Weekoverzicht: Eerste handlettering opdracht, Patreon & filmpjes maken!

Hohoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht! 

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Weekboodschappen bij LIDLCurry met kapucijners

Ik schreef mijn weekoverzicht, zoals elke zondagochtend en maakte een lange wandeling met Ollie. ’s Middags deed ik de weekboodschappen met Annemiek en legde gelijk alles vast voor een blogpost voor de volgende dag. Ik kon me écht niet voorstellen dat mensen dat interessant zouden vinden, maar de volgende dag kreeg ik er zo veel leuke en uitgebreide reacties op! ’s Avonds maakte ik een simpele curry met paksoi, kapucijners, tomatensaus en rijst met quinoa. Curry’s horen tegenwoordig bij mijn favoriete avondmaaltijden. Het is zo lekker makkelijk én budgetvriendelijk.

Maandag

Soep met stokbrood

Voor de TEDx winactie werd de winnaar geselecteerd: daar kwam Matteusz uit, yay! Verder zette ik de laatste puntjes op de i voor de shop die ik de volgende dag zou lanceren ennnn.. Ik maakte tomatengroentesoep. Ja, dat was het geloof ik wel. Maandag is een beetje een zwart gat in mijn geheugen geworden. O ja, Ollie jatte een pakje roomboter van het aanrecht en at het in één keer met verpakking en al op (in de categorie #beaglesbelike #altijdhonger). En kotste toen alles uit. En at het alsnog weer op. Ja sorry, ik kan er ook niets anders van maken.

Dinsdag

Risotto met pompoen en sinaasappel

Ik maakte weer eens deze goddelijke risotto met sinaasappel en pompoen, mm! Ik wou dat ik elke dag risotto kon eten. Maar Steve zit op dieet dus nu moet ik ook een beetje verantwoord gaan eten. Al zit ik nog steeds op dikmaakdieet, dus dat is vrij lastig allemaal. En verder was ik suuuperblij met alle leuke reacties op de lancering van mijn soortvan-webshop! Jullie zijn lief.

Woensdag

Ollie de waakhondHandletterwerkje voor Light in a CubeRecept: bloemkoolsoep

Ik was weer druk aan het bloggen, ik weet ook niet wat ik daar verder nog over kan vertellen dus hierboven een schattige foto van Ollie die de tuin in de gaten houdt. We wonen in een zwerfkatwalhalla (ja, heb daar wel eens contact over met de Dierenbescherming, no worries) dus er is altijd wel wat te beleven voor Ollie en zijn speurneus. Ik ging ook eens goed zitten voor het handletteren. Ik mocht namelijk twee handletterwerkjes maken voor Light in a Cube, wat een eer! Het eindresultaat zie je bij ‘zaterdag’.

’s Avonds maakte ik door een tip van Teske de beste soep ooit. Oh man, echt. Ik dacht dat ik niet zo van bloemkool hield. Maar in deze soep met de knoflookpuree: GODDELIJK. De knoflookpuree is sowieso een favoriet, ik had hier nog wat van over en deed het de volgende dag op een stuk pizza. Zo goed.

Huishoudelijke mededeling: deze dag kwam ook de winactie met ecologische schoonmaakspullen online. Je kan onder andere de mooie theedoek winnen die je op de foto hierboven ziet onder de kom soep. De winactie loopt nog tot en met maandag!

Donderdag

Filmpje voor Patreon

Deze dag lanceerde ik mijn Patreon account! Ik was er al even mee bezig om het op te zetten. Ik wilde er alleen nog graag een video bij en die maakte ik deze dag. Ik was er letterlijk héél de dag mee bezig. Voor een filmpje van vijf minuten.. Ik ben beter in typen dan in praten, geloof ik. En dat editen is ook nog nieuw voor me. Maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met het filmpje! Ik zal nog een aparte blogpost schrijven over Patreon, maar voor nu kan je mijn pagina in ieder geval hier bekijken. Daar vind je eigenlijk ook alle uitleg wel over waarom ik het heb aangemaakt. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Vrijdag

Filmpje met Ollie voor Patreonbulgur

Ik stond vroeg op want ik had grootse plannen. Ik zag dat het eerste Patreon doel al was behaald: $5 voor koekjes voor Ollie! Wat snel al! Ik kocht gelijk koekjes, zo ben ik dan ook wel weer. En maakte een schattig filmpje waarbij Ollie al zijn trucjes doet speciaal voor de supporters, aah. Dit filmpje vond ik al een stuk makkelijker om te maken. Waarschijnlijk omdat deze niet openbaar staat voor iedereen om te zien, maar alleen te zien is voor supporters. Dat voelt toch minder ‘eng’.

