Weekoverzicht: krijtstiftbril, lekker eten en backupdag

Hallooooo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Raamtekeningen met krijtstiftOllie met bril

Ik typte mijn weekoverzicht; dat is altijd het eerste dat ik doe op zondagochtend als ik wakker word. Zelfs nog voordat ik ga eten of douchen. (Oké wel eerst koffie. Altijd eerst koffie.) (Behalve vandaag want de sojamelk is op aahhwhjshjs.) Daarna wandelden we lang met Ollie en toen was de halve dag alweer voorbij. Ik maakte tekeningen met krijtstiften op de ramen, wat ook weer veel langer duurde dan eigenlijk hoorde. Want ik moest eerst de ramen zemen, maar om dat te kunnen doen moest eerst het aanrecht met de afwas-from-hell leeg. En moest ik ergens tussen de rommel de ramenzeemspullen vinden (wat ook gelijk weer aangeeft hoe vaak ik de ramen hier zeem). Ollie gaf ik een krijtstift-bril en dat vond ik zo grappig dat heel mijn dag gelijk weer goed was.

Maandag

Olliebol in de kouSpaghetti met groente
Spaghetti met groente

Maandag! Samen met zaterdag de productiefste dag van de week. Maandag voelt als een frisse start, alsof alles dan nog mogelijk is. Dan heb ik de illusie nog dat ik deze keer week wel alle mailtjes netjes op tijd beantwoord en vooruit ga werken voor mijn blog. Kuch. Tja. Tussendoor maakte ik weer een lange wandeling met Ollie want het was zulk mooi weer. Lekker fris maar wel met een blauwe lucht. Mijn lievelingsweer. ’s Avonds maakte ik een simpele spaghetti met hééél veel knoflook, olijfolie en knapperige groente, mmm.

Dinsdag

Noodlesoep

Ik was in de weer met blogdingen en werkdingen en vergat bijna dat ik een vergadering had over een nieuw potentieel project. Ik racete op mijn fiets naar de bestemming en was gelukkig maar 1 minuut te laat pfieeew. Ik heb weer leuke creatieve mensen uit Enschede ontmoet, ik vind dat altijd zo leuk om andere mensen met veel liefde over hun werk te horen praten. Het geeft met altijd een inspiratie boost. Toen ik ’s avonds thuis kwam, was ik heel-heel moe en flanste ik snel een noodlesoepje met oesterzwammen en cashewnoten in elkaar. Het lijkt een beetje op dit recept.

Woensdag

Ollie de beagle Ollie de beagle

Even een chilldag tussendoor terwijl ik nog een blogje schreef en eh, ja ik weet niet wat ik verder deed. Vooral veel heen en weer klikken tussen Twitter, Pinterest en Facebook. Zo zonde van mijn tijd vind ik dat. Maar voor mijn gevoel mag ik niet gewoon overdag een film gaan kijken omdat dat zo lui voelt, dus dan ga ik zinloos op social media rondhangen. In die tijd had ik ook net zo goed een film kunnen kijken. Note to self: als ik merk dat ik me toch niet kan concentreren om iets productiefs te gaan doen, gewoon iets leuks gaan doen! Ollie heeft daar trouwens geen last van. Die ligt zo de hele dag te slapen. Het meest productieve van zijn dag was dat hij heel geconcentreerd ging wachten tot hij twee komkommerstukjes mocht opeten. In mijn volgende leven word ik ook een hond.

Donderdag

Kookboeken videoolliedrol

Steve was de hele dag weer naar een college, dus had ik mooi de tijd om een nieuwe video te maken! Ik vertelde over mijn favoriete kookboeken. Ik vind het nog steeds een béétje ongemakkelijk om video’s te maken, dus ik doe dat het liefste als ik alleen thuis ben, ha. Ik moet er nog een beetje mijn draai in vinden, hoor. Maar het is wel heel leuk om te doen! Al was ik ook nu weer bijna heel de dag bezig met het opnemen en editen van een súpersimpel filmpje van zes minuten. Ik hoop dat ik er langzaamaan steeds beter in word. De video maakte ik voor mijn Patreon-supporters (de teller staat inmiddels op 34 supporters, whoa, echt bizar en zo leuk! Jullie zijn de beste).

Toen Steve eindelijk weer thuis kwam, was Ollie door het dolle heen en niet bij hem weg te slaan. Zoals je op de foto ziet. Zó lief.

Vrijdag

Overprikkeling voorkomen: een werkboek

Ik rondde de blogpost over het boek Overprikkeling voorkomen af en gooide hem online. Ik vond het stiekem wel een beetje spannend omdat het niet zo maar een review van een boek was, maar ik had er ook veel persoonlijke stukjes in verwerkt. Ik was heel blij met alle positieve reacties. Leuk om te horen dat een aantal mensen het boek zelfs al gelijk hebben gekocht! Mocht je ook snel een vol hoofd hebben en de review hebben gemist, zéker even lezen want ik denk dat het boek erg nuttig kan zijn voor veel mensen.

Zaterdag

Backups maken

Zaterdag was backupdag. Ik maak eigenlijk nooit backups en dat vind ik één van mijn allerslechtste eigenschappen. De laatste backup die ik van mijn blog had gemaakt was volgens mij twee jaar terug. Stel je voor dat mijn blog een virus krijgt, wordt gehackt, of wat dan ook, dan zou ik honderden blogjes, comments en foto’s kwijt zijn. Of als mijn computer kapot zou gaan: honderdduizenden foto’s van vroeger weg, iehh. Ik was er van ’s ochtends tot ’s avonds mee bezig want tijdens het uit zoeken van alle foto’s en bestanden kwam ik natuurlijk allemaal jeugdsentiment tegen. Ik heb bijvoorbeeld àl mijn telefoonfoto’s nog vanaf 2008. Ik ben blij dat het nu allemaal veilig op een externe harde schijf staat.

Fijne zondag!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

23 reacties op “Weekoverzicht: krijtstiftbril, lekker eten en backupdag

 1. Die raamtekeningen zijn zo leuk! En doet me er aan denken dat ik ook dringend nog eens wat back-ups moet maken. Ik ben daar ook erg slecht in, oeps! Fijne zondag, Iris! Hopelijk kan je lekker wat gaan wandelen met Ollie vandaag! 🙂

 2. Romy

  Haha, die bril is leuk! Wat is Ollie toch een knapperd, met of zonder bril 😉 Verder klinkt het als een fijn weekje. En back-ups zijn altijd een goed idee 🙂

 3. Die krijtstiften vind ik zo leuk! Daar ga ik mijn studentenhuis sowieso mee onder kliederen 🙂 en de soep met oesterzwammen ziet er ook super goed uit! Fijne rustige week geweest zo te zien.

 4. Ayla

  Oef, back-uppen, je spreekt als mijn geweten, Iris! Ik had vroeger altijd een externe harde schijf, maar die is kapot gegaan! Dat vind ik ook zo erg, dan heb je alles ergens safe, gaat dat eraan. Zo shit. Gelukkig heb ik veel nog wel kunnen redden omdat de computer in kwestie het gewoon nog doet, maar ik moet toch maar eens even een andere oplossing vinden.

  • Iris

   Oh noo! Ja ik wil er eigenlijk ook nog een extra backup bij op een cloud ofzo. Maar ik heb meer dan 100GB aan foto’s dus weet nog niet zo goed waar ik het moet laten allemaal :’)

 5. Astrid

  RStudio? High-five! Deze bio-informatica student ziet even iets bekends 😀

  • Iris

   Haha ja, wat goed gezien! Ik heb er gelukkig nooit mee hoeven te werken maar Steve volgt er een vak in voor zijn master (human factors engineering).

 6. Ise

  Hm, back-ups.. misschien moet ik dat ook eens doen! Leuk weekoverzicht 🙂

  • Lisa

   ik maakte ook nooit backups, omdat ik gewoon te vergieterig ben om een harde schijf mee te slepen. maar afgelopen zomer is mijn laptop gestolen en ben ik me gaan verdiepen in cloud-backups, zodat ik er zelf niet meer aan hoef te denken. ik kwam uit op BackBlaze: http://www.backblaze.com, sindsdien betaal ik 3 euro in de maand zodat al mijn bestanden worden bewaard zonder dat ik er aan hoef te denken 🙂 nooit meer slepen met schijven!!

 7. Sofie

  hihihi die bril bij Ollie en hij kijkt er zo mooi doorheen 😀

  Sociale media vind ik ook zo’n tijdverspilling, ik breng er ook té veel op door :'(

 8. Iris

  Whoops, dat back-uppen moet ik ook nodig weer eens doe! Fijn dat je me er even aan herinnert 🙂

 9. Margriet

  Hi Iris,
  Ooo, ik ben zo’n nerd.. Ik wil je graag steunen met je patreon project, maar ik snap het niet helemaal met betalen. Pledge? Hoe dan? Ik heb het trajectje gevolgd, maar het laatste stukje van betalen gaat niet..Ik zit eraan te denken om gewoon elke maand wat geld op te sturen via de oldschool envelop….. “Iris ter Haar” komt vast aan 😉

  Groetjes,
  Margriet

 10. Tessa

  Hee, tipje voor backuppen: Backblaze is een programma dat je koopt en dan automatisch in de cloud backups maakt. Harde schijven zijn namelijk ook zo veilig nog niet… Stel er gebeurt iets met je huis (overstroming, brand) dan is je harde schijf ook kapot! Ik ben heel tevreden met BackBlaze!

 11. Pingback: Weekoverzicht: IKEA, Huis aan Huis & het sufste kerstpakket ooit | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten