Weekoverzicht: wereldreis, wildplukken & warmmm

Welkom in een nieuw weekoverzicht van yours truly!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

hond wassen

Ollie rook niet al te fris; wellicht heeft een eendenpoep-fetisj hier iets mee te maken, hij vindt het leuk om daar in te rollen. Er was alleen één klein probleem, Ollie houdt namelijk niet van wassen! Eén keer probeerde ik hem te douchen maar toen stond hij doodsbang in een hoekje de badkamer gepropt, zó zielig. Deze keer probeerde ik het buiten, het was toch hartstikke warm. Ik had een afwasteiltje gevuld met lauw water en een drupje hondenshampoo en dat goot ik elke keer met een bakje over hem heen. Hij vond het niet leuk, maar omdat ik hem omkocht met koekjes tolereerde hij het. Daarna lekker inzepen, afspoelen met water zonder zeep en Olliebol was weer schoon! Ik ook trouwens, want met al dat gespetter was ik zelf ook zeiknat geworden. Wel verfrissend, hoor. O ja, ’s middags pakte ik het Forest Feast kookboek weer eens uit de kast, er staan daar allemaal lekkere zomerse recepten in, ik maakte de aardbeienwraps met geitenkaas, rucola en balsamico. Lekker!

Maandag

bulgursalade met yoghurt

Niet zo veel foto’s gemaakt, ik zat volgens mij de hele dag weg te zweten achter mijn computer. Het was zo warmmmm, bleh. Ik had een interview voor te bereiden en moest nog wat puntjes op de i zetten. ’s Avonds maakte ik lekker makkelijk een bulgursalade met vegetarische worstjes en een yoghurtsaus.

Dinsdag

treinreizen

Tijd voor mijn vierde interview! Helemaal in Dordrecht, zo zie je nog eens wat van de wereld. Hashtag travelblogger. Nee, maar serieus, het is voor mij best een big deal om ver te reizen met de trein want ik krijg het hééélemaal benauwd van het idee om ver van huis te zijn. Dus het was wel goed om dit te doen, voordat ik straks pleinvrees ontwikkel. En het ging ook wel goed! Ik was ruim zes uur in totaal onderweg, het interview ging supergoed en was heel erg leuk en gezellig, en op de terugweg bleef ik gewoon kalm ook al waren er honderd storingen aan de gang waardoor ik niet de normale route kon reizen. Ik denk dat Chantal me erbij hielp, met haar boek! In haar boek vertelt ze over moeilijke keuzes die ze moest maken en andere persoonlijke verhalen, ze is zo’n krachtig en moedig persoon. Ik kreeg er heuse girl power vibes van. Nog twee interviews te gaan. Bijna jammer, want ik vind het heel leuk om te doen! Maar afstuderen vind ik nòg leuker.

Woensdag

in bed met ollie de beagle

‘Even’ een interview uittypen, gelukkig kreeg ik de tip van een lezer om hier het programma Express Scribe bij te gebruiken, dan kan je het geluidsfragment vertraagd afspelen zodat je makkelijker mee kan typen. Ideaal! Verder deed ik het lekker rustig aan.

Donderdag

vlierbloesem

Poeh, ik kon me nergens op concentreren, er zaten duizend suikerspinnen in mijn hoofd. ’s Middags gaf ik het op en ging ik met Ollie en Steve op zoek naar vlierbloesems om te plukken met het idee om hier vlierbloesemsiroop van te maken. Ik plukte een emmertje vol en liet het trekken in water. ’s Avonds maakte ik uiensoep, niet dat het daar echt weer voor was, maar het was wel lekker!

Vrijdag

tas van sissyboy

Met mama ging ik even de stad in, we dronken soja latte’s en aten cake bij Zavor. Het is een koffietentje in Enschede met fair trade koffie en thee, heel leuk! En de koffie was echt súperlekker. Tijdens het winkelen wees ik een canvastas met palmbladeren-print aan “die is leuk!” en liep weer verder om een jurkje te passen. Even later zag ik mijn moeder bij de kassa staan met de tas die ik zo leuk vond, awwwww, zo lief! Ik kocht uiteindelijk alleen een potje citroenzuur (mijn shoplogs zijn altijd wat magertjes, kan d’r ook niks aan doen) voor mijn vlierbloesemsiroop. De bloesems hadden lang genoeg getrokken en ’s avonds maakte ik er siroop van, het werd superlekker. Morgen komt het recept online!

Zaterdag

boek up

Sinds ik geen colleges en tentamens meer heb, en dus niet constant honderd dikke studieboeken op mijn leeslijst heb staan, kan ik me éindelijk weer eens concentreren op normale leesboeken. Heel erg fijn! Eerder deze week las ik al Toen ik eindelijk durfde van Chantal Straver, op het moment lees ik Up van Myrthe van der Meer. Het vervolg op Paaz, één van mijn lievelingsboeken (affiliatelinks om Iris door de zomer te helpen). Wat is het leven toch fijn als je niet meer hoeft te studeren, het voelt alsof er ineens veel meer ruimte in mijn hoofd is en er een last van mijn schouders af is gevallen. Hoe heb ik dat toch acht jaar vol kunnen houden? Het is een wonder. In mijn hoofd ben ik trouwens al afgestudeerd, maar ik moet mijn afstudeeronderzoek nog afronden uiteraard. Bijna bijna bijna! geel_hartje

Ik ga nog even aan de slag voor een deadline. Ik wens jullie een fijne zondag!

Back to Top