Verder maakte ik nog snel de blogpost voor de bloemkoolsoep, wandelde ik met Ollie en fietste ik naar het station. Op naar RTV Oost! Hier werd ik geïnterviewd voor hun website, heel tof. Ik krijg ook gelijk een tour door het gebouw; de radio- en televisiestudio, de socialmedia-afdeling. Echt leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen!

Eenmaal terug in Enschede ging ik nog even met een vriendin naar de opening van Søstrene Grene en kreeg bijna een paniekaanval omdat de muren vrij letterlijk op je af komen daar. Wie die indeling voor een winkel heeft bedacht? Het enige leuke was dat er binnen iemand liep met een schattige beagle. En alle keukenspullen waren geloof ik ook best leuk, maar ik was te druk bezig met “IK MOET HIER WEG WIL NAAR BUITEN HELP” om het echt goed te bekijken.

Hophop naar huis, moest nog twee belangrijke mailtjes versturen. Met Steve maakte ik een snelle bulgursalade en toen wilde ik honderd jaar slapen door de drukke dag. (Voor mijn gevoel was dit een vrij normale dag voor normale, productieve mensen; ik weet niet hoe ze het doen.)

Zaterdag

Handlettering voor Light in a CubeTeam Confetti agenda 2017

Whoaaa, ik kreeg het eindresultaat te zien van mijn handlettering voor de lampjes. Zo grappig om te zien met mijn eigen handschrift! Ik vind het echt leuk geworden. Er zijn twee versies van, het is een limited edition speciaal voor Kerst. Ze staan al in hun Etsy-winkeltje.

Ook opende ik een supermooi ingepakt cadeautje dat ik van Olga had gekregen. Het is de enige echte Team Confetti agenda! Wat maken mensen toch mooie dingen. Als je nog op zoek bent naar kerstcadeautjes is het echt leuk om eens wat meer rond te kijken bij kleinere, creatieve ondernemers (zoals Team Confetti en Light in a Cube bijvoorbeeld). Dan heb je echt iets unieks!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 reacties op “Weekoverzicht: Eerste handlettering opdracht, Patreon & filmpjes maken!

 1. Anna schreef:

  Wat een fijne week <3. En wat straal je op de foto voor het filmpje! Die ik nu meteen eens even ga bekijken – ik ben heel benieuwd :). Pfoe, het is echt wel wat anders dan typen, praten tegen een camera en het opnemen (ik heb het in het verleden ook weleens geprobeerd, maar vond het ook zo lastig en anders!). Ahh, jammer dat je de Sostrene Grene niet zo tof vond. Kan me er ergens wel iets bij voorstellen, haha! Fijne zondag nog <3.

  | Reageer op deze reactie
 2. Michelle schreef:

  Oooh zoveel lekker eten weer! Ik zou ook dood zijn na zo’n vrijdag hoor, poeh. Maar al met al: wat ben je supergoed bezig! Vind ik echt leuk om te zien :D.

  | Reageer op deze reactie
 3. Eileen schreef:

  Ik hoorde al dat de sostrene winkel vrij klein is idd, maar ik heb zelf nog niet de tijd om langs te gaan. Ben je eigenlijk al bij de pepernotenwinkel Van Delft (die zit ernaast) geweest? Echt een leuke winkel, maar verschrikkelijk veel keuze (ook wel lastig voor een EDD-er), maar ze hebben wel zeezout-caramel!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het was er ook wel heeeel druk door de opening natuurlijk, ik denk dat ik nog eens terug ga op een rustigere dag. Misschien is het dan beter te doen 😛 En ja! Ik ben in de pepernotenwinkel geweest, wat veel keuze inderdaad! Superleuk bedacht.

