Weekoverzicht: #Girlboss, nieuw dekbed & Stoet

Het moment waar u allen een week naar uit heeft gekeken is weer daar: ikbenirisniet’s spannende weekoverzicht staat online! Nee, maar serieus, het was eigenlijk best wel écht een beetje een spannende week. (M.u.v. zondag dan, want ik heb geen idee wat ik toen deed dus die heb ik maar even overgeslagen voor deze keer.)

Lievelingsliedje van de week

Maandag

Lidl biologisch katoen

Lidl had een tijdelijke actie waarbij ze beddengoed van biologisch katoen – mèt keurmerkje – verkochten. Ik kocht gelijk twee sets voor maar 17 euro per stuk. Omdat we twee tweepersoonsdekbedden op ons XL-bed hebben liggen namelijk, dan lijkt het net alsof je tussen wolkjes slaapt. Ik vond de print in eerste instantie wat suf, maar nu het op het bed ligt staat het toch wel leuk met de rest van de slaapkamer.

Dinsdag

prioriteitenbord

Ik voelde me zo bleg en blah. Vooral heel moe en apathisch. Ik vind het heel moeilijk dat er ineens zoveel mogelijkheden en doelen zijn om naar toe te werken. Ik heb nul structuur en overzicht en mijn hoofd loopt over van de honderden punten die ik op mijn todolist zou kunnen schrijven. Prioriteiten stellen zal nooit mijn talent worden en dat maakte me sip. Nu ik dit schrijf kan ik me er al haast niets meer bij voorstellen gelukkig, in de loop van de week voelde ik me stukken beter. Maar het begin van de week was ruk. Ik was zelfs al aan het googelen naar ADHD-coaches in de buurt, zo wanhopig was ik! Toen bedacht ik me dat ik zelf honderd coach-vakken heb gehad en dat ik zelf ook heus wel een plan van aanpak kan bedenken. In plaats van lijstjes heb ik een prioriteitenbord gemaakt. En dat werkt tot nu toe heel goed.

Woensdag

Mix & Match avond Enschede
Foto door Tessa Wiegerinck

’s Avonds vond de Mix&Match-avond georganiseerd voor Enschedese ondernemers plaats. Op deze avond kunnen ondernemers hun ideeën pitchen en netwerken. Ik had gezegd dat ik heel graag langs wilde komen, maar dat ik écht niet wilde gaan presenteren op een podiumpje. Zoals je aan de bovenstaande foto kan zien, verliep dat toch iets anders. Ik vertelde kort over mijn blog en dat ik graag meer zou willen samenwerken met lokale initiatieven. Sommigen wisten niet eens wat een blog was (“Komt dat dan ook op YouTube?”). En waarom samenwerken met bloggers nut kan hebben (ze schrokken zich een hoedje toen ze hoorden hoeveel volgers/lezers bloggers hebben). Ik vond het echt leuk om hier uitleg over te geven en merkte dat iedereen enthousiast en geïnteresseerd was. Ik heb heel wat visitekaartjes uit mogen delen. Whoeee, ik voelde me een echte #girlboss. Het was ook tof om alle ideeën van andere ondernemers te horen. Ik krijg er altijd heel veel energie van als ik mensen hoor vertellen over hun dromen. En dat ze hier ook echt actief mee aan de slag gaan. Inspirerend!

Donderdag

theezuurkoolpizza

’s Ochtends vond ik eindelijk weer een beetje van mijn productiviteit terug en ging aan de slag voor mijn blog. ’s Middags kwam ex-studiegenootje Daniëlle langs voor een thee-en-Ollie-date. Ze nam suuuperlekkere koekjes (Lu robuuste koeken met chocolade) mee die nog vegan zijn ook! En ’s avonds maakte ik zuurkoolpizza met vega-rookworst want daar had ik heul veel zin in.

Vrijdag

Greenwheels Greenwheels

Vandaag stond heel de dag in het teken van de Greenwheels-samenwerking waar ik mee aan de slag ging. Ik legde ook alles vast op Snapchat. Hierboven zie je alvast een preview. Omdat we de huurauto toch hadden voor de hele dag konden we ook gelijk met Ollie naar de dierenarts (niets ergs, no worries) en daarna gingen we door naar een natuurgebied om te wandelen. Het was zo leuk! Maarrrr daar lees je binnenkort meer over. Update: de blogpost over ons uitje met Greenwheels is inmiddels hier te lezen!

Zaterdag

sojalatte stoet rode-wijn

Met mijn besties Annemiek en Sebas gingen we lunchen bij Stoet. Hier was ook de Mix & Match-avond georganiseerd afgelopen woensdag. Ik vind het zó leuk dat dit geopend is in Enschede. Ze hebben lekkere Clipper-thee, sojalattes, een interieur met multiplex, krijtborden met de mooiste handlettering én genoeg vega-opties op de menukaart. Alsof ik thuis ben. De koffie smaakt nog beter dan thuis, dus ik wil hier nog heel vaak naar toe. We keken nog wat rond in winkels; onder andere een pepernotenwinkel die onlangs opende in het centrum. En sloten de middag af met wijn op de Oude Markt. Ik voel me heel chic en decadent als ik overdag wijn drink op een terras.

Ik had dan ook wat te vieren: deze dag was ik precies twee jaar zelfstandig ondernemer! Op 15 oktober 2014 schreef ik mijn blog namelijk in als eigen bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Toen zag ik het nog als bijbaantje. Nu is het mijn fulltime grotemensenbaan, is toch fantastisch?

Het is vandaag supermooi weer, ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben!

Back to Top