Weekoverzicht: horrorafwas, crisis & pokémon

Vanaf nu zal ik mijn leven verbeteren en weer netjes elke zondagochtend een weekoverzicht plaatsen, pinky promise!

Lievelingsliedje

Zondag

psychologie tijdschrift van Quest

Steve ging een dagje motorrijden omdat het daar perfect weer voor was. Mijn moeder kwam langs en we dronken kopjes thee in de tuin. Ze had een tijdschrift voor me meegenomen ter voorbereiding op mijn #girlboss leven. Het zou namelijk echt mijn droombaan zijn om artikelen te schrijven voor tijdschriften die zich richten op populaire wetenschap. Altijd als ik psychologie-achtige stukjes lees denk ik ‘dit weet ik ook allemaal, waarom heb ìk dit niet geschreven?!’ Dus misschien moet ik dat maar gewoon gaan doen. ’s Avonds kwam een vriendin nog even langs en zagen we een Pikachu die zij wel kon vangen, maar ik niet, boe. Jazeker, ook ik doe mee aan de Pokémon Go hype, ik vind het fantastisch.

Maandag

luieren

Hier had een betoog kunnen staan over hoe erg het mij frustreert dat er al weken een opgestapelde horrorafwas in de keuken staat en dat het er ruikt naar.. Ja, hoe zal ik het omschrijven. Misschien is het maar beter dat ik dit niet omschrijf. En hoe ik onsuccesvolle pogingen deed om het weg te werken. Maar ik denk dat niemand hier vrolijk van wordt. Later op de dag deed ik de laatste werkzaamheden voor mijn laatste blogpost voor de HEMA blog. *Pinkt traantje weg* Sinds 2014 schreef ik maandelijks voor de HEMA blog wat ik mega leuk vond, maar nu is het weer tijd voor nieuwe uitdagingen en daar heb ik ook veel zin in! Dus mocht u een vrolijke, groene blogger zoeken voor geweldige schrijfklussen, i’m your girl. (Maar niet iets waar ik voor op persreis moet a.u.b. want dan krijg ik heimwee. Tenzij het om een bed & breakfast in Twente en omstreken gaat, dat kan ik wel aan. Ik zou écht blog-ambassadeur van Twente moeten worden bedenk ik mij nu.) (Worden jullie al moe van al mijn potentiële toekomstplannen?)

Dinsdag

beagle

Dag #2 dat ik bezig ging met de horrorafwas. Ik gaf het echter al snel weer op. Ik zat met Ollie in de tuin en dronk liters kamillethee in de hoop een ‘moment van ontspanning’ te ervaren, zoals de verpakking beloofde. Ollie had daar geen thee voor nodig, zoals je op de foto kan zien. ’s Avonds maakte ik superlekkere risotto (met truffel en champignons, op aanraden van Sabine) en dronk ik wijn. Dat hielp toch beter dan de kamillethee.

Woensdag

scriptie

O jongens, wat een CRISIS. Ik zou de laatste feedback op mijn scriptie van mijn tweede begeleider ontvangen per mail. Toen ik na een week nog niets had gehoord, stuurde ik zelf maar een mailtje. Direct kreeg ik bericht terug, ‘fijn!’ dacht ik nog. Tot ik las: “Automatisch antwoord: ik ben afwezig tot [datum ná mijn officiële deadline]”. Euw.. Uiteindelijk kwam mijn eerste begeleider met de oplossing om de deadline dan maar te verschuiven tot een dag voor mijn presentatie. Dan zou ik dan de laatste aanpassingen doen, alles nog uit moeten printen, inleveren op de universiteit, enzovoort. Én mijn presentatie voorbereiden terwijl ik mega zenuwachtig zou zijn voor de volgende dag (mij kennende). Hoooo. Ik kreeg een zenuwinzinking van het idee. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat ik de feedback dan maar laat voor wat het is en er zelf het beste van probeer te maken. De complete dag in crisis gezeten voor niets dus. Ik vertrouw er maar op dat ik zelf wel uit kan vogelen hoe ik er de beste scriptie van de wereld van kan maken. Komt goed. Maar man o man, wat ben ik blij als ik dit allemaal achter de rug heb. Het heeft me inmiddels al vijf jaar van mijn leven gekost.

Donderdag

pokemon en bulgursalade

Ollie wilde wel meehelpen met afwassen (ja ik weet ook niet hoe het mogelijk is, de afwas is alweer net zo erg als voordat ik er maandag mee begon). Hij jatte een spatel uit de keuken zodat hij die in zijn mand kon aflebberen. Echt lief hoe Ollie mij helpt in het huishouden. ’s Avonds maakte ik bulgursalade met yoghurt. Hoogtepunten van de dag: ik ving een zeester en een pony.

