Weekoverzicht: Dikmaaksmoothies, XXL-bed & handlettering

In de poll van vorige week stemden 350 lezers (80%) voor een weekoverzicht met grote foto’s gemaakt met mijn nieuwe camera. En 88 lezers (20%) voor het oude overzicht met telefoonfoto’s. Nou, dat is dan makkelijk! Ik ben er stiekem ook wel blij mee, want het maakt het foto’s maken door de week heen voor mij een stuk overzichtelijker. Met mijn telefoon voelde ik de druk om constant foto’s van àlles te maken. Met mijn camera heb ik dat niet, dan kies ik alleen een paar leuke momenten per dag uit. Win-win!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

zondag-kalligraferen zondag-kalligrafie zondag-risotto

Deze week moest ik vooral veel chillen van mijzelf. Maar omdat ik dat moeilijk vind om te doen heb ik mij maar op het kalligraferen gestort, dat valt toch ook onder ontspannen? Bij het ADHD-onderzoek vroeg de psycholoog of ik moeite had met ontspannen waarop ik (heel serieus, niet als grapje) vroeg wat ze precies bedoelde met ‘ontspannen’. Ze moest lachen en zei dat ze genoeg wist. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe je nu echt ontspant. Het blijft een mysterie.

De bulgursalade toverde ik om naar een risotto. Ik vond dit een supergoed idee van mijzelf want het werd dus hartstikke lekker. Ik gebruikte ongeveer dezelfde ingrediënten als de bulgursalade (tomaatjes, peterselie, feta, lenteui, citroensap) en dit verwerkte ik in een basisrisotto. Hoppa!

Maandag

maandag-emma-matras maandag-emma-matraslagen maandag-tuin

Whoeoe, de langverwachte matras van emma kwam binnen! Ik denk dat dit het allerrrtofste óóit is dat ik ooit voor mijn blog heb gekregen. We sliepen al jaren met zijn tweeën op een 140-bed. En Steve is een grote meneer, dus erg comfortabel lag dat niet. Tenzij je het liefst heel de nacht tegen elkaar geplakt ligt. Yuk. Zo romantisch zijn wij niet, hoor. Nou, goed. Deze 180-matras was dus èrg gewenst, maar we hadden er beide het geld niet voor. Ik heb de afgelopen nachten zo goed geslapen. Ik ben INTENS dankbaar. De blogpost over de matras inclusief foto’s van de slaapkamer make-over deel ik snel!

Terwijl Steve het oude bed uit elkaar haalde (die gaat op Marktplaats) en het nieuwe bed (die kwam van Marktplaats) in elkaar zette, maakten ik en een vriendin de tuin netjes. Ik was doodmoe en had er eigenlijk totaal geen zin in. Omdat we anti-kraak wonen wordt er regelmatig gecontroleerd of we onze tuin netjes bijhouden. Dus het mòest wel. Ach, en met een vriendin is het ook zo gedaan en het was nog gezellig ook.

Dinsdag

dinsdag-jamie-voor-jumbo dinsdag-rode-biet-spaghetti dinsdag-witte-was dinsdag-koken

Ik had honger en ging naar de supermarkt voor vegetarische bapaobroodjes. Ik kwam echter terug met een rodebietenspaghetti van Jamie Oliver. Zo word ik natuurlijk nooit dik. Ik was even een zwakke consument, de verpakking zag er zo leuk uit. Maar eigenlijk is het dus gewoon een bak geraspte rode biet met een klein bakje balsamicosaus. Voor drie-euro-nog-wat (!). Waarom koop ik dat ook? Het was wel lekker, daar niet van. Maar niet heel bijzonder.

’s Middags haalde ik wit beddengoed voor een Instagramwaardig bed en waste het gelijk uit om het te laten drogen in de zon. Eén van de weinige voordelen van de zomer vind ik dat. Dan ruikt het zo lekker!

Woensdag

woensdag-bezoek woensdag-wollige-ollie woensdag-avondeten

Steve’s moeder kwam op bezoek. We lunchten buiten met Italiaanse broodjes en later zijn we wezen wandelen met Ollie. Ollie wordt altijd extra blij als er veel mensen meegaan met het wandelen want dan hebben we gezellige grote roedel. (Daarom wil ik er ook nog een stuk of drie beagles bij, maar dat ziet Steve nog niet zo zitten.) Ollie had lekker gerend in een beekje met veeel modder. Hij stonk een uur in de wind. Dus die heb ik gelijk na de tijd gewassen. Dan wordt hij zo lekker zacht en wollig, liehief.

