Weekoverzicht: vegan kaviaar, overprikkeling & leuk liedje

Daar ben ik weer! Hebben jullie een fijne week gehad? Vandaag neem ik je weer mee behind the scenes. Er gebeurde wederom niets bijzonders waar ik een spannende clickbait-titel van had kunnen maken. Dat is hoe ik mijn weken graag zie.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

chillen

Ik was de halve dag weer bezig met het maken van het weekoverzicht. Wat een ellende. Nee, grapje. Ik vind dit de allerleukste categorie op mijn blog. Vooral ook om zelf terug te lezen. Ik lees altijd weer dingen waarvan ik denk ‘o ja, dat heb ik toen ook gedaan!’ die ik anders zou zijn vergeten. Maar het uitzoeken van de foto’s en bedenken wat ik in godsnaam ook alweer deed op die dag, meh. Toch ben ik altijd heel blij en trots als de boel weer online staat. En dan word ik zo blij van jullie leuke reacties. ’t Is het allemaal waard. (Ik hoor je al denken ‘jeetje Iris, zo moeilijk is het nou ook weer niet’, maar ik ben een beetje moe-en-bleh vandaag, dus op het moment lijkt àlles moeilijk.) (Komt wel weer goed hoor, no worries.) Daarna moest ik van mezelf even rustig aan gaan doen, het was tenslotte weekend.

Maandag

AH Groenteburgersvegan kaviaar

Overdag was ik druk bezig met een advertorial, hierboven zie je alvast een preview! Het gaat in ieder geval om iets heeeel lekkers. Dinsdag komt ‘ie online als extra blogpost. Daaronder zie je een foto van vegan kaviaar. Whut? Ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar dit zijn dus bolletjes van een soort algen. Ik heb het gekregen van Jutta, zij zet zich in voor duurzaam voedsel en zal binnenkort ook spreker zijn op het TEDx evenement in Deventer. Ik wil er nog een leuk recept mee maken, maar weet nog niet zo goed wat. Dus als jullie iets vis-achtigs (maar dan zonder de vis) weten, roep dat dan vooral!

’s Avonds dronk ik gin-tonics op het terras met mijn allerliefste vrienden, Annemiek was namelijk jarig! We zaten bij Central Park, hier hebben ze terrasverwarming en dekentjes buiten. Ik at 16 lolly’s als enige niet-roker en dronk 3 vissenkom-GT’s.

Dinsdag

Thee en tasjes Thee en tasjes

Woop woop, ’s middags had ik weer een leuke afspraak met de gemeente om te brainstormen over dingen. Ik hoop natuurlijk dat er SUPERTOFFE dingen uit gaan komen, en als dat zo is dan horen jullie dat uiteraard als eerste. Eenmaal thuis lag er een schattig pakketje van Thee & Tasjes op me te wachten. Deze webshop is van twee girlbosses die gestopt zijn met hun baan om een webshop op te zetten. Dat kan ik alleen maar toejuichen, dus ik besteed er graag even aandacht aan op mijn bloggie. Want kijk hoe tof dit bamboe-theefilter is! Hartstikke hippieverantwoord. De thee heb ik nog niet geproefd want ik wilde eerst nog foto’s maken van alles. Dat zijn de echte blogger struggles he, je kan nooit eens iets gelijk uit de verpakking rukken. Je moet er wat voor over hebben.

WoensdagOverprikkeling Overprikkeling

Vegetarische gehaktballetjes van de Albert Heijn Vegetarische gehaktballetjes van de Albert Heijn

Naar het boek ‘Overprikkeling voorkomen’ was ik al een tijdje benieuwd. Overprikkeling is iets dat behoorlijk centraal staat in mijn dagelijkse leven en waar ik altijd rekening mee houd wanneer ik keuzes maak. Desondanks blog ik er vrijwel nooit over, ik denk omdat het een nog iets te kwetsbaar onderwerp is, ik weet het ook niet. Maar goed, ik wil er wel heel graag iets mee doen en besloot daarom dit boek als recensie-exemplaar aan te vragen. Deze dag kwam het boek binnen en ik ging gelijk met de oefeningen aan de slag. Dus je kunt binnenkort een heel uitgebreide blogpost hierover verwachten! Hierin zal ik ook meer vertellen over dit boek.

