Weekoverzicht: mama jarig, kerstkaartjes & lekkere salades

Heeee hallo daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht waarin ik helemaal níets spannends deed!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

sjaal

Mama was jarig! Ik ging met de bus naar mijn oude hometown. Cadeautje mee, noise canceling koptelefoon op en let’s gooo. De sjaal die je daar ziet heb ik gekregen van Inge, zo mooi. (Op Snapchat deelde ik al een kortingscode voor haar duurzame webshop, mocht je geen Snapchat hebben dan deel ik hem hier ook nog even: met de code ‘ikbenirisniet’ ontvang je 20% korting). Steve kwam op de motor. Zo kon ik zo lang blijven als ik wilde en kon Steve makkelijk snel weer terug zodat Ollie niet te lang alleen thuis zou zijn. We laten hem maximaal vier uur alleen thuis en dat gaat súpergoed. Ollie had verlatingsangst toen we hem net hadden, hier hebben we maanden op getraind, dus ik ben er hééél trots op dat hij zo lang alleen kan zijn zonder problemen! (Op Ollie natuurlijk, maar stiekem ook een beetje op onszelf.)

Maandag

vergaderen

De eerste helft van de dan werkte ik aan de blogpost voor IKEA. Ik vond dat echt héél leuk om te doen. Misschien is het wel de allerleukste samenwerking die ik heb gedaan. Omdat ik er voor op pad mocht bij IKEA, het paste bij duurzaamheid én ik er mijn eigen verhaal van kon maken. Leuk! Mocht je de blogpost hebben gemist, hij kwam woensdag, op de kortste dag van het jaar, online en je kan hem hierrr lezen. Daarna had ik een vergadering in Roombeek, de mooiste wijk van Enschede. Later als ik groot ben, ga ik daar wonen. Voor de mensen die het niet kennen: in deze wijk vond in 2000 de vuurwerkramp plaats. Veel woningen raakten verwoest. Na de wederopbouw is het een hele mooie wijk geworden met bijzondere architectuur.

Dinsdag

saladebar

Yes, eindelijk had ik tijd om te eten bij de nieuwe saladebar in Enschede! (In mijn weekoverzicht lijkt het alsof ik allemaal lekker rustige dagen heb, maar ik heb het eigenlijk best wel druk de laatste tijd. Of dat dènk ik alleen maar. Ik ben er nog niet helemaal uit.) Ik ging er eten met vriendinnetje Daniëlle die binnenkort naar de andere kant van het land verhuist. Ik had de linzensalade met geitenkaas en zoete aardappel. Die was echt heel goed. Vaak als ik buiten de deur een salade eet ben ik altijd een beetje teleurgesteld omdat ik dan vind dat ik het zelf ook wel had kunnen maken en dan was het nog lekkerder ook. Maar bij saladebar ETN hoef je daar absoluut niet bang voor te zijn! Lotta, de eigenaresse van ETN, gebruikt belugalinzen, lekkere dressing, lokale ingrediënten, mmmjam. Echt een aanrader.

Woensdag

ollie de kerstelf

Op het allerrrlaatste moment besloot ik toch om kerstkaartjes te gaan maken en te versturen. Ik wilde een leuke foto van Ollie op de kaart. Ollie vond alles helemaal prima zolang ik hem koekjes bleef geven. De foto hierboven is trouwens niet de kerstkaart geworden, hoor. Ik moest wel heel hard lachen omdat hij er zo dullig bij kijkt. Volgens mij had hij niet eens door dat ik allemaal dingen op zijn hoofd zette. Toen we klaar waren met de foto’s was hij zo geconditioneerd dat hij steeds heel mooi in modellenpose op het kleedje voor de kerstboom ging zitten. Oeh, en ik kreeg een leuk doe-boek opgestuurd! Het heet ‘365 manieren om naar je dag te kijken‘. Zouden jullie het leuk vinden als ik hier een review over schrijf?

Donderdag

kerstkaarten

Ik ben letterlijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds bezig geweest met het schrijven van kerstkaarten. Ik zat zo in hyperfocus dat ik niet eens door had dat ik er zo lang mee bezig was. Elke uitgeprinte fotokaart wilde ik namelijk zelf handletteren. En de adressen moesten in mooie lettertypes op de enveloppen. Beetje jammer dat ik er zo laat mee was en dat de helft niet op tijd is aangekomen, nouja. Tussendoor viel er een mooi kookboek op de deurmat. Tijdens het bladeren zag ik al heel wat lekkere dingen voorbij komen dus ik ga er snel uit koken en er een blogpost over schrijven!

Vrijdag

brushpennen tombow

Ik fietste ook nog even naar de stad zodat ik bij Ekoplaza extra vleesvervangers kon kopen voor het gourmetten. Ik kocht tofuworstjes, die ik nog kleiner ga snijden, en harissaballetjes. Vooral de balletjes zien er lekker uit, ik ben heel benieuwd hoe die smaken! Terwijl ik richting Ekoplaza liep kwam ik langs Bertus Workel, een grote hobbywinkel. Ik kon het niet laten om te kijken tussen de brushpennen. Wij doen nooit aan cadeaus met kerstmis, dus ik had mezelf ervan overtuigd dat ik best een cadeautje voor mezelf mocht kopen. Ik ging voor iets dat ik al heeeel lang wilde: een schetsblok met stipjes en een setje Tombow brushpennen. Om mee te handletteren. Blij mee!

Zaterdag

soep tomaten

Ik stond vroeg op zodat ik nog voor de drukte de kerstboodschappen in huis kon halen. Volwassen hè? Ooit leer ik het wel! Verder was het een écht rustige en vrije dag. We speelden bordspelletjes, keken films, aten allemaal lekker eten. Het was een perfecte kerstavond.

Ik heb dit heel snel getypt (alvast sorry als er honderd typfouten in staan) want mijn moeder komt zo hier! We gaan gourmetten, net als vroeger, zó veel zin in. (En ik moet nog als een wervelwind door het huis om een beetje op te ruimen, je kent het wel.) (De mate van mijn chaos kan je altijd aflezen aan hoeveel dingen ik tussen haakjes zet.) Ik wens jullie FANTASTISCHE feestdagen, liefs!

Edit: en toen ging de deurbel en kon ik mijn blogpost niet meer op tijd afronden! Dus inmiddels is het maandagochtend. Het gourmetten gisteren was heel gezellig. Vanavond eten we bij de familie van Steve. Wat zijn jullie plannen?

Back to Top