Weekoverzicht: hieperdepiephoera

Wat een fijne week! Het begon met gierende zenuwen, maar alles kwam goed.

Lievelingsliedje van de week

Zondag

salade

Lekker in de tuin zitten met Ollie (hij heeft zijn eigen tuinstoel) met honderd kopjes kamillethee om zen te blijven. En je dan ineens bedenken dat je afstudeerpresentatie bijna is en je nog moet beginnen met de voorbereiding. Ieh! Ik voelde me behoorlijk uitgeput dus ’s avonds maakte ik extra gezond eten met een lading verse spinazie.

Maandag

soep

Ook deze dag stond weer in het teken van beter voor mijzelf zorgen. Rustig aan doen, mezelf volproppen met goed eten en wandelingen maken met Ollie. Het afstuderen is mij best goed afgegaan, maar het is ten koste van al het andere gegaan. Ondanks mijn gebrekkig functionerende prefrontale cortex kan ik redelijk hyperfocussen als het om één ding gaat. Dus al mijn energie is de afgelopen maanden naar mijn scriptie gegaan. Het huis ligt overhoop, ik ben 15 kilo afgevallen, vergat regelmatig te eten, sliep slecht. Niet zo gek dat ik me zo snel moe en duizelig voelde de laatste tijd.

Dinsdag

presentatie voorbereiden

Ik rondde eindelijk mijn powerpoint af, hoppa! Ik was er heel tevreden over, wat me al minder zenuwachtig maakte voor de volgende dag. In totaal heb ik mijn presentatie wel zes keer geoefend, geloof ik.

Woensdag

diploma

De dag waar ik jàren naar uit heb gekeken brak eindelijk aan! Rond drie uur kwamen mijn moeder en zusje met de auto mij en Steve ophalen om naar de uni te gaan. Daar waren ook de ouders van Steve die mijn presentatie bij zouden wonen. Ik haalde de sleutel op van het lokaal dat voor mij was gereserveerd, zette mijn powerpoint klaar en was er heeelemaal klaar voor. De dagen ervoor was ik best nerveus, maar toen ik er eenmaal stond ging het wel goed. Na de tijd stelden mijn begeleiders behoorlijk moeilijke vragen die ik volgens mij niet helemaal goed heb beantwoord. Eerlijk gezegd is dit een beetje een waas in mijn geheugen geworden. Ze liepen het lokaal uit om te overleggen over mijn cijfer. Wat wel een uur leek te duren. En toen kwam mijn eerste begeleider gelijk het goede nieuws brengen: “Je hebt een acht!”. Ik kon wel huilen van geluk, écht. Ik had hier zo veel tijd en energie ingestoken, dus ik hoopte stiekem ook op een acht. Ze zei dat ik heel zelfstandig, planmatig en met passie had gewerkt. Ze noemden mij zelfs ‘een enthousiaste student’. Ha. Ik heb me nog nooit zo trots gevoeld over iets. (HALLO leraren van de middelbare school, lezen jullie even mee?) De rest van de dag heb ik met een XXL-glimlach rondgelopen. We aten ijs bij Van der Poel en dronken bij ons thuis champagne. Toen het bezoek weg was, bestelden Steve en ik pizza en keken we The Bridge. Het was de beste dag ooit.

Donderdag

kopjes van sissy boy

Lekker niets doen, zonder schuldgevoel. Man, wat is dàt fijn. Ik dronk thee uit mijn nieuwe lievelinsgsmok. Herken je hem al? Die supermooie set kopjes die ik zo graag wilde, maar niet kocht, heb ik gekregen als bedankje omdat ik op logeerkonijn Jimmy heb gepast. Zo blij mee! ’s Middags kwam een vriendin langs. En ze had een cadeau meegenomen ook al had ik gezegd dat dat eeecht niet hoefde. Het waren de kommen die ik samen met haar bij Sissy-Boy had gezien die ik zo mooi vond. Een match met de kopjes! Ahhh, zó blij mee. Echt heel lief. Van mijn vroegere oppasmoeder kreeg ik het bovenstaande kaartje. Moest zo lachen om de tekst. De mensen om mij heen zijn allemaal zo lief! Ze zeggen dat als je je geluk kan delen met anderen en dat zij daar weer blij op reageren, je geluksgevoel alleen nog maar groter en groter wordt. Dat was de afgelopen week bij mij zeker het geval. Ook door alle lieve berichtjes online!

Vrijdag

sinaasappelrisotto

Van Michelle kreeg ik per post een handleiding om mijn girlboss-leven zo goed mogelijk van start te gaan. Met thee en een maskertje. Zó leuk! Verder was ik vooral heel druk met Gilmore Girls kijken en plaatste ik een blogje online met mijn wilde toekomstplannen. ’s Avonds maakte ik de sinaasappelrisotto van De Groene Meisjes en die kan ik iedereen aanraden. Man, wat lekker!

Zaterdag

sapje

Van de buurvrouw kreeg ik een boeket voor mijn afstuderen en dat vond ik zo lief! En van Sapje kreeg ik gezonde slowjuice-sapjes om weer even bij te komen van alle afstudeerstruggles. De sapjes die ik tot nu toe heb geproefd zijn heel lekker. O ja, en ik poetste eindelijk de badkamer (het is jammer dat ik geen voor-foto heb), maakte knoflookspaghetti en bezocht het meubelplein met een vriendin.

Ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben, tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Weekoverzicht: hieperdepiephoera

 1. Demi schreef:

  Nogmaals: van harte gefeliciteerd! Ik ben zo blij voor je! En nog veel plezier met Gilmore Girls bingewatchen, ik ben er net mee klaar en het was fan-tas-tisch.

  | Reageer op deze reactie
 2. Celine schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je afstuderen! Grappig dat White Rabbit het liedje van de week is. Het zijn ook Chinese snoepjes (super lekker!)! Geniet van Gilmore Girls!

  | Reageer op deze reactie
 3. Roos schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd, echt zo heerlijk dat je het gehaald hebt met zo’n mooi cijfer! X

  | Reageer op deze reactie
 4. Karlijn schreef:

  Ik moest zo lachen om je tweet met die verschrikte foto van Ollie, hij kijkt een beetje sneu maar ook zo schattig recht naar de camera 😛

  | Reageer op deze reactie
 5. chucky1012 schreef:

  Nogmaals van harte gefeliciteerd en je hebt het verdient!
  Het was tenslotte erg veel werk en zenuwslopend..

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 6. Elaintje schreef:

  Wat lief dat iedereen zo aan je denkt! En nogmaals gefeliciteerd met het afgestudeerde leven. En een goed cijfer zeg voor je scriptie. Geniet er maar lekker van.

  | Reageer op deze reactie
 7. Rianne schreef:

  Gefeliciteerd Iris! Kan me voorstellen dat je heel trots op jezelf bent, mag ook wel! Ik hoop dat je ons ook weer lekker meeneemt in alle leuke dingen, en het goed voor jezelf zorgen (dat inspireert me trouwens echt!) de komende tijd.

  | Reageer op deze reactie
 8. Dineke schreef:

  Wat een heerlijke week! Heeerrlijk die acht, van harte gefeliciteerd 🙂 Super om te lezen, geniet ervan!

  | Reageer op deze reactie
 9. Nadia schreef:

  Ahh Iris, als ik dit lees word ik ook helemaal trots op je! Wat heb je het goed gedaan, gefeliciteerd!

  | Reageer op deze reactie
 10. Michelle schreef:

  Zo leuk om dit nog even te lezen: van een heleboel spanning naar megatrots en een nieuwe fase. Blij voor je! En oh wat is dat kaartje chaotisch geworden zeg hahaha, ik verzon er steeds meer bij :’). Ik ben superbenieuwd wat je de komende tijd allemaal gaat beleven! Ná Gilmore Girls uiteraard.

  | Reageer op deze reactie
 11. Marlous schreef:

  Ah wat een heerlijke week, ik word er blij van! Het is je zo gegund! Ik moest grinniken om het kaartje van je oppasmoeder, hehe. Geniet ervan, en ik ben benieuwd naar wat de toekomst jou gaat brengen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Lisa schreef:

  Gefeliciteerd Iris! Je mag enorm trots zijn op jezelf <3 nu lekker de tijd nemen voor jezelf! U go girl!

  | Reageer op deze reactie
 13. Djuli schreef:

  Gefeliciteerd Iris! Wat een mooi cijfer! Ik word helemaal happy van deze foto’s. Geniet van de komende tijd!

  | Reageer op deze reactie
 14. ellen schreef:

  Gefeliciteerd Iris met je afstuderen. Hoop dat je nu weer rustiger word na al die stress. En dat je wel weer een paar kilo aankomt. Want ik schrok wel een beetje dat je zo was afgevallen. Maar dat komt vast wel weer goed, lekkere dingen koken en bakken. Want dat kun je zo goed. Liefs van je buurvrouw.

  | Reageer op deze reactie
 15. Desi schreef:

  Wat een fantastisch weekoverzicht om te lezen! Ik word er helemaal blij van 🙂 en gefeliciteerd met je diploma!

  | Reageer op deze reactie
 16. Paul schreef:

  Gefeliciteerd, Iris! Wat een prachtig cijfer na al het harde werk. Ik wens je heel veel succes toe met alle wilde girlboss-plannen.

  | Reageer op deze reactie
 17. Yael schreef:

  Gefeliciteerd met je afstuderen! & wat een ontzettend mooi cijfer. Echt fantastisch!

  | Reageer op deze reactie
 18. Miriam schreef:

  Beter laat dan nooit: GEFELICITEERD!! Echt hoor: dikke respect =D
  Nu maar lekker weer wat aandacht voor je zelf en al dat lekkere eten wat je natuurlijk hebt gemist ;p

  | Reageer op deze reactie
 19. Linda schreef:

  Wat heerlijk dat je zo verwend bent door iedereen, zo verdiend! , de foto van Ollie in zijn tuinstoel vind ik zo leuk :-). Ik hoop dat je nu eerst even lekker tijd voor jezelf neemt, er komt vast wat moois op je pad.

  | Reageer op deze reactie
 20. Manon schreef:

  “Ze zeggen dat als je je geluk kan delen met anderen en dat zij daar weer blij op reageren, je geluksgevoel alleen nog maar groter en groter wordt.” Wat een ontzettend mooie zin. Als ik dit lees wil ik stiekem eigenlijk ook gaan bloggen over alle dingen waar ik gelukkig van wordt.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top