Weekoverzicht: capsule wardrobing & een verdronken telefoon

Gelukkig nieuwjaar, lieve lezers! Heb je een gezellige jaarwisseling gehad? Hopelijk voel je je niet te brak van alle champagne. Zelf zit ik al fris & fruitig aan een smoothie (het is nu 10 uur ’s ochtends). O ja. Ik was zo handig om zojuist mijn telefoon in de wc-pot te laten vallen. En daar had ik de meeste foto’s mee gemaakt voor dit weekoverzicht! Mijn telefoon ligt de aankomende dagen in een bakje rijst en kan ik even niet gebruiken, dus ik moest dit even creatief oplossen. Aanschouw mijn fantastische tekentalent.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Zondag - Gourmetten

Eerste kerstdag – Mama kwam ’s middags bij ons langs. We dronken thee en aten taartjes. Ze had zelfs een kerstcadeau voor Ollie meegenomen! (Soms vragen mensen aan me: hoe vindt je familie het dat je geen kinderen wil? Voel je geen druk om je moeder oma te laten worden? Mijn moeder is al de trotse oma van Ollie, zit helemaal goed dus.) (Sowieso een beetje een gekke vraag hoor, je gaat toch geen kinderen uitpoepen alleen omdat je familie dat zou willen?) (Maar ik dwaal af.) Mijn moeder had het gourmetstel meegenomen, ik regelde alle vegetarische hapjes en mijn moeder nam wat vlees mee voor haar en Steve voor erbij.

Ik hield mijn hart vast voor wat Ollie zou gaan doen met allemaal eten op tafel. En vooral ook met vlees op tafel! Hij is van ons natuurlijk niet gewend dat er vlees valt te jatten. Al jat hij ook net zo goed (hele!) komkommers van het aanrecht trouwens. Maar het ging heel goed. Alleen op het allerlaatst toen ik de tafel aan het afruimen was sloeg hij zijn slag. En raad eens waar hij voor ging? Niet eens het vlees, maar een tofuworstje en een mini-vegaburger.

Maandag

Maandag - Nijnies

Tweede kerstdag – We maakten een heeele lange wandeling met Ollie, hij moest deze middag/avond namelijk best lang alleen zijn. Zolang hij goed moe is van het wandelen gaat dat altijd goed, dan slaapt hij gewoon de hele tijd. Ik maakte een salade om mee te nemen naar het kerstdiner bij de schoonfamilie in Oldenzaal. Steve haalde ondertussen de Greenwheels-auto op die we hadden gereserveerd. Maar die was nog niet teruggebracht door de vorige gebruiker. Shit. Dat was overigens de eerste keer dat dit gebeurde. De klantenservice was gelukkig heel aardig en kon gelijk een andere auto voor ons regelen die in de buurt stond. En zo konden we toch gewoon in Oldenzaal komen!

Het was heel gezellig, we hebben lekker gegeten, wijn gedronken en ik heb bij de konijntjes gekeken. Jimmy (Sir James Hopsalot, misschien ken je hem nog wel, wij koppelden hem ooit aan Bunny maar dat ging helaas niet goed) heeft namelijk ein-de-lijk een vriendinnetje! De moeder van Steve heeft hem aan heeeel veel konijntjes proberen te koppelen, er was alleen nooit een match. Nu is Lizzy in zijn leven, het ging vanaf het eerste moment gelijk goed. Nu zijn ze heel happy samen 

Dinsdag

Dinsdag - muntthee

Ik had een rustig dagje voor mezelf gepland om bij te komen van alle sociale dingen. Ik zat nog in mijn pyjama achter mijn computer te hangen, lalala. Toch maar even in mijn agenda bladeren. OHHH SHIT. Blijkbaar had ik me vergist in de dagen en had ik vandáág een afspraak en niet morgen, zoals ik dacht. Ik had nog 1,5 uur om me helemaal klaar te maken, Ollie uit te laten, te eten en te fietsen richting de stad. Toen ik na veel gehaast eindelijk aankwam, bleek de afspraak niet door te gaan. Zul je altijd zien. Maar dat was helemaal niet erg want zo had ik tijd om een kopje thee te drinken met de leuke José, ze maakt mooie illustraties en ze doet dit fulltime als freelancer. Ik vind het zo leuk om met andere ondernemers te praten, zo leerzaam! En José is ook gewoon héél leuk. Haar werk kan je op haar website zien, ze heeft een vrolijke stijl! (En ze kan honderd keer beter tekenen dan ik, ik beloof het.)

