Weekoverzicht: Scriptie ingeleverd!

Hallo, daar ben ik weer!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Zondag

Hophop, nu zou ik die scriptie afronden ook! Ik at mijn lievelingssalade van het moment (bleekselderij, appel, kikkererwten, spinazie, peterselie, tomaat, limoensap, olijfolie, knoflook, peper & zout) voor een fysieke boost. En energydrink voor een mentale boost. Ik ben toen een heel stuk opgeschoten. Met Ollie en Jimmy het logeerkonijn gaat het ook goed zoals je kan zien. Ollie heeft inmiddels meer oog voor de konijnensnoepjespoepjes dan voor het konijn zelf.

Maandag

Maandag

Toen ik wakker werd besloot ik: vandaag ga ik er àlles aan doen om mijn scriptie af te sluiten en dan kijk ik er niet meer na. Hoppa. Klaar. Tussendoor wandelde ik veel met Ollie zodat mijn hoofd fris en fruitig bleef en alles kwam goed. ’s Avonds stuurde ik de boel door naar Lenneke om al mijn slordige taalfouten te laten verbeteren en een paar uur later kreeg ik hem verbeterd en al teruggestuurd. En wàt een fouten stonden erin, ik durf haast niet meer te bloggen nu ik weet wat mijn taalkundige valkuilen zijn. Lenneke is trouwens awesome, dus als je iets wil laten nakijken op taal, moet je even op haar website kijken.

Dinsdag

Dinsdag

Ollie en Jimmy waren samen aan het chillen in de ochtendzon, n’aww. Ik vond het zo schattig om te zien. ’s Middags ging ik even de stad in om de laatste dingen te regelen (zoals een USB-stick en printerinkt) en kon het niet laten om fotografie props te kopen. De citroentheedoek is van Sissy-Boy en de lepels (van citroenhout) van de Wereldwinkel. Bij Sissy-Boy zag ik ook de allerrrrmooiste kopjes van de wereld en ik wil ze Z O G R A A G. Maar ik hield mij in en ‘pinde’ ze eenmaal thuis op mijn wishlist-bord. Wat verstandig weer. ’s Avonds maakte ik knoflookspaghetti, jummieee.

Woensdag

woensdag

Hoe leuk is dit! Omdat ik twee jaar voor HEMA hebt geblogd, kreeg ik als verrassing een afscheidscadeautje bezorgd. In het pakket zaten onder andere een Takkie-knuffel (die ik nog maar net kon redden van de dood nadat Ollie er zijn tanden in wilde zetten) en een Instax mini geel_hartje Verder belde ik met de gemeente waardoor het bergafwaarts met mijn goede humeur ging. Waarom zijn die mensen altijd zo chagrijnig? Met een mopperstem in mijn hoofd liet ik Ollie uit. Ik liep langs het asielzoekerscentrum hier in de buurt waar ik twee jongens met een wat oudere, buitenlandse man zag praten met veel handgebaren. “Mevrouw! Kunt u Engels?” riepen ze naar me. “Wat betekent geluk in het Engels?” want dat wilden ze hem wensen. Nou, mijn dag kon niet meer stuk.

Donderdag

Donderdag

Vandaag was dan eindelijk de officiële deadline van mijn afstudeeronderzoek, whaaaaa. Ik keek het nog voor een allerlaatste keer na. Maakte ruzie met de printer en besloot het deze keer maar gelijk goed te doen en alles af te laten drukken bij een copyshop. Vorig jaar met mijn bachelorthese wilde ik het per se thuis doen zodat ik gerecycled printpapier kon gebruiken. Als een echte hippie. Maar dat heeft me toen zowat een zenuwinzinking opgeleverd dus het leek me beter voor de hele wereld als ik dit stadium deze keer over zou slaan. Toen ik alles had ingeleverd op de uni, kocht ik bij de AH to go een smoothie en een vega-saucijzenbroodje om het te vieren. En nog een mijlpaal: deze dag woonde Ollie precies een half jaar bij ons! Het was lekker druilerig weer dus ik vond het een perfecte dag voor stampot zuurkool met een gehaktbal van de Vegetarische Slager, verdronken in jus.

Vrijdag

vrijdag

Ollie was deze dag extreeem vervelend en eigenwijs. Nee grapje, eigenlijk is hij altijd eigenwijs, maar normaal vind ik dat grappig. Ik was een beetje grieperig en mijn geduld raakte op. Vooral als hij tijdens het uitlaten per se een bepaalde kant op wil. Dan verandert hij in een betonblok en wil hij gewoon niet meer mee. Gotta love beagles. ’s Avonds snapte ik niets meer van mijn ergernis toen Ollie heel nonchalant op de tuintafel ging zitten. Ik moest zo lachen. (Mocht je nu denken: ja jeetje Iris, niet zo gek dat hij zo eigenwijs is als je hem gewoon op de tafel laat zitten. Ja nouja. Dat klopt.) ’s Avonds maakte ik een snelle curry met veel groenten en begonnen we met de serie The Bridge op Netflix.

Zaterdag

Zaterdag

Oh-ooh, nog steeds grieperig. Ik leefde op antigrieppoeders, keeltabletten en neusspray. Ik deed verder maar rustig aan, want dit griepje moet zo snel mogelijk stoppen! Woensdag heb ik mijn afstudeerpresentatie en dat vind ik al eng genoeg zònder keelpijn. Ik sleutelde wat aan mijn powerpoint maar kreeg er al snel genoeg van. Ik was uiteindelijk de hele dag bezig met een nieuwe media kit voor mijn girlboss-leven die heeeeeel mooi werd. Al zeg ik het zelf. En ’s avonds at ik soep waar een paddestoel in de vorm van een vagina in dreef.

Ik wens jullie een fijne zondag! 

Deze blogpost bevat affiliatelinks, dankje voor je support!

Back to Top