Weekoverzicht: krijtstiftbril, lekker eten en backupdag

Hallooooo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Raamtekeningen met krijtstiftOllie met bril

Ik typte mijn weekoverzicht; dat is altijd het eerste dat ik doe op zondagochtend als ik wakker word. Zelfs nog voordat ik ga eten of douchen. (Oké wel eerst koffie. Altijd eerst koffie.) (Behalve vandaag want de sojamelk is op aahhwhjshjs.) Daarna wandelden we lang met Ollie en toen was de halve dag alweer voorbij. Ik maakte tekeningen met krijtstiften op de ramen, wat ook weer veel langer duurde dan eigenlijk hoorde. Want ik moest eerst de ramen zemen, maar om dat te kunnen doen moest eerst het aanrecht met de afwas-from-hell leeg. En moest ik ergens tussen de rommel de ramenzeemspullen vinden (wat ook gelijk weer aangeeft hoe vaak ik de ramen hier zeem). Ollie gaf ik een krijtstift-bril en dat vond ik zo grappig dat heel mijn dag gelijk weer goed was.

Maandag

Olliebol in de kouSpaghetti met groente
Spaghetti met groente

Maandag! Samen met zaterdag de productiefste dag van de week. Maandag voelt als een frisse start, alsof alles dan nog mogelijk is. Dan heb ik de illusie nog dat ik deze keer week wel alle mailtjes netjes op tijd beantwoord en vooruit ga werken voor mijn blog. Kuch. Tja. Tussendoor maakte ik weer een lange wandeling met Ollie want het was zulk mooi weer. Lekker fris maar wel met een blauwe lucht. Mijn lievelingsweer. ’s Avonds maakte ik een simpele spaghetti met hééél veel knoflook, olijfolie en knapperige groente, mmm.

Dinsdag

Noodlesoep

Ik was in de weer met blogdingen en werkdingen en vergat bijna dat ik een vergadering had over een nieuw potentieel project. Ik racete op mijn fiets naar de bestemming en was gelukkig maar 1 minuut te laat pfieeew. Ik heb weer leuke creatieve mensen uit Enschede ontmoet, ik vind dat altijd zo leuk om andere mensen met veel liefde over hun werk te horen praten. Het geeft met altijd een inspiratie boost. Toen ik ’s avonds thuis kwam, was ik heel-heel moe en flanste ik snel een noodlesoepje met oesterzwammen en cashewnoten in elkaar. Het lijkt een beetje op dit recept.

Woensdag

Ollie de beagle Ollie de beagle

Even een chilldag tussendoor terwijl ik nog een blogje schreef en eh, ja ik weet niet wat ik verder deed. Vooral veel heen en weer klikken tussen Twitter, Pinterest en Facebook. Zo zonde van mijn tijd vind ik dat. Maar voor mijn gevoel mag ik niet gewoon overdag een film gaan kijken omdat dat zo lui voelt, dus dan ga ik zinloos op social media rondhangen. In die tijd had ik ook net zo goed een film kunnen kijken. Note to self: als ik merk dat ik me toch niet kan concentreren om iets productiefs te gaan doen, gewoon iets leuks gaan doen! Ollie heeft daar trouwens geen last van. Die ligt zo de hele dag te slapen. Het meest productieve van zijn dag was dat hij heel geconcentreerd ging wachten tot hij twee komkommerstukjes mocht opeten. In mijn volgende leven word ik ook een hond.

Donderdag

Kookboeken videoolliedrol

Steve was de hele dag weer naar een college, dus had ik mooi de tijd om een nieuwe video te maken! Ik vertelde over mijn favoriete kookboeken. Ik vind het nog steeds een béétje ongemakkelijk om video’s te maken, dus ik doe dat het liefste als ik alleen thuis ben, ha. Ik moet er nog een beetje mijn draai in vinden, hoor. Maar het is wel heel leuk om te doen! Al was ik ook nu weer bijna heel de dag bezig met het opnemen en editen van een súpersimpel filmpje van zes minuten. Ik hoop dat ik er langzaamaan steeds beter in word. De video maakte ik voor mijn Patreon-supporters (de teller staat inmiddels op 34 supporters, whoa, echt bizar en zo leuk! Jullie zijn de beste).

Toen Steve eindelijk weer thuis kwam, was Ollie door het dolle heen en niet bij hem weg te slaan. Zoals je op de foto ziet. Zó lief.

Vrijdag

Overprikkeling voorkomen: een werkboek

Ik rondde de blogpost over het boek Overprikkeling voorkomen af en gooide hem online. Ik vond het stiekem wel een beetje spannend omdat het niet zo maar een review van een boek was, maar ik had er ook veel persoonlijke stukjes in verwerkt. Ik was heel blij met alle positieve reacties. Leuk om te horen dat een aantal mensen het boek zelfs al gelijk hebben gekocht! Mocht je ook snel een vol hoofd hebben en de review hebben gemist, zéker even lezen want ik denk dat het boek erg nuttig kan zijn voor veel mensen.

Zaterdag

Backups maken

Zaterdag was backupdag. Ik maak eigenlijk nooit backups en dat vind ik één van mijn allerslechtste eigenschappen. De laatste backup die ik van mijn blog had gemaakt was volgens mij twee jaar terug. Stel je voor dat mijn blog een virus krijgt, wordt gehackt, of wat dan ook, dan zou ik honderden blogjes, comments en foto’s kwijt zijn. Of als mijn computer kapot zou gaan: honderdduizenden foto’s van vroeger weg, iehh. Ik was er van ’s ochtends tot ’s avonds mee bezig want tijdens het uit zoeken van alle foto’s en bestanden kwam ik natuurlijk allemaal jeugdsentiment tegen. Ik heb bijvoorbeeld àl mijn telefoonfoto’s nog vanaf 2008. Ik ben blij dat het nu allemaal veilig op een externe harde schijf staat.

Fijne zondag!

Back to Top