Weekoverzicht: Verjaardagen, bagels & Ollie de flapdrol

Goedemorgen! Zo, dat is eens anders dan normaal. Het weekoverzicht staat gelijk al om zes uur ’s ochtends voor jullie klaar! Al hoop ik dat jullie rond dit tijdstip nog slapen. 

Lievelingsliedje van de week

Zondag

ollie in de sneeuw

Ik typte mijn weekoverzicht, wandelde ’s middags extra lang met Ollie, bestelde eten en keek een serie (A Series of Unfortunate Events) op Netflix. En dat was het! Daar zijn zondagen voor.

Maandag

flaprolliebol

Yay, Steve was jarig! Hij is 27 geworden. Ik gaf dikke, warme sokken want warme sokken maken alles in het leven beter. En een weerstation want dat wilde hij graag. En het boek van één van zijn idolen: Paddle Your Own Canoe van Nick Offerman (die acteur van Parks and Recreation). ’s Middags en ’s avonds kwam er bezoek dus ik at twee taartjes. Het was een goede dag.

Tot Ollie ’s avonds besloot om katjes te gaan zoeken. Hij glipte zo uit de voordeur toen er bezoek aanbelde. Ik schrok me rot want zoals je misschien weet staan (de meeste) beagles erom bekend dat ze buiten niet los kunnen lopen in verband met hun jachtinstinct en Oost-Indische doofheid. Hij ging alle voortuintjes van ons blok af. Hophophop over de tuinhekjes, van links, naar rechts en weer naar links. We probeerden hem te lokken met hondenkoekjes, maar niets werkte. Hij wilde alleen maar het spoor van de katjes volgen. En wij maar mee rennen zodat we hem tegen konden houden mocht hij ineens de drukke weg op vliegen. Het was een heel spektakel. Uiteindelijk konden we hem weer naar binnen lokken met een stuk kaas. Pfiew. Als je je leven saai vindt, kan ik het echt aanraden om een beagle te adopteren.

Dinsdag

zeehond papieren zak

Mijn hoofd was te moe om me te kunnen concentreren dus ik deed zo min mogelijk achter de computer en ruimde een beetje op in huis. Ik ruimde mijn werkplek superrrnetjes op zodat ik me de rest van de week hopelijk wel goed zou kunnen concentreren. Van Thuisrecycling.nl had ik vorige week een grote papieren opbergzak gekregen met een schattig zeehondje erop. Die heb ik ook gelijk op mijn werkplek geïnstalleerd. Ik gebruik hem nu om boven ook makkelijk oud papier te kunnen scheiden. Lief hè?

En mijn zusje was jarig! ’s Avonds gingen we uit eten bij een Italiaans restaurant om het te vieren. Ik at de vieste risotto in heel mijn leven waardoor het erg memorabele avond werd. Ik wilde er niets van zeggen want er viel verder toch maar weinig aan te doen, of ik moest zelf in de keuken gaan staan om ‘em te bereiden. Blijkbaar ben ik zo slecht in liegen dat ze wel drie keer kwamen vragen of mijn risotto wel écht naar wens was. Ik heb in mijn leven zo veel zeurmensen voor mij gehad toen ik nog in de horeca werkte: zo wil ik nóóóóóit zijn. Er is een speciaal plekje in de hel voor mensen die onaardig doen tegen horeca- en winkelpersoneel. Maar alles kwam uiteindelijk goed, hoor. En het was heel gezellig, dat is het belangrijkste.

Woensdag

Koken met chaoten

gele bloemkoolsoep

Ik maakte gele bloemkoolsoep, liet van alles aanbranden, maakte hier een filmpje van en heb deze gelijk geknipt en geplakt om op Patreon te zetten. Ik dacht ‘dat doe ik wel even’, maar was er in totaal zeven uur mee bezig, holy guacamole. Met dit filmpje krijg je trouwens echt waar voor je geld hoor, mocht je daar nog over twijfelen. (Snelle rekensom: er staan op dit moment al 8 video’s op Patreon voor de $1-en-meer-supporters. Die $1 is exclusief belasting trouwens dus het minimum om mijn filmpjes te zien is 1,21 dollar, omgerekend naar euro’s is dat 1,13. Dat is dus 14 cent per video!) (Ik beloof dat ik er nu over ophoud MAAR IK VIND HET GEWOON ZO LEUK.)

Donderdag

success quoteactieplan

Het internet heeft mij al veel leuke mensen laten leren kennen. Eén van die leuke mensen is Deisy. Ze is zo lief om mij bij te staan in mijn ondernemerstruggles. Daar Facetimen we zo nu en dan over. Dankzij Deisy kunnen jullie nu trouwens op de vroege zondagochtend dit weekoverzicht lezen! Want ik kan nu doelen opstellen (zoals: bloggen met regelmaat) en daar ook écht iets mee doen. Als ik me niet aan mijn opgestelde doelen houd, moet ik haar 200 euro betalen. Ha nee grapje. (Hoop ik althans.) Maar zo’n ‘business buddy’ helpt voor mij in ieder geval wel heel goed om zelfbedachte deadlines te halen. Anders voel ik me een sukkel in ons volgende gesprek als ik moet zeggen dat het niet is gelukt. Op aanraden van Deisy houd ik in een apart notitieboekje al mijn doelen, ideeën, gedachtenspinsels bij. Deze dag kon ik daar een mooi actieplan aan toevoegen. Alleen al door alles gestructureerd uit te schrijven, raakte ik gelijk gemotiveerd om ermee bezig te gaan. “Success is a series of small wins” schreef ik ernaast.

Vrijdag

pranabagel handletteringboekje

Met Annemiek ging ik op wekelijkse Lidl-boodschappen-date. Ze hebben nu een Sonja Bakker week. Bij alle gezonde producten in de winkel die ze tipt, hangt een kaartje van haar hoofd. Later als ik beroemd ben, hoop ik dat Lidl me ook in gaat huren en mijn hoofd bij alle eco-hippie-dingen hangt. Zie je het al voor je? “Iris raadt deze biologische bulgur aan. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke, voedzame bulgursalade mee! xoxo #ikbenirisniet.”

Nadat ik al dagdromend achter mijn winkelkarretje aan had gesjokt, gingen we verder naar de stad voor een bagel en koffie bij Bagels & Beans. Mijn favoriete nieuwe lunchtentje (Stoet!) is de laatste tijd overspoeld met kleine kindjes, of ik heb gewoon slechte timing, dus nu kom ik er niet zo veel meer. Maar Bagels & Beans is ook àltijd goed. En ze hebben een leuke nieuwe actiebagel! Speciaal voor de healthy #fitgirls: een pranabagel met avocado, hummus, kiemgroente en Egyptische kruiden. Ook kocht ik nog wat dingen: schoenpoetsspul om mijn oude schoenen van de ondergang te redden (zijn inmiddels weer als nieuw!), veel te dure hondenkoekjes bij Ekoplaza maar ik kon het niet laten en een schriftje met twee stiften voor handlettering.

Zaterdag

App om je telefoongedrag bij te houden

Hopsakee, vandaag wilde ik productief aan de slag. Ik zat er helemaal klaar voor maar mijn hoofd zat alweer vol met modder & pudding. Om gek van te worden. Gelukkig heb ik een secret-ADHD-medicatie-stash die ik wellicht heb aangeboord om toch nog iets gedaan te krijgen. Oké, niet zo heel ‘secret’ want ik heb het ooit op recept gekregen. Toch voelt het een beetje als valsspelen. Wat nergens op slaat hoor, dat weet ik ook wel.

Over concentratieproblemen gesproken: ik doe echt mijn best om af te kicken van mijn smartphoneverslaving. Het ging een tijdje goed, maar ik merk dat ik weer in mijn oude gedrag aan het terugvallen ben. Ik houd nu met een app (RealizD) bij hoeveel ik op mijn telefoon kijk en ik vind het nog steeds veel te veel. Hierboven zie je een screenshot. Dinsdag en zaterdag zijn geen volledig geregistreerde dagen, voor de goede orde. Volgende week plaats ik weer een screenshot in het weekoverzicht. Zodat ik jullie kan laten zien dat ik minder op mijn telefoon heb gekeken, oké?

Fijne zondag! Wat gaan jullie doen vandaag?

Back to Top