Vrijdag

nieuwe pokemon gevangen

Hoera, het was weer eens tijd om op het nippertje mijn administratie te organiseren en de omzetbelasting te doen. Dat is dolle pret als je op bovenstaande foto kan zien hoe mijn administratie er over het algemeen uitziet. Toen ik dat achter de rug had, mocht ik van mijzelf Pokémon vangen om mijn gefaal als semi-volwassende te verdringen. Gelukkig ben ik als pokéhunter een stuk succesvoller, ik liep meer dan elf kilometer en ving gigaveel nieuwe pokémon. Ik had patat verdiend, vond ik. Met joppiesaus.

Note to self: doelen voor mijn toekomstige volwassen leven

 • Een vaatwasmachine kopen
 • Een boekhouder inhuren
 • Marktonderzoek doen of ik professioneel pokéhunter kan worden

Zaterdag

brandnetelthee

Na de crisis van woensdag was ik even he-le-maal klaar met alles dat met afstuderen te maken had. Tot ik met grote letters in mijn agenda schreef wanneer de start van mijn #GIRLBOSS leven in zou gaan en weer zag waar ik het allemaal voor deed. Niet dat dat per se motiveerde om de laatste aanpassingen aan mijn scriptie te doen. Ik bedacht leuke plannen om mijn blog weer nieuw leven in te blazen, schreef deze blogpost die je nu leest en ruimde mijn werkplek op. En was blij dat ik mijn ‘studieplek’ nu officieel mijn ‘werkplek’ kan noemen. Ondanks dat er op mijn werkplek nog babybehang van de vorige bewoners op de muren zit (en we wonen hier al meer dan twee jaar..) klinkt dat best professioneel, toch?

Vandaag ben ik al vroeg opgestaan en ga ik naar De Tuinen van Appeltern voor een leuke samenwerking. Mijn moeder gaat mee als mijn personal assistant, ha. Ik hoop dat jullie ook een fijne zondag hebben!

P.S. Volg me vooral op Snapchat om op de hoogte te blijven van de status van mijn afwas, voor vers-van-de-pers-filmpjes van je favoriete beagle en om alvast mee te kijken bij De Tuinen van Appeltern. ikbenirisniet is de naam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Weekoverzicht: horrorafwas, crisis & pokémon

 1. Anne Marie schreef:

  Haha, hilarisch (en herkenbaar) Ik zit hier in een doodstille huiskamer (want… 7.50 uur op zondag) hardop te lachen.
  Succes met Pokemon jacht EN de afwas, fijne dag!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha geweldig, daar word ik dan weer helemaal vrolijk van. Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 2. Sandra schreef:

  Over die baan als professioneel pokékonhunter he 😛 Ik zag een paar weken geleden dat YoungCapital nog pokémontrainers zocht.. heb er ff naar gekeken op de website, maar kan niets meer vinden 🙁
  Enne Appeltern, da’s toch veeeerrr buiten Twente? 😉
  Ben er nog nooit geweest, maar de BF komt uit ’n dorp daar uit de buurt. Afferden, bij Druten (Dat plaatsje dat laatst nog in het nieuws was vanwege een Basejump ongeval 😮 )

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja het was een behoorlijk eind rijden! Maar als ik weet dat ’s avonds weer fijn in mijn eigen bed kan slapen dan durf ik zo’n mini-wereldreis wel aan haha. En misschien moet ik dan maar gewoon freelance pokécoach worden 😉

   | Reageer op deze reactie
 3. Yvon schreef:

  Wat een stress! Ben je er nog achter gekomen of de feedback verplicht is?

  Fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou inderdaad! Het is soort-van verplicht omdat het onderdeel is van het groenlichtgesprek dat ik heb gehad, maar toen heb ik alleen feedback van mijn 1e begeleider gekregen. Ik hoop maar gewoon dat zij alle belangrijke punten heeft genoemd. De deadline gaat wel gewoon door hoor, gelukkig!

   | Reageer op deze reactie
 4. Michelle schreef:

  Iris, wat je bij zondag zegt, over tijdschriften… SAME! *Hersenen gaan direct in crea-modus om een IriMies-tijdschrift te maken.* *Stop daar meteen mee want dat kan NOOIT goed gaan (en IriMies klink verschríkkelijk. MiesIris dan? NEE. Oké.).*

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahahaha ik moet zo lachen. In groep 8 had ik mijn eigen tijdschrift gemaakt en dat heette ‘Ietjuh’ of ‘Iriz’ of iets in die trant, ook al zo verschrikkelijk :p

   | Reageer op deze reactie
   1. Michelle schreef:

    Aaah wij moesten dat in de eerste doen en iedereen vond het maar stom maar ik ging hé-le-maal los. Prachtig.

    | Reageer op deze reactie
 5. Fleur schreef:

  Waarom begin je niet je eigen vrolijke IKBENIRISNIET blad 🙂 dan kan je daar ook allemaal dingen van je blog op zetten! Makkelijk zat je hebt genoeg leuke dingen op je blog staan die je dan in het tijdschrift kan doen. Zie het al helemaal voor me.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ojee, mijn lijstje met potentiële toekomstdromen wordt zo veel te lang! 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Marjolijn schreef:

    Dat blad zou ik lezen, hoor! Daar staan vast veel interessantere dingen in dan artikelen als ’10 tips om snel je ochtendmake-up te doen’ ofzo, zoals in de meeste bladen die nu in de winkels liggen xD

    En ik vind het liedje in deze blogpost ontzettend leuk! ^^

    | Reageer op deze reactie
 6. Tamarah schreef:

  Succes met de laatste loodjes voor het afronden van je studie! En leuk om weer zo’n weekoverzicht te lezen!

  | Reageer op deze reactie
 7. Liefs Lara schreef:

  Ik heb af en toe ook wel eens zo’n “dat kan ik ook, waarom ben ik daar niet op gekomen..” Momentje. Haha! Ook best frustrerend af en toe.

  | Reageer op deze reactie
 8. Hailey schreef:

  Hahaha! Herkenbaar dat verhaal van de choas administratie die op het nippertje wordt gedaan en de boekhouder die eigenlijk hard nodig is! Ik ben vet jaloers op je Pokemon verzameling trouwens! Lekker bezig!

  | Reageer op deze reactie
 9. Echt, Fck afwas! Dankzij het samenwonen met vriend staan er nu geen beschimmelde koffiekopjes meer in de keuken maar the struggle is real, elke dag weer! Afwasmachine graaaaag, later als ik groot ben. Succes met je scriptie!!

  | Reageer op deze reactie
 10. Demi schreef:

  Woohoo, super leuk om je weekoverzichtjes weer te lezen! Heel veel succes nog met je scriptie 😀

  | Reageer op deze reactie
 11. Aukje schreef:

  Wat een heerlijk overzicht. En een vaatwasser lijkt me een mooie voor de toekomst 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Dineke schreef:

  Haha, die afwas. Dat ken ik echt. Soms moet ik mij er zó toe zetten om dat te doen! Succes deze week!

  | Reageer op deze reactie
 13. Brechtje schreef:

  Hahaha, je schrijft zo leuk! Het gaat helemaal goed komen Iris, je hebt volgens mij enorm veel tijd in je scriptie gestoken! Wel enorm slordig van die begeleider dat hij/zij afwezig is zeg, je hoort toch gewoon feedback te krijgen als dat zo is afgesproken? Hier ook een Pokémon Go verslaafde, ik ben meer buiten dan ooit haha :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel voor de peptalk! Ja precies, ik vind het ook vervelend, vooral omdat ik nu nooit zal weten of hij nog belangrijke punten had. Ik heb wel gewoon feedback van mijn eerste begeleidster gehad, dus ik ga er maar vanuit dat zij alle belangrijke dingen wel heeft benoemd.

   | Reageer op deze reactie
 14. Mylene schreef:

  YOU GO GIRLBOSS! Ik zie jou ook echt wel artikelen schrijven voor een tijdschrift, dus ik zou zeggen: ga ervoor. En stuur die persreisjes maar door naar mij.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   OMG ja, ik wil het zo graag. Het probleem is dat we er eigenlijk geen plek voor hebben. Maar ben nu aan het kijken of zo’n mini-vaatwasser handig kan zijn. Zou de hemel zijn 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Siroon schreef:

  Hahaha! Zo hard gelachen om je afwas filmpjes! Vlogtalent heb je in ieder geval 🙂 Thanks for sharing!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha, ik ben blij dat ik jou er blij mee heb kunnen maken! Mijn moeder roept ook al steeds dat ik moet gaan vloggen. Ik denk dat ik het maar gewoon op Snapchat houd :p

   | Reageer op deze reactie
 16. Rowan schreef:

  Haha, wat een ellende he: afwassen! Ik zou echt een vaatwasser kopen, het is de beste aankoop die ik ooit heb gedaan! 😉 Wat is Ollie toch een schatje, leuk al die foto’s!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik ben het serieus aan het overwegen! Even kijken of het gaat passen in ons mini-huisje, ik hoop het zooo.

   | Reageer op deze reactie
 17. Karlijn schreef:

  Nu ik in een studentenhuis woon, mis ik wel een beetje de vaatwasser die we thuis hadden. Een van de redenen waarom het toch lukt om elke dag af te wassen, is dat alle borden en bestek gezamenlijk zijn in de keuken en ik vind het sneu voor mijn huisgenoten als die de volgende dag geen schoon bord kunnen vinden in de kast :’)

  | Reageer op deze reactie
 18. Linda schreef:

  Wat een heerlijk weekoverzicht, al was ik graag even de afwas komen doen voor je. Gelukkig heb je Ollie als trouwe hulp, dat scheelt stukken 😄. Ik hoop dat je de meest geweldige baan zult vinden die er maar is. 😘

  | Reageer op deze reactie
Back to Top