Weekoverzicht: Stoet (alweer) & gezellige afspraken

Hoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht! Een bomvolle deze keer.

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Ollie het fotomodel

Zondag werd ik wakker en was ik gelijk heel draaierig alsof ik dronken was. Maar alleen als ik mijn hoofd bewoog. (Nee, ik had geen kater.) Zo raar! Maar na een Googlesessie kwam ik er achter dat het niets ergs was. De volgende dag was het gelukkig ook alweer over. Ik liep een klein rondje met Ollie en was vervolgens bijna de hele dag bezig met het typen van het weekoverzicht, oeps. Niet heel spannend allemaal, dus hier boven een schattige foto van Ollie het fotomodel! (Dit is zijn ‘koekje?’-hoofd.)

Maandag

smoothies-met-bosbessen risotto-met-pompoen-en-sinaasappel ollie-ook-een-koekje

’s Ochtends kwam iemand langs die mij interviewde voor haar afstudeeronderzoek. Ik vind het altijd heel leuk om mee te werken aan dit soort studieopdrachten en onderzoeken. (En krijg dan gelijk heel veel zin om te helpen met het onderzoek zelf, dus misschien moet ik scriptiecoach worden.) Het onderzoek ging onder andere over hoe bloggers/freelancers leren zich te ontwikkelen in hun werk. Interessant!

’s Avonds maakte ik risotto met sinaasappel en pompoen. Een experiment omdat ik toevallig beide in huis had. Het werd nog lekker ook, dus zeker een aanrader om zelf eens te maken. Gebruik dan de basis van dit recept en pleur en geroosterde of gebakken pompoen bij. Daarna hadden we nog steeds trek, dus maakte ik een nieuwe batch havermoutkoekjes. Ollie had ook nog trek, maar mocht geen mensenkoekje van mij, strenge hondenmama ben ik hè?

Dinsdag

spaghetti-veggiterrible

Tussen acht en twaalf uur ’s ochtends zou een monteur langs komen om een koolmonoxidemelder te plaatsen. Wàt een tijd. Ik deed open in mijn zuurstokpyjama en luipaardbadjas. Gelukkig was Ollie door het dolle heen (BEZOEK BEZOEK BEZOEK!!1!) dus viel mijn bijzondere outfit niet eens op. De monteur vroeg waarom ik per se zo’n melder wilde hebben want het was niet standaard procedure om te plaatsen in krakkemikkige antikraakhuizen. Ik zei dat ik liever niet dood ging in mijn slaap zonder dat ik het door zou hebben, dat begreep hij gelukkig wel.

’s Avonds wilde ik een simpele knoflookspaghetti maken, maar omdat ik nog wat groente over had werd het uiteindelijk een spaghetti aglio e olio e vegeterrible; zelfverzonnen. Superlekker wel trouwens. Je maakt gewoon een spaghetti met saus op oliebasis (en vééél knoflook) en daar bak je ook kort klein gesneden blokjes groente bij. Ik deed er courgette, paprika, wortel en mozzarella bij.

Woensdag

olliebox echt-niet-olliebol ingredienten-spaghetti vegetarische-spaghetti-bolognese

Voor het eerst was ik weer eens op de campus van de UT, nu als ex-student. Oh zo fijn! Alles zag er ineens honderd keer mooier uit. De campus is net een apart dorpje (met een supermarktje, een kapsalon, veel sportfaciliteiten, je kunt het zo gek nog niet bedenken) middenin een semi-bosgebied. Dus in de herfst is dat echt héél mooi. Met mijn scriptiebegeleiders had ik een afspraak om het hoe-en-wat te bespreken over het publiceren van mijn onderzoek. Ik heb nu een duidelijk stappenplan voor mijzelf opgesteld (tijdschriften mailen, focus bepalen, scriptie nog meer inkorten) dus daar kan ik weer mee aan de slag.

Toen ik thuis kwam stond er een H U G E pakket op me te wachten dat ik kreeg van opjouwgezondheid.com. Er zaten allemaal lekkere biologische producten in. Ollie was ook héél nieuwsgierig. “Nee is niet voor jou!” – “Echt niet???” Zielig kan Ollie kijken hè? Ik maakte gelijk een pasta met de ingrediënten uit de box en vegetarisch gehakt dat nog in de koelkast lag. Het ziet er niet heel smakelijk uit op de foto, maar dat was het wel! Tip van Iris: de bio wijn uit de box (Flos wijn van La Bodega de Pinoso) is echt heul lekker.

Donderdag

Avocado toast met vegan kaviaar

Met mijn lievelingsvrienden zat ik (alweer) bij Stoet voor sojalatte’s, een tosti én lemon cheesecake. Oooh zo lekker allemaal. Later als ik rijk ben, lunch ik elke dag buiten de deur. Ik word daar zo gelukkig van. Ik deed nog wat aankopen voor een recept met de vegan kaviaar en maakte daar de blogpost voor toen ik weer thuis was. Huishoudelijke mededeling: aan die blogpost zit trouwens een winactie gekoppeld voor twee kaartjes voor het aankomende TEDx event in Deventer. Je kan nog tot en met morgen meedoen!

Vrijdag

Weekoverzicht - Curry met paksoi Linzencurry met paksoi

Oh ik was zoooo moeeee. Ik snapte er niets van. Maar nu ik dit weekoverzicht schrijf, zie ik dat ik voor mijn doen best wel veel heb gedaan. Normaal heb ik voor mijzelf de regel dat ik niet meer dan twee afspraken per week heb, maar daar ben ik deze week overheen gegaan. Ik maakte een lange wandeling van meer dan anderhalf uur met Olliebol om mijn hoofd een beetje leeg te maken. Ruimde thuis nog wat op en maakte ’s avonds een simpele linzencurry. Geïnspireerd op het recept van De Groene Meisjes. Die moet ik vaker maken, werd echt heel lekker!

Zaterdag

Weekoverzicht - cadeautjes

Lieve Karin van Éénig Wonen kwam langs met cadeautjes, n’aww. Ze bracht zelfs een speelgoedtouw voor Ollie mee! Ik volg haar blog al heel lang, sinds 2012! Dus het was heel gezellig om haar eens in het echt te ontmoeten. We gingen met de bus naar de stad voor koffie bij Stoet (oeps ja alweer). En bespraken onze girlboss-meesterplannen en wisselden tips uit. Soms hoor je weleens dat bloggers heftig concurreren met elkaar, maar zo heb ik dat nog nooit ervaren. Het is zo fijn als je elkaar een beetje kan helpen, ik denk dat iedereen daar alleen maar beter van wordt.

’s Avonds at ik patat met Steve en een vriend van hem en daarna heb ik me boven opgesloten met mijn noisecancelling-koptelefoon. Ik ben in hyperfocus mijn shop gaan vullen en na een paar uurtjes was ik weer helemaal zen. Shop huh wat hoe? In de blogpost van dinsdag lees je er meer over, maar als trouwe lezer van het weekoverzicht kan je hierrrr alvast een kijkje nemen!

Fijne zondag!

Back to Top