Weekoverzicht: Eerste handlettering opdracht, Patreon & filmpjes maken!

Hohoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht! 

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Weekboodschappen bij LIDLCurry met kapucijners

Ik schreef mijn weekoverzicht, zoals elke zondagochtend en maakte een lange wandeling met Ollie. ’s Middags deed ik de weekboodschappen met Annemiek en legde gelijk alles vast voor een blogpost voor de volgende dag. Ik kon me écht niet voorstellen dat mensen dat interessant zouden vinden, maar de volgende dag kreeg ik er zo veel leuke en uitgebreide reacties op! ’s Avonds maakte ik een simpele curry met paksoi, kapucijners, tomatensaus en rijst met quinoa. Curry’s horen tegenwoordig bij mijn favoriete avondmaaltijden. Het is zo lekker makkelijk én budgetvriendelijk.

Maandag

Soep met stokbrood

Voor de TEDx winactie werd de winnaar geselecteerd: daar kwam Matteusz uit, yay! Verder zette ik de laatste puntjes op de i voor de shop die ik de volgende dag zou lanceren ennnn.. Ik maakte tomatengroentesoep. Ja, dat was het geloof ik wel. Maandag is een beetje een zwart gat in mijn geheugen geworden. O ja, Ollie jatte een pakje roomboter van het aanrecht en at het in één keer met verpakking en al op (in de categorie #beaglesbelike #altijdhonger). En kotste toen alles uit. En at het alsnog weer op. Ja sorry, ik kan er ook niets anders van maken.

Dinsdag

Risotto met pompoen en sinaasappel

Ik maakte weer eens deze goddelijke risotto met sinaasappel en pompoen, mm! Ik wou dat ik elke dag risotto kon eten. Maar Steve zit op dieet dus nu moet ik ook een beetje verantwoord gaan eten. Al zit ik nog steeds op dikmaakdieet, dus dat is vrij lastig allemaal. En verder was ik suuuperblij met alle leuke reacties op de lancering van mijn soortvan-webshop! Jullie zijn lief.

Woensdag

Ollie de waakhondHandletterwerkje voor Light in a CubeRecept: bloemkoolsoep

Ik was weer druk aan het bloggen, ik weet ook niet wat ik daar verder nog over kan vertellen dus hierboven een schattige foto van Ollie die de tuin in de gaten houdt. We wonen in een zwerfkatwalhalla (ja, heb daar wel eens contact over met de Dierenbescherming, no worries) dus er is altijd wel wat te beleven voor Ollie en zijn speurneus. Ik ging ook eens goed zitten voor het handletteren. Ik mocht namelijk twee handletterwerkjes maken voor Light in a Cube, wat een eer! Het eindresultaat zie je bij ‘zaterdag’.

’s Avonds maakte ik door een tip van Teske de beste soep ooit. Oh man, echt. Ik dacht dat ik niet zo van bloemkool hield. Maar in deze soep met de knoflookpuree: GODDELIJK. De knoflookpuree is sowieso een favoriet, ik had hier nog wat van over en deed het de volgende dag op een stuk pizza. Zo goed.

Huishoudelijke mededeling: deze dag kwam ook de winactie met ecologische schoonmaakspullen online. Je kan onder andere de mooie theedoek winnen die je op de foto hierboven ziet onder de kom soep. De winactie loopt nog tot en met maandag!

Donderdag

Filmpje voor Patreon

Deze dag lanceerde ik mijn Patreon account! Ik was er al even mee bezig om het op te zetten. Ik wilde er alleen nog graag een video bij en die maakte ik deze dag. Ik was er letterlijk héél de dag mee bezig. Voor een filmpje van vijf minuten.. Ik ben beter in typen dan in praten, geloof ik. En dat editen is ook nog nieuw voor me. Maar uiteindelijk ben ik heel tevreden met het filmpje! Ik zal nog een aparte blogpost schrijven over Patreon, maar voor nu kan je mijn pagina in ieder geval hier bekijken. Daar vind je eigenlijk ook alle uitleg wel over waarom ik het heb aangemaakt. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Vrijdag

Filmpje met Ollie voor Patreonbulgur

Ik stond vroeg op want ik had grootse plannen. Ik zag dat het eerste Patreon doel al was behaald: $5 voor koekjes voor Ollie! Wat snel al! Ik kocht gelijk koekjes, zo ben ik dan ook wel weer. En maakte een schattig filmpje waarbij Ollie al zijn trucjes doet speciaal voor de supporters, aah. Dit filmpje vond ik al een stuk makkelijker om te maken. Waarschijnlijk omdat deze niet openbaar staat voor iedereen om te zien, maar alleen te zien is voor supporters. Dat voelt toch minder ‘eng’.

Verder maakte ik nog snel de blogpost voor de bloemkoolsoep, wandelde ik met Ollie en fietste ik naar het station. Op naar RTV Oost! Hier werd ik geïnterviewd voor hun website, heel tof. Ik krijg ook gelijk een tour door het gebouw; de radio- en televisiestudio, de socialmedia-afdeling. Echt leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen!

Eenmaal terug in Enschede ging ik nog even met een vriendin naar de opening van Søstrene Grene en kreeg bijna een paniekaanval omdat de muren vrij letterlijk op je af komen daar. Wie die indeling voor een winkel heeft bedacht? Het enige leuke was dat er binnen iemand liep met een schattige beagle. En alle keukenspullen waren geloof ik ook best leuk, maar ik was te druk bezig met “IK MOET HIER WEG WIL NAAR BUITEN HELP” om het echt goed te bekijken.

Hophop naar huis, moest nog twee belangrijke mailtjes versturen. Met Steve maakte ik een snelle bulgursalade en toen wilde ik honderd jaar slapen door de drukke dag. (Voor mijn gevoel was dit een vrij normale dag voor normale, productieve mensen; ik weet niet hoe ze het doen.)

Zaterdag

Handlettering voor Light in a CubeTeam Confetti agenda 2017

Whoaaa, ik kreeg het eindresultaat te zien van mijn handlettering voor de lampjes. Zo grappig om te zien met mijn eigen handschrift! Ik vind het echt leuk geworden. Er zijn twee versies van, het is een limited edition speciaal voor Kerst. Ze staan al in hun Etsy-winkeltje.

Ook opende ik een supermooi ingepakt cadeautje dat ik van Olga had gekregen. Het is de enige echte Team Confetti agenda! Wat maken mensen toch mooie dingen. Als je nog op zoek bent naar kerstcadeautjes is het echt leuk om eens wat meer rond te kijken bij kleinere, creatieve ondernemers (zoals Team Confetti en Light in a Cube bijvoorbeeld). Dan heb je echt iets unieks!

Fijne zondag!

Back to Top