   | Reageer op deze reactie
 4. Dorien schreef:

  Hey Iris, eigenlijk ben ik al lang een van de stille lezers van jou blog, die bijna nooit reageert.
  Maar wat een goed idee om een Patreon account op te zetten! Steun jou met plezier elke maand zodat ik nog langer van je blog kan genieten, en video’s van Ollie kan bekijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dit vind ik zo ontzettend lief! Wauw. Echt énorm bedankt! Ik ga mijn best doen om nog heel veel meer mooie dingen te maken 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Nadi schreef:

  Leuk weekoverzicht weer! En ohh, Light in a cube kende ik nog niet, maar ga ik meteen bekijken. Is alles weer goed met Ollie? :’) #beaglestruggles

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha jep, ik geloof dat Ollie een machine is met ingewanden van staal. Hij heeft al zo veel rare dingen gegeten, man man. Kost me echt vijf jaar van mijn leven elke keer de stress die ik erom heb haha.

   | Reageer op deze reactie
 6. Nienke schreef:

  Ik vind van die doolhofwinkels ook verschrikkelijk. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Veerlez schreef:

  Heerlijk! Als ik financieel weer wat beter zit, dan ga ik je ook zeker backen op Patreon, ik ben zo benieuwd naar je filmpje! En je handlettering voor de lampjes is echt geweldig! Wellicht moet ik mijn stiften weer eens afstoffen en beginnen met oefenen 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhh dat is echt lief! Ik vind jouw lieve berichtjes ook al meer dan genoeg support en waardeer ik eeeenorm 😀 <3

   | Reageer op deze reactie
 8. Romy schreef:

  Wat een heerlijke week en wat ben je druk bezig geweest met dingen voor je blog! Ik vind je Patreon-filmpje heel duidelijk en enthousiast. Super gedaan! Ook je webwinkel ziet er zo leuk uit! Om over je handletteringproject nog maar niet te spreken. Zo gaaf!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Wat veel complimenten, kan het bijna niet aan!! Haha heel lief <3

   | Reageer op deze reactie
 9. Bente schreef:

  Heel tof, je handlettering op de doos!

  En volgens mij lag ‘de lekkerste soep’ niet per se aan de bloemkool, maar vooral aan de knoflook die er in ging :p

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha, ja oké, ik geloof dat ik sowieso alles lekker vind als er maar veel knoflook in zit 😛

   | Reageer op deze reactie
 10. Maud schreef:

  Hartstikke goed dat je een Patreon account hebt gemaakt! Ik volg geen blog zo trouw als jouw blog, dus ik steun je graag. Het Ollie koekjes filmpje vond ik echt heel leuk, ik kreeg een glimlach van jullie tweetjes! Ik reageer niet zo vaak, maar lees werkelijk elke post die je plaatst. Ga zo door dus! Hopelijk krijg je meer supporters en kan je straks de huur wat makkelijker betalen en het bloggen voortzetten zoals je dat graag wil doen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dit vind ik zó leuk en lief om te horen. Ik word er helemaal blij van. Ik waardeer het enorm. Ik ga heel goed mijn best doen om nog meer leuke filmpjes te maken 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Paul schreef:

  Ik vind de houten lampen met de patronen heel gaaf, maar ik moet nog even slikken vanwege de prijs. In dubio of ik er eentje zal kopen! En team Confetti is fijn. Ik gebruik hun weekplanner.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja ze zijn niet goedkoop inderdaad! Moet wel zeggen dat ik er echt veel plezier van heb, het staat zo gezellig. Maar goed, ik heb hem natuurlijk gekregen dus ben iets minder objectief haha.

   | Reageer op deze reactie
 12. Anna Maria schreef:

  Wat een heerlijk weekoverzichtje! Ik ben wel nieuwschierig hoe het gaat met je centjes verzamelen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Filmen kan inderdaad heel veel tijd in beslag nemen. Tekst typen is niet heel moeilijk, een verkeerde zin vervang je zo, maar voor een video moet het hele stuk opnieuw :p

  | Reageer op deze reactie
 14. Saskia schreef:

  Leuk filmje! Goed idee!
  Ik weet dat je moeilijkheden hebt met je huid af en toe. Die zag er super smooth uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aaah dankjewel!! Het gaat de laatste tijd heel goed met mijn huid *klopt af* Zo leuk dat dat je opvalt <3

   | Reageer op deze reactie
 15. Manon schreef:

  Aaah zo leuk om te zien dat je zo blij bent met het eind resultaat van je handlettering! In het echt ziet het er nog toffer uit dan in mijn hoofd haha. Ook super bedankt voor het noemen van Light in a cube. Wij leren ook veel van de feedback die we hieruit krijgen!
  Wat een goed idee van je om een Patreon account aan te maken. Dat maakt jou blog ook zo echt. Je doet alles vanuit je eigen perspectief en gevoel. Ik hou mijn ogen open voor eventuele duurzame bedrijfjes die meer publiciteit willen. Dan stuur ik ze gelijk door naar jouw blog.
  De verhalen die je verteld van Ollie zijn altijd zo leuk om te lezen. Echt een avontuur leven met een beagle haha 😉

  | Reageer op deze reactie
 16. Bedankt voor dit lievelingsliedje, hij staat nu op repeat. Nice! En ik wilde nog even zeggen hoe tof ik het vind dat je al je ideeën in zo’n rap tempo tot uitvoering brengt!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dankjewel, dit vind ik zooo’n fijn compliment. Ik ben soms stiekem een beetje jaloers op productieve mensen die veel van hun ideeën uitvoeren haha. Maar ik probeer het nu zelf ook steeds meer. Minder denken (en overanalyseren) en meer gewoon doen! 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Mylene schreef:

  Ohhh ik moet dat filmpje zien. En vet cool van jouw handlettering. Je bent een pro joh.

  | Reageer op deze reactie
 18. Inge schreef:

  Wat leuk, je eerste opdracht! Ik houd het ook alleen bij typen, ik ben niet gemaakt om voor de camera te staan (en bovendien: daar zou ook niemand blij van worden 😉 ). Søstrene Grene vind ik altijd juist wel gezellig, maar dat was in Malmö trouwens.. ik weet helaas nog niet hoe ze er hier in Nederland uitzien. Ze zitten zo ver weg, bummer! 🙁

  | Reageer op deze reactie
 19. Annique schreef:

  Oehh die risotto met pompoen&sinaasappel ziet er lekker uit! Heb je het recept daarvan ook? Of staat ‘ie al ergens en heb ik er nou finaal overheen gekeken?

  Groetjes, Annique

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Die staat niet op mijn blog, misschien toch maar eens uittypen! Om het te maken kan je dit recept van De Groene Meisjes gebruiken: http://www.degroenemeisjes.nl/sinaasappel-risotto-met-munt/ (ik gebruik dan tijm in plaats van munt en iets minder sinaasappel geloof ik, oké en iets minder vegan haha.)

   Ondertussen rooster ik dan blokjes pompoen (voor 20 min. in de oven) of in een pan als ik het wat makkelijker/sneller wil doen. En die voeg ik er dan op het laatst aan toe! 🙂

   | Reageer op deze reactie
 20. Rianne schreef:

  Wat ben jij onwijs leuk ‘op film’ zeg! Haha dat klinkt een beetje stom, maar je hebt een fijne stem om naar te luisteren en een lieve uitstraling! Je financieel supporten zit er helaas voor mij niet in, maar ik je bracht me wel met je filmpje op het idee om adblocker voor jou website uit te schakelen, alle kleinekleinekleine beetjes helpen toch!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aaaah dit vind ik allemaal zo lief en leuk, dankjewel! <3

   | Reageer op deze reactie
 21. Joyce schreef:

  Die curry ziet er echt ZO pinterestwaardig uit, wat een toffe foto ook :’) heb gelijk zin in curry :p en ik ben jaloerssss op die agenda, ik heb er pas al een gekocht maar nu wil ik die echt heel graag hebben :p

  | Reageer op deze reactie
 22. Josianne schreef:

  Whoah, 15 patrons al! Wat goed Iris!! En ehh, hallo! HOE TOF dat jouw tekstje op een serieus product staat wat gewoon verkocht wordt. HEEL COOL!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   I know right!!! Zo gek om te zien haha, maar vooral heel leuk!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top