Weekoverzicht: Heel veel Ollie!

Uit de reacties begreep ik dat meer Ollie in het weekoverzicht alleen maar leuk zou zijn. Gelukkig maar, extra veel Ollie vandaag dus! Ik deed namelijk maar weinig boeiends, gelukkig heb ik de leukste hond van de wereld waardoor mijn dagen nooit saai zijn.

Lievelingsliedje van deze week:

Zondag

logeerbeagle

Ollie was heftig aan het snuffelen tussen de plantjes bij de schutting. Hij snuffelde zo hard dat hij knorde als een varkentje. Dat doen beagles. En ineens kwam er ook geknor aan de andere kant van de schutting, en zag ik een beagleneusje tussen de planken van de schutting verschijnen! De buurvrouw had een logeerbeagle op bezoek dus als een echte hondenmama regelde ik een wandeldate voor mijn hondenkind. Zo leuk om te zien dat beagles altijd vriendjes zijn met elkaar! ’s Avonds aten we knoflookspaghetti met veeeel te veel knoflook. (Grapje natuurlijk, te veel knoflook bestaat niet.)

Maandag

brownies

Het was Pinksteren, ik weet nog steeds niet wat er dan gevierd zou moeten worden, maar Steve was vrij van stage en dat vond ik reden genoeg om brownies te bakken. Ze kwamen uit een pakje en waren làng niet zo lekker als de zelfgemaakte brownies met karamel-zeezout, helaaspindakaas. Verder was het een lekker rustig dagje; we wandelden met Ollie, keken films en aten groentespul met bulgur en yoghurtsaus.

Dinsdag

ollie bij de dierenarts

Ik had een mooi to-do-lijstje gemaakt, inclusief het kopen van een jurk voor een etentje zondag, maar mijn complete dag viel in duigen want ik moest ’s ochtends met spoed naar de dierenarts. Ollie was uit het niets gaan hijgen en bibberen en zat constant tegen mij aangeplakt. Toen het na een half uur nog steeds niet minder werd, begon ik me toch wel zorgen te maken en belde ik de dierenarts. Die vroeg of ik over een kwartier al langs kon komen, nadat ze mijn verhaal hoorde. Dat stelde me ook niet echt gerust, net als dat ik alleen thuis was en geen idee had hoe ik met Ollie bij de dierenarts zou moeten komen. Gelukkig was vriendin Annemiek vrij en kon ze ons met de auto brengen, lief! “Kan het zijn dat hij iets geks heeft gegeten?”. Jup, typisch een #nevernoteating beagle, ook op straat tijdens het uitlaten, tot mijn grote ergernis. Hij kreeg een röntgenfoto en godzijdank kon het met een laxeermiddel worden opgelost. Ik zag het namelijk al voor me hoe hij een darmoperatie moest. Aan het eind van de dag ging het weer véél beter met Ollie, pfiew! Voor het hele gebeuren had ik wel twee jurkjes kunnen kopen. Dus dat plan ging niet meer door. Ach, Ollie zorgt ervoor dat ik mijn prioriteiten weer ken. (En ondertussen verdiep ik mij toch maar even in huisdierverzekeringen..)

Woensdag

notitieboek

Hophop, omdat ik de dag ervoor niets voor elkaar kreeg moest ik nu dubbel zo hard aan de slag. Ik ben nu bezig met het organiseren van interviews met bloggers, leuk! Als alles volgens de planning neem ik volgende week het eerste interview af. Spannend, maar ook súperleuk dat ik nu echt bezig ga met iets in plaats van dat ik steeds naar mijn computerscherm zit te staren. Aan mijn planning op de foto kan je zien dat ik inmiddels al op de helft ben met het hele masterthesisproces, oeeehhhh.

Donderdag

hema blog

Nu ik de laatste dingen (voor nu) had geregeld voor mijn afstudeeronderzoek, kon ik mij eindelijk weer eens focussen op mijn werk voor HEMA. Ik was van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met twee blogposts die ik beide erg leuk vind geworden. Ze verschijnen binnenkort op de HEMA blog. Hierboven zie je alvast een sneakpeak!

Vrijdag

quiet

Dag #1 met knallende hoofdpijn. En mijn fiets was op spontane wijze ineens kapot. Het wiel zat er ineens scheef in, huh? Ik ben maar naar de stad gaan lopen terwijl Steve mijn fietst fixte. Tijdens het wandelen luisterde ik naar Quiet van Susan Cain, een luisterboek waar ik vorige week in ben begonnen en inmiddels bijna uit heb. Heel boeiend! Ondertussen kocht ik twee lipsticks die beide miskopen waren; de ene had de textuur van typex en de andere was een nude kleur, dat staat mij blijkbaar voor geen meter. Ook een nieuwe foundation, deze keer die van Etos eigen merk die ik wel prima vind. Ik heb nog steeds niet de perfecte foundation gevonden helaas, maar gelukkig is het ook niet zo hard meer ‘nodig’. Mijn huid gaat er steeds beter en beter uitzien, zo fijn!

Zaterdag

opruimen

Dag #2 met knallende hoofdpijn. Concentreren op mijn onderzoek lukte niet dus ben ik het hele huis maar gaan opruimen. Alles is weer netjes! Aan het eind van de dag ploften Ollie en ik op bed want we waren heeeel erg moe. Ik luisterde mijn luisterboek en Olliebol snurkte er doorheen. Gelukkig heb ik een koptelefoon met noise canceling.

Vandaag ga ik voor het eerst samen met Steve lang van huis weg, we hebben een etentje, zonder Ollie. We voelen ons net van die kersverse ouders die hun kind alleen thuis laten. Dus mijn moeder komt zelfs oppassen. Liehief! Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 reacties op “Weekoverzicht: Heel veel Ollie!

