Weekoverzicht: Dikmaaksmoothies, XXL-bed & handlettering

In de poll van vorige week stemden 350 lezers (80%) voor een weekoverzicht met grote foto’s gemaakt met mijn nieuwe camera. En 88 lezers (20%) voor het oude overzicht met telefoonfoto’s. Nou, dat is dan makkelijk! Ik ben er stiekem ook wel blij mee, want het maakt het foto’s maken door de week heen voor mij een stuk overzichtelijker. Met mijn telefoon voelde ik de druk om constant foto’s van àlles te maken. Met mijn camera heb ik dat niet, dan kies ik alleen een paar leuke momenten per dag uit. Win-win!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

zondag-kalligraferen zondag-kalligrafie zondag-risotto

Deze week moest ik vooral veel chillen van mijzelf. Maar omdat ik dat moeilijk vind om te doen heb ik mij maar op het kalligraferen gestort, dat valt toch ook onder ontspannen? Bij het ADHD-onderzoek vroeg de psycholoog of ik moeite had met ontspannen waarop ik (heel serieus, niet als grapje) vroeg wat ze precies bedoelde met ‘ontspannen’. Ze moest lachen en zei dat ze genoeg wist. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe je nu echt ontspant. Het blijft een mysterie.

De bulgursalade toverde ik om naar een risotto. Ik vond dit een supergoed idee van mijzelf want het werd dus hartstikke lekker. Ik gebruikte ongeveer dezelfde ingrediënten als de bulgursalade (tomaatjes, peterselie, feta, lenteui, citroensap) en dit verwerkte ik in een basisrisotto. Hoppa!

Maandag

maandag-emma-matras maandag-emma-matraslagen maandag-tuin

Whoeoe, de langverwachte matras van emma kwam binnen! Ik denk dat dit het allerrrtofste óóit is dat ik ooit voor mijn blog heb gekregen. We sliepen al jaren met zijn tweeën op een 140-bed. En Steve is een grote meneer, dus erg comfortabel lag dat niet. Tenzij je het liefst heel de nacht tegen elkaar geplakt ligt. Yuk. Zo romantisch zijn wij niet, hoor. Nou, goed. Deze 180-matras was dus èrg gewenst, maar we hadden er beide het geld niet voor. Ik heb de afgelopen nachten zo goed geslapen. Ik ben INTENS dankbaar. De blogpost over de matras inclusief foto’s van de slaapkamer make-over deel ik snel!

Terwijl Steve het oude bed uit elkaar haalde (die gaat op Marktplaats) en het nieuwe bed (die kwam van Marktplaats) in elkaar zette, maakten ik en een vriendin de tuin netjes. Ik was doodmoe en had er eigenlijk totaal geen zin in. Omdat we anti-kraak wonen wordt er regelmatig gecontroleerd of we onze tuin netjes bijhouden. Dus het mòest wel. Ach, en met een vriendin is het ook zo gedaan en het was nog gezellig ook.

Dinsdag

dinsdag-jamie-voor-jumbo dinsdag-rode-biet-spaghetti dinsdag-witte-was dinsdag-koken

Ik had honger en ging naar de supermarkt voor vegetarische bapaobroodjes. Ik kwam echter terug met een rodebietenspaghetti van Jamie Oliver. Zo word ik natuurlijk nooit dik. Ik was even een zwakke consument, de verpakking zag er zo leuk uit. Maar eigenlijk is het dus gewoon een bak geraspte rode biet met een klein bakje balsamicosaus. Voor drie-euro-nog-wat (!). Waarom koop ik dat ook? Het was wel lekker, daar niet van. Maar niet heel bijzonder.

’s Middags haalde ik wit beddengoed voor een Instagramwaardig bed en waste het gelijk uit om het te laten drogen in de zon. Eén van de weinige voordelen van de zomer vind ik dat. Dan ruikt het zo lekker!

Woensdag

woensdag-bezoek woensdag-wollige-ollie woensdag-avondeten

Steve’s moeder kwam op bezoek. We lunchten buiten met Italiaanse broodjes en later zijn we wezen wandelen met Ollie. Ollie wordt altijd extra blij als er veel mensen meegaan met het wandelen want dan hebben we gezellige grote roedel. (Daarom wil ik er ook nog een stuk of drie beagles bij, maar dat ziet Steve nog niet zo zitten.) Ollie had lekker gerend in een beekje met veeel modder. Hij stonk een uur in de wind. Dus die heb ik gelijk na de tijd gewassen. Dan wordt hij zo lekker zacht en wollig, liehief.

’s Avonds at ik alleen en dan heb ik nooit zin om moeite te doen voor het avondeten. Ik gooide een zak diepvriesgroente in de pan, voegde er vega kipstuckjes aan toe en een scheut sojasaus en at dat met rijst. Terwijl ik honderd afleveringen van Gilmore Girls keek geel_hartje

Donderdag

donderdag-planken-hoofdbord donderdag-diy-hoofdbord donderdag-kokendonderdag-bulgursalade-maken

Op Pinterest kwam ik deze plaatjes tegen en besloot dat ik Steve ook een DIY-hoofdbord moest maken. Op de fiets namen we de planken mee, ha zie je, we hebben helemaal geen auto nodig! En binnen no time zaten ze aan de muur. Ik Steve wil er nog plankjes aan maken (als soort-van-nachtkasje) en een lampje om het wat op te leuken.

’s Avonds at een vriend van Steve mee. Ik maakte bulgursalade want dat valt altijd bij iedereen in de smaak. Met tiramisu (zelfgemaakt door de mensen van de supermarktfabriek). Ollie is mijn personal assistant in de keuken als ik kook. Als ik iets laat vallen, ruimt hij het gelijk op. Handig hè?

Vrijdag

vrijdag-saladevrijdag-handlettering-boek
vrijdag-handlettering-stiften

Ik maakte een salade met o.a. kikkererwten, linzen en feta als lunch. Superlekker! Maar dat tikt natuurlijk niet echt aan wat betreft genoeg calorieën binnen krijgen. Ik eet ook wel veel chips, cakejes en chocolade, hoor. Maar die zijn een stuk minder fotogeniek.

Handlettering is op het moment heel hip en daar speelt het boek Handlettering doe je zo! goed op in. Ik ontving het als recensie-exemplaar en heb er elke dag nog mee geoefend! Als ik wat meer creaties heb gemaakt, zal ik er snel een blogpost over schrijven. Ik pakte het ook gelijk goed aan en kocht fancy stiften bij Bertus Workel (een hobbywinkel in Enschede). Vooral met de ecoline Brush Pen ben ik blij, je kan er makkelijk sierlijke letters mee maken.

Zaterdag

zaterdag-dikmaaksmoothie zaterdag-handlettering zaterdag-kaartjes-van-lou

Omdat ik nog steeds moeite heb met genoeg eten – en Ollie me regelmatig omver trekt omdat ik een slap grassprietje ben geworden – maak ik nu dikmaaksmoothies. Hopelijk zullen mensen me dan snel niet meer aan kijken alsof ik terminaal ben terwijl ze zuchtend “Kind wat ben je máááger!” of “Je hebt niet eens tieten meer!” roepen. Nee grapje, daar doe ik het niet voor. Ik voel me steeds zo moe, dat kan niet gezond zijn. Dit zit erin: diepvriesfruit, kokosyoghurt, sinaasappelsap, ontbijtpoederspul, kokosolie, pindakaas, karamelsaus. Er zitten vast iets van duizend calorieën in en het is nog lekker ook!

Verder heb ik niet veel gedaan omdat ik (alweer) moe was. Ik ben wat wezen prutsen met mijn nieuwe hobby. Als ik daarmee bezig ga, word ik helemaal zen! Toen kwam de postbode langs met kaartjes van LittleLeftyLou, echt een leuke verrassing. En gelijk een mooi voorbeeld van hoe mooi ik zou willen kunnen schrijven. #goals

Vandaag voel ik me gelukkig alweer stukken beter. Ik heb deze week asociaal goed geslapen, veel gegeten en rustig aangedaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Hoera! Ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben geel_hartje

Back to Top