalen van je tentamen en Ollies verjaardag! ♡

  | Reageer op deze reactie
 11. Elaintje schreef:

  Jippie, nooit meer tentamens! Gefeliciteerd. Wat een schattige foto trouwens van je vriend met Ollie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Iris schreef:

  Super goed dat je het tentamen hebt gehaald! Heerlijk lijkt me het om daar eindelijk klaar mee te zijn, haha. En die pasta met groenten ziet er zo goddelijk lekker uit. Ik ben gek op veel groenten. Fijne week meid!

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Nice, helemaal geen tentamens meer! Dat lijkt me een mega-opluchting. Je haar is trouwens echt leuk geworden!

  | Reageer op deze reactie
 14. Bente schreef:

  Aaaah wat fijn!! NOOIT meer tentamens! Ik kan me dat moment ook nog heel goed herinneren!

  Fijn dat met het pootje van Ollie niks ernstigs aan de hand was 🙂

  En nu nog even die scriptie er uit knallen!

  | Reageer op deze reactie
 15. Djuli schreef:

  Wat een heerlijk gevoel he?! Nooooit meer tentamens!
  Je nieuwe kapsel is heel gaaf trouwens 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel, wat lief! Ja echt een FANTASTISCH gevoel haha, ik kan het haast niet geloven.

   | Reageer op deze reactie
 16. Madam Elisa schreef:

  Oh wat tof dat je het hebt gehaald! Die titel van je blog is echt top! Nooit meer tentamens 🙂 Gefeliciteerd. En ja die eerste foto is te schattig.

  | Reageer op deze reactie
 17. Moniek schreef:

  Super fijn dat je de herkansing toch gehaald hebt! En wat stom dat dieren uit het asiel een negatief imago hebben inderdaad, dat is toch júist super goed en fijn voor die dieren dat ze nog een kans hebben op een gelukkig leven. Je haar is mooi!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja he, ik snap het ook niet! Het is zo leuk om een hondje te redden en te zien opbloeien <3 En dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 18. Lenneke schreef:

  Ik vind het TE GEK dat je Ollie uit het asiel hebt gehaald. Ik heb trouwens alsnog de webinar zelf ook kunnen volgen, gelukkig. Heb je wat aan de tips? Ik vind jou en Ollie de bom, jullie zijn een topteam. X

  | Reageer op deze reactie
 19. Nadia schreef:

  Ohh, je haar is geweldig! Ik heb mijn haar al een paar keer geprobeerd in dat model te laten knippen maar kappers lijken het nooit te snappen ofzo. Uiteindelijk een keer wat voorbeelden uitgeprint om te laten zien maar toen had ik er ook geen zin meer in, gedoe… haha. Maar staat je echt super!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah dankje! Ik moet ook zeggen dat ik het al een paar keer zo heb laten knippen en elke keer wordt het weer anders haha. Terwijl je toch zou zeggen dat het niet het meest ingewikkelde kapsel is.

   | Reageer op deze reactie
 20. Rose schreef:

  Yay gefeliciteerd met je tentamen! 😀 En je haar zit echt geweldig 🙂

  | Reageer op deze reactie
 21. Gwendolyn schreef:

  Kanjer!!! Wat lijkt mij dit een enorme kers op de taart en volgens mij moet jij gewoon lekker een boek schrijven over jouw hele studeer periode. Niet eens om mede confetti hoofden tips en trics te geven, maar meer wat ik hier elke keer weer doe: mijn hart ophalen hahaha.

  Wij mogen eind deze maand ons nieuwe pupje ophalen. Ik heb elk asiel van NL doorzocht maar met kat, konijn en baby is een jong hondje vinden gewoon echt zonder resultaat. Want ik moet ook nog het juiste ras vinden wat die het hele huis door stuitert. Als het mij was gelukt had ik het zeker gedaan, want diertjes zonder huis helpen vind ik het mooiste wat er is. Het konijn begint hier pas na een maand een beetje op te warmen, maar nu huppelt ie vrolijk rond in de hondenbench die ik gebruik als rennentje haha. En overal zie ik lekkers voor hem: “Ohh even paardebloemblaadjes voor Floris plukken. Oohhh, lekker, andijvie die van de krop is afgevallen, dat lust hij wel! Een zakje rucola voor ons, een zakje veldsla voor Florrie!” En dat bekkie als hij dan lekker zit te knagen, fantastisch.

  Maar goed, heel MP afgestruind voor hondjes en na veel teleurstellingen heb ik dan eindelijk een leuk nestje gevonden en mocht Vos het hondje uitkiezen. Nu nog kippen en een geit en de boerderij is compleet hahaha!

  | Reageer op deze reactie
 22. Eva schreef:

  OH god ik moet dit echt even kwijt. Je hebt geen idee wie ik ben.Maar afgelopen week heb ik mij zo verbaasd hoe een enorme ikbenirisniet groupie ik ben! Zodra het maandagochtend is typen mijn vingers zonder dat ik het door heb altijd jou website in voor het weekoverzicht! Maar huh het is er maar niet, begrijp mij niet verkeerd er bestaat ook een offline leven en voel je vooral niet verplicht (voor wanhopige groupies zoals mij) om iedere week weer te schrijven.

  Eigenlijk wil ik gewoon even kwijt hoe leuk ik het vind om even een kijk in jou leven te krijgen en hoop ik dat er niks ernstigs aan de hand is en je gewoon heel erg aan het genieten was van de zon samen met Ollie en Steve!

  Liefs,
  Eva

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aaaah haha zo lief en leuk!! Ik voel me ook een beetje lullig dat er geen weekoverzicht online is gekomen, ik hoop morgen een extra lange editie te maken. Heb ik gelijk weer een goed excuus voor studie ontwijkend gedrag haha. Dankjewel voor je suuuuperleuke berichtje, ik word er helemaal blij van! En er was niets ergs hoor! Ik was vooral heel druk met mijn scriptie en ijsjes eten 😀

   | Reageer op deze reactie
Back to Top