Weekoverzicht: Eerste week van mijn echte leven

Deze keer maakte ik alle foto’s met mijn nieuwe camera in plaats van met mijn telefoon! Zo kon ik in ieder geval goed oefenen met foto’s maken. Leuk om te zien hoe de foto’s in de loop van de week steeds ietsje beter worden, voor mijn gevoel dan. Ik ben trouwens benieuwd wat jullie het leukst vinden om te lezen/zien. Een weekoverzicht op deze manier of hoe ik het in de voorgaande overzichten deed (met telefoonfoto’s)? Onderaan deze blogpost vind je een poll!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

zondag viva la mexico bagel zondag wostok limonade zondag food props zondag salade met bloemen

Michelle was in Enschede dus zijn we gaan lunchen bij Bagels & Beans. Momenteel staat de actiebagel ‘viva la Mexico’ op de kaart; belegd met champignongehakt, cheddar en guacamole. Met een klein bakje torrillachips on the side. Aanrader! Ook staan er nieuwe frisdranken op de kaart. Iets van het merk Wostok met pruim en kardemom vond ik zo gek klinken dat ik het wel móest proberen. Het bleek een succes. O em djie, en ik werd herkend door iemand die mijn blog kende! Ik voelde me een echte beroemdheid. Michelle vervolgde haar roadtrip en ik keek nog verder in de stad voor spullen om mijn eetfoto’s mee op te leuken. Ondertussen liep ik twee vrienden tegen het lijf (Enschede is eigenlijk gewoon een heel groot dorp) waar ik een bitterlemon met een citroenschijfje mee dronk op het terras. En toen ging ik weer naar huis met het doel om de meest fotogenieke salade ooit te maken. Ik wilde mijn nieuwe spullen in combinatie met de nieuwe camera testen, uiteraard.

Maandag

maandag to do list maandag ollie de beagle maandag recepten zoeken maandag sinaasappelrisotto

Deze maandag had ik uitgeroepen tot mijn eerste echte officiële werkdag. Ik nam dit zo serieus dat ik vroeg op stond, gelijk ging douchen, mooie kleren aan trok en om half 10 netjes achter mijn computer zat om aan de slag te gaan. Ik was deze week vooral bezig met veel achter-de-schermen-dingen zoals mailtjes beantwoorden en dingen regelen. Dingen die ik de afgelopen maanden heb laten liggen omdat ik er geen tijd voor had. Niet per se heel leuk of inspirerend om te doen. Maar ik voelde me helemaal cool achter mijn opgeruimde bureau met mijn afgewerkte to-do-lijst, dus mij hoor je niet klagen. ’s Avonds zocht ik naar risotto-inspiratie en kwam weer uit op een risotto die ik al eerder had gemaakt: de sinaasappelrisotto van De Groene Meisjes. Ik maak hem dan wel met peterselie in plaats van munt (oké en ik voeg veel te veel boter toe #notsovegan), maar ooooh wat ben ik dankbaar voor dat recept. Een nieuwe favoriet.

Dinsdag

dinsdag koffie dinsdag kalligrafieset dinsdag halloumiburgers

Overdag was een herhaling van de productieve maandag ervoor. Steve voorzag me van koffie, wat een held. En ik besloot om het grootse nieuws te delen om te gaan werken met een blogschema. Waar ik trouwens helemaal zenuwachtig van word nu het ‘officieel’ is. ’s Middag bracht de postbode een perspakketje van Viking. Iets wat ik héél leuk vind, het is namelijk een kalligrafieset! Vroeger heb ik iets soortgelijks voor Sinterklaas gekregen en ik vond het te gek. Ik ga er snel mee oefenen zodat ik op Wereldalfabetiseringsdag mijn (hopelijk) amazing creatie kan delen. ’s Avonds maakte ik simpele halloumiburgers met gekarameliseerde ui en citroenmayonaise. Die we aten met een pastasalade.

Woensdag

woensdag chinese tomatensoep woensdag bedelende ollie woensdag wandelen met ollie woensdag mooie lucht

De productiviteit was iets gedaald. De twee dagen ervoor draaide ik op volle kracht, dat was wellicht iets te enthousiast. Maar toch nog weer veel gedaan overdag! ’s Avonds aten we lekker culinair ‘soep uit zak’. Ik vind de Chinese-tomatensoep van Knorr stiekem best wel heel lekker. Ollie probeerde ondertussen met zijn telepatische staar-krachten de stokbroodjes naar zich toe te laten zweven. Zonder succes overigens. We maakten een lange wandeling en ik wilde per se een paar mooie foto’s van Ollie maken. Ollie, het ongeleide projectiel, had alleen weinig zin om stil te staan voor de foto. Ik ben maar overgegaan op luchtfoto’s.

Donderdag

donderdag perspakketdonderdag vegetarische hamburgers donderdag wandelen met ollie donderdag lucht

Ik moet bekennen dat ik nog nooit van het merk Cattier-Paris had gehoord, maar het ziet er goed uit! Ik ontving een pakketje met een deodorant (sprayfles zonder gas) en een multifunctionele olie. De producten worden gemaakt van biologische ingrediënten en het merk is uiteraard dierproefvrij. Het wordt onder andere bij Big Green Smile verkocht, de prijzen vallen me reuze mee moet ik zeggen. ’s Avonds maakte op verzoek van Steve vega-BigMacs. Ik vind het dus echt superleuk dat het voor Steve zo normaal is geworden om vegetarisch te eten dat het niet eens in hem op komt om echte hamburgers te eten als avondeten. Ook deed ik een nieuwe poging om een mooie foto van Ollie te maken tijdens het uitlaten. Deze keer wel met succes!

Vrijdag

vrijdag toms vrijdag toms bril vrijdag upperside vrijdag broodbode

’s Ochtends werd ik geïnterviewd voor de Belgische Flair, vond ik heel-heel leuk. Daarna kwam de postbode een pakketje van TOMS brengen; heel-heel-heel leuk. Er zit een mooie, luxe zonnebril bij. Maar omdat ik zelf een zonnebril op sterkte nodig heb, heb ik gevraagd aan TOMS of ik deze weg mag geven aan één van jullie. Houd mijn Instagram de aankomende week in de gaten als je aan deze winactie mee wil doen! Vervolgens stapte ik op de fiets naar het blogevent van Conceptstore The Upperside, georganiseerd door Yvette. We aten broodjes bij De Broodbode en Ivo (de oprichter van The Upperside) vertelde meer over het ontstaan van de winkel. Normaal ga ik niet snel naar events omdat ik me dan toch een beetje een buitenbeentje voel tussen de extraverte Amsterdamse beautymeisjes (die cultuurkloof zit meer tussen mijn oren, hoor), maar dit was echt leuk! Veel leuke mensen ontmoet. Met een XXL-goodiebag keerde ik huiswaarts en kocht ik diepvriespizza’s want ik was véééél te moe om te koken.

Zaterdag

zaterdag kookboeken zaterdag proefeet zaterdag gintonic zaterdag ollie

Vooral het nieuwe kookboek getiteld Veggie/Vlees wilde ik aan jullie laten zien, dat ik deze dag samen met nog een ander boek kreeg. Ik vind het idee geweldig: op elk recept wordt een vega en een non-vega variant gegeven. En dan níet zoals je het vaak in standaard kookboeken ziet: “vegetarische optie: laat het biefstuk achterwege en gebruik een vleesvervanger”. Maar echt culinaire hoogstandjes die in een luxe restaurant geserveerd kunnen worden. Een uitgebreide review volgt! Eerlijk gezegd had ik niet zo’n goede dag vandaag, maar omdat ik al twee keer op een rij de Enschedese Proef Eet had overgeslagen, móest ik er deze keer bij zijn. Alleen de risotto smaakte naar puree en in de gintonic zat maar weinig gin (ik typte eerst ‘wijnig’, haha). Het was gewoon te druk, dat kon ik even niet hebben omdat mijn hoofd nog overprikkeld was van de vorige dag. Gelukkig kwamen we leuke vrienden tegen en uiteindelijk hebben we ons prima vermaakt. Maar ik was het allerblijst (dat is vast geen woord) toen we weer thuis waren, uitgeteld op de bank plaatsnamen en Ollie tussen ons in plofte. Met zijn flaporen.

Poll

Hoe zie jij het volgende weekoverzicht het liefst?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Back to Top