Weekoverzicht: horrorafwas, crisis & pokémon

Vanaf nu zal ik mijn leven verbeteren en weer netjes elke zondagochtend een weekoverzicht plaatsen, pinky promise!

Lievelingsliedje

Zondag

psychologie tijdschrift van Quest

Steve ging een dagje motorrijden omdat het daar perfect weer voor was. Mijn moeder kwam langs en we dronken kopjes thee in de tuin. Ze had een tijdschrift voor me meegenomen ter voorbereiding op mijn #girlboss leven. Het zou namelijk echt mijn droombaan zijn om artikelen te schrijven voor tijdschriften die zich richten op populaire wetenschap. Altijd als ik psychologie-achtige stukjes lees denk ik ‘dit weet ik ook allemaal, waarom heb ìk dit niet geschreven?!’ Dus misschien moet ik dat maar gewoon gaan doen. ’s Avonds kwam een vriendin nog even langs en zagen we een Pikachu die zij wel kon vangen, maar ik niet, boe. Jazeker, ook ik doe mee aan de Pokémon Go hype, ik vind het fantastisch.

Maandag

luieren

Hier had een betoog kunnen staan over hoe erg het mij frustreert dat er al weken een opgestapelde horrorafwas in de keuken staat en dat het er ruikt naar.. Ja, hoe zal ik het omschrijven. Misschien is het maar beter dat ik dit niet omschrijf. En hoe ik onsuccesvolle pogingen deed om het weg te werken. Maar ik denk dat niemand hier vrolijk van wordt. Later op de dag deed ik de laatste werkzaamheden voor mijn laatste blogpost voor de HEMA blog. *Pinkt traantje weg* Sinds 2014 schreef ik maandelijks voor de HEMA blog wat ik mega leuk vond, maar nu is het weer tijd voor nieuwe uitdagingen en daar heb ik ook veel zin in! Dus mocht u een vrolijke, groene blogger zoeken voor geweldige schrijfklussen, i’m your girl. (Maar niet iets waar ik voor op persreis moet a.u.b. want dan krijg ik heimwee. Tenzij het om een bed & breakfast in Twente en omstreken gaat, dat kan ik wel aan. Ik zou écht blog-ambassadeur van Twente moeten worden bedenk ik mij nu.) (Worden jullie al moe van al mijn potentiële toekomstplannen?)

Dinsdag

beagle

Dag #2 dat ik bezig ging met de horrorafwas. Ik gaf het echter al snel weer op. Ik zat met Ollie in de tuin en dronk liters kamillethee in de hoop een ‘moment van ontspanning’ te ervaren, zoals de verpakking beloofde. Ollie had daar geen thee voor nodig, zoals je op de foto kan zien. ’s Avonds maakte ik superlekkere risotto (met truffel en champignons, op aanraden van Sabine) en dronk ik wijn. Dat hielp toch beter dan de kamillethee.

Woensdag

scriptie

O jongens, wat een CRISIS. Ik zou de laatste feedback op mijn scriptie van mijn tweede begeleider ontvangen per mail. Toen ik na een week nog niets had gehoord, stuurde ik zelf maar een mailtje. Direct kreeg ik bericht terug, ‘fijn!’ dacht ik nog. Tot ik las: “Automatisch antwoord: ik ben afwezig tot [datum ná mijn officiële deadline]”. Euw.. Uiteindelijk kwam mijn eerste begeleider met de oplossing om de deadline dan maar te verschuiven tot een dag voor mijn presentatie. Dan zou ik dan de laatste aanpassingen doen, alles nog uit moeten printen, inleveren op de universiteit, enzovoort. Én mijn presentatie voorbereiden terwijl ik mega zenuwachtig zou zijn voor de volgende dag (mij kennende). Hoooo. Ik kreeg een zenuwinzinking van het idee. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat ik de feedback dan maar laat voor wat het is en er zelf het beste van probeer te maken. De complete dag in crisis gezeten voor niets dus. Ik vertrouw er maar op dat ik zelf wel uit kan vogelen hoe ik er de beste scriptie van de wereld van kan maken. Komt goed. Maar man o man, wat ben ik blij als ik dit allemaal achter de rug heb. Het heeft me inmiddels al vijf jaar van mijn leven gekost.

Donderdag

pokemon en bulgursalade

Ollie wilde wel meehelpen met afwassen (ja ik weet ook niet hoe het mogelijk is, de afwas is alweer net zo erg als voordat ik er maandag mee begon). Hij jatte een spatel uit de keuken zodat hij die in zijn mand kon aflebberen. Echt lief hoe Ollie mij helpt in het huishouden. ’s Avonds maakte ik bulgursalade met yoghurt. Hoogtepunten van de dag: ik ving een zeester en een pony.

Vrijdag

nieuwe pokemon gevangen

Hoera, het was weer eens tijd om op het nippertje mijn administratie te organiseren en de omzetbelasting te doen. Dat is dolle pret als je op bovenstaande foto kan zien hoe mijn administratie er over het algemeen uitziet. Toen ik dat achter de rug had, mocht ik van mijzelf Pokémon vangen om mijn gefaal als semi-volwassende te verdringen. Gelukkig ben ik als pokéhunter een stuk succesvoller, ik liep meer dan elf kilometer en ving gigaveel nieuwe pokémon. Ik had patat verdiend, vond ik. Met joppiesaus.

Note to self: doelen voor mijn toekomstige volwassen leven

  • Een vaatwasmachine kopen
  • Een boekhouder inhuren
  • Marktonderzoek doen of ik professioneel pokéhunter kan worden

Zaterdag

brandnetelthee

Na de crisis van woensdag was ik even he-le-maal klaar met alles dat met afstuderen te maken had. Tot ik met grote letters in mijn agenda schreef wanneer de start van mijn #GIRLBOSS leven in zou gaan en weer zag waar ik het allemaal voor deed. Niet dat dat per se motiveerde om de laatste aanpassingen aan mijn scriptie te doen. Ik bedacht leuke plannen om mijn blog weer nieuw leven in te blazen, schreef deze blogpost die je nu leest en ruimde mijn werkplek op. En was blij dat ik mijn ‘studieplek’ nu officieel mijn ‘werkplek’ kan noemen. Ondanks dat er op mijn werkplek nog babybehang van de vorige bewoners op de muren zit (en we wonen hier al meer dan twee jaar..) klinkt dat best professioneel, toch?

Vandaag ben ik al vroeg opgestaan en ga ik naar De Tuinen van Appeltern voor een leuke samenwerking. Mijn moeder gaat mee als mijn personal assistant, ha. Ik hoop dat jullie ook een fijne zondag hebben!

P.S. Volg me vooral op Snapchat om op de hoogte te blijven van de status van mijn afwas, voor vers-van-de-pers-filmpjes van je favoriete beagle en om alvast mee te kijken bij De Tuinen van Appeltern. ikbenirisniet is de naam!

Back to Top