Weekoverzicht: Extra lange editie!

Vorige week kwam er geen weekoverzicht online dus deze is extra lang, whoeoe! Mocht je me trouwens missen op mijn blog, voeg me dan even toe op Snapchat, mijn gebruikersnaam is ‘ikbenirisniet’. Daar ben ik best actief dus dan kan je zien dat ik ondanks de eventuele blogstilte nog gewoon leef, maar waarschijnlijk druk ben met afstudeerdingen (of knuffelen met Ollie).

Lievelingsliedje van vorige week

Zondag

zondag

Ik was er even he-le-maal klaar mee. Mijn hoofd zat zo vol en ik wou dat ik kon verhuizen naar een onbewoond eiland zodat ik nooit meer iemand hoefde te zien. (Ollie en Steve mochten wel mee in deze hypothetische situatie.) Hebben jullie dat gevoel ook weleens? Als ik over mijn sociale-interacties-quotum van twee sociale afspraken per week zit, word ik een hardcore misantroop. Ik heb apathisch bankgehangen met Ollie en simpele spelletjes op mijn telefoon gespeeld. Toen er ’s avonds toch nog bezoek kwam, ben ik snel in mijn uppie een rondje gaan wandelen met een luisterboek en er ging een wereld voor me open. Wat is dat fijn om te doen!

Maandag

maandag

Dit moest écht even anders, want met plumpuddinghersenen wordt het schrijven van mijn thesis nooit wat. Ik besloot dat ik deze twee weken alleen op één ding tegelijk wilde focussen en gewoon rustig aan wilde doen. Ik werkte een paar artikelen vooruit zodat het niet helemaal stil op mijn blog zou zijn, klikte alles weg, en opende mijn masterthesisvierdeversie.docx document van inmiddels 7000 woorden om een planning te maken wat ik nog moest doen voor de volgende tussentijdse deadline. Ollie hield me de hele dag gezelschap, lief.

Dinsdag

dinsdag

We konden weer een rondje wandelen met Ollie in plaats van een klein blokje om, het gaat namelijk alweer veel beter met zijn pootje! Ik had blijkbaar iets te fanatiek met hem gewandeld, dat was hij van zijn vorige huis waarschijnlijk niet gewend, oeps. Nu bouwen we het rustig op! ’s Avonds maakte ik een súperlekker gerecht, het recept staat inmiddels online.

Woensdag

woensdag

Wat een mooi weer! Het was weer een lekker rustig dagje en ik maakte een simpele noodlesoep. Het recept van deze soep komt morgen online.

Donderdag

donderdag

Steve en ik maakten de beste brownies van de wereld voor onze buurvrouw. Als bedankje omdat ze ons laatst met Ollie naar de dierenarts had gebracht! En we aten er zelf ook wat brownies van uiteraard, want ze zijn zóóó goed. Het is altijd een behoorlijk werk om ze te maken dus voor het avondeten hield ik het makkelijk. Ik ben helemaal fan van deze zakken met diepvries-groente-spul van Bonduelle. Normaal ben ik niet zo van kant-en-klaar-pakjes hoor, maar als ik geen zin heb om moeilijk te doen, is dit toch een beter (en goedkoper!) alternatief dan een pizza laten bezorgen. (Neehee, dit is niet gesponsord, ik zet dat er toch àltijd bij als dat het geval is.)

Vrijdag

vrijdag

Owwww Olliebol, ik kan wel een weekoverzicht maken met alléén maar foto’s van hem, wat is hij toch schattig! En dan te bedenken dat ik nog tot een jaar geleden met een grote boog om honden liep omdat ik ze stiekem een beetje eng vond. Hij vindt het leuk om in het zonnetje in de moestuinbak te zitten. Dus ik heb er, naast de maggieplant van vorig jaar, nog maar niets ingezet. In een andere bak had ik trouwens mooie violen geplant, maar die zijn inmiddels tot de grond toe opgevreten door slakken. Iris vs. naaktslakken; het blijft een eeuwige strijd. (Ja, ik heb alles al geprobeerd van koper tot koffie, niets werkt tegen de slijmerige, moordlustige veelvraten hiero.) Oh, en ik at alweer groente-spul van Bonduelle, deze vond ik alleen een stuk minder lekker. De Thaise curry is tot nu toe mijn favoriet!

Zaterdag

zaterdag

Tussen het thesis-typen door maakte ik een zomerse salade met blauwe bessen, avocado, rucola, geitenkaas, amandelen en framboos-balsamico, mmm.. Om mijn hoofd fris en fruitig te houden laste ik veel pauzes in; even in de zon zitten met Olliebol, een rondje wandelen. En me ondertussen niet druk maken over mijn blog, huishoudelijke dingen of de rest op mijn to do list. Focus! Ik kon daardoor heel productief blijven en ben inmiddels een heeeel groot stuk opgeschoten met mijn thesis. Ik wil er heel graag meer over vertellen, maar dat kan nog even niet want ik wil nog een aantal bloggers interviewen en dan is het allemaal niet zo objectief meer.

Lievelingsliedje van de afgelopen week

Joe Teske, wat ben je lekker bezig! Wat mij betreft is dit dé zomerhit van 2016. Zo catchy!

