Weekoverzicht: Scriptie ingeleverd!

Hallo, daar ben ik weer!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Zondag

Hophop, nu zou ik die scriptie afronden ook! Ik at mijn lievelingssalade van het moment (bleekselderij, appel, kikkererwten, spinazie, peterselie, tomaat, limoensap, olijfolie, knoflook, peper & zout) voor een fysieke boost. En energydrink voor een mentale boost. Ik ben toen een heel stuk opgeschoten. Met Ollie en Jimmy het logeerkonijn gaat het ook goed zoals je kan zien. Ollie heeft inmiddels meer oog voor de konijnensnoepjespoepjes dan voor het konijn zelf.

Maandag

Maandag

Toen ik wakker werd besloot ik: vandaag ga ik er àlles aan doen om mijn scriptie af te sluiten en dan kijk ik er niet meer na. Hoppa. Klaar. Tussendoor wandelde ik veel met Ollie zodat mijn hoofd fris en fruitig bleef en alles kwam goed. ’s Avonds stuurde ik de boel door naar Lenneke om al mijn slordige taalfouten te laten verbeteren en een paar uur later kreeg ik hem verbeterd en al teruggestuurd. En wàt een fouten stonden erin, ik durf haast niet meer te bloggen nu ik weet wat mijn taalkundige valkuilen zijn. Lenneke is trouwens awesome, dus als je iets wil laten nakijken op taal, moet je even op haar website kijken.

Dinsdag

Dinsdag

Ollie en Jimmy waren samen aan het chillen in de ochtendzon, n’aww. Ik vond het zo schattig om te zien. ’s Middags ging ik even de stad in om de laatste dingen te regelen (zoals een USB-stick en printerinkt) en kon het niet laten om fotografie props te kopen. De citroentheedoek is van Sissy-Boy en de lepels (van citroenhout) van de Wereldwinkel. Bij Sissy-Boy zag ik ook de allerrrrmooiste kopjes van de wereld en ik wil ze Z O G R A A G. Maar ik hield mij in en ‘pinde’ ze eenmaal thuis op mijn wishlist-bord. Wat verstandig weer. ’s Avonds maakte ik knoflookspaghetti, jummieee.

Woensdag

woensdag

Hoe leuk is dit! Omdat ik twee jaar voor HEMA hebt geblogd, kreeg ik als verrassing een afscheidscadeautje bezorgd. In het pakket zaten onder andere een Takkie-knuffel (die ik nog maar net kon redden van de dood nadat Ollie er zijn tanden in wilde zetten) en een Instax mini geel_hartje Verder belde ik met de gemeente waardoor het bergafwaarts met mijn goede humeur ging. Waarom zijn die mensen altijd zo chagrijnig? Met een mopperstem in mijn hoofd liet ik Ollie uit. Ik liep langs het asielzoekerscentrum hier in de buurt waar ik twee jongens met een wat oudere, buitenlandse man zag praten met veel handgebaren. “Mevrouw! Kunt u Engels?” riepen ze naar me. “Wat betekent geluk in het Engels?” want dat wilden ze hem wensen. Nou, mijn dag kon niet meer stuk.

Donderdag

Donderdag

Vandaag was dan eindelijk de officiële deadline van mijn afstudeeronderzoek, whaaaaa. Ik keek het nog voor een allerlaatste keer na. Maakte ruzie met de printer en besloot het deze keer maar gelijk goed te doen en alles af te laten drukken bij een copyshop. Vorig jaar met mijn bachelorthese wilde ik het per se thuis doen zodat ik gerecycled printpapier kon gebruiken. Als een echte hippie. Maar dat heeft me toen zowat een zenuwinzinking opgeleverd dus het leek me beter voor de hele wereld als ik dit stadium deze keer over zou slaan. Toen ik alles had ingeleverd op de uni, kocht ik bij de AH to go een smoothie en een vega-saucijzenbroodje om het te vieren. En nog een mijlpaal: deze dag woonde Ollie precies een half jaar bij ons! Het was lekker druilerig weer dus ik vond het een perfecte dag voor stampot zuurkool met een gehaktbal van de Vegetarische Slager, verdronken in jus.

