Weekoverzicht: Verjaardagen, bagels & Ollie de flapdrol

Goedemorgen! Zo, dat is eens anders dan normaal. Het weekoverzicht staat gelijk al om zes uur ’s ochtends voor jullie klaar! Al hoop ik dat jullie rond dit tijdstip nog slapen. 

Lievelingsliedje van de week

Zondag

ollie in de sneeuw

Ik typte mijn weekoverzicht, wandelde ’s middags extra lang met Ollie, bestelde eten en keek een serie (A Series of Unfortunate Events) op Netflix. En dat was het! Daar zijn zondagen voor.

Maandag

flaprolliebol

Yay, Steve was jarig! Hij is 27 geworden. Ik gaf dikke, warme sokken want warme sokken maken alles in het leven beter. En een weerstation want dat wilde hij graag. En het boek van één van zijn idolen: Paddle Your Own Canoe van Nick Offerman (die acteur van Parks and Recreation). ’s Middags en ’s avonds kwam er bezoek dus ik at twee taartjes. Het was een goede dag.

Tot Ollie ’s avonds besloot om katjes te gaan zoeken. Hij glipte zo uit de voordeur toen er bezoek aanbelde. Ik schrok me rot want zoals je misschien weet staan (de meeste) beagles erom bekend dat ze buiten niet los kunnen lopen in verband met hun jachtinstinct en Oost-Indische doofheid. Hij ging alle voortuintjes van ons blok af. Hophophop over de tuinhekjes, van links, naar rechts en weer naar links. We probeerden hem te lokken met hondenkoekjes, maar niets werkte. Hij wilde alleen maar het spoor van de katjes volgen. En wij maar mee rennen zodat we hem tegen konden houden mocht hij ineens de drukke weg op vliegen. Het was een heel spektakel. Uiteindelijk konden we hem weer naar binnen lokken met een stuk kaas. Pfiew. Als je je leven saai vindt, kan ik het echt aanraden om een beagle te adopteren.

Dinsdag

zeehond papieren zak

Mijn hoofd was te moe om me te kunnen concentreren dus ik deed zo min mogelijk achter de computer en ruimde een beetje op in huis. Ik ruimde mijn werkplek superrrnetjes op zodat ik me de rest van de week hopelijk wel goed zou kunnen concentreren. Van Thuisrecycling.nl had ik vorige week een grote papieren opbergzak gekregen met een schattig zeehondje erop. Die heb ik ook gelijk op mijn werkplek geïnstalleerd. Ik gebruik hem nu om boven ook makkelijk oud papier te kunnen scheiden. Lief hè?

En mijn zusje was jarig! ’s Avonds gingen we uit eten bij een Italiaans restaurant om het te vieren. Ik at de vieste risotto in heel mijn leven waardoor het erg memorabele avond werd. Ik wilde er niets van zeggen want er viel verder toch maar weinig aan te doen, of ik moest zelf in de keuken gaan staan om ‘em te bereiden. Blijkbaar ben ik zo slecht in liegen dat ze wel drie keer kwamen vragen of mijn risotto wel écht naar wens was. Ik heb in mijn leven zo veel zeurmensen voor mij gehad toen ik nog in de horeca werkte: zo wil ik nóóóóóit zijn. Er is een speciaal plekje in de hel voor mensen die onaardig doen tegen horeca- en winkelpersoneel. Maar alles kwam uiteindelijk goed, hoor. En het was heel gezellig, dat is het belangrijkste.

Woensdag

Koken met chaoten

gele bloemkoolsoep

Ik maakte gele bloemkoolsoep, liet van alles aanbranden, maakte hier een filmpje van en heb deze gelijk geknipt en geplakt om op Patreon te zetten. Ik dacht ‘dat doe ik wel even’, maar was er in totaal zeven uur mee bezig, holy guacamole. Met dit filmpje krijg je trouwens echt waar voor je geld hoor, mocht je daar nog over twijfelen. (Snelle rekensom: er staan op dit moment al 8 video’s op Patreon voor de $1-en-meer-supporters. Die $1 is exclusief belasting trouwens dus het minimum om mijn filmpjes te zien is 1,21 dollar, omgerekend naar euro’s is dat 1,13. Dat is dus 14 cent per video!) (Ik beloof dat ik er nu over ophoud MAAR IK VIND HET GEWOON ZO LEUK.)

Donderdag

success quoteactieplan

Het internet heeft mij al veel leuke mensen laten leren kennen. Eén van die leuke mensen is Deisy. Ze is zo