Zondag

zondag

Het was moederdag! Steve ging ’s ochtends naar zijn moeder en ik ging ’s middags naar mijn moeder; zodat Ollie niet alleen thuis hoefde te zijn. En zo had ik ’s ochtends nog weer even de tijd om aan de slag te gaan met mijn thesis. In de bus ging ik gewapend met een boompje naar mijn geboortedorp. Het boompje zag ik voorbij komen op Facebook en vond ik een superleuk idee om te geven als cadeau, het was een speciaal moederdagboompje van geefeenboompje.nl. Ze hebben verschillende bomen voor speciale gelegenheden. Echt weer zo’n webshop-idee waarvan ik dan denk ik ‘waarom heb ík dit niet bedacht!?’. Heel leuk! Bij mijn moeder zat ik in de zon met taart en bitterlemon en aten we ’s avonds een hartige taart die ze had gemaakt.

Maandag

maandag

Volgens Ollie was dit het koelste plekje op mijn werkplek boven. Onder het platte dak. Erg productief kon ik niet zijn met de warmte, maar ik probeerde mezelf te overtuigen dat het niet uitmaakte hoe ver ik opschoot, àls ik maar wat deed. Met die gedachte kon ik een stuk rustiger aan mijn thesis werken. Waarom doe ik dat niet altijd? O ja, meestal begin ik daar te laat voor en moet ik stressen voor de deadline die veel te dichtbij komt.. Nu was ik voor het eerst in mijn leven eens níet te laat begonnen, ha.

Dinsdag

dinsdag

Dit boek is echt fantastisch! Zondag was ik begonnen met het luisteren ervan (via Storytel) en op dinsdag had ik hem uit. Het is grappig en onwijs motiverend, aanrader voor als je een #Girlboss (to be) bent. Op het moment luister ik trouwens het boek Quiet, over introversie, vind ik tot nu toe ook erg interessant.

Woensdag

woensdag

Van ’s ochtends tot ’s avonds: typen typen typen typen. Dus tussendoor had ik wel een ijsje verdiend, vond ik. Een bolletje pistache en een bolletje passievrucht, mmm.. Heeft dat warme weer toch nog wel pluspunten. ’s Avonds maakte ik wraps met een van-alles-in-een-kom-gefklikkerd-en-gehusseld-vulling. Het was alles behalve een succes. Joh.

Donderdag

donderdag

Al ruim 9000 woorden mijn masterthesis-document, dat gaat goehoed! Mijn inleiding (hoofdstuk 1) is inmiddels helemaal af en ben ik tevreden over. Net als de methode (hoofdstuk 2). Nu ben ik nog bezig met het finetunen van mijn interviewschema en moet nog een stukje schrijven voor de ethische commissie en daarna mag ik mensen gaan interviewen, leuk! En dan kan ik verder met de resultaten (hoofdstuk 3). Want ik ben nu eerlijk gezegd ook wel een beetje klaar met het theoretische voorbereidende deel, nu wil ik echt iets dóen. Ik krijg soms vragen of ik niet al bijna klaar ben omdat ik er al zo veel tijd in heb gestoken; nee, helaas niet. Volgens mijn planning ben ik pas in augustus klaar zelfs. Dat ik er zo druk mee ben, komt doordat ik een masterthesis van 30 studiepunten in plaats van de gebruikelijke 10 studiepunten doe omdat ik geen stage loop! Nou, het was wel weer tijd voor een ijsje, vond ik. En spring rolls, mm.. Ollie vond de spring rolls reuze interessant, maar hij mocht er geen één proeven, oneerlijk hè?

Vrijdag

vrijdag

De dag begon ik gezellig door meer dan een uur aan de telefoon te hangen met DUO. Wat mijn eigen domme schuld was omdat ik na een miljoen jaar in de wacht te hebben gestaan éindelijk goed geholpen werd en ik per ongeluk het gesprek wegdrukte. Kuch. Ja, en dan kan je weer achteraan aansluiten in de wachtrij en mag je je héle verhaal opnieuw doen. Uiteindelijk kwam alles goed, hoor. ’s Middags zat ik in de brandende zon met een ijskoffie en maakt ik nog wat productfoto’s. Zoals van deze zero plastic deodorant die Babongo sinds kort verkoopt. Ik ben hem uitgebreid aan het testen en zal er snel een review over schrijven. En verder was het een actieve dag zoals je aan mijn Fitbit-screenshot kan zien: alles groen!

Zaterdag

zaterdag

Oeh yeah, de finale van het songfestival was op televisie. Ik keek er de hele dag al naar uit. Niet omdat ik nu zo fan ben van het songfestival, maar omdat ik de bingokaarten van Team Confetti wilde gebruiken! Ik was er zo enthousiast over dat ik het zelfs voor elkaar kreeg om Steve over te halen thuis te blijven zodat we samen alles konden afzeiken in combinatie met de nodige alcoholische consumpties. Steve won de bingo en mijn lievelingsoptreden won dus eigenlijk won ik ook een beetje. Ik heb me prima vermaakt.

En dat was hem alweer! Fijne zondag!

Back to Top