Weekoverzicht: werken aan mijn doelen

Hallooo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht én een werkende telefoon!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

smartphoneverslaving

Nieuwjaarsdag! Whoa, wat voelde de dag stil en kalm. Omdat iedereen nog sliep na heftig oud & nieuw te hebben gevierd. Of door het contrast met de vuurwerkterror van de dag ervoor. Of beide. Ik werd zoals elke andere dag om stipt half 8 gewekt door de Ollie-wekker. We konden weer veilig over straat wandelen zonder bang te zijn voor bommen en granaten. Ollie vond de nieuwjaarswandeling tussen de zooi op straat alleen maar mooi want overal kon hij lekker eten vinden. Hij scoorde zelfs een taaie oliebol uit de bosjes. Ollie is de personificatie van de #nevernothungry hashtag. Een echte beagle. O ja, en mijn telefoon viel in de wc. Maar dat kon je in de blogpost van woensdag al lezen.

Maandag

ik en ollie

Dag #2 zonder mijn telefoon, iehh. Ik weet niet zo goed meer wat ik heb gedaan deze dag. Een beetje werken. Want ja, ik kon niet op mijn telefoon kijken, dan moet je wel hè. Dus hierboven een oude foto van mij en Ollie die ik terug vond op mijn externe harde schijf.

Dinsdag

toms schoenen met hak

Ik begon toch ziekig te worden, blegh. Steve had al griep gekregen en ik gooide alles in de strijd om niet aangestoken te worden. Verse sinaasappelsap, gezond eten, obsessief mijn handen wassen, genoeg slapen en buiten in de frisse lucht zijn. Maar nee, het mocht niet baten, nu had ik toch echt keelpijn. Ik deed het rustig aan en ging ’s middags naar een leuke afspraak bij een reclamebureau. Mocht ik nu supersuccesvol lijken met al die afspraken, dat valt allemaal wel mee, hoor. Het meeste doe ik in mijn vrije tijd met als achterliggende gedachte om nieuwe ervaringen op te doen en mijn netwerk uit te breiden. Even uit mijn bubbel, dat helpt echt om verder komen!

Oooh en er werd een leuk pakketje bezorgd. Van TOMS kreeg ik een paar schoenen cadeau omdat ik het afgelopen jaar wel eens over ze schreef. Lief!! Die komen extra goed van pas voor mijn capsule wardrobe. (Huh dan mag je toch juist niets nieuws kopen, neehee niet per se, het gaat erom dat je alleen héle mooie spullen hebt waar je lang mee kan. En ik wilde graag nette schoenen voor #GIRLBOSS-afspraken!)

Woensdag

soep met broccoli en courgette

Boe, nu was ik écht ziek, alles deed pijn. Mijn afspraak heb ik afgezegd en spendeerde de dag vooral veel in bed en ronddwalend op het internet. Deze dag waren er een aantal bloggers die een Patreon-account hadden aangemaakt, yay! Ik vind het zó leuk dat steeds meer van de mensen die ik met plezier volg, kan steunen via Patreon. En dat ik daardoor een feed op Patreon krijg met allemaal exclusieve dingetjes die zij delen. Dat is toch supervet? Ik krijg altijd zo’n fijn kriebelig gevoel in mijn buik als ik zie dat mensen mooie dingen maken. Ik ben blij dat het hier steeds meer gaat leven! Dit zijn de creators die ik op dit moment steun:

Misschien staan er wat mensen tussen die je zelf ook graag zou steunen! Of inspireert het je om zelf een pagina aan te maken. Mijn eigen Patreon pagina vind je hierrr. Ik heb er afgelopen week mooie buttons met Ollie’s hoofd voor gemaakt om de beloningen op te leuken. Ja, daar moest ik zelf heel hard om lachen ha. ’s Avonds maakte ik extra gezonde soep met heel veel broccoli en courgette zodat ik hopelijk snel weer beter zou worden. Hier vind je een recept dat erop lijkt, ik deed er aardappel bij zodat de soep wat dikker zou worden.

Donderdag

Met de allerliefste Deisy heb ik volgens mij wel anderhalf uur gesproken via Facetime. Wat is zij toch een leuk mens. Ze geeft me altijd goede energie en inspiratie. Ik heb ook het gevoel dat wij heel erg hetzelfde in dingen staan. We hadden zelfs allebei tegelijkertijd griep! Ik kan enorm veel van haar leren en daarom spreken we elkaar zo nu en dan zodat ik wat gerichter aan mijn freelancerbestaan kan werken. Het grootste verschil voor mij tussen studeren en afgestudeerd zijn, is dat ik helemaal geen houvast meer heb. Mijn motivatie om hard te werken is er wel met 200% op vooruit gegaan. Alles wat ik nu doe, doe ik immers volledig voor mijzelf. Maar ik vind het moeilijk dat ik nu geen kant-en-klaar lijstje meer heb met de doelen (vakken) die ik moet behalen om tot mijn einddoel (diploma) te komen. Of ja, ‘moeilijk’ is niet het goede woord, het is een uitdaging (sorry voor dit cliché). Maar wel een beetje overweldigd allemaal dus. Gelukkig worden dingen me altijd een stuk duidelijker als ik er met iemand over kan praten.

Doordat ik deze week aan het detoxen was van mijn telefoon (die het inmiddels gewoon weer doet, maar ik ga er nog steeds heel bewust mee om!) hield ik zeeën van tijd over. Ik ben begonnen in het boek 366 dagen succesvol, een schrikkeljaar-editie van 365 dagen succesvol, maar qua inhoud komt het volgens mij wel overeen. En ik ben begonnen in een fris, nieuw notitieboekje voor al mijn doelen, plannen en gedachtenspinsels van 2017. Ik had al heel lang dit mooie gerecycelde boekje About Blanks, maar durfde er steeds maar niet in te beginnen. Hier is ‘ie perfect voor!

Vrijdag

[Hier had een foto van mijn lasagne kunnen staan maar het zag er gewoon echt níet lekker uit, hoe erg ik mijn best deed op het photoshoppen en er honderd filters overheen gooide, sorry.]

stock foto van lasagne

Het was mijn lievelingsweer, het vroor met vijf graden onder nul en de lucht was helder blauw. Alle regenplassen waren mini-schaatsbanen geworden. Steve werkte heel de kerstvakantie, maar vandaag was hij vrij dus we konden lang wandelen! We liepen een rondje van bijna 9000 stappen volgens mijn Fitbit. En waren onder de indruk van Ollie’s goede conditie én die van Steve! Toen we Ollie net hadden konden we net een rondje om de vijver hier in de buurt (ongeveer 2000 stappen) en dan waren zowel Ollie als Steve helemaal kapot. Ollie omdat hij waarschijnlijk alleen ‘een blokje om’ kende en Steve omdat hij ziek was. En moet je ons nu zien gaan, hoppaaa. Misschien kunnen Ollie en ik wel een wandelcoachteam worden voor mensen die hun conditie op willen bouwen. *schrijft op lijstje met potentiële carrières*

’s Avonds maakte ik lasagne! De dag ervoor had ik het voor het eerst zelf gemaakt (ik weet niet waarom, maar ik dacht altijd dat ik lasagne vies vond), maar die was niet zo goed gelukt. Dus vandaag deed ik een nieuwe poging. Ik gebruikte dit recept en paste het iets aan, ik maakte het met o.a. aubergine en verse spinazie.

Zaterdag

in de sneeuw met ollie

Ik deed het rolgordijn omhoog en zag dat alles wit was: sneeuw! Een behoorlijk dik pak ook nog. Whoa. Ik houd van de winter. Gekke Ollie heeft een hekel aan nattigheid – als het een beetje miezert wil hij al niet naar buiten – maar sneeuw vindt hij blijkbaar fantastisch. Ik maakte een superlange wandeling met hem en hij kon zijn geluk niet op. De hele tijd huppelen, rennen, blij blaffen naar hondjes en spelen met een 14,5 jaar oude dalmatiër. Alle geuren op de grond blijven natuurlijk goed bewaard onder een deken van sneeuw, dus hij was heel druk met sporen zoeken. Mijn leven is significant verbeterd sinds we een hond hebben.

’s Avonds wilde ik de rest van de lasagne warm maken, maar ik vergat de tijd en toen was de lasagne ineens zwart. Het was vast het universum dat het niet goedkeurde dat we voor een derde dag alweer lasagne aten. Als backup-maaltijd maakte ik curry met groene currypasta, paksoi, paprika, tomatensaus, tofu, cashewnoten en rijst. Lekker spicy dus we kregen het gelijk goed warm! #energiebespaartip #ookhandigalsjeverkoudenbent

Ik ben inmiddels weer beter gelukkig, hoera! Hebben jullie een leuke week gehad?

Back to Top