Weekoverzicht: Chocoladedrama, leuke Deisy & Marktplaats

Ha daar ben ik weer! Valt het al op dat mijn blogposts steeds meer vertraging oplopen? Aaaah. Ik houd me nog steeds wel netjes aan mijn blogschema: elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag komen er blogposts online. Maar eh ja, dus niet elke keer netjes ’s ochtends om 6 uur zoals eigenlijk mijn plan was. Nouja. Jullie kennen me al wel langer dan vandaag, toch?

Lievelingsliedje van de week

Zondag

cake-maken

Het was een lazy sunday en met Steve maakte ik brownies, mm.. Ik had nog even geen foto gemaakt want het werd zo vroeg donker. Dat zou ik de volgende dag wel doen. Maar dat lukte niet meer omdat, nouja, dat lees je onder ‘Maandag’. Dus hierboven zie je een compleet random foto van een keer dat we iets soortgelijks bakten. Valsspeler ben ik hè?

Maandag

Pompoensoep bij Stoet

Risotto met appel

Deisy kwam langs, helemaal vanuit Amsterdam! We aten pompoensoep bij Stoet en ik vond het ZO LEUK om haar eens in het echt te spreken. Wat een leuk, positief mens is ze. Ik kijk heel erg naar haar op omdat ze zo ambitieus is (maar niet op een enge manier) en een succesvolle #girlboss is ondanks dat ze chaotisch is. Daar kan ik nog wat van leren! En dat deed ik ook, ik zat bomvol positieve energie na onze date.

Ondertussen was Ollie trouwens heel stilletjes naar de bijkeuken gehobbeld, kon bij een puntje bakpapier komen en trok zo de brownies op de grond die hij binnen tien seconden allemaal opvrat. Ik heb gelijk uitgerekend of de hoeveelheid cacao in verhouding tot zijn lichaamsgewicht giftig voor hem kon zijn. Dat was gelukkig niet zo. Maar ’s avonds laat zijn we toch naar de spoeddienst van de dierenarts gegaan met Ollie. Steve haalde ‘onze’ Greenwheels-auto op en zo konden we gelukkig snel bij de dierenarts zijn. Want ik vertrouwde het niet en wilde het voor de zekerheid laten checken. Al was het alleen al voor mijn eigen gemoedsrust. Want ik ben zo neurotisch dat ik dan gelijk denk dat hij elk moment dood neer kan vallen. De dierenarts onderzocht hem en verzekerde me dat het allemaal wel meeviel. Pfiew. 

Dinsdag

Patches voor op je kledingSpaghetti met paprikasaus

Ollie leefde nog steeds en alles was goed! En ik nam mezelf voor om NOOIT MEER pure chocolade in huis te halen. We hebben lekker gewandeld en ik kon mijn overbezorgdheid eindelijk van mij afzetten. Poeh, ik weet niet hoe jullie moeders en vaders met mensenkinderen dat allemaal doen hoor, ik zou elke seconde zo ongerust zijn.

Ondertussen viel er een leuke verrassing op de deurmat van Vera. Hier kon je al over lezen in de blogpost van afgelopen woensdag! Ik deed nog wat werk, dronk thee met een vriendin (die langs kwam om te kijken hoe het met Ollie ging en hondenkoekjes mee bracht, lief!!) en ik maakte ’s avonds pasta met paprikasaus. Dit recept komt net als de appelrisotto van de dag ervoor uit de kookbijbel De Zilveren Lepel. Dat kookboek hebben we al heel lang, maar ik kook er niet zo vaak uit. Er staan véél nare vleesgerechten in, o.a. een apart hoofdstuk voor ‘konijn’, brr.. Maar dat probeer ik nu wat meer te doen. Terwijl ik heel voorzichtig blader zodat ik niet per ongeluk een opgebakken konijn tegenkom tussen de foto’s. Ik zag net dat er ook een groente-variant van dezelfde serie is, misschien is dat veiliger voor me.

Woensdag

marktplaats

Ik ben weer helemaal hooked aan Marktplaats. Ik ben allemaal spullen aan het verkopen die ik toch niet gebruik en dat gaat best lekker! De oude Nintendo (links) is inmiddels al verkocht, de lomografie-camera (rechts) staat er nog op.

Donderdag

Vintage mintgroene klok Xbox 360Salade met bulgur

Ook mijn mintgroene klokje mocht op Marktplaats, die is nog steeds te koop trouwens, mocht je hem leuk vinden. De Xbox met alle spellen is inmiddels verkocht, hoppaaa. Je huis opgeruimd krijgen en er nog geld aan verdienen ook, i love it. Verder werkte ik nog wat aan mijn blog, verstuurde ik mailtjes, deed ik de weekboodschappen bij Lidl met een vriendin (omdat zij een auto heeft en toch langs mij komt als ze naar de Lidl gaat, gaan we elke week samen, superhandig!). Ennn maakte ik ’s avonds de befaamde bulgursalade.

Vrijdag

Le creuset

HOLY GUACAMOLE. Ik word niet snel enthousiast van spullen die ik voor mijn blog krijg. Dit klinkt heel ondankbaar, maar dat bedoel ik er totaal niet mee. Het is meer dan ik die spullen nooit als leuke cadeaus zie, maar als spullen waar ik iets mee ‘moet’. Maar van deze Le Creuset pan werd ik toch wel even héél enthousiast. Die staat namelijk al jaren op mijn verlanglijstje, maar is voor mij veel te duur om te kopen. Ik kreeg deze van Kookexpert en ga er binnenkort een lekker recept mee maken. Deze avond maakte ik er gelijk risotto mee en dat kookte zo fijn. Ik weet niet of het tussen mijn oren zit, maar de risotto smaakte serieus lekkerder dan wanneer ik hem in een hapjespan maak.

Zaterdag

Keuken opruimen

Zaterdag was ik bijna heel de dag bezig met puinruimen in de keuken. Veel ruimtes in het huis kan ik tegenwoordig goed opgeruimd houden (zoals de woonkamer en mijn werkplek) omdat ik daar drastisch ben gaan ‘ontspullen’. De keuken staat echter bom- en bomvol met meuk en ik moet toch maar eens dingen weg gaan doen zodat ik het daar hopelijk ook ooit eens semi-opgeruimd kan houden. Het kruidenlaatje ziet er in ieder geval al een stuk beter uit!

Ik heb net een lange wandeling gemaakt met Ollie (zie Snapchat! Ik ga nog steeds niet over op Instagram Stories, sorry) en nu ga ik weer verder met de keuken. Hopelijk kom ik nog wat vergeten spullen tegen zodat ik die ook op Marktplaats kan pleuren, ha. Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben!

P.S. Deze blogpost bevat twee affiliatelinks (naar bol.com) want het is dus echt hartstikke duur om met je alleseter-hond ’s avonds naar de dierenarts te gaan. Thanks voor je support!

Back to Top