Weekoverzicht: lichtjes, leermoment & lettering

Halloooo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

verbena bloem-en-bij

Oh, jongens, wat voelde ik me intens brak van ons avondje uit. Niet eens zozeer door de genuttigde alcoholische consumpties, maar door het slaapgebrek. Of de combinatie van beide. En dat terwijl ik ’s nachts rond een uurtje of twee alweer thuis was. Vroegah gingen we soms pas rond die tijd de stad ín. Ik sliep de halve dag, deed zeshonderd jaar over het maken van mijn weekoverzicht, bestelde een pizza en keek de rest van de avond Gilmore Girls. En besloot nooit meer wijn te drinken. Zelfs het maken van foto’s vond ik te veel moeite dus hierboven zie je twee foto’s van bloemen die ik later deze week maakte.

Maandag

quote-op-letterbord

Blijkbaar als je >25 jaar bent, kan een kater TWEE DAGEN duren. Kwam ik deze dag achter. Ik was heel de dag in slakkentempo bezig met een blogpost in opdracht; een review van een verzorgingsproduct. Waar ik sowieso al veel tijd en energie in had gestoken door het heen-en-weer mailen. Op het laatst checkte ik toch nog maar even de ingrediëntenlijst, zat er collageen in (dat komt uit de botten van kalfjes). Een hele dag werk voor niks want dat is natuurlijk géén ikbenirisniet-waardig product. Dat hielp ook allemaal niet echt mee voor mijn humeur van deze dag. In de zes jaar dat ik blog, heb ik meer dan eens dingen onhandig aangepakt en dat is echt heel leerzaam. Al is het op het moment zelf niet altijd even leuk. Dus ook dit probeerde ik maar als een leermoment te zien.

Dinsdag

zuurkoolpannenkoek pompoensoephandlettering-starter-kit-door-marloes-de-vries

Oma Iris had zich herpakt en kon weer een beetje werken. Tussendoor maakte ik zuurkoolpannenkoeken met Steve. Die superlekker werden! Maar helaas niet erg fotogeniek. ’s Avonds maakte ik pompoensoep die wel fotogeniek was, maar een stuk minder lekker.

Oh, en ik bestelde een hand lettering starter kit – inmiddels uitverkocht – bij Marloes de Vries. Gisteren (zaterdag) kreeg ik het pakketje binnen en ik ben er zo zo zo blij mee, ik heb de foto maar bij deze dag gezet want de zaterdag staat al zo vol met foto’s in dit weekoverzicht. Snappen jullie het allemaal nog? Ik ben trouwens supertrots op mezelf dat ik mijn nieuwe handletterhobby al meer dan twee weken volhoud.

Woensdag

broodjes-als-lunch olliebol-in-de-zon gekocht-bij-upperside risotto-met-mais-en-tomaatjes

Het was de bedoeling om er een productieve dag van te maken, maar ik kon me nergens op concentreren, boe. Tijdens mijn studie kon ik me daar mateloos aan ergeren. Nu kan ik het wat makkelijker loslaten. Joe ben toch #girlboss, ik bepaal zelf wel wanneer ik wel en niet werk. Dus ik maakte met Steve lekkere broodjes die we opaten in de zon.

Daarna ging ik met vriendin Annemiek de stad in omdat zij de nieuwe Conceptstore the Upperside nog graag wilde bezoeken. Ik kocht er een drinkplanner (van Studio Stationery) voor op mijn bureau en een kaartje met de tekst ‘Meisjes poepen niet’ (van ByBean) voor Steve. Want Steve is ervan overtuigd dat mooie meisjes niet poepen. Eten verdampt gewoon door onze poriën, ofzo? Ik weet het ook niet. Het is één groot mysterie.

Donderdag

financieen weekmenu bonnetje

Het leek me wel eens handig om al mijn financiën op een rij te zetten. Opzich was ik er best tevreden mee. Maar ik schrok me een ongeluk toen ik zat hoeveel ik per maand uitgaf aan boodschappen. Meer dan 300 euro?! Volgens Nibud is dit een gemiddeld bedrag voor een tweepersoonshuishouden, maar ik weet zeker dat we dat bedrag een stuk omlaag kunnen krijgen. Ooit deed ik de boodschappen netjes met weekmenu’s. De laatste maanden doe ik elke avond ‘even snel’ boodschappen bij Jumbo om de hoek terwijl ik honger heb, dat is helemaal niet handig en ook nog eens hartstikke duur.

Dus ik maakte een weekmenu en deed voor het eerst de weekboodschappen bij Lidl. Er ging een wereld voor me open. Niet eens alleen omdat alles zo goedkoop was. Kan Lidl een prijs krijgen voor de meest ADD-vriendelijke supermarkt? Er is geen achtergrondmuziek en je hebt nauwelijks last van keuzestress. LOVE IT.

Vrijdag

bed verkochtpaula's choice clear exfoliant

Het oude mini-bed werd ’s ochtends door mensen opgehaald. Ik had het verkocht via Marktplaats. Ik houd van Marktplaats. Altijd als ik er iets heb verkocht, ga ik heel mijn huis door om nog meer spullen te vinden om te verkopen. Het voelt als gratis geld.

Met mijn concentratie ging het inmiddels weer wat beter en ik schreef nog een blogpost. Ik dacht dat ik met mijn nieuwe blogschema van vier blogposts per week lekker vooruit zou kunnen werken, maar dat valt me behoorlijk tegen. Het is ook niet erg, met vier blogposts per week vind ik het tempo voor nu precies goed! Bevalt het jullie ook goed?

Zaterdag

zaterdag-elmo zaterdag-courgettesoep zaterdag-eten-bij-mama zaterdag-lichtjes-in-needepakketjes

’s Middag ging ik met de bus naar mijn moeder. Steve kwam later op de motor, zo konden we er makkelijker voor zorgen dat Ollie niet te lang alleen hoefde te zijn. De ouders van Steve kwamen ook op bezoek en zo hadden we een klein familieetentje! Mijn moeder had superlekker gekookt (courgettesoep, Griekse salade, rijst en een overschotel). Na het eten, toen het al snel donker werd, bedacht mijn moeder ineens een uitje maar ze wilde niet zeggen waar naar toe. We gingen naar het plaatselijke park en hier waren honderden waxinelichtjes neergezet. Het had een Kerstmis/Efteling/magisch sfeertje, héél mooi. Dit organiseren ze eens in de vijf jaar. Heel het dorp was er voor uitgetrokken om het te zien. Op en top kneuterigheid, zó leuk. Denk aan het dorp als een soort Stars Hollow in Gilmore Girls waar iedereen elkaar kent en dat als er iets wordt georganiseerd ook echt íedereen komt.

’s Avonds toen ik thuis kwam, en herenigd was met mijn hondenkind, lagen er wel drie pakketjes voor me klaar, whoeee. Van eentje heb je de inhoud bij ‘dinsdag’ al gezien. De andere twee waren blogpakketjes, dus daar lees je binnenkort nog meer over!

Ollie & ik wensen jullie een fijne zondag!

Back to Top