Weekoverzicht: lichtjes, leermoment & lettering

Halloooo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

verbena bloem-en-bij

Oh, jongens, wat voelde ik me intens brak van ons avondje uit. Niet eens zozeer door de genuttigde alcoholische consumpties, maar door het slaapgebrek. Of de combinatie van beide. En dat terwijl ik ’s nachts rond een uurtje of twee alweer thuis was. Vroegah gingen we soms pas rond die tijd de stad ín. Ik sliep de halve dag, deed zeshonderd jaar over het maken van mijn weekoverzicht, bestelde een pizza en keek de rest van de avond Gilmore Girls. En besloot nooit meer wijn te drinken. Zelfs het maken van foto’s vond ik te veel moeite dus hierboven zie je twee foto’s van bloemen die ik later deze week maakte.

Maandag

quote-op-letterbord

Blijkbaar als je >25 jaar bent, kan een kater TWEE DAGEN duren. Kwam ik deze dag achter. Ik was heel de dag in slakkentempo bezig met een blogpost in opdracht; een review van een verzorgingsproduct. Waar ik sowieso al veel tijd en energie in had gestoken door het heen-en-weer mailen. Op het laatst checkte ik toch nog maar even de ingrediëntenlijst, zat er collageen in (dat komt uit de botten van kalfjes). Een hele dag werk voor niks want dat is natuurlijk géén ikbenirisniet-waardig product. Dat hielp ook allemaal niet echt mee voor mijn humeur van deze dag. In de zes jaar dat ik blog, heb ik meer dan eens dingen onhandig aangepakt en dat is echt heel leerzaam. Al is het op het moment zelf niet altijd even leuk. Dus ook dit probeerde ik maar als een leermoment te zien.

Dinsdag

zuurkoolpannenkoek pompoensoephandlettering-starter-kit-door-marloes-de-vries

Oma Iris had zich herpakt en kon weer een beetje werken. Tussendoor maakte ik zuurkoolpannenkoeken met Steve. Die superlekker werden! Maar helaas niet erg fotogeniek. ’s Avonds maakte ik pompoensoep die wel fotogeniek was, maar een stuk minder lekker.

Oh, en ik bestelde een hand lettering starter kit – inmiddels uitverkocht – bij Marloes de Vries. Gisteren (zaterdag) kreeg ik het pakketje binnen en ik ben er zo zo zo blij mee, ik heb de foto maar bij deze dag gezet want de zaterdag staat al zo vol met foto’s in dit weekoverzicht. Snappen jullie het allemaal nog? Ik ben trouwens supertrots op mezelf dat ik mijn nieuwe handletterhobby al meer dan twee weken volhoud.

Woensdag

broodjes-als-lunch olliebol-in-de-zon gekocht-bij-upperside risotto-met-mais-en-tomaatjes

Het was de bedoeling om er een productieve dag van te maken, maar ik kon me nergens op concentreren, boe. Tijdens mijn studie kon ik me daar mateloos aan ergeren. Nu kan ik het wat makkelijker loslaten. Joe ben toch #girlboss, ik bepaal zelf wel wanneer ik wel en niet werk. Dus ik maakte met Steve lekkere broodjes die we opaten in de zon.

Daarna ging ik met vriendin Annemiek de stad in omdat zij de nieuwe Conceptstore the Upperside nog graag wilde bezoeken. Ik kocht er een drinkplanner (van Studio Stationery) voor op mijn bureau en een kaartje met de tekst ‘Meisjes poepen niet’ (van ByBean) voor Steve. Want Steve is ervan overtuigd dat mooie meisjes niet poepen. Eten verdampt gewoon door onze poriën, ofzo? Ik weet het ook niet. Het is één groot mysterie.

Donderdag

financieen weekmenu bonnetje

Het leek me wel eens handig om al mijn financiën op een rij te zetten. Opzich was ik er best tevreden mee. Maar ik schrok me een ongeluk toen ik zat hoeveel ik per maand uitgaf aan boodschappen. Meer dan 300 euro?! Volgens Nibud is dit een gemiddeld bedrag voor een tweepersoonshuishouden, maar ik weet zeker dat we dat bedrag een stuk omlaag kunnen krijgen. Ooit deed ik de boodschappen netjes met weekmenu’s. De laatste maanden doe ik elke avond ‘even snel’ boodschappen bij Jumbo om de hoek terwijl ik honger heb, dat is helemaal niet handig en ook nog eens hartstikke duur.

Dus ik maakte een weekmenu en deed voor het eerst de weekboodschappen bij Lidl. Er ging een wereld voor me open. Niet eens alleen omdat alles zo goedkoop was. Kan Lidl een prijs krijgen voor de meest ADD-vriendelijke supermarkt? Er is geen achtergrondmuziek en je hebt nauwelijks last van keuzestress. LOVE IT.

Vrijdag

bed verkochtpaula's choice clear exfoliant

Het oude mini-bed werd ’s ochtends door mensen opgehaald. Ik had het verkocht via Marktplaats. Ik houd van Marktplaats. Altijd als ik er iets heb verkocht, ga ik heel mijn huis door om nog meer spullen te vinden om te verkopen. Het voelt als gratis geld.

Met mijn concentratie ging het inmiddels weer wat beter en ik schreef nog een blogpost. Ik dacht dat ik met mijn nieuwe blogschema van vier blogposts per week lekker vooruit zou kunnen werken, maar dat valt me behoorlijk tegen. Het is ook niet erg, met vier blogposts per week vind ik het tempo voor nu precies goed! Bevalt het jullie ook goed?

Zaterdag

zaterdag-elmo zaterdag-courgettesoep zaterdag-eten-bij-mama zaterdag-lichtjes-in-needepakketjes

’s Middag ging ik met de bus naar mijn moeder. Steve kwam later op de motor, zo konden we er makkelijker voor zorgen dat Ollie niet te lang alleen hoefde te zijn. De ouders van Steve kwamen ook op bezoek en zo hadden we een klein familieetentje! Mijn moeder had superlekker gekookt (courgettesoep, Griekse salade, rijst en een overschotel). Na het eten, toen het al snel donker werd, bedacht mijn moeder ineens een uitje maar ze wilde niet zeggen waar naar toe. We gingen naar het plaatselijke park en hier waren honderden waxinelichtjes neergezet. Het had een Kerstmis/Efteling/magisch sfeertje, héél mooi. Dit organiseren ze eens in de vijf jaar. Heel het dorp was er voor uitgetrokken om het te zien. Op en top kneuterigheid, zó leuk. Denk aan het dorp als een soort Stars Hollow in Gilmore Girls waar iedereen elkaar kent en dat als er iets wordt georganiseerd ook echt íedereen komt.

’s Avonds toen ik thuis kwam, en herenigd was met mijn hondenkind, lagen er wel drie pakketjes voor me klaar, whoeee. Van eentje heb je de inhoud bij ‘dinsdag’ al gezien. De andere twee waren blogpakketjes, dus daar lees je binnenkort nog meer over!

Ollie & ik wensen jullie een fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Weekoverzicht: lichtjes, leermoment & lettering

 1. Iris schreef:

  Leuk allemaal weer! Ik heb misschien, heel misschien wel een kalligrafiesetje besteld door jou, hahaha. Ik deed het vroeger ook altijd en het lijkt me zo heerlijk om te doen. Toen ik gisteren helemaal blij was dat het pakketje binnen was, bleek er een mousepad in het pakketje te zitten ipv het setje, noooo. Ze hadden het pakketje dus niet goed gedaan. Hopelijk krijg ik het alsnog binnen! Super leuk ook die set van Marloes de Vries. Ik volg haar al een tijd op Instagram en wordt altijd heel blij van haar illustraties 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh nooo zo jammer. Volgens mij gebeurt dat wel vaker bij Bol. Ik heb het ook eens gehad, kreeg ik een pakketje met vissenvoer, huh :’) Hopelijk ontvang je je goede pakketje snel! Het is echt heel fijn om te doen inderdaad 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Daphne schreef:

  Hierdoor krijg ik ook écht zin om te beginnen met handlettering. Lijkt me op zich ook heel handig om een beetje te kunnen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Djuli schreef:

  Wat heb je weer mooie foto’s gemaakt Iris! Volgende week ga ik dezelfde camera kopen. I CAN’T WAITTT!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Whoeoeoe zo tof! Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt. Ben er nog elke dag zo blij mee! Alle foto’s in dit overzicht heb ik trouwens gemaakt met de 50 mm lens <3

   | Reageer op deze reactie
 4. Denise schreef:

  Wat een mooie foto’s! Fijn en leuk om te lezen allemaal, voor mij is het aantal blogposts dat je nu doet helemaal prima! Vooral blij om weer recepten online te zien komen, die had ik erg gemist 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Ik zei net tegen Johan dat ik jouw weekoverzichten altijd zo leuk vind, omdat jij niet zo’n blogger bent die heel casual zit te vertellen dat ze alweer daar en daarheen is geweest en een vet grote goodybag heeft gekregen (maar ik vind het wel héél leuk en héél bizar hoor blabla) haha. Dit is weer zo’n weekoverzicht waar ik vet blij van word. Vooral dit soort dingen: ‘Kan Lidl een prijs krijgen voor de meest ADD-vriendelijke supermarkt? Er is geen achtergrondmuziek en je hebt nauwelijks last van keuzestress. LOVE IT.’ Ik hou ervan.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhhh ik vind het zo leuk dat je dat zegt. Want elke keer als ik mijn weekoverzichten maak, denk ik: oh man, ik heb alwéér niks spannends gedaan deze week, wat moet ik er nou over schrijven?! Gelukkig heb ik uiteindelijk altijd wel weer genoeg te vertellen om het weekoverzicht mee te vullen haha, maar dan meer met alledaagse dingetjes! Ik ben blij dat je dat juist leuk vindt 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Dingen verkopen is inderdaad megaverslavend: troep weg, iemand anders blij en geld! Je nieuwe uploadschema is helemaal top, ik word er heel erg blij van als ik zie dat er weer een artikel online is 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Romy schreef:

  Wauw, je handlettering…zo gaaf! En dan de foto van de kat! Het klinkt als een leuk weekje. Veel succes met het besparen bij het boodschappen doen! You can do this 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Sarah schreef:

  Oh wauw dat vind ik nou echt een goede reden om naar de Lidl te gaan. Ik doe er altijd minstens een uur over om mn boodschappen uit te kiezen, arrrggghhh. Helemaal als ze weeeer een nieuw merk hebben met een mooi plaatje erop 😳.
  Vind je handlettering zo mooi! Ik heb er geen geduld voor, zou ik wel willen. Ben wel een bullet journal begonnen, ken je dat? Kan je je mooie handlettering ook goed bij gebruiken. Het is ideaal voor mijn verstrooide hoofd!😆

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Zo’n bulletjournal vind ik zo leuk! Ik wou dat ik het ook bij kon houden. Heb het al een paar keer geprobeerd, dan begin ik heel enthousiast maar na een week doe ik er niets meer mee 🙁 Misschien doe ik binnenkort nog weer eens een poging, misschien houd ik het beter vol als ik het kan combineren met het handletteren inderdaad!

   | Reageer op deze reactie
 9. Saar schreef:

  Al die waxinelichtjes in het park lijken me prachtig!
  Wij maken ook weekmenu’s en doen eenmaal in de week boodschappen, maar ik geloof dat wij schandalig veel uitgeven aan eten. Dat ga ik toch maar eens bekijken komende maand!

  | Reageer op deze reactie
 10. Michelle schreef:

  Leuk overzicht weer. Je maakt hele mooie foto’s! 300 euro voor boodschappen klinkt veel inderdaad, maar ik weet uit ervaring dat wij dit ook gemiddeld kwijt zijn. Dagen dat je extra groente en fruit gebruikt maken het nog duurder. Wij hebben de Liddl ook een tijdje geprobeerd, maar wij vonden het niet wat. Sommige producten waren gewoon niet lekker – en dan is er ook geen vervangend product- en qua kosten waren wij niet eens zoveel goedkoper uit. Het ene artikel is 5 cent goedkoper dan bij de Jumbo terwijl op het andere artikel is weer duurder. Dus tja. Leuk dat je zo met handlettering bezig bent.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik denk dat het bij mij ook vooral financieel gezien goed werkt omdat de Lidl gewoon veel minder keus heeft en dan kom je niet in de verleiding om extra dingen te kopen (want het ziet er gewoon allemaal niet heel aantrekkelijk uit als ik heel eerlijk ben hahaha). Als ik heel netjes en bewust boodschappen deed bij AH was ik meestal ook rond die prijs kwijt, dan kocht ik vooral AH basic en AH eigen merk. Maar dat kostte me wel alle discipline van de wereld :p

   | Reageer op deze reactie
 11. Dineke schreef:

  Ik heb nu ook echt een paar dagen nada-noppes-niksjes aan concentratie. Ik hoop echt dat als ik vannacht even goed en lekker slaap dit morgen weer verholpen is! Of ik moet toch echt weer heel erg in dat ritme komen…

  | Reageer op deze reactie
 12. Sofie schreef:

  Fijn overzichtje én mooie foto’s! Wow 300 euro is best veel!! Ik betaal wekelijks ongeveer 30 euro en 12 euro voor mijn bio-groentenpakket. Zo kom ik aan nog geen 200 euro per maand. Ohja, maar ik ben alleenstaand 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja en die vriend van mij eet ook nog hartstikke veel. Dus 300 euro valt best mee! Als ik alleen voor mijzelf boodschappen zou doen, zou het ook veeeel minder zijn. Wel leuk zo’n bio-groentenpakket, heb ik ook een tijdje gehad!

   | Reageer op deze reactie
 13. Eline schreef:

  Loooove Gilmore Girls. Krijg jij niet óók zin om amerikaans te zijn en in een klein kneuterig dorpje als Stars Hollow wonen? Ik probeert mezelf wijs te maken dat het allemaal nep is maar ahhhh het ziet er zo gezellig uit !

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha neee absoluut niet. Juist omdat ik in zo’n dorpje (alleen dan met boerse/plattenlands-vibe in plaats van Amerikaans) ben opgegroeid. Geef mij maar een anonieme stad :p

   | Reageer op deze reactie
 14. Oh, ik (30-sommering) mis die katers 😂
  Ik wil trouwens zo’n bed als jouw voormalige mini-bed, maar dan groter. Wij hebben een vrij kleine slaapkamer en die lades onder het bed zouden handig zijn voor extra opbergruimte.
  Ben door jou trouwens ook begonnen aan Gillmore Girls 😬 Kijk niet dagelijks, maar af en toe een aflevering: heerlijk ❤️

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha aaaah. Het is het Ikea Brimnes bed trouwens, is ook in 160 en 180 breed! Ik had dit bed gekocht toen ik nog in mijn mini-studiootje (van 26 m2) woonde en dan is de extra opbergruimte echt ideaal inderdaad.

   | Reageer op deze reactie
 15. Elaintje schreef:

  Haha, heel herkenbaar van die kater. Vandaag ben ik de hele dag tot niets in staat geweest na een feestje gisteravond. En toen was de dag opeens voorbij. Dat lijkt me echt supergeweldig in zo’n Stars Hollowdorpje! Dat dat echt bestaat joh.

  | Reageer op deze reactie
 16. Miranda schreef:

  Oe, dat park ziet er heel mooi uit. Dat lijkt me leuk om te bezoeken!
  Ik herken het probleem van de boodschappen, al vind ik een week planning voor het eten ook weer heel lastig omdat sommige dingen niet zo lang goed blijven. Daarom ga ik nu meestal 2x per week om boodschappen, op maandag en vrijdag. Dat werkt voor mij heel goed 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat is inderdaad ook wel een goede! Ik denk dat ik dat ook ga doen. Ook omdat er soms dingen in de week veranderen (iemand blijft mee eten of je eet juist buiten de deur) en dan is het menu gelijk weer in de war.

   | Reageer op deze reactie
 17. Jessica J. schreef:

  Mijn vriend en ik zouden beter ook met een weekmenu werken. Nu doet de persoon die die avond kookt meestal pas de dag zelf inkopen, na het werk, wanneer hij/zij honger heeft. Niet goed, dus!

  | Reageer op deze reactie
 18. Evelien schreef:

  Tof om te lezen en te zien allemaal. Ik vind je blog echt leuk, zo lekker normaal (dat klinkt raar?) haha. Ik vind dat je het leuk doet in elk geval! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha neee dat klinkt niet raar, vind ik leuk om te horen, dankjewel! 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Marly schreef:

  Denk nooit dat je weekoverzicht (of welke blogpost dan ook) zogenaamd te saai zou zijn. Ik hou juist van die echtheid, niet van de zogenaamd glamoureuze en gesponsorde dingen. Dat is wat jouw blog zo leuk en uniek maakt 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha dankjewel! Nouja, aan gesponsorde dingen ontkom je niet op de wat grotere blogs, ook op die van mij niet. Maar ik snap wel wat je bedoelt en ik waardeer je compliment enorm 😀

   | Reageer op deze reactie
 20. Margriet schreef:

  Dat op de foto zalig uitziend eten bij je moeder! Ik durf het bijna niet te vragen……..
  #exclusiefgastblogpostreceptvandemamavaniris #eenidee #maarjemagjemamaookvoorjezelfhouden #inclusiefhaarrecepten #okdan #maarmoesthetgewoonvragen

  | Reageer op deze reactie
Back to Top