Vrijdag

vrijdag

Ollie was deze dag extreeem vervelend en eigenwijs. Nee grapje, eigenlijk is hij altijd eigenwijs, maar normaal vind ik dat grappig. Ik was een beetje grieperig en mijn geduld raakte op. Vooral als hij tijdens het uitlaten per se een bepaalde kant op wil. Dan verandert hij in een betonblok en wil hij gewoon niet meer mee. Gotta love beagles. ’s Avonds snapte ik niets meer van mijn ergernis toen Ollie heel nonchalant op de tuintafel ging zitten. Ik moest zo lachen. (Mocht je nu denken: ja jeetje Iris, niet zo gek dat hij zo eigenwijs is als je hem gewoon op de tafel laat zitten. Ja nouja. Dat klopt.) ’s Avonds maakte ik een snelle curry met veel groenten en begonnen we met de serie The Bridge op Netflix.

Zaterdag

Zaterdag

Oh-ooh, nog steeds grieperig. Ik leefde op antigrieppoeders, keeltabletten en neusspray. Ik deed verder maar rustig aan, want dit griepje moet zo snel mogelijk stoppen! Woensdag heb ik mijn afstudeerpresentatie en dat vind ik al eng genoeg zònder keelpijn. Ik sleutelde wat aan mijn powerpoint maar kreeg er al snel genoeg van. Ik was uiteindelijk de hele dag bezig met een nieuwe media kit voor mijn girlboss-leven die heeeeeel mooi werd. Al zeg ik het zelf. En ’s avonds at ik soep waar een paddestoel in de vorm van een vagina in dreef.

Ik wens jullie een fijne zondag! 

Deze blogpost bevat affiliatelinks, dankje voor je support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Weekoverzicht: Scriptie ingeleverd!

 1. Saar schreef:

  Ik wens je alvast super veel succes bij je scriptievoorstelling komende woensdag!!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha het is écht een verwende poepzak, hoor. Ik heb zijn account wel ingesteld als kinder-account zodat hij alleen tekenfilms kan kijken en geen enge films, hij is immers nog maar 4 jaar 😉

   | Reageer op deze reactie
 2. Evelien schreef:

  Lekker droog Iris: “En ’s avonds at ik soep waar een paddestoel in de vorm van een vagina in dreef.”, okayyyyy! 😉 Het verhaal van die twee jongens die je vroegen wat geluk in het Engels is, las ik op Twitter. Zo lief!

  | Reageer op deze reactie
 3. Elaintje schreef:

  Haha ik zie hem drijven ja, die vagina! Beterschap en alvast veel succes met je afstudeerpresentatie.

  | Reageer op deze reactie
 4. Marije schreef:

  Haha, *vagina-paddestoel”
  Tof dat Ollie z’n eigen profiel op Netflix heeft!
  En alvast heeeeel veel succes voor woensdag! Gaat je helemaal lukken

  | Reageer op deze reactie
 5. Rowan schreef:

  Yesss, wat fijn dat je je scriptie hebt ingeleverd! Er valt vast een last van je schouders?! Nu maar hopen dat het griepje snel over is!

  | Reageer op deze reactie
 6. Claire schreef:

  Ik word altijd zo vrolijk van jou weekoverzicht! Ik heb het linkje van Lenneke opgeslagen. Ik heb volgend jaar mijn scriptie dus ik denk dat ik dat wel heel goed kan gebruiken haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha heel verstandig! Ik had mijn scriptie echt 100 keer doorgelezen en gecheckt op taal, maar op een gegeven moment zie je de fouten gewoon niet meer.

   | Reageer op deze reactie
 7. Marieke schreef:

  Succes woensdag!! Komt vast helemaal goed! Die mooie kopjes heb je na je presentatie wel verdient vind ik:)

  | Reageer op deze reactie
 8. 'm(i)e' schreef:

  ahahahahahahahaha!!!!!! Je einde maakt het helemaal af, ik lach me een kriek! Ik wens je een plezante nieuwe week toe 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha ik ben blij dat ik je aan het lachen heb kunnen maken! 😉

   | Reageer op deze reactie
 9. Michelle schreef:

  Wat een fijn gevoel zal het inleveren zijn geweest! Ook wel spannend natuurlijk, want je hebt je ziel en zaligheid erin gelegd maar kan me voorstellen dat je hersens even op pauze kunnen nu , wat ook wel erg fijn zal zijn. Heel veel succes met het verdedigen alvast! En happy-half- birthday Ollie! Op naar vele gezellige jaren nog samen!

  | Reageer op deze reactie
 10. Brechtje schreef:

  Super fijn dat je scripte af is! Ik ga zo maar eens koken, want ik krijg altijd zo’n trek van jouw weekoverzichten. Vooral de knoflookspaghetti, oehh! The Bridge vond ik zo’n goede en spannende serie, en je gaat ook echt houden van Saga en haar eerlijkheid :p

  | Reageer op deze reactie
 11. Evy schreef:

  Super dat je scriptie is ingeleverd! Het meeste heb ik al meegekregen via Twitter en Snapchat natuurlijk 🙂 Ik vind het echt heel leuk om je te volgen!

  | Reageer op deze reactie
 12. Iris schreef:

  So close to #GIRLBOSS! Zijn die vegetarische saucijzenbroodjes lekker? Ik zag ze laatst in de super, maar ik twijfelde.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa echt superlekker! Het voelt bijna verkeerd, omdat ze zo ‘echt’ smaken.

   | Reageer op deze reactie
 13. Linda schreef:

  wat een heerlijk weekverslag en wat een leuke foto’s van Ollie :-). Wat super dat je je scriptie hebt ingeleverd. Ik hoop dat je je snel beter zult voelen en ik ga woensdag voor je duimen hoor. heel veel succes, je gaat het gewoon super goed doen!,

  | Reageer op deze reactie
 14. Paul schreef:

  Die presskit ziet er prachtig uit inderdaad, op de foto. En mooie mokken, gelukkig heb ik al teveel mokken. Wanneer krijg je reactie dat je scriptie is goedgekeurd voor de eindpresentatie?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hij is sowieso goedgekeurd voor de eindpresentatie, dat doen ze soort-van bij het groenlichtgesprek dat ik een paar weken geleden had. (Groen licht = minstens een 6 en daarna volgt de officiële deadline.) Na de presentatie krijg ik dus gelijk mijn diploma én mijn cijfer te horen, zo spannend 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Tamarah schreef:

  Haha even bijkomen van de laatste zin van je artikel. Maar fijn dat je de scriptie hebt ingeleverd en dat je nu op gaat voor je eindpresentatie. Ik ben in 2009! alweer afgestudeerd maar voel die spanning nog alsof het gisteren was. Heel veel succes met de allerlaatste loodjes ik hoop dat je de komende dagen goed opknapt zodat je kan knallen!

  | Reageer op deze reactie
 16. Iris schreef:

  Gefeliciteerd!! En heel veel succes woensdag!!
  Oh man die van mij (masterscriptie) is ook eindelijk de deur uit vandaag, heerlijk gevoel is dat. Het was gezellig om met je mee te leven! Fingers crossed voor ons allebei… Ik heb geen presentatie te geven, maar nog wel spannend wat het cijfer zal zijn.

  | Reageer op deze reactie
 17. Marlous schreef:

  Ahh zo fijn dat je scriptie nu af is! Ben benieuwd naar het leven na de scriptie ;-). En ohh, The Bridge. Goede keuze. Denk dat je Saga helemaal geweldig gaat vinden haha. Oh en Hero doet me altijd denken aan Boyhood (daar zit dit nummer in een mooie scene), heb je die film al gezien? Vind ik ook wel iets voor jou.

  | Reageer op deze reactie
 18. Kim schreef:

  Hahaha, een eigen Netflix voor Ollie. Heerlijk! “Vooral als hij tijdens het uitlaten per se een bepaalde kant op wil. Dan verandert hij in een betonblok en wil hij gewoon niet meer mee. Gotta love beagles.” Oh, dat doen niet alleen Beagles hoor… 😉 Pojke (Golden Retriever) kan er ook wat van. Gewoon heel star de andere kant op kijken. Weigeren mee te lopen, want we moeten toch écht DIE kant op. Dan zeggen ze dat vrouwen “IK WIL HET EN IK WIL HET NU” zijn… maar honden kunnen er ook wat van.
  Fijn dat je scriptie nu af is. Veel succes met de presentatie woensdag.

  | Reageer op deze reactie
 19. Haha, die paddenstoelvagina….! HEEL VEEL SUCCES met je presentatie: you can do it! The end is near!
  En erg hè, je eigen taalfouten? Ik check vaak teksten voor anderen, maar ben blind voor mijn eigen fouten. Echt gênant soms…

  | Reageer op deze reactie
 20. Mascha schreef:

  Oei. Hopelijk ben je weer beter! Woensdag ga jij sowieso knallen, want
  A) girlboss
  B) het gaat over bloggen, dus komt goed.

  Enjoy de rest van the bridge, hoe ver ben je daar ondertussen mee?

  | Reageer op deze reactie
 21. Mijntje schreef:

  Herkenbaar, onze hond (flatcoated retriever) kan ook in een blok veranderen…
  Beterschap en veel succes met je eindpresentatie!

  | Reageer op deze reactie
 22. Stephanie schreef:

  Wat fijn dat je toch a van je scriptie af bent! Heel veel succes nog met je eindpresentatie 😀

  | Reageer op deze reactie
Back to Top