’s Avonds had ik niet veel zin om te koken, dan maak ik altijd dit soort easypeasy-gerechtjes. Ik gooide wat groente in een pan (ui, knoflook en courgette), deed er vervolgens passata (gezeefde tomaten), kruiden en vegetarische gehaktballetjes bij. En serveerde dit met bulgur, edelgist en chips. Beetje gekke combinatie, maar het was meer een random selectie van dingen die op het aanrecht stonden. Werd nog lekker ook!

Donderdag

Havermoutkoekjes-bakken Havermoutkoekjes-bakken Pizza met zuurkool

Vorige week vertelde ik al dat ik aan de slag ging met het inkorten en aanpassen van mijn scriptie zodat ik deze kan indienen ter publicatie. Nadat ik een stuk was opgeschoten met het aanpassen, inkorten en typentypentypen, bakte ik havermoutkoekjes. Want de moeder van Steve kwam op bezoek! Ik gebruikte dit recept van Uit Pauline’s Keuken. Ik gebruikte wel rozijnen en hazelnoten als vulling voor de koekjes omdat ik dat toevallig in huis had. Maar ze werden echt lekker! ’s Avonds had ik honger als een paaarrrd, dus maakte ik de goed vullende zuurkoolpizza’s die je ook op mijn blog vindt. Ik heb al veel berichtjes en foto’s ontvangen van lezers die dit recept hebben gemaakt, daar word ik zo blij van!

Vrijdag

Bulgur en cranberriesnieuwe logo

Ik rondde mijn ingekorte onderzoek af en mailde het naar mijn begeleiders. Het moet nog veeel meer worden ingekort, maar ik wist even niet zo goed meer hoe nu verder te gaan. Want voor mijn gevoel is àlles belangrijk. Iets met kill your darlings. Daarna deed ik weer weekboodschappen bij de Lidl met een vriendin, deze keer hoefde ik maar 35 euro te betalen, ha!

’s Avonds maakte ik bulgursalade, ik gooide er wat cranberry’s door. Én kreeg ik een leuk mailtje van Silvana met wat previews van welke richting het nieuwe logo kan worden. PRECIES de uitstraling die ik wilde, ik heb er al het vertrouwen in dat het supermooi wordt.

Zaterdag

Spelen met Ollie Zuurkool Quesedilla

Steve werkt elke zaterdagochtend bij zijn bijbaantje, dus dan heb ik altijd het rijk alleen met Olliebol. Normaal ga ik dan heel productief aan de slag. Maar ik moest wachten op een pakketje van Steve en moest dus ook even wachten tot ik kon wandelen met Ollie. Hij had veel energie dus erg productief kon ik niet zijn. Dan loopt hij steeds rondjes om me met zijn “MAMA WANNEER GAAN WE WANDELEEEEN?”-blik. Gelukkig snapt Ollie nu een beetje hoe hij moet spelen. Dat heeft maanden geduurd, beetje aandoenlijk wel. Maar zo hebben we dus de tijd gedood tot de postbode langskwam!

’s Middags maakten we een lange wandeling. En toen was het alweer tijd voor lunch, ik maakte quesadillas met zuurkool, rode biet, mosterd en gorgonzola. Ik heb ooit in een ver verleden gorgonzola geproefd en vond het heeeeeel vies. Ik probeerde het nog één keer, maar vond het nog steeds naar overgeef smaken, yuk. Ik maakte nog een versie met normale kaas en die was gelukkig wel heel lekker.

Ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben!

Back to Top