Weekoverzicht: Early Dew, nieuwe camera & ijsjes

Heee hoi, daar ben ik weer. Mijn werkplek (onder een plat dak) heeft eindelijk weer een draaglijke temperatuur aangenomen dus kon ik weer plaatsnemen achter mijn computer!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

blaadje

Ik had mij voorgenomen om deze week hardcore GIRLBOSS te gaan en veel te bloggen en hoppaaa alles. Maar eerlijk gezegd voelde ik me constant alsof ik door modder aan het zwemmen was en mijn hoofd zat vol met zompige suikerspinnen. Dus toen bedacht ik me dat de wereld het vast wel aan zou kunnen als ik eerst nog een weekje vakantie zou nemen. De wereld is ondertussen niet vergaan en ik heb geen haatmail gekregen, dus alles kwam goed. Deze week probeerde ik wat beter voor mijzelf te zorgen en veel voedzaam spul te eten. Ik wil in ieder geval vijf kilo aankomen want ik voel me maar een slap futloos grassprietje. Volgens mij lukt dat wel aardig. Ik probeer in ieder geval te ontbijten met meer dan alleen een kop koffie en probeer in mijn menu calorieënbommen als avocado, pindakaas en mueslirepen toe te voegen. En ik voel me inmiddels al stukken beter! Ik voel me trouwens echt een doos dat ik hier niet eerder op heb gelet, maar ik zat vaak zo gehyperfocust in mijn scriptie dat ik helemaal vergat te eten. Stom hè?

Maandag

curver hondenbrokjes

Van de moeder van Steve mocht ik een afstudeercadeau uitzoeken en dat vond ik súperlief. Op mijn verlanglijstje stond een cadeau voor het hele gezin: een opbergbak voor de brokjes van Ollie! En niet zo maar één, maar deze van Curver met een beagletje op de voorkant. Het is een superhandig ding, er zit al een schepje en alles in. En hij is ook nog beagle-proof, dus niet makkelijk open te krijgen. Ik kreeg hem helemaaal vol met brokjes, dus wij kunnen er weer even tegenaan. Verder heb ik rustig aan gedaan, ik lag onder een dekentje (wow ik wou dat het weer zo koud was als deze dag!) met Ollie aan mij vastgeplakt terwijl ik Gilmore Girls keek. ’s Avonds maakte ik gnocchi met (heel veel) boter, knoflook, salie en tomaat. En maakte ik een lange wandeling met Ollie in de hoop dat mijn aders minder snel zouden dichtslibben van de boter.

Dinsdag

auping bed

Oeh, op Marktplaats kwamen we een bed van Auping tegen voor maar 75 euro, wat een koopje! En ook nog eens hier in de buurt. Ik belde gelijk of het bed nog beschikbaar was en kon hem dezelfde avond nog ophalen, yay. We willen namelijk al een tijdje een 1.80m bed. We hebben nu een 1.40m bed, en voor sommige mensen is dat vast hartstikke gezellig en knus. Maar mijn persoonlijke ruimte is mij dierbaar en het is ook wel fijn als je de keus hebt om gezellig bij elkaar te liggen in plaats van dat je altijd tegen elkaar aan ligt geplakt. (Steve en ik hebben geen relatieproblemen hoor, no worries.) ’s Middags ging ik met een vriendin naar de Gamma om verf voor de slaapkamer te kopen en nam ze me mee naar de Lidl waar allemaal veggie-spul was, hoe leuk! Het zuurkoolsap was overigens geen succes. De spread wel! En de vega-salami vond ik ook best lekker, maar op Twitter zei bijna iedereen dat ze het supervies vonden. Dus euh ja, op eigen risico proberen.

Woensdag

early dew

Ik begon de dag met een ontbijtje met yoghurt, fruit en havermout. (En zie nu pas op de foto iets zwarts in de yoghurt drijven dat ik blijkbaar heb opgegeten, hopelijk was het geen raar beest.) En ook al was het honderdmiljoen graden onder het platte dag, besloten we om de slaapkamer te verven. In de immens populaire kleur Early Dew van Flexa. Het was de enige verfkleur die Steve en ik allebei mooi vonden. Het is ook écht heel mooi geworden zo samen met de andere witte muren en het marmer bij de wasbak. Wel overweeg ik om een pornografische poster op te hangen ter compensatie voor de burgerlijke verfkleur.

Donderdag

kledingkast opruimen

Ohhh zo waarruum. Ik moest van mezelf in ieder geval één nuttig ding doen zodat ik daarna weer zonder schuldgevoel verder kon met Gilmore Girls. Ik deed een miljoen wasjes en ruimde mijn kledingkast op. ’s Avonds maakte ik spaghetti alla puttanesca met linzen. Superlekker en heel makkelijk om te maken! Je kookt de spaghetti en in een wokpan bak je ui, knoflook, tomatenblokjes, linzen, artisjokken, zwarte olijven, kappertjes en Italiaanse kruiden met een half bouillonblokje. En klaar is je pasta!

Vrijdag

nieuwe camera

Met mijn moeder maakte ik een roadtrip naar Den Ham. Een klein dorpje waar een grote camerawinkel (Foto Konijnenberg) zit. Ik wilde namelijk al lang een andere camera om mooiere foto’s te maken voor mijn blog. Ik had een systeemcamera van Samsung, ik dacht dat dat handig voor me zou zijn, maar eerlijk gezegd is het toch niet mijn ding. Als afstudeercadeau zou mijn moeder meebetalen aan een nieuwe camera wat ik het allerliefste van de hele wereld vond! Maar wat ik dan wel wilde, wist ik ook nog niet goed, dus dan is zo’n fotowinkel met personeel dat echt de tijd voor je neemt ideaal. Ik mocht verschillende camera’s proberen en kreeg veeeel uitleg. Het werd uiteindelijk de Canon 750D met de kitlens, een 50mm lens (voor eetfoto’s), een fancy reflectiescherm en een tweedehands cameratas. Tien jaar terug, toen het nog mijn droom was om naar de kunstacademie te gaan, ben ik begonnen met een Canon 350D. En nu heb ik eigenlijk weer dezelfde camera als toen, alleen dan de nieuwste versie! Ik ben er supersupersuperblij mee.

Zaterdag

kikker

Heel de dag was ik aan het prutsen en proberen met mijn nieuwe camera, zo zo zo leuk. Elke keer ben ik blij verrast als ik de foto’s op mijn computer zie. Alles wordt zo mooi! Ik kan nu ook filmpjes van heule mooie kwaliteit maken dus MISSCHIEN ga ik mijn youtubekanaal proberen leven in te blazen. Lijkt me zo leuk om kookfilmpjes te maken en praatfilmpjes over vanallesennogwat. Maar ik weet nu al dat de eerste paar filmpjes hartstikke suf en klunzig worden, omdat ik het nog nooit eerder heb gedaan. Dus ik hoop niet dat de verwachtingen al te hoog zijn, ha.

Dat was ‘um weer. Vandaag ga ik lunchen met Michelle in de stad, daar heb ik heel veel zin in! Ik hoop dat jullie ook een fijne zondag hebben.

Deze blogpost bevat affiliatelinks, dankjewel voor je support!

Back to Top