Weekoverzicht: Regen & stroopwafels

Welkom in een nieuw weekoverzicht! Deze keer zonder lievelingsliedje, want ik heb nauwelijks muziek geluisterd, ojee.

Zondag

Ollie en Nellie

Wat deed ik zondag? Ik weet het niet eens meer. Waarschijnlijk zat ik de hele dag achter mijn computer geplakt. Op mijn telefoon staat bij deze dag alleen de bovenstaande foto. Het is Ollie’s nieuwe favoriete knuffel. Tegenwoordig slaapt Ollie niet meer in de bench maar gewoon op de bank in de woonkamer. Dan zet ik de TV uit, leg ik een dekentje op de bank, roep ik “slaapie doen!”, hopt Ollie op de bank en leg ik de knuffel naast hem. Als ik dan in mijn eigen bed lig hoor ik door de vloer heen zijn gesnurk. ZO SCHATTIG.

Maandag

Vega kip

Van de buurvrouw kreeg ik een tas met schaapjes als bedankje omdat ik op haar huis had gepast toen ze in Texel was, lief! En dat kwam goed uit, want ik heb ander tasje van hetzelfde formaat, maar Ollie vond het een goed idee om daar lekker op te gaan kauwen. (Was mijn eigen schuld hoor, ik had er weleens losse hondenkoekjes in gedaan voor tijdens het wandelen dus Ollie zag het tasje als een soort zoekspelletje naar koekjes, oeps.) ’s Avonds aten we een makkelijke salade met rijst, avocado, mango en vegetarische kip. Lijkt een beetje op dit recept. En als toetje sorbetijs in de smaken mango en kokos, mm.. En Olliebol was een beetje moe, zoals je kan zien.

Dinsdag

regen en stroopwafels

Op de uni had ik weer een afspraak met mijn begeleidster voor feedback op mijn onderzoek. Het is voor het eerst dat ik een kwalitatief onderzoek in mijn uppie uitvoer, dus het is voor mij heel erg zoeken hoe en wat alles moet. Maar blijkbaar gaat me dat vrij goed af want mijn begeleidster was súperpositief. Ze was zelfs zo positief dat ik voor de volgende afspraak gelijk mijn conceptverslag in mag leveren! Eigenlijk zou daar nog een feedbackgesprek tussen moeten, maar dat was volgens haar niet nodig. Ha! Met een big smile stapte ik weer op mijn fiets naar huis. Het allerleukste vond ik dat ze zei dat ik goed gestructureerd kon werken. Wie had dàt gedacht. ’s Middags ging ik aan de slag voor HEMA, ik moest nog wat dingen kopen voor de blogposts. Ik ging met Steve lopend naar de stad (voor extra stappen), en op de terugweg ging het keihard regenen. Gelukkig had ik ook stroopwafels gekocht dus was het schuilen onder een minidakje nog gezellig ook. O ja! En ik had mijn nieuwe (waterproof!) sandalen aan die ik al sinds vorig zomer wilde.

Woensdag

HEMA eco

Weer een dagje bezig voor HEMA, hierboven zie je al een sneak preview! HEMA verkoopt sinds kort namelijk een eco-lijn van schoonmaakmiddelen en dat is uiteraard helemaal mijn ding. Ondertussen zat Ollie lekker in het zonnetje, het is ook zo’n verwende drol, hij heeft die tuinstoel opgeëist als zijn stoel. Verder kreeg ik van Concordia het programmaboekje binnen, hier sta ik namelijk in met een mini-stukje! Ze vroegen of ik een voorstelling uit hun programma wilde kiezen welke mij het leukst leek en waarom mij deze het meest aansprak. Ik koos De Meiden – Chopchopbangbang, en als verrassing kreeg ik twee kaartjes voor deze voorstelling opgestuurd. Zo leuk! De voorstelling is pas in november trouwens, maar ik heb al afgesproken met mijn moeder om er naar toe te gaan.

Donderdag

datenight

Date night! Eigenlijk hebben we vrijwel elke avond date night, maar door het officieel een date night te noemen is het een goed excuus voor extra veel wijn en lekker eten. We keken de film Mr. Right, met Anna Kendrick en Sam Rockwell, een beetje gek maar wel heel leuk en grappig.

Vrijdag

up

Deze dag moest ik echt even chillen en letterlijk op adem komen. Ik voelde me de hele week al niet helemaal fit, en toen ik deze dag ’s ochtends vol goede moed in mijn onderzoek stortte werd ik helemaal bluh en benauwd. Niet op een ojee-er-is-iets-met-mijn-longen-manier, maar op een oh-crap-ik-heb-me-weer-eens-te-druk-gemaakt-manier. Alsof er een rotsblok op je borstkas ligt, snap je wat ik bedoel? Ik ben in bed gekropen met chocolademuffins, een boek en kopjes kamillethee. Deed een middagdutje, knuffelde met Ollie en ging tussendoor nog een stukje wandelen. En ruimde allemaal zooi van hangjongeren op voor extra karmapunten. En weer heel vroeg naar bed! Soms moet je gewoon even zo’n dag inlassen, ook al is je to do list gigantisch. Want op de lange termijn is een goede mentale gezondheid alleen maar beter voor je productiviteit.

Zaterdag

simpele pasta

Deze week heb ik ook weer een blogger geïnterviewd, dus met het uitwerken van dit interview was/ben ik druk bezig. Nog één interview te gaan en dan is mijn dataverzameling compleet! Wat ergens ook wel jammer is, want het interviewen gaat me steeds beter af. In het begin vond ik het best spannend, maar nu vind ik het heel leuk om te doen. In zo’n interview is het belangrijk om objectief te zijn en goed te luisteren en door te vragen (wat stiekem heel moeilijk is voor mij en mijn ADD-brein want ik wil dan maar al te graag bij iets roepen als “OJA DAT HEB IK OOK WANT blabla”, maar dan moet ik het bij een “Uhuh..” houden) en daar komen hele mooie verhalen uit naar voren. ’s Avonds maakte ik de simpelste pasta van de wereld: gebakken aubergine en vegaballetjes met een pakje Heinz frito, pesto en spaghetti, klaar!

Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben vandaag! Geef je papa een knuffel, en voor iedereen die dat niet kan, krijgt een virtuele knuffel van mij.

Back to Top