Weekoverzicht: IKEA, Huis aan Huis & het sufste kerstpakket ooit

Halloooo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht! Het was een behoorlijke uitdaging om hem deze keer samen te stellen want ik heb gewoon niet zo veel gedaan. Ik zat veel achter mijn computer althans, dat is niet zo spannend. Daardoor heb ik ook niet zo veel foto’s gemaakt. Aankomende week ga ik er weer beter op letten!

Lievelingsliedje van week

Zondag

olliebollie

Ik typte het weekoverzicht, wandelde lang met Ollie, werkte aan mijn blog, maakte eten en zette Netflix aan. Het standaard zondagritueel. Op Netflix kijk ik nu Please Like Me en ik vind het zo’n leuke serie! Ik ben het de hele week al aan het bingewatchen en nu zijn de afleveringen bijna op, meh. Het is supergrappig, hier vind je de trailer van het eerste seizoen. (En ja, ik moet nog steeds elke dag lachen als Ollie nieuwsgierig door het glas in de deur vanuit de woonkamer zit te kijken wat ik aan het doen ben.)

Maandag

kopje thee

De moeder van Steve kwam vandaag op bezoek. Dus we begonnen de dag als een wervelwind door het hele huis alle zooi op te ruimen. (Steve’s moeder is heel lief hoor en het maakt haar niet uit als ons huis op een vuilnisbelt lijkt, maar dit is ons vaste riedeltje als er bezoek komt. Anders ruimen we nooit op. Ik denk dat we vaker mensen moeten uitnodigen.) We maakten een wandeling van dik anderhalf uur en dronken kopjes thee.

Dinsdag

’s Ochtends deed ik de weekboodschappen bij Lidl. Sinds ik dat trouw doe, bespaar ik echt bakken met geld trouwens. Daarna was ik heel druk met allemaal dingen, maar ik weet nu al niet meer waar ik dan zo druk mee was. Later op de middag had ik een vergadering in de stad met leuke mensen. Ennn toen ik thuis kwam was ik te moe om nog te functioneren, bestelden we eten bij Çigköftem. Het aanbod wat betreft vegetarisch eten om te laten bezorgen is in Enschede vrij treurig. Daarom ben ik héél blij met Çigköftem, dat is zelfs vegan én helemaal niet zo duur. Het enige nadeel is wel dat het een koud gerecht is, een soort rauw gehakt gemaakt van bulgur en kruiden, dus ik vind het meer iets voor in de zomer eigenlijk.

Woensdag

ikea duurzaam

Met de Greenwheels auto gingen we onderweg naar IKEA in Hengelo. Ik voelde me een echte VIP omdat ik via de personeelsingang naar binnen mocht en zo’n fancy bezoekerspasje kreeg om op te spelden. We kregen een tour door de winkel en er werd van alllesss uitgelegd over duurzaamheid door de IKEA duurzaamheidsspecialist. Ik vond het heel leuk! En hoe tof is het als je bij IKEA, of een ander groot bedrijf, mag werken als duurzaamheidsspecialist. Kan ook weer op mijn lijstje met toekomstige beroepen. Deze week was ik trouwens druk bezig om alles wat ik daar heb opgestoken te verwerken in een blogpost die ik in samenwerking met IKEA schrijf (ZO LEUK!), volgende week kan je er àlles over lezen.

Donderdag

filmpje over nieuw logowindward made sjaal

Ik nam weer een filmpje op voor Patreon. Deze keer een héle spannende, ik laat daar namelijk een sneak peek van mijn nieuwe logo zien, whaaa. Het uiteindelijke filmpje duurt maar drie minuten, maar toch was ik er weer een halve dag druk mee. Wat een gedoe. Voor degenen die mij niet financieel willen of kunnen steunen via Patreon, maar wel graag filmpjes willen zien: nog even geduld! Ik wil er eerst voor zorgen dat ik er wat beter in word en dan durf ik ook wel videos voor mijn blog te maken. Voor nu vind ik dit echt een ideale oplossing om het via Patreon te doen. Omdat ik weet dat maar een klein clubje het ziet vind ik het helemaal niet meer eng om videos te maken! Patreon-huh-wat-hoe? In deze blogpost vertelde ik er meer over.

Ondertussen viel er ook een leuk pakketje op mijn deurmat van Inge. Inge maakt mooie producten van duurzame materialen die ze verkoopt in haar webshop Windward Made. Misschien ken je dit merk nog wel van mijn blogpost van vorig jaar? Die tas gebruik ik nog dagelijks trouwens. Op het moment vind je mooie sjaals, kussenslopen en prints in haar webshop. Dus als je nog een ecovriendelijk cadeautje zoekt waarbij je gelijk een kleinere, creatieve ondernemer kan supporten, kijk dan zeker even bij haar! Ik heb zelf de stamped mountains sjaal van linnen gekregen, deze voelt heel luxe en de print is in het echt nòg mooier dan op de foto.

Vrijdag

huis aan huis

Owww, mijn hoofd deed zo veel pijn. Ik deed het rustig aan he-le-maal niets vandaag. Dus eh ja. Wat zal ik eens vertellen bij deze dag.. O ja, deze week stond ik met mijn hoofd in het huis-aan-huis-blad van Enschede! Superleuk. Ik heb zelf het blad niet door de nee-nee-sticker op onze deur, maar Enschede Wekt Op twitterde bovenstaande foto. Het stukje kan je ook lezen op hun website. Ze zijn in Enschede druk bezig met duurzaamheid, ze willen meer duurzaam opgewekte energie en dat willen ze onder andere gaan doen door het plaatsen van windmolens. Vandaar de website Enschede Wekt Op. Ik kan het alleen maar toejuichen!

Zaterdag

 

suf kerstpakket

Op zaterdag staat Steve altijd extreem vroeg op om naar zijn bijbaantje te gaan. Ollie was ondertussen stiekem uit de woonkamer geglipt en boven op mij gesprongen in bed. Goede wekker. Dus ik ben maar uit bed gegaan en heb veel kunnen doen. ’s Middags kon ik zelfs als een echte oma een middagdutje doen. Ja jongens, ik weet het, ik zei toch dat dit geen spannend weekoverzicht zou worden. Daarna kwam Annemiek langs voor een kopje thee. Ollie is altijd zóóó blij als zij langskomt. Toen brak het spannendste moment van de dag aan: het openen van Steve’s kerstpakket! Dat is ook gelijk de grootste anticlimax van het jaar. Zoals je misschien al op Snapchat zag. Huismerk blikken met maïs en champignons, hagelslag in een zakje (met als beschrijving ‘broodkorrels’, hóe vies klinkt dat?) en goedkope keukenrollen. Toch blijf ik het elk jaar altijd weer leuk vinden om te kijken wat erin het kerstpakket zit.

Vandaag is mijn moeder jarig! Dus daar ga ik straks naar toe om taart te eten. Wat zijn jullie plannen?

Back to Top