Weekoverzicht: zuurkool, risotto & een 80’s party

Ietsje later dan normaal, ik had even last van opstartproblemen vanochtend. Maarrrr daar is ‘ie dan. Welkom in een nieuwe weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

work-work-work-baby pizza-van-dominos

Sinds vorige week nam ik me voor om nu écht goed te gaan eten. Ook deze week maakte ik weer dikmaaksmoothies en stopte ik me vol met veeeel eten. Ik voel me weer helemaal de oude Iris! Pizza droeg daar ook zeker aan bij. Verder heb ik een beetje gewerkt, ik denk dat ik wel steeds meer een ritme begin te krijgen. Dat is fijn geel_hartje

Maandag

ollie-de-beagle-moe smoothies risotto-met-venkel-en-citroen

We werden ’s ochtends gelijk goed wakker door Ollie die een epileptische aanval kreeg. Ik blijf het heel naar vinden om te zien, maar ik kan inmiddels goed rustig blijven omdat ik nu precies weet wat ik moet doen en waar ik op moet letten. Hij was na de tijd heel moe en heeft veel geslapen, daarna was hij snel weer de oude gelukkig.

Ik maakte smoothies voor mij en Steve. Ging weer aan de slag voor mijn blog: blogje typen hier, belafspraak daar, hoppaaa ik voelde mij een echte zakenvrouw. ’s Avonds maakte ik risotto met venkel, citroen en creme fraiche (in plaats van de mascarpone, want dat is duurrr en lastiger te vinden met bio-keurmerkje).

Dinsdag

kinepolis-kaartjesvega-hamburger

Van Kinepolis kreeg ik een cadeautje voor mijn afstuderen en dat vond ik superlief! Het zijn bioscoopkaartjes en dat komt goed uit, want ik wil graag de verfilming van The BFG zien. Tussendoor weer een beetje bloggen, mailtjes beantwoorden. (Het lijkt net alsof ik honderden blogposts en mails typ als je mijn weekoverzicht zo ziet, maar eerlijk gezegd doe ik alles op slakkentempo dus het valt allemaal wel mee.)

Steve had overdag de horrorafwas gedaan. Ik was hem extreem dankbaar. Dus ik stelde voor dat ik zou koken en dat hij alles van de wereld mocht kiezen als avondeten. Werd het biefstuk? Iets met bacon? Nope. “Vegaburgers?” stelde hij voor. Ik heb zoveel LIEFDE voor die jongen.

Woensdag

fotos-makenbeagle-fotomodelknoflookspaghetti

’s Ochtends maakte ik met Steve het hoofdbord van multiplex voor achter het bed. Toen was eindelijk onze slaapkamer helemaal naar wens en kon ik er foto’s van maken voor de blogpost waarin ik de metamorfose zou laten zien. Met Ollie als model uiteraard, hij deed heel goed zijn best. (Ik had een koekje in mijn hand.)

En net toen ik de hele blogpost afhad en de preview had verstuurd, viel de stroom uit. EEN UUR LANG GEEN WIFI. En 3G deed het nauwelijks dus ik voelde me compleet afgesloten van de wereld. Ik staarde een beetje uit het raam om de chaos bij het kruispunt te observeren, de stoplichten deden het niet. En Steve was van plan om een speer te gaan maken voor het geval de zombie apocalyps zou beginnen. En toen plopte alles weer aan. Konden we eindelijk boodschappen gaan doen nu de schuifdeuren en kassa’s daar weer werkten. Het werd knoflookspaghetti!

Donderdag

smoothie-drinken-met-ollie zomerse-risotto-ingredienten zomerrisotto

Hallo daar ben ik weer met een smoothie. Ollie zat weer flink te bedelen, hij had waarschijnlijk nog niet door dat er spinazie in de smoothie zat. Dat vindt hij heeeel vies. Toen heb ik me weer opgesloten in mijn kantoortje boven. En aan het eind van de dag maakte ik één van de lekkerste risotto’s ooit. Dit zat erin: cherrytomaatjes, spinazie, maïs, citroensap, feta en peterselie. Mega aanrader. Als ik me op dit moment (zondag) niet zo brak voelde, zou ik het weer koken voor vanavond. Maar ik vrees dat het een pizza wordt.

Vrijdag

vrijdag-masker-testenzuurkool-pizza-recept-makenzuurkool-pizza

Het was een slome dag en had niet veel zin om productief te doen. Ik smeerde een maskertje op mijn bakkes dat ik nog ga reviewen op mijn blog voor een samenwerking. En terwijl ik youtubefilmpjes aan het kijken was terwijl ik onder de groene kleismurrie zat, dacht ik: wow, ik ben nu gewoon aan het werk. I LOVE MY JOB.

Daarna maakte ik een zuurkoolpizza met vega-rookworst waar ik het recept van wilde delen met jullie. Ook al is het supersimpel maar het is echt lekker. En ook dat viel onder werk officieel, toch? Is toch leuk. Ik vind het leuk.

Zaterdag

zaterdag-vegetarische-hotdog

Ik ontmoette Desi van aandachtigeblog.nl bij het station om bij Bagels & Beans sojalatte’s te drinken. Ze heeft me geinterviewd voor haar blog, voor we het wisten zaten we al drie uur te praten. Was leuk! Eenmaal thuis begon ik met het kijken van Veroordeeld tot elkaar met de reep chocolade die ik van Desi had gekregen. Ze zei dat ik het programma waarschijnlijk wel leuk zou vinden, en i love it! Het gaat over asielhonden met gedragsproblemen die worden gekoppeld aan mensen in een tbs-kliniek. Het wordt wat Amerikaans/theatraal in beeld gebracht soms, maar als je daar omheen kan kijken is het een heel mooi programma.

Als avondeten maakte broodjes met soortvanvegahotdogs en zuurkool, jummm. En ging ik naar de stad om gintonic’s te drinken met mijn besties Sebas en Annemiek. Ineens kwamen ze met het idee om naar een 80’s party in Metropool te gaan. Ik zag het eerst eerlijk gezegd niet zo zitten, tot Sebas zei dat ik dan eindelijk in mijn weekoverzicht kon zetten dat ik was gaan stappen. Dus ik ging gezellig mee! We bevonden ons als enige 90’s kids tussen de 40+ers, maar het was leuuuk. De wijn vloeide rijkelijk. Vandaar de vertraging van het weekoverzicht..

Kruip ik nu weer mijn bed in. Fijne avond!

Back to Top