Weekoverzicht: Appeltern, bloggen & logeerkonijn

Jaaa, ik had toch beloofd dat ik weer trouw weekoverzichten zou plaatsen op zondag? Dus daar ben ik weer. Met mijn spannende leven. Ha nee niet echt. Maar een spannend leven is overrated, ik vond het een prima week. Kijkt u maar mee.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

appeltern

Op Snapchat heb je mee kunnen kijken naar mijn dag in De Tuinen van Appeltern met mijn moeder. Het was leuk! Ik ging er naar toe voor een samenwerking voor mijn blog, dus je zult hier nog een blogpost over zien verschijnen. Het was wel grappig dat ik hier voor was gevraagd, want mijn moeder wilde er sowieso al graag naar toe. Ze had zelfs al een kortingsbon uit een tijdschrift apart gehouden, maar nu mocht ze als personal assistent met mij mee, ha! ’s Avonds was Ollie door het dolle heen toen ik weer thuis kwam. Ik ben normaal nooit heel lang van huis weg, dus dat is voor hem best gek! En ik was ook door het dolle heen toen ik de keuken zag. Steve had de horrorafwas gedaan. Oh em djie. Dat was nog beter dan een huwelijksaanzoek!

Maandag

pikachu gevangen

Ik voelde me zo intens gesloopt, het was dus een rustig dagje. Hoogtepunt: ik ving eindelijk een Pikachu, hoera! Ollie wilde per se midden over het grasveld lopen in plaats van op de stoep en zo vond ik hem. Goede speurhond, die beagle van mij. ’s Avonds maakte ik bulgursalade met appel, radijsjes en vegaworstjes. Daarna wandelde ik nog een heel stuk met Ollie en alles zag er zo mooi uit. Ik houd van koele zomeravonden met mooie gekleurde luchten.

Dinsdag

zuurkool

Tijd voor een experiment: tempeh stomen! Ik had gelezen dat de smaak dan lekkerder wordt. Ik was behoorlijk sceptisch, maar ik moet zeggen dat het gestoomd (en vervolgens gemarineerd en gebakken) zó veel beter smaakt. Dit recept met zuurkool kwam er uiteindelijk uit. Er was nog veel tempeh over dus ’s avonds aten we het ook, met groente en rijst. Niets bijzonders. En dat kon je proeven want het smaakte een beetje, nouja, saai. Gelukkig had ik nog een chocoladereep!

Woensdag

risotto

Stiekem ben ik in mijn hoofd al een beetje afgestudeerd en heb ik sinds mijn groen-licht-gesprek nog níets aan mijn thesis gedaan. En de officiële deadline komt maar dichterbij en dichterbij.. Gek genoeg voel ik me er totaal niet gestrest onder. Ik weet nog niet of dit een goed of slecht teken is. Ik heb deze week eindelijk het bloggen weer opgepakt en dat is zóóóó fijn. Ik voel me eindelijk weer een beetje mezelf. Bloggen is zo’n groot onderdeel van mij dat ik me er echt rot over voelde dat ik er geen tijd (of vooral: geen puf/energie/ruimte in mijn hoofd) voor had naast mijn afstudeeronderzoek. ’s Avonds maakte ik superlekkere risotto met tomaat, aubergine en mozzarella. Daar had ik ineens mega veel zin in! Nouja, ik heb eigenlijk altijd zin in risotto. Het recept komt morgen online.

Donderdag

jimmy

Inmiddels begon de tijd toch een béétje te dringen om de laatste aanpassingen voor mijn thesis te doen. Dus ruimde ik heel het huis op en beantwoorde ik wat mailtjes (doordat mijn blog op een lager pitje stond, ben ik al dagen bezig om me door mijn inbox te worstelen, elke keer als ik denk dat er licht aan het einde van de tunnel is, komen er weer nieuwe mailtjes bij, help). Euh, nouja. Morgen weer een dag. ’s Avonds kwam ons logeerkonijn Jimmy op bezoek. Ik was bang dat Ollie (= beagle = gefokt om op konijnen te jagen) in één hap het pluizige beestje op zou schrokken. Ik durfde haast niet te kijken toen de moeder van Steve Jimmy liet zien aan Ollie. Hij begon hyperdepieper te snuffelen en uiteindelijk likte hij lief de oren van het konijn en na een tijdje keek hij er niet eens meer naar om. Voor de overbezorgde konijnenmama’s: we laten ze sowieso niet samen los, hoor!

Vrijdag

curry

Vandaag was dè dag dat ik weer verder ging met mijn thesis. Euh. Jammer dat ik masterthesis-final.docx niet eens opende. Ik voelde me ook zo bluh en (mentaal) moe. Ik denk dat het komt omdat die deadline wel steeds in mijn hoofd hangt, ook al ben ik er niet actief mee bezig. Tijd voor een treat-yo-self-middag. Ik kocht luxe douchefoam, gezichtsmaskers en de hele toestand. Dronk grote koppen groene thee, maakte toast met avocado, at chocolade en keek een oude uitzending van Kijken in de ziel. Daarna maakte ik een lange wandeling met Ollie en toen voelde ik me alweer vééééél beter. ’s Avonds maakte ik curry met o.a. spinazie, paprika en cassave chips.

Zaterdag

soep

OKE VANDAAG ECHT. Want de deadline voelde ik in mijn nek hijgen. Euh. Nouja. Je snapt zelf ook vast wel hoe dit afliep. Al was ik wel best productief voor mijn blog! Ik was bijna de hele dag bezig met een persoonlijke update over mijn hormonale acne (komt woensdag online) en maakte lekkere soep uit het kookboek Veg!.

Wil je nog even verder lezen? Deze blogposts kwam de afgelopen week online: het vorige weekoverzicht, drie inspirerende boeken, een recept voor zuurkoolwraps en een stukje over duurzame kleding. Tot de volgende keer!

Back to Top