Weekoverzicht: wereldreis, wildplukken & warmmm

Welkom in een nieuw weekoverzicht van yours truly!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

hond wassen

Ollie rook niet al te fris; wellicht heeft een eendenpoep-fetisj hier iets mee te maken, hij vindt het leuk om daar in te rollen. Er was alleen één klein probleem, Ollie houdt namelijk niet van wassen! Eén keer probeerde ik hem te douchen maar toen stond hij doodsbang in een hoekje de badkamer gepropt, zó zielig. Deze keer probeerde ik het buiten, het was toch hartstikke warm. Ik had een afwasteiltje gevuld met lauw water en een drupje hondenshampoo en dat goot ik elke keer met een bakje over hem heen. Hij vond het niet leuk, maar omdat ik hem omkocht met koekjes tolereerde hij het. Daarna lekker inzepen, afspoelen met water zonder zeep en Olliebol was weer schoon! Ik ook trouwens, want met al dat gespetter was ik zelf ook zeiknat geworden. Wel verfrissend, hoor. O ja, ’s middags pakte ik het Forest Feast kookboek weer eens uit de kast, er staan daar allemaal lekkere zomerse recepten in, ik maakte de aardbeienwraps met geitenkaas, rucola en balsamico. Lekker!

Maandag

bulgursalade met yoghurt

Niet zo veel foto’s gemaakt, ik zat volgens mij de hele dag weg te zweten achter mijn computer. Het was zo warmmmm, bleh. Ik had een interview voor te bereiden en moest nog wat puntjes op de i zetten. ’s Avonds maakte ik lekker makkelijk een bulgursalade met vegetarische worstjes en een yoghurtsaus.

Dinsdag

treinreizen

Tijd voor mijn vierde interview! Helemaal in Dordrecht, zo zie je nog eens wat van de wereld. Hashtag travelblogger. Nee, maar serieus, het is voor mij best een big deal om ver te reizen met de trein want ik krijg het hééélemaal benauwd van het idee om ver van huis te zijn. Dus het was wel goed om dit te doen, voordat ik straks pleinvrees ontwikkel. En het ging ook wel goed! Ik was ruim zes uur in totaal onderweg, het interview ging supergoed en was heel erg leuk en gezellig, en op de terugweg bleef ik gewoon kalm ook al waren er honderd storingen aan de gang waardoor ik niet de normale route kon reizen. Ik denk dat Chantal me erbij hielp, met haar boek! In haar boek vertelt ze over moeilijke keuzes die ze moest maken en andere persoonlijke verhalen, ze is zo’n krachtig en moedig persoon. Ik kreeg er heuse girl power vibes van. Nog twee interviews te gaan. Bijna jammer, want ik vind het heel leuk om te doen! Maar afstuderen vind ik nòg leuker.

Woensdag

in bed met ollie de beagle

‘Even’ een interview uittypen, gelukkig kreeg ik de tip van een lezer om hier het programma Express Scribe bij te gebruiken, dan kan je het geluidsfragment vertraagd afspelen zodat je makkelijker mee kan typen. Ideaal! Verder deed ik het lekker rustig aan.

Donderdag

vlierbloesem

Poeh, ik kon me nergens op concentreren, er zaten duizend suikerspinnen in mijn hoofd. ’s Middags gaf ik het op en ging ik met Ollie en Steve op zoek naar vlierbloesems om te plukken met het idee om hier vlierbloesemsiroop van te maken. Ik plukte een emmertje vol en liet het trekken in water. ’s Avonds maakte ik uiensoep, niet dat het daar echt weer voor was, maar het was wel lekker!

Vrijdag

tas van sissyboy

Met mama ging ik even de stad in, we dronken soja latte’s en aten cake bij Zavor. Het is een koffietentje in Enschede met fair trade koffie en thee, heel leuk! En de koffie was echt súperlekker. Tijdens het winkelen wees ik een canvastas met palmbladeren-print aan “die is leuk!” en liep weer verder om een jurkje te passen. Even later zag ik mijn moeder bij de kassa staan met de tas die ik zo leuk vond, awwwww, zo lief! Ik kocht uiteindelijk alleen een potje citroenzuur (mijn shoplogs zijn altijd wat magertjes, kan d’r ook niks aan doen) voor mijn vlierbloesemsiroop. De bloesems hadden lang genoeg getrokken en ’s avonds maakte ik er siroop van, het werd superlekker. Morgen komt het recept online!

