Weekoverzicht: Ontspullen, pakketjes & productiviteit

Hallo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Marktplaats pakketjesSpullen te koop

Het ontpsullen gaat nog steeds goed! Als ik iets doe, dan doe ik het ook gelijk goed, dus ik heb inmiddels mijn halve inboedel op Marktplaats gezet. Hier vind je al mijn advertenties trouwens, mocht je iets voorbij zien komen wat je wil hebben. (De mintgroene klok van het vorige weekoverzicht en bovenstaande typemachine zijn inmiddels verkocht!) Ik heb ook al twee grote dozen gevuld voor de kringloop. Zondag is een beetje mijn vaste Marktplaats-dag geworden waarin ik spullen bij elkaar zoek en op de foto zet. Het is best wat werk, maar het levert uiteindelijk behoorlijk wat op. Ik heb het allemaal bijgehouden en wat ik de afgelopen weken heb verkocht – schrik niet – heeft me al 435 euro opgeleverd. Holy guacamole. 

Maandag

OlliebolBrood met spinazie

Het was een rustige dag; lang wandelen met Ollie (die ook lekker lui was), een blogpost typen, reageren op comments, veel meer heb ik ook niet gedaan. Als lunch maak ik weleens geblancheerde spinazie met wat knoflook en wat ik op het moment in huis heb. Dat eet ik dan op met brood dat ik in stukjes scheur. Mijn oude collega (van toen ik nog in de horeca werkte) maakte dit weleens. Zo simpel, maar vind het heel lekker en het is een makkelijke manier om extra groenten te eten. Hier vind je een soortgelijk recept.

Dinsdag

Vegan sojalatte Vegan sojalatte

Blijkbaar was het World Vegan Day, kwam ik op het einde van de dag achter. Onbewust wist ik het blijkbaar al want ik begon de dag met een sojalatte en eindigde de dag met pompoensoep.

’s Middags had ik een afspraak op het stadskantoor van Enschede. Ik kreeg meer te horen over duurzame initiatieven waar ze nu mee bezig zijn, echt leuk. Soms heb ik spijt dat ik niet iets met Communicatie ben gaan studeren. In het eerste jaar van Psychologie overwoog ik over te stappen naar Communicatiewetenschappen, maar dat zou dan mijn derde studie worden. Ach ja, ik probeer het mezelf nu wat meer aan te leren, gewoon door ermee bezig te zijn. Van dit soort gesprekken met de gemeente leer ik ook heel veel. Ik word er helemaal enthousiast van!

Woensdag

prioriteitenbord

En ik was alweer in het stadskantoor te vinden, deze keer voor een afspraak met een andere tak van de gemeente. Zo grappig al die dingen die ik doe en meemaak dankzij mijn blog. Toen ik zes jaar geleden begon met bloggen (puur uit verveling eigenlijk) had ik dat nooit kunnen bedenken. Heel vaak denk ik dat ik ‘maar wat doe’, maar voor mij is dat de beste manier merk ik nu. Ik heb trouwens ook zo vaak gedacht dat ik graag meer met initiatieven hier in de buurt wil doen. Ik hoef helemaal geen persreisjes naar Verweggistan, hier in de buurt is al zoveel moois! Maar als dat in je hoofd blijft zitten, gebeurt er niks. Nu ik mijn ideeën hardop heb uitgesproken en heb gedeeld met anderen (tijdens de Mix&Match-avond) merk ik dat het balletje meer gaat rollen.

Dus hier is een gratis girlboss-tip voor jullie: laat je ideeën niet alleen maar in je hoofd zitten, maar deel ze met anderen. Je weet soms niet wat ervan komt, maar er gebeurt in ieder geval meer dan wanneer je er alleen maar over blijft nadenken en niemand ervan weet.

Donderdag

Pomodoro Kookklassieker Lidl

Ik weet niet wat het was, misschien door de afspraken en gesprekken van de dagen ervoor, maar ik was ineens INTENS gemotiveerd om superproductief te zijn. Ik stond vroeg op, ging aan de slag voor twee recepten en werkte wat vooruit aan mijn blog door te pomodoro-en. Ik maakte gelijk een hele bult productfoto’s van dingen die ik nog wil reviewen, wandelde lang met Ollie en pakte het handletteren weer op. Hoppa. Ondertussen kwam er een leuk pakket binnen voor een campagne waar ik binnenkort mee aan de slag ga. Op de foto al een kleine sneak preview van waar het om gaat!

Aan het eind van de middag ging ik met mijn Lidl-bestie boodschappen doen. Ik nam een blad van ze mee dat helemaal gericht is op duurzaamheid. Ik kan dat alleen maar toejuichen uiteraard. Al staan er dingen in waar ik mijn vraagtekens bij zet. Zoals in koeienletters “Kiplekker: de smaak van beter leven” met een foto van schattige kipjes en daarnaast een foto van mensen die kippenpoten van niet-zo-levende-kippen zitten te eten. Eh. Tja. Of “Al onze eieren komen van scharrel-, vrije uitloop- of biologische kippen. Dat betekent dat er rekening wordt gehouden met de ruimte van de kip, deze rond kan scharrelen en natuurlijk gedrag kan vertonen.” Nou, als kippen ergens níet lekker kunnen scharrelen, dan zijn het wel scharrelkippen. Prijs dan alleen de biologische eieren aan, zou ik zeggen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Conclusie: ik vind het leuk dat bedrijven steeds meer bezig zijn met duurzaamheid, maar het is wel echt belangrijk om zelf kritisch te blijven.

Vrijdag

vegetarischMineral bronzer en blush

En op de bovenste foto zie je nog een sneak peak van een andere campagne waar ik ook snel iets leuks mee ga doen. Ik word zo enthousiast van toffe samenwerkingen. Ik ben stiekem hartstikke blij dat ik niet bij een mediabureau zit en zelf opdrachten binnen kan halen die écht bij me passen. Ik hoop ook dat jullie dat ook kunnen zien! Verder kwam er een pakketje binnen van Mineralissima. Normaal doe ik niet echt wat met beauty-spul, maar vind deze poeders echt mooi. Ik deed ze zonder foundation op mijn gezicht en ik zag er ineens heel opgemaakt uit. Het merk is natuurlijk, dierproefvrij én vegan.

En euh, ja wat deed ik verder deze dag. Ik zat vooral veel achter mijn computer geplakt, weinig boeiends dus. Ik was eerlijk gezegd ook doodop van de vorige productieve dag. Ik ben nog niet zo goed in balans vinden, ha.

Zaterdag

ontbijtje

Zaterdag werkte ik weer aan mijn blog en probeerde ik wat vooruit te schrijven. De aankomende weken worden namelijk behoorlijk druk voor mijn doen. Ik pak eindelijk mijn onderzoek over bloggen over gezondheid weer op omdat ik deze graag wil laten publiceren en heb nog duizend andere ideeën waar ik mee aan de slag wil. Ik verveel me in ieder geval niet!

Ik wens jullie een héél fijne zondag toe!

Back to Top