 1. Ellen schreef:

  Ik vind jullie hond zo lief! 😍. Fijn dat ie weer beter is. Ik ken je blogs van HEMA nog niet, ga ik eens bekijken!

  | Reageer op deze reactie
 2. Resaaarcle schreef:

  Een wandeldate, zo schattig! Gelukkig dat alles oké is met Ollie, nu jij nog van die hoofdpijn afgeraken. Misschien dat brownies met karamel-zeezout helpen? Het is het proberen waard, he 😉.

  | Reageer op deze reactie
 3. chucky1012 schreef:

  Gossie….. gelukkig dat het beter met Ollie gaat.
  Echt leuk zo een date voor de hond.
  Een dierenartsbezoekje kost erg veel.

  Heb een leuke en gezellige dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 4. Evelien schreef:

  Lekker liedje! Net als die brownies overigens, die lijken me ook heerlijk! Wat zielig voor Ollie, kan me voorstellen dat je enorm geschrokken bent. Fijn dat het goed op te lossen was en jullie aan het eind van de week gewoon lekker samen konden snurken 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Michelle schreef:

  En weer duurt het liedje precies zo lang als ik erover doe je weekoverzicht te lezen. BRRRRR wat perfect.

  | Reageer op deze reactie
 6. Meinke schreef:

  Wat leuk weer al die Olliespam het op één na liefste hondje van de wereld (want dat is natuurlijk mijn Flo! :))
  ( Volgens mijn dierenarts kun je beter zelf geld op de bank zetten ipv een verzekering omdat nl niet alles vergoed wordt) Mijn hondje gaat ook regelmatig uit logeren bij oma (mijn moeder). Hij reageert ook op de naam oma.
  Succes met weer een vervolg van de studie, benieuwd naar de verhalen. Fijn weekend

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Fijn dat het weer beter gaat met Ollie, hij laat je wel steeds schrikken op die manier.

  | Reageer op deze reactie
  1. Malou schreef:

   Haha, dat stukje van het snuffelen tegen de schutting klonk net als het eerste verhaaltje van Jip&Janneke! (Je weet wel, waar ze elkaar ontmoeten).

   Leuk! 🙂

   | Reageer op deze reactie
 8. Karlijn schreef:

  Gelukkig gaat het beter met Ollie! En fijn dat je een dierenarts hebt die je ook een beetje serieus neemt over de telefoon, ik hoor wel eens andere verhalen van dierenartsen met advies ‘kom over een paar daagjes maar als het nog steeds zo is’.

  | Reageer op deze reactie
 9. Audrey schreef:

  Jaaa, Ollie! Al moet-ie wel geen gekke dingen meer eten. Mijn Sproet kreeg het vorig jaar voor elkaar om een gat in haar zij te krijgen van een tak in een boom. Dat was op Tweede Pinksterdag, dus toen kreeg ik ook nog het weekendtarief op de rekening. Fiiiijjjn.

  | Reageer op deze reactie
 10. Maaike schreef:

  Zieke dieren zijn altijd zo zielig! En nu jij ook nog. Die knoflookspaghetti ziet er heftig uit en succes met die thesis, interviewen is leuk!

  | Reageer op deze reactie
 11. Nathalie schreef:

  Ocharme, Ollie! Met een hondenkind heb je altijd zorgen he, maar je zou ze voor geen goud ter wereld willen missen natuurlijk. Wat leuk dat je een wandeldate hebt geregeld! Ik vind het altijd zo grappig hoe ze het met hun eigen ras altijd zo goed kunnen vinden. Dat merk ik bij mijn windhonden ook steeds. Hopelijk neemt je hoofdpijn snel af en veel succes met je onderzoek!

  | Reageer op deze reactie
 12. Mylène schreef:

  Superschattig dat Ollie opeens even een vriendje had!! Zou spontaan ook een Beagle willen nemen 😀

  | Reageer op deze reactie
 13. Astrid de Geus schreef:

  Ik ben toch wel benieuwd naar jouw mening over de verschillende dierenverzekeringen. Wij krijgen binnenkort 2 kittens en zijn ons ook aan het oriënteren, maar ik vind het nog knap lastig!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik vind het ook heel lastig! Voor Bunny besloot ik dat het niet waard was en zette ik zelf geld opzij. Maar Ollie is hier nu ongeveer 3 maanden en ik heb al 200 euro aan de dierenarts uitgegeven dus ik denk dat het dan wel voordeliger is. Ik moet nog maar even goed rondkijken, ook qua voorwaarden, dat is best lastig om daar een goede keuze in te maken inderdaad.

   | Reageer op deze reactie
 14. Jessica schreef:

  Awwwh Ollie blijft een schatje! Gelukkig is hij er snel weer van opgeknapt.
  Succes met het etentje en Ollie missen! Gelijk een mooi moment of hij jullie straks ook heeft gemist. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Anna schreef:

  Oooh, zo leuk, die hondjes samen. Ha, wat goed dat je een wandel-date geregeld had. Gezellig :)! Pfieuw, wel echt even schrikken dat Ollie daarna zo ziek was. Gelukkig ging het snel weer beter. Hehe, prachtige laatste foto, helemaal uitgeteld op bed :)!

  | Reageer op deze reactie
 16. Lenneke schreef:

  Nouuuuu, ik lees nu pas dat Ollie naar de dierenarts moest! Ik hoop dat hij nu weer helemaal oké is. Ik ben trouwens verzekerd (nou ja, Vince dus eigenlijk) bij OHRA. Mocht je daar meer over willen weten, holla aaaaat me woman!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top