Weekoverzicht: Ziekenhuis, tandarts & vet gezellig bezoek

Ietsje minder foto’s gemaakt deze week, niet alle situaties leenden zich ervoor om met mijn spiegelreflex foto’s te gaan maken. Ojeee. Deze week ga ik er beter op letten dat ik alles van mijn spannende leven vastleg op beeld!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

tosti-en-koffie

Lazy sunday met veel soja-latte’s en tosti’ verdronken in curry. Ik ging aan de slag met het oefenen van handlettering, vind het zo leuk om te doen. Mijn hoofd word er heel rustig van. Ik maak nu 40 dagen lang elke dag een handletterwerkje om steeds beter te worden. Ik deel ze elke dag op mijn Instagram mocht je er benieuwd naar zijn.

Maandag

tomatengroentesoep

’s Middags fietste ik naar het ziekenhuis waar Steve was voor zijn halfjaarlijkse controle. Hij moest foto’s laten maken van zijn longen en had een test waarbij je in een apparaat moet blazen. Dit is routine geworden – hoe gek is dat trouwens, de eerste keer vonden we het allemaal zo eng en naar. Dus ik ben alleen meegegaan naar het gesprek met de longarts. Steve heeft eind vorige jaar acute sarcoïdose gekregen, een auto-immuunziekte waarbij al zijn gewrichten ontstoken raakten. Hij was toen een paar maanden heeel ziek, wat echt een rotperiode was. Gelukkig is het geleidelijk aan steeds beter geworden en inmiddels is hij bijna-beter. Dat was ook aan de röntgenfoto’s te zien, yay! Dat moesten we vieren bij Bagels & Beans met een bosbessenmuffin en een soja-latte. ’s Avonds aten we simpele tomatengroentesoep met lettervermicelli. En dat was het enige waar ik een foto van had gemaakt deze dag, oeps.

Dinsdag

cake-maken beslag-voor-cake cake-uit-paulines-keuken

We maakten de yoghurt-citroencake uit het kookboek van Uit Pauline’s Keuken. Ik houd van dat kookboek, ik heb er al veel recepten uit bereid. Tip van de dag: inmiddels heeft Pauline een nieuw kookboek uitgebracht, leuk!

Woensdag

zoeteaardappelstamppot

Oh lord, dit was de dag dat ik naar de tandarts ging. Voor het eerst weer in 3,5 jaar. Ik kon het niet langer uitstellen want ik begon nu echt last van mijn tandvlees te krijgen. Hartstikke stom natuurlijk, ik ben namelijk niet eens bang voor de tandarts. Dat ik eigenlijk niet wilde was omdat ik moest overstappen naar een nieuwe tandarts en ik word intens zenuwachtig van nieuwe dingen. Gelukkig wilde Steve met me mee en de controle viel me uiteindelijk reuze mee. De tandarts was heel aardig en ik was gelukkig nog op tijd om mijn tandvlees te kunnen redden van de ondergang. Extra tip van de dag: stel het niet heel lang uit om naar de tandarts te gaan.

Op de bovenstaande foto zie je de zoeteaardappelstamppot met rucola, tomaat, zongedroogde tomaat en mozzarella. Met vegetarische gehaktballetjes. Zo’n stamppot is ideaal om restjes groenten in op te maken.

Donderdag

En nòg een keer naar de tandarts! Nu was ik niet meer zenuwachtig want het was niet meer ‘nieuw’. Ik had een afspraak bij de mondhygiëniste om tandsteen weg te laten halen. Wat niet echt een pretje is als je tandvlees ontstoken is, aahhh. Extra bonustip van de dag: laat ooit in je tienerleven een tepelpiercing zetten (sorry mama) en je kan alle pijn in de wereld aan. Ik ging weer naar huis met gladde tanden en was blij dat het voorbij was en ik de aankomende jaren geen tandarts meer hoef te zien. Nee hoor, no way dat ik het nu weer zo lang ga uitstellen.

’s Middags ging ik naar de crematie van mijn oom. Het was eenvoudig en mooi. Het onderstaande gedichtje van Toon Hermans werd voorgedragen:

de bomen komen uit de grond
en uit hun stam de twijgen
en ied’reen vindt het heel gewoon
dat zij weer bladeren krijgen
we zien ze vallen op de grond
en dan opnieuw weer groeien
zo heeft de aarde ons geleerd
dat ál wat sterft zal bloeien

Mooi hè?

Vrijdag

ollie-in-het-bosollie-en-iris-in-het-bos

voorproefje

Morgen komt er eindelijk weer een OOTD (outfit of the day) online. Deze dag had ik er een heuse fotoshoot voor. Samen met Ollie! Hierboven zie je alvast een voorproefje.

Zaterdag

pandaspel-spelen pandaspel-met-vetgezellig

Alwin & Saske (bekend van hun youtubekanaal Vet Gezellig) kwamen langs. We hadden elkaar al meer dan een jaar niet meer gezien. Ollie was gelijk groot Saske-fan en wilde de hele tijd bij haar zitten. We speelden het pandaspel en aten Oreo-koekjes. Het was namelijk de eerste dag van de vegan challenge! (Al doe ik er niet voor de volle 100% aan mee, maar wel zo goed mogelijk.) Ik kookte knoflookspaghetti voor ze. Normaal maak ik dat vaak met mozzarella, die verving ik voor avocado. Jummm!

En nu…. Zit ik in spanning te wachten op een mailtje met puppyfoto’s van Ollie! Hoe dat zo komt, lees je in het volgende weekoverzicht bij ‘Zondag’. WAT EEN CLIFFHANGER. Fijne zondag jullie!

Back to Top