Weekoverzicht: Ollie als puppy?

Hallo lieve lezers! Daar ben ik weer met een weekoverzicht. Inclusief schattige foto van Ollie toen hij nog jonger was. Zoals ik vorige week beloofde. 

Lievelingsliedje van de week

Zondag

olliebol-op-het-strand2016cigkofte cigkoftem-bezorgen

KIJK NOU DIE OREN EN DIE VOETJES. Aaaah, zo lief. Op de bovenste foto is Olliebol (toen heette hij nog Max) heel jong. Kijk hoe klein zijn staartje is in vergelijking met de recente foto eronder! Zijn oren lijken ook giga-groot omdat zijn hoofdje daar nog zo klein is.

Ik vond het best jammer dat ik niet meer van Ollie’s achtergrond wist en heb weleens getwijfeld om uit te zoeken wie zijn eerste eigenaar was. Uiteindelijk besloot ik als een echte detective de gegevens van de eerste eigenaar te ontcijferen. Die stonden namelijk doorgekrast in Ollie’s paspoort. Een beetje zenuwachtig stuurde ik een berichtje. Tot mijn verrassing kreeg ik gelijk een aardig berichtje terug, zo leuk! Ze waren blij om te horen dat Max (Ollie dus) een goed thuis heeft gevonden. Ik vroeg of ze nog puppyfoto’s van hem hadden en kreeg een paar leuke foto’s toegestuurd. Hij is er niet helemaal puppy-puppy meer, maar hier ben ik al superblij mee.

’s Avonds hadden we allebei geen puf meer om mee te doen met het volwassen leven. Dat vond ik een goed excuus om eten te laten bezorgen. Çigköftem is één van mijn favoriete bezorgrestaurants en het is nog vegan ook!

Maandag

light-in-a-cube-licht light-in-a-cube-donkerSpaghetti met avocado

In het weekend werd dit waanzinnig mooie lampje bij mij bezorgd. En vandaag had ik er eindelijk een mooi plekje voor kunnen vinden. Doordat de lamp uit allemaal vormpjes bestaat, komen er mooie schaduwen op de muur. En het staat heel gezellig, alsof je een kaarsje aan hebt! In de kamer zitten we ’s avonds meestal in het half-donker met alleen het licht van de televisie. Dat klinkt wat armoedig, maar dat komt doordat we geen plafondaansluiting voor een lamp hebben. Nu voelt het veel gezelliger. Het lampje heb ik gekregen van Manon en haar vriend. De lampen maken ze helemaal zelf en verkopen ze in hun Etsy-shop.

’s Avonds maakte ik spaghetti met avocadosaus, mm.. Omdat het een groot succes was, kwam het recept ook gelijk deze week al online. Hier kan je ‘um vinden, ik vind het echt een aanrader.

Dinsdag

rennende-ollie ollie-en-zijn-bot

Dierendag! We maakten overdag een extra lange wandeling van anderhalf uur. En ik kocht een botje voor hem. Ollie was helemaal blij.

Woensdag

broodbode-enschede coffee-slut unox-vegetarische-gehacktballetjes

In de stad had ik een afspraak met een ondernemer over een nieuw project dat we willen opzetten. Ik wil wat meer dingen gaan doen die niet direct met mijn blog te maken te hebben en ik denk dat dit een mooie kans kan zijn. Ik werd gelijk meegesleurd naar andere creatieve ondernemers in Enschede en kreeg daar thee in de beste mok ooit.

Oh, en ik vond eindelijk de vegetarische gehacktballetjes in de supermarkt! Ik vond ze wel lekker, maar niet superbijzonder. Dus of ik ze nog een keer koop weet ik niet, één zakje kost namelijk 3,50 euro. Hebben jullie ze al geprobeerd?

Donderdag

pauline-kookboek-gekregen pauline-kookboek

De weekboodschappen doe ik tegenwoordig tegelijkertijd wanneer Annemiek ook gaat. Want zij heeft een auto dus dan kan ik extra groot inkopen doen. Volwassen en verstandig allemaal hè? De Lidl verkocht grote zakken pretzels voor maar 50 cent dus ik kocht gelijk een shitload aan pretzels met bakjes hummus. Pretzels dippen in hummus = jummm. Ik vond de Lidl altijd een verschrikkelijke supermarkt, maar ik begin stiekem toch een fan te worden door de leuke aanbiedingen. Aanstaande week hebben ze bijvoorbeeld beddengoed van biologisch katoen! En ze hebben sowieso ook veel biologische groenten voor helemaal niet veel geld.

Eenmaal thuis hoorde ik een *plof* op de deurmat en kwam het nieuwste kookboek van Pauline binnen. Ik vind haar recepten heel fijn, je hebt er nooit ingewikkelde ingrediënten voor nodig en het is altijd makkelijk om te maken. We hebben al heel wat recepten gemaakt uit haar vorige kookboek. Ik ben heel benieuwd of dit kookboek net zo leuk is, maar Pauline kennende zit dat vast wel goed.

Vrijdag

ontbijt

Blugh, het was géén goede dag in huize Iris & Steve. Om er toch nog iets productiefs van te maken, maakte ik een lange wandeling met Ollie en deed ik wat saaie regeldingen die niet al te veel denkwerk kostten. Ik heb het gevoel dat mijn concentratieboog nog steeds niet hersteld is van het hectische studiejaar. ’s Ochtends heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aankan, maar in de middag kak ik volledig in en krijg ik niets meer voor elkaar. Het herstellen van alle afstudeertoestanden zal nog wel even tijd kosten.

Zaterdag

greenwheels risotto-venkel-citroen

Binnenkort werk ik samen met Greenwheels mee aan een campagne, súperleuk want het is een concept waar ik helemaal achtersta. Ik wilde het alvast geprobeerd hebben voordat ik er echt mee aan de slag zou gaan. Deze avond kwam het extra goed uit omdat we voor een etentje richting Oldenzaal gingen. Anders had de moeder van Steve ons op moeten halen en vaak heen en weer moeten rijden. Dit was een stuk makkelijker en milieuvriendelijker.

De buren van mijn schoonouders eten ook vegetarisch, dus de moeder van Steve had mijn blog aan ze getipt voor recepten. Dit was al een hele tijd terug. Het leek ons een leuk idee om samen een etentje te houden. Ik maakte (uiteraard) risotto. Want risotto is àltijd goed. Deze risotto, met venkel en citroen, heeft Noortje onlangs uitgebracht als een ‘paper recipe’. Zo knap gemaakt!

Oproepje:

Via Snapchat vroeg ik of jullie het leuk zouden vinden als ik een blogpost maak waarin ik jullie vragen beantwoord. Ik heb al wat vragen ontvangen, de leukste vragen beantwoord ik binnenkort! Dus als je alllltttiijjjd als iets hebt willen weten, het maakt niet uit waarover, stuur me dan een berichtje (een reactie op deze blogpost, tweet, wat jij wil) met je vraag.

Ik hoop dat jullie een heel fijne zondag hebben!

Back to Top