Zaterdag

boek up

Sinds ik geen colleges en tentamens meer heb, en dus niet constant honderd dikke studieboeken op mijn leeslijst heb staan, kan ik me éindelijk weer eens concentreren op normale leesboeken. Heel erg fijn! Eerder deze week las ik al Toen ik eindelijk durfde van Chantal Straver, op het moment lees ik Up van Myrthe van der Meer. Het vervolg op Paaz, één van mijn lievelingsboeken (affiliatelinks om Iris door de zomer te helpen). Wat is het leven toch fijn als je niet meer hoeft te studeren, het voelt alsof er ineens veel meer ruimte in mijn hoofd is en er een last van mijn schouders af is gevallen. Hoe heb ik dat toch acht jaar vol kunnen houden? Het is een wonder. In mijn hoofd ben ik trouwens al afgestudeerd, maar ik moet mijn afstudeeronderzoek nog afronden uiteraard. Bijna bijna bijna! geel_hartje

Ik ga nog even aan de slag voor een deadline. Ik wens jullie een fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Weekoverzicht: wereldreis, wildplukken & warmmm

 1. Demi schreef:

  Ik ben super benieuwd naar de vlierbloesemsiroop, lijkt me in ieder geval erg lekker. Jij ook een fijne zondag! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa het is echt een aanrader, zo lekker! Was helemaal verrast dat het net zo lekker werd als die uit de winkel haha 😀 En dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  Ah al dat lekkere eten en het is nog maar ochtend, haha. Ik vind het zo tof dat je zelf vlierbloesemsiroop hebt gemaakt, echt leuk! Plus ik word vrolijk van het liedje van deze week. Een topoverzicht is dit dus weer. Fijne zondag Iris!

  | Reageer op deze reactie
 3. Jonne schreef:

  Vlierbloesemsieroop is zo lekker! Ik heb het ook wel eens gemaakt.
  Maar ik wist niet dat het ook zo fotogeniek was 😉
  liefs. Jonne

  | Reageer op deze reactie
 4. 'm(i)e' schreef:

  Ik voel me ook ongemakkelijk als ik ver van huis ga! Maar het is met de jaren al heel erg veel gebeterd.. Er Was een tijd dat ik zelfs niet durfde gaan overnachten aan de kust, maar deze winter ben ik zelfs een week naar Marokko gegaan. Die onrust zit er dan nog steeds, maar tegelijkertijd beleef ik zoveel mooie dingen dat ik heb besloten dat gewoon meer en meer te doen. Zo wil ik deze zomer én naar Parijs én naar Londen. Ik gebruik dan wel medicatie om geen paniekaanvallen te krijgen. Ik vind het erg plezant dat de wereld letterlijk voor me open gaat. Ik wens je toe dat je dat ook ooit meemaakt Iris! Want ik snap je zo goed!

  | Reageer op deze reactie
 5. Lenneke schreef:

  Wat is Ollie lekker wollig na zijn douche, haha. <3 Er is nu in mijn woonplaats een Beagle-pup (Gijs) en ik wil eigenlijk dat 'ie beste vrinden wordt met Da Vincie. Weinig kans, maar toch. En PAAZ en UP zijn héul goed.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aaaaah beagle puppy’s zijn zó schattig, met die wapperende olifanten-oren, cute.

   | Reageer op deze reactie
 6. Astrid schreef:

  Wat spannend dat interview in Dordrecht. Ik hield vroeger heel erg van treinreizen maar sinds mijn man een auto heeft, heb ik ontdekt dat dat veel relaxter is. Dat koffietentje lijkt mij wel heel leuk. Supertof ook van je moeder dat ze die tas voor je gekocht heeft! Hij lijkt mij ook heel leuk. Ik ben wel benieuwd naar je vlierbloesemsiroop. Wij hebben in de tuin een grote vlierstruik staan en wilden wachten tot er bessen aan kwamen voor vlierbessensap or wat mijn man er ook van wou maken. Nu lijkt het me ook wel leuk om wat van de bloesem alvast te gebruiken.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk, met de vlierbessen kan je ook veel inderdaad, misschien dat ik daar ook nog wat mee ga proberen 😀 Dankjewel voor je reactie <3

   | Reageer op deze reactie
 7. Nienke schreef:

  Wat super leuk! Je avondeten van Maandag ziet er heerlijk uit, krijg er honger van. Mijn hond is best wel bang voor water, en dan vooral voor badsessies. Zo zielig!

  | Reageer op deze reactie
 8. Marlies schreef:

  Wiehoee ik word er altijd HAPPY van jouw blog te lezen. Jij ook een fijne zondag!!

  | Reageer op deze reactie
 9. Saskia schreef:

  Even een ander vraagje; als ik andere producten bestel via jouw affiliatie links, krijg je daar dan ook een percentage van?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja! 3 tot 8% maar hoor, maar alle kleine beetjes helpen mee haha 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Saskia schreef:

    Oké dan weet ik welke route ik ga nemen naar bol.com als ik mijn laatste studieboeken ga bestellen! 😀

    | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Soms vind ik vleesvervangers bijna eng veel lijken op ‘the real deal’ (zoals die worstjes), dan twijfel ik altijd of ik niet het verkeerde zit te eten :p

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou inderdaad, ik had het laatst met een vegetarisch saucijzenbroodje, ik voelde me er bijna schuldig om omdat het zo echt smaakte haha.

   | Reageer op deze reactie
 11. Audrey schreef:

  Ollieee! (Volgens mij reageer ik elke week zo). Die vegetarische worstjes zien er serieus goed uit (en ik eet dus wel vlees). Veel succes met je deadline 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. chucky1012 schreef:

  Ah zo schattig was Ollie.
  Fijn dat je hem toch nog had kunnen wassen.
  Wat ziet de maaltijd die heerlijk uit met die worstjes.
  Ben zo benieuwd naar je siroop.
  Lief van je mama dat ze je een prachtige tas had gegeven.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 13. malu schreef:

  Wat een heerlijk overzicht weer!
  Mag ik vragen uit welke winkel de tas komt die je hebt gekregen? Vind hem zo mooi!

  | Reageer op deze reactie
 14. Karlijn schreef:

  Jammer dat Ollie niet zo van een wasbeurt houdt, hij ziet er zo schattig uit met die handdoek! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Gewoon op m’n telefoon met VSCO, niks bijzonders alleen een filtertje haha 😀 Thanks voor het compliment!

   | Reageer op deze reactie
 15. Saar schreef:

  Honden hebben echt iets met poep… Luna heeft ook zo’n periode gehad waarbij ze niets liever deed dan in poep gaan rollen. En dan houden ze ook nog niet eens van de douche 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Miranda schreef:

  Wat is Ollie toch een schattige hond 🙂
  Ik ben ook (bijna) afgestudeerd maar ervaar de tijd die ik over heb heel anders, ik heb namelijk geen idee wat ik moet doen. Het is alsof in de afgelopen 8 jaar al mijn hobby’s zijn verdwenen en ik moet mezelf echt weer her ontdekken. Jammer want tijdens het studeren heb ik zo vaak gedacht ‘had ik maar meer tijd voor …’ Hoe heb jij dat aangepakt?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat jammer! Ik kan niet echt antwoord geven op je vraag want ik heb altijd honderd miljoen dingen om te doen haha. Vooral in combinatie met mijn blog, dat is vaak de reden waarom ik dan dingen ga doen, zoals zelf vlierbloesemsiroop maken of een bepaald boek lezen. Dan denk ik: ja, dat is leuk om over te bloggen! Kan je daar iets mee?

   | Reageer op deze reactie
 17. Stella schreef:

  Al die Ollie foto’s: I want mooooore! Ik zit op Snapchat ook altijd uren (oké misschien geen uren, maar even voor het idee) naar je verhaal te koekeloeren. Ik word oprecht blij van Ollie, net als ik altijd werd van Bunny. Ik weet niet wat het is met jou in combinatie met dieren, maar ik ben fan. En wat ziet jouw eten er altijd lekker uit, trouwens. Ik roep echt al eeuwen dat ik meer van jouw recepten wil proberen, maar het gebeurt nooit. Zucht. Ik moet mezelf nu echt eens een schop onder mijn kont gaan geven. Liefs!

  | Reageer op deze reactie
 18. Olga schreef:

  Mega thanks voor het delen van die link naar je bulgursalade, want nu weet ik eindelijk hoe ik dat een beetje in verhouding klaar kan maken 🙂 <3

  | Reageer op deze reactie
Back to Top