’s Avonds at ik alleen en dan heb ik nooit zin om moeite te doen voor het avondeten. Ik gooide een zak diepvriesgroente in de pan, voegde er vega kipstuckjes aan toe en een scheut sojasaus en at dat met rijst. Terwijl ik honderd afleveringen van Gilmore Girls keek geel_hartje

Donderdag

donderdag-planken-hoofdbord donderdag-diy-hoofdbord donderdag-kokendonderdag-bulgursalade-maken

Op Pinterest kwam ik deze plaatjes tegen en besloot dat ik Steve ook een DIY-hoofdbord moest maken. Op de fiets namen we de planken mee, ha zie je, we hebben helemaal geen auto nodig! En binnen no time zaten ze aan de muur. Ik Steve wil er nog plankjes aan maken (als soort-van-nachtkasje) en een lampje om het wat op te leuken.

’s Avonds at een vriend van Steve mee. Ik maakte bulgursalade want dat valt altijd bij iedereen in de smaak. Met tiramisu (zelfgemaakt door de mensen van de supermarktfabriek). Ollie is mijn personal assistant in de keuken als ik kook. Als ik iets laat vallen, ruimt hij het gelijk op. Handig hè?

Vrijdag

vrijdag-saladevrijdag-handlettering-boek
vrijdag-handlettering-stiften

Ik maakte een salade met o.a. kikkererwten, linzen en feta als lunch. Superlekker! Maar dat tikt natuurlijk niet echt aan wat betreft genoeg calorieën binnen krijgen. Ik eet ook wel veel chips, cakejes en chocolade, hoor. Maar die zijn een stuk minder fotogeniek.

Handlettering is op het moment heel hip en daar speelt het boek Handlettering doe je zo! goed op in. Ik ontving het als recensie-exemplaar en heb er elke dag nog mee geoefend! Als ik wat meer creaties heb gemaakt, zal ik er snel een blogpost over schrijven. Ik pakte het ook gelijk goed aan en kocht fancy stiften bij Bertus Workel (een hobbywinkel in Enschede). Vooral met de ecoline Brush Pen ben ik blij, je kan er makkelijk sierlijke letters mee maken.

Zaterdag

zaterdag-dikmaaksmoothie zaterdag-handlettering zaterdag-kaartjes-van-lou

Omdat ik nog steeds moeite heb met genoeg eten – en Ollie me regelmatig omver trekt omdat ik een slap grassprietje ben geworden – maak ik nu dikmaaksmoothies. Hopelijk zullen mensen me dan snel niet meer aan kijken alsof ik terminaal ben terwijl ze zuchtend “Kind wat ben je máááger!” of “Je hebt niet eens tieten meer!” roepen. Nee grapje, daar doe ik het niet voor. Ik voel me steeds zo moe, dat kan niet gezond zijn. Dit zit erin: diepvriesfruit, kokosyoghurt, sinaasappelsap, ontbijtpoederspul, kokosolie, pindakaas, karamelsaus. Er zitten vast iets van duizend calorieën in en het is nog lekker ook!

Verder heb ik niet veel gedaan omdat ik (alweer) moe was. Ik ben wat wezen prutsen met mijn nieuwe hobby. Als ik daarmee bezig ga, word ik helemaal zen! Toen kwam de postbode langs met kaartjes van LittleLeftyLou, echt een leuke verrassing. En gelijk een mooi voorbeeld van hoe mooi ik zou willen kunnen schrijven. #goals

Vandaag voel ik me gelukkig alweer stukken beter. Ik heb deze week asociaal goed geslapen, veel gegeten en rustig aangedaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Hoera! Ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben geel_hartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 reacties op “Weekoverzicht: Dikmaaksmoothies, XXL-bed & handlettering

 1. Veerlez schreef:

  Ik geniet zo van je handlettering foto’s en snaps! Ik heb meteen de Brush ecoline pen op mijn verlanglijstje gezet 🙂 Ik heb helaas nog niet de motivatie gevonden om hier elke dag mee te gaan oefenen, wie weet binnenkort!
  & wat lijkt me het fijn om een nieuw matras te hebben en zo fijn te slapen! En dat allemaal omdat je zo een leuke blog hebt! Super tof!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhhh leuk! Ik zag dat ze ook een setje met verschillende kleuren hadden, van die ecoline stiften. Als ik mijn hobby door kan zetten (je weet het maar nooit met mij natuurlijk) dan koop ik die ook! Het is echt leuk om ermee bezig te zijn. Vooral als je ziet dat de letters steeds mooier worden door het oefenen 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Anneleen schreef:

  Ook ik ben helemaal fan van je handlettering en kalligrafie creaties, ziet er zo mooi uit! 🙂 wil ik binnenkort ook een keertje gaan proberen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Maaike schreef:

  Hahaha, ik heb ongeveer vijf minuten slap gelegen van het lachen door dat stukje over ontspannen. Zo herkenbaar! Serieus, hoe doen mensen dat? Doen ze dan gewoon niks ofzo? Maar hoe moet dat XD

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik weet het ook niet! Ik ben ontzettend goed in niets-doen en luieren, maar nooit met een ontspannen gevoel. Dan denk ik alleen maar “oh god ik moet dit en dat en zus en zo nog doen ooohhhhh dat red ik allemaal nóóóóit” terwijl ik op de bank hang en voor de zevende keer door Twitter scroll. Ik denk niet dat dat onder ontspannen valt hè? :p

   | Reageer op deze reactie
   1. Mascha schreef:

    Ahhahah dit is zoooo herkenbaar.
    Soms denk ik: ik ga lezen, want dsn ontspan ik wat. Maar dan ben ik vaak, of te moe, of te druk in mn hoofd. Haha

    | Reageer op deze reactie
 4. Pam schreef:

  Hey Iris,

  Leuk weekoverzicht weer! Dat handlettering is zo mooi!

  Wat betreft dat aankomen, ik werk in de zorg en heb een aantal bewoners die ook moeten aankomen. Voor hun maken wij dikke kwarktaarten.
  Dat wil zeggen dat we een kwarktaart mix kopen, en dan ipv de magere kwark volle kwart gebruiken en het dubbele slagroom.
  Nu snap ik dat dit niet helemaal bij jou overtuigingen qua dierlijk eten past, maar ik weet zeker dat je zelf de ingrediënten kan veranderen naar wat wel je voorkeur heeft! Je kan ook nog variëren door en vers fruit,pindakaas etc. Door heen te doen. Zowel door de kwark als door de bodem!
  Bovendien hoef je voor een kwarktaart niet te bakken, en hoef je dus niet Steve zijn Hulp in te roepen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha wat een leuke tip! Verplicht taart eten, vind ik he-le-maal prima 😉 Dankje!

   | Reageer op deze reactie
 5. Simone schreef:

  Hé, wat toevallig! Ik heb nu een week dat handlettering boek en dezelfde fineliners in huis en ben ook elke dag aan het oefenen. Ik word er net als jij helemaal zen van 🙏
  Brush pennen wil ik nu ook kopen. Ik heb mijn ogen laten vallen op de Tombow Dual Brush pennen. Wel een investering, maar het leuke is dat ze zowel een brush- als fineliner kant hebben. En er zijn héél veel kleuren verkrijgbaar 😊
  Een knuffel voor Ollie!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh ja die stiften gebruiken de echte pro’s op Pinterest ook he? Zie die vaak voorbij komen! Als ik mijn hobby nog even volhoud (je weet het maar nooit) wil ik die ook wel. Want erg goedkoop zijn ze niet nee. Knuffel van Ollie terug!

   | Reageer op deze reactie
 6. Dineke schreef:

  Gillmore Girls! Wat een heerlijke serie, die moet ik echt even verder kijken! Wauw, die kaartjes en dat handschrift zijn inderdaad zo prachtig!

  | Reageer op deze reactie
 7. Anouk schreef:

  Oh wauw die handlettering ziet er so goed uit! Die pen moet ik onthouden, die wil ik ook proberen

  | Reageer op deze reactie
 8. Wendy schreef:

  Ohhh, dat nieuwe bed en een goede nachtrust zijn je zo gegund! Ik ben ook aan het sparen voor een nieuw bed (nog 300 Euro to go!), want ik word ook elke ochtend brak wakker met een zere rug door de goedkope meuk die ik nu heb 🙁 Leuk dat ze elke keer zulke nieuwe ontspan-hobby’s verzinnen in deze stressvolle gehaaste wereld!

  | Reageer op deze reactie
 9. chucky1012 schreef:

  Prachtig om zo mooi te leren schrijven!
  Heerlijk zien de gerechten eruit die jij klaar had gemaakt.
  Schattige foto van Ollie.
  Leuk weekverslag.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Oh, ja, handletteren is iets wat ik ook heel graag wil gaan doen. Nu nog de tijd ervoor vinden (ik denk dat ik na vijftig jaar studeren pas mezelf een #girlboss kan noemen, zoals jij nu 🙂 ).

  | Reageer op deze reactie
 11. Louisette schreef:

  Ik zou ook wel zo mooi willen schrijven als op mijn kaartjes haha. Ooit ga ik er de tijd voor nemen, maar voor nu vraag ik lekker aan een vriendin of ze woorden voor me wil schrijven en gebruik ik fonts haha.

  Ik vind het hoofdbord echt heel gaaf! Ben benieuwd naar hoe het hele resultaat gaat worden. Hoop dat je een top week hebt deze week!!

  | Reageer op deze reactie
 12. Kelly schreef:

  Oh, ik ben ook een beetje verliefd aan het worden op multiplex! En op de prijs ervan, haha 🙂 Ik heb al redelijk wat ideeën voor in ons toekomstige huisje, maar zo’n bord aan het bed stond nog niet op het lijstje. Nu wel!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaa tof he, ik ben ook fan! Het is zo simpel, maar het geeft gelijk een Scandinavische Pinterest-look aan je interieur haha. En je kan er weer van alles in boren/ aan bevestigen wat ik ook wel handig vind.

   | Reageer op deze reactie
 13. Noortje schreef:

  Hee Iris!
  Heb jij als vegetariër je bloedwaardes wel eens laten testen?
  Vermoeidheid kan komen door een b12 te kort (en nog door veel meer tekorten)
  Ik merk dat ik ook af en toe last heb van moeheid terwijl ik gewoon gezond eet en het zeker geen sugardips zijn,
  binnenkort ga ik een afspraak maken en hoop dat er iets uitkomt! Verder super vermakelijk je stukje over het zijn van een zwakke consument hahaha. Fijne week!
  Groetjes, Noortje

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja die zijn bij mij altijd wel goed geweest! B12-tekort krijg je als vegetariër niet heel snel hoor, dan moet je zo goed als vegan eten voor een aantal jaar of je lichaam kan het gewoon niet goed opnemen. Ik kreeg elke dag veeel minder calorieën binnen dan dat eruit ging en dat icm met 15kg afvallen in een korte tijd is helaas niet zo goed voor je energie, bleh. Maar i’m working on it! Hoop dat je bloeduitslag gaat helpen in ieder geval!

   | Reageer op deze reactie
 14. Linda schreef:

  Wat een leuke foto’s weer en wat is Ollie toch een perfect fotomodel. Wat heerlijk dat jullie een nieuw bed hebben en het zo lekker slaapt. Vervelend dat je zo moe was, al schreef je dat je je toch weer beter voelde aan net einde van de week, ik hoop dat dat zo blijft en je er ook wat meer gewicht bij aan kan eten ;-). Handlettering is zo leuk, ik probeer het ook wel eens, maar goed ben ik er niet in. Fijne week.

  | Reageer op deze reactie
 15. Bente schreef:

  Aaah jaa heerlijk he een bed van 180! Wij zijn net verhuisd en hebben vorige week zondag ons bedje van 140 ingeruild voor een 180. Heerlijk, zeker nu het zo warm is en je niet per se tegen elkaar aan hoeft te liggen 😀

  En je handlettering: heel tof en wat kan je het goed! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Saar schreef:

  Personal assistent in de keuken, goed zijn ze daarin hè. Alleen mogen ze hier enkel in de keuken als ik het zeg, werkt heel goed (not)
  Die handlettering ziet er echt heel leuk uit!

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Weekoverzicht: zuurkool, risotto & een 80's party | IKBENIRISNIET
Back to Top