Weekoverzicht: Nieuw haar, filmpjes maken & masterclass

Heeee hallo daar ben ik weer!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

roti bestellen

Ik begon de dag met het maken van het weekoverzicht. Verrassend hè? Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit de meest vreselijke blogpost vind om te schrijven, tòt het moment dat ‘ie helemaal af is. Dan ben ik altijd blij en vind ik het fijn dat alles netjes in een overzicht staat. Plus dat het gewoon superleuk is om alles terug te kunnen lezen. Veel leuke dagelijkse dingetjes vergeet je anders. En wat ik het allerleukst vind, is dat mensen vaak zeggen dat ze het goed vinden dat ik niet duizend spectaculaire dingen doe in een week. En dat het gewoon oké is om ’s avonds in je pyjama op de bank te luieren. Jep, heel erg normaal, saai en non-glamourleven hier. (En 100% tevreden mee overigens.)

De highlight van de zondag was dat we súperlekkere roti bestelden. Kan ook weer op de lijst met ‘vegetarische dingen om te laten bezorgen in Enschede via Thuisbezorgd als je te lui bent om eerst de afwas te doen zodat je zou kunnen koken’. Op de lijst staat nu: vegetarische sushi, cigkoftem, pizza (Steve’s favoriet, maar mijn minst favoriet), Veggie Patty bij Subway en roti met pompoenpuree.

Maandag

Capsule wardrobe video voor Patreonvieze risotto

Yay, ik nam weer een filmpje op voor de supporters op Patreon! Ik ga het steeds leuker vinden. Het gaat ook steeds sneller. Deze keer was ik 2,5 uur bezig met opnemen en 2 uur en drie kwartier met editen. Voor een filmpje van 10 minuten in totaal. Maar dit is vooruitgang! Op culinair gebied vond er deze dag géén vooruitgang plaats want ergens dacht ik dat het een goed idee was om een rodewijnrisotto met paddestoelen, mozzarella en lenteui te maken. Dat is niet lekker. Al dacht Ollie daar anders over, kijk zijn bedelende hoofdje. Alsof hij nooit eten van ons krijgt.

Dinsdag

happy new hairpatreon vooruitgang

Ik ging naar de kapper! Dat stelde ik al máánden uit. Ik haat het om bij de kapper te zitten. Maar ik haatte het nog meer dat mijn haar zo lang en slierterig was. Ennnn ik deed saaie dingen zoals de omzetbelasting, wat eigenlijk best simpel is. ALS JE NIET STEEDS EEN DOMME REKENFOUT MAAKT. Waardoor ik er bijna twee uur mee bezig was. (Leermoment.) (Alweer.) Ik was zo gek op de roti van laatst dat ik dit zelf als avondeten wilde maken. Met behulp van pakjes en zakjes. Sorry als ik een culinairecultuurbarbaar ben nu. Was natuurlijk lang niet zo lekker als de real deal. Wel leuk: ik haalde de 55 supporters op Patreon, whoeeeoe! Dank jullie wel!

Woensdag

boerenkoolbagel

Met Steve ging ik op lunchdate bij Bagels & Beans. Ik had gezien dat ze een actiebagel hebben met een boerenkoolburger en vegetarische rookworst. Ondanks dat ik boerenkool heel-heel-heel vies vind, moest ik het toch proberen van mezelf. De smaak van boerenkool is niet zo heftig aanwezig dus ik heb ‘em goedgekeurd!

Donderdag

Q&A video voor Patreon

Ik nam de eerste maandelijkse Q&A-video op voor Patreon (voor de >$10 supporters, ja daar heb ik er al eentje van, hoe bizar en leuk!). Daarna stond Annemiek voor de deur, voor onze wekelijkse boodschappendate bij de Lidl. Ze hadden deze week een daglichtlamp in het assortiment als tijdelijke actie, die nam ik mee voor Steve. Ook al had ik al honderd keer gevraagd of hij dat wilde, maar hij zei steeds nee. Ik kocht het lekker toch. Ik word zelf altijd heel blij als het winter is. Steve is juist een zomermens en mist de zon behoorlijk tijdens deze donkere maanden. Misschien kan de daglichtlamp helpen! Of niet. Maar dan heb ik in ieder geval mooi selfie-licht.

Vrijdag

puurst masterclass

Vrijdag vertrok ik met José (illustratief ontwerper, ook een #GIRLBOSS!) naar Zwolle om een masterclass van Puurst bij te wonen. José had al goede ervaringen met ze en tipte de training aan mij. Het klonk als iets dat ik perfect kon gebruiken dus ik was erg benieuwd. De masterclass vond plaats op een boot, we kregen thee in wijnglazen en lekker eten, heel leuk! De groep bestond uit ongeveer 35 ondernemers; allemaal verschillende mensen. Sommigen waren net begonnen als zelfstandig ondernemer en anderen zaten al bijna twintig jaar in het vak. De oefeningen die we maakten, overlegden we steeds weer in nieuwe groepjes. Zo sprak ik veel verschillende mensen, konden we ideeën uitwisselen en van elkaar leren. Aan het eind van de dag was ik compleeeeet gesloopt. Whoa, ik vind dat best heftig, hoor. Zo veel mensen, veel nadenken, nieuwe inzichten. Het voelde allemaal wat rommelig in mijn hoofd. Maar het was écht heel waardevol! Het was de eerste training die ik volgde als ondernemer en ik wil dit zeker vaker gaan doen. (Maar eerst nog even honderd jaar slapen om bij te komen.)

Zaterdag

steve en ollie voor de televisie

Volgens mij lag ik om tien uur ’s avonds al in bed en viel ik direct in slaap. De volgende dag werd ik rond 6 uur wakker en voelde ik me gelijk gemotiveerd om productief bezig te gaan na gisteren. Ik kon alles wat laten bezinken en schreef (in mijn pyjama) een blogpost over hoe ik mijzelf als ondernemer serieus wil gaan nemen. Dat helpt voor mij altijd goed om dingen op een rijtje te zetten. Ik denk dat dat namelijk het belangrijkste inzicht was dat ik de dag ervoor had opgedaan. In de masterclass stelden we doelen op en het viel me op dat dit voor mij een thema was dat te maken had met al mijn doelen.

Verder wandelde ik lang (door de sneeuw!) met Ollie en kwamen we twee beagles tegen. Ik ben altijd MEGA teleurgesteld als ik iemand een beagle zie uitlaten en dat degene dan gewoon droog verder loopt. Deze mensen gingen van een afstandje gelijk lachen en zwaaien toen ze mij en Ollie de beagle zagen. Yesss. Alsof je bij een soort clubje hoort als je een beagle hebt. Vind ik leuk. Ollie speelde blij met de beagles en we praatten wat over hun stronteigenwijze gedrag (wat beaglebaasjes alleen maar leuk en grappig vinden). Eenmaal thuis viel ik bijna in slaap en wilde ik een kort middagdutje doen. Om vervolgens totaal gedesoriënteerd pas om zes uur ’s avonds wakker te worden. Oeps.

Ik hoop dat jullie een fijne week hebben gehad!

Back to Top