Woensdag

Woensdag - Social hangover

Ik deed elke dag wel iets gezelligs met lieve mensen de afgelopen dagen. Maar ik merkte daardoor wel dat ik effe aan mijn socialegebeurtenissen-quotum zat. Toen ik wakker werd was ik eigenlijk al gelijk klaar met de dag, ha. Hebben jullie dat ook wel eens? Alles ging zo moeizaam. Zoals die scene in Melancholia als Kirsten Dunst zich probeert voort te bewegen, maar nauwelijks vooruit komt door wortels (of wat zijn het?) die zich aan haar ledematen hebben vastgegrepen. Ik wilde douchen, maar alle handdoeken zaten in de was. Ik wilde kleren aan doen, maar ik had geen sokken en shirts meer. Toen wilde ik koffie maken, maar het aanrecht stond vol met afwas waardoor er van alles omviel toen ik mijn koffiemok zocht tussen de zooi. Ik had honger, maar er was geen eten in huis. Maar als ik eten wilde halen, moest ik eerst een fatsoenlijke outfit bij elkaar rapen.. En ga zo maar door. BLEH. (Dit is eigenlijk gewoon een standaard beschrijving van al mijn dagen, maar normaal kan ik er wel om lachen. Deze dag níet.)

Donderdag

Donderdag - afwas

Pfiew, vandaag ging gelukkig weer beter. Niet denken in problemen, maar in oplossingen! Problemen zijn uitdagingen! LET’S DO THIS. Ik begon vol goede moed aan de afwas. Maar nadat ik nette stapels van al het servies had gemaakt, vond ik het eigenlijk wel netjes genoeg en was de motivatie om af te wassen ook gelijk weg. Verder heb ik lekker geblogd, gewandeld met Ollie, de standaard dagelijkse dingetjes. Helemaal prima.

Vrijdag

Afgelopen week plaatste ik een blogje met mijn goede voornemens. Eén van die voornemens is dat ik graag een capsule wardrobe wil. Of in ieder geval een minimalistische garderobe. Om mezelf te motiveren dit echt goed aan te pakken, besloot ik om er een mini-serie in filmpjes van te maken voor op Patreon. Het eerste deel nam ik deze dag op en plaatste ik ook gelijk online (op Facebook plaatste ik een korte sneak peek van de video!). Voor nu was de eerste stap vooral om te documenteren hoe de beginsituatie eruit zag (lees: kleren óveral en nergens, behalve in mijn kast). Deze week ben ik dus bezig met het draaien van honderd wasjes. Dan kan ik straks goed zien wat ik nu precies allemaal heb qua kleding. En dan kan ik het tweede deel opnemen!

Zaterdag

Zaterdag - Oud & Nieuw

Arme Steve had flink de griep te pakken. Wat een heerlijke timing ook weer, vorig jaar met oud & nieuw was hij ook al zo ziek. Toen nog van de ontsteking in zijn lijf door de sarcoïdose, nu bleef het gelukkig bij een simpel griepje. Maar leuk is anders. Het plan was eigenlijk dat Steve oud & nieuw met zijn vrienden zou vieren en dat ik bij Ollie zou blijven. Echt heeeel vervelend dat ik een hond heb en sociale dingen moet afzeggen, heeeel jammer hoor. (Tip voor introverte mensen die liever een pyjamaavond houden dan naar een feestje gaan: neem een hond!) Stiekem vond ik het wel gezellig dat Steve nu ook thuis bleef. Overdag aten we oliebollen met bezoek en ’s avonds hadden we vegaburgers, champagne, chips en Netflix! Ik was zo lui en moe dat ik rond half 12 maar in bed ben gaan liggen. Om één voor twaalf maakte Steve me wakker, luisterden we naar het terrorvuurwerk (waar Ollie gewoon doorheen sliep) en viel ik weer in slaap.

Hoe was jullie week?

Back to Top