Weekoverzicht: HEMA feest, griep & nepdraadjesvlees van fruit

Hoi, daar ben ik weer! Ik heb de zondag maar weer overgeslagen. Ik weet ook niet wat het met zondagen is, maar ik vind er steeds niets van terug in mijn camera en ook niet in mijn hoofd. Zo horen zondagen ook te zijn, denk ik. 

Lievelingsliedje van de week

Maandag

HEMA fandag HEMA fandag HEMA fandag HEMA fandag HEMA fandag

HEMA bestaat dit jaar 90 jaar! Ze organiseerden een feest speciaal voor hardcore HEMA-fans en wat pers. Uiteraard ben ik ook groot HEMA-fan – ik heb twee jaar voor ze geblogd en dat was het allerleukste werk óóit – dus ik reisde er graag voor naar Amsterdam. Ik nam Saske mee en wachtend op de veerpont om naar het HEMA-hoofdkantoor te gaan, zagen we Olga, Vera en Ingrid. Er was een fijne lunch, we woonden een presentatie bij over de geschiedenis van HEMA en mochten de nieuwste kerstcollectie zien.

Vervolgens vertrokken we met een feestbootje naar Hangar voor het HEMA-feest. Na een optreden van Broederliefde werd ‘Taart’ gelanceerd. Nee, niet een echte. Taart is het nieuwste magazine speciaal voor de 90e verjaardag van HEMA door de makers van Linda. En er staat een hondje op de voorkant. Love it. Ook mochten we de red velvet cake (winnaar van de HEMA taartenbakwedstrijd) proeven, o em djie, zó lekker. Het was een gezellige dag!

Dinsdag

Taart magazine Taart magazine Taart magazine

pompoenrisotto

En toen was ik natuurlijk hartstikke moe van de vorige drukke dag, maar dat had ik al op mijn prioriteitenbord ingecalculeerd. Even een wasje draaien, wat heen en weer mailen, lekker wandelen met Ollie, dat was het wel. En tussendoor bladeren in het Taart magazine! Eigenlijk had ik op deze dag nog een blogevent staan, maar dat had ik eerder al afgezegd omdat het ’s avonds in plaats van overdag bleek te zijn. Stiekem was ik daar heel blij om want dat had ik anders no way overleefd. ’s Avonds maakten we pompoenrisotto, mmm, één van mijn lievelingsgerechten.

Woensdag

cadeautje Masking tape

Blegh, ik voelde me grieperig. Maar ik bleef in huisvrouwenmodus want de boodschappen moesten worden gedaan, deed zelfs nog wat saaie administratieklusjes en schreef een blogpost.

O, en nog iets anders schattigs, ik had een heel schattig cadeautje gekregen van de moeder van Olga, zo-zó lief. Ik moest bijna huilen toen ik het kreeg. Het is maskingtape met mooie dieren (o.a. een konijntje) erop. Het was heel mooi ingepakt met een konijnenbedeltje eraan. Ze had het voor me gekocht toen Bunny von D was overleden. Olga had het al die tijd voor me bewaard tot we elkaar weer zouden zien! geel_hartje

Donderdag

Bulgur met geroosterde pompoen

Ennn ik voelde me nog steeds grieperig. (Het is maar goed dat ik maandag in Amsterdam was als hoogtepunt van mijn week, anders was dit het saaiste weekoverzicht allertijden.) Ondank dat ruimde ik het hele huis op, deed ik de was en beantwoorde ik een bult mail. Terwijl ik dit allemaal teruglees denk ik: oh-ooh Iris, Iris, toch, je zou toch beter voor jezelf gaan zorgen? Ter compensatie maakte ik extra #healthy eten met pompoen! Het recept kwam afgelopen week online.

Vrijdag

soja-latte

Omdat het officieel herfstvakantie was, werkte Steve heel de week. Normaal werkt hij alleen op zaterdag bij zijn bijbaan, maar nu was er extra veel te doen. Deze dag was hij toch onverwacht vrij, yes! Dus we gingen lunch-daten bij STOET. Hij heeft nog vaak dagen dat het niet zo goed gaat, dus als we een keer iets leuks kunnen doen vind ik dat extra-extra leuk geel_hartje geel_hartje geel_hartje

Zaterdag

vegetarische-tandenborstel-hond jackfruit-in-blik jackfruit-pulled-pork

Bij de dierenwinkel kocht ik iets lekkers voor Olliebol. Hij zit eigenlijk een beetje soortvan op dieet, maar dan wandelen we vandaag wel gewoon extra lang! Bij de toko kocht ik jackfruit in blik, in de vegan wereld staat dit bekend als een soort vleesvervanger voor pulled pork. Het heeft namelijk dezelfde draadjesachtige structuur, grappig he? Ik vond het eindresultaat wel lekker, maar niet heel bijzonder. Steve vond het daarentegen súperlekker en werkte er vier broodjes van weg. Dus ik denk dat ik er nog wel een aparte blogpost over ga schrijven.

Fijne zondag jullie!

Back to Top