Huishoudelijke mededelingen: blogschema, gesponsorde posts & logo

Nou jongens, na ruim zes jaar totaal ongestructureerd bloggen, gaat het nu toch écht gebeuren. Vanaf nu zal ik mij netjes aan een blogschema houden. Een beetje dan. Of op zijn minst proberen. In deze blogpost wat extra uitleg hierover plus nog meer huishoudelijke mededelingen. Opgeleukt met foto’s die ik gisteren maakte.

roos

Nieuw blogschema

Ik houd wel van dat chaotische, mocht je dat nog niet zijn opgevallen. Maar als ik iets heb geleerd van blogadviezen van de pro’s, dan is het dat regelmatig bloggen één van de allerbelangrijkste dingen is. Dan weten je vaste lezers waar ze aan toe zijn en blijf je als blogger ook in een ritme hangen. Of dit in praktijk ook zo zal gaan is nog maar de vraag. We zullen het zien.

Dit is hoe ik het blogschema (voor nu) voor mij zie:

geel_hartje Maandag (06:00 uur) – Blogpost

geel_hartje Woensdag (06:00 uur) – Blogpost

geel_hartje Vrijdag (06:00 uur) – Blogpost

geel_hartje Zondag (ergens in de ochtend*) – Weekoverzicht

*Ik onderschat elke week weer hoeveel werk het is om alle foto’s uit te zoeken, dus ik durf geen vaste tijd te beloven. 

Doordeweeks kunnen de blogposts overal over gaan: een vegetarisch recept, een groene tip, een persoonlijk artikel of een review, you name it. Alleen het weekoverzicht op zondag staat als onderwerp vast. Waarschijnlijk schroef ik het aantal blogposts na verloop van tijd op als ik meer in een ritme zit. Voor nu wilde ik de lat wat betreft kwantiteit nog niet te hoog leggen en vooral focussen op de kwaliteit.

nog een roos

Gesponsorde blogposts

Daarnaast hoop ik natuurlijk dat allemaal leuke bedrijven en merken met mij willen samenwerken. Omdat 1) ik een dak boven mijn hoofd erg prettig vind, 2) ik hoop nooit meer in een shoarmabar te hoeven werken en 3) het bovenal oprecht leuk vind om op een creatieve manier gesponsorde blogposts te schrijven. Zo kan ik jullie blogposts voorschotelen die ik anders niet zo snel zou bedenken. Foto’s van mijn pukkelhoofd showen, schrijven over een groene uitvaart of De Tuinen van Appeltern bezoeken bijvoorbeeld. Of dat ik zelfs mijn complete slaapkamer renoveer, waar ik op het moment mee bezig ben. Deze gesponsorde blogposts kan je als een aanvulling op mijn blogposts zien. Deze zullen dus online komen als extra blogposts op dinsdag of donderdag. Ik weet dat niet iedereen fan is van gesponsorde content, maar ik beloof met mijn hand op mijn hart dat ik hier àltijd veel tijd en energie insteek zodat ze voor jullie ook leuk om te lezen zijn. En volgens mij weten jullie dat ook wel, want ik krijg er nooit gekke reacties op. Had ik al gezegd dat jullie de beste bloglezers ooit zijn? Dat zijn jullie namelijk.

ollie de beagle in de zon

Iris & Ollie op YouTube?

Haaa, ik krijg hier veel berichtjes over en ik vind het tof dat iedereen er enthousiast over is! Ik denk dat ik écht filmpjes wil gaan maken, maar ik weet nog niet zo goed hoe-en-wat. Zo lijken kookfilmpjes me superleuk, zoals ik al eerder vertelde, maar mijn keuken is altijd één grote bende. En mensen op YouTube reageren altijd van die gemene dingen. Dus ik moet hier nog wat beter over nadenken en dan kom ik er later zéker nog op terug.

NIEUW LOGO!

En dan de allerlaatste huishoudelijke mededeling. Iets waar ik jullie alvast mentaal op wil voorbereiden. Ik ben namelijk in overleg met een awesome illustrator voor een nieuw logo. Ik weet zeker dat zij iets moois kan maken dat goed bij ikbenirisniet past. Ik heb er heel-heel lang over nagedacht en het voelt voor mij toch een beetje gek dat Bunny von D daar zo groots staat te shinen. Daarnaast vind ik het ook leuk om dit nieuwe girlboss-hoofdstuk in te gaan met een nieuwe look. Geen paniek, de rest van de layout blijft gewoon hetzelfde!

O ja, en dit nieuwe blogschema gaat dus vanaf morgen in. Want het is natuurlijk weer een tikkeltje ironisch dat ik deze blogpost op een dinsdag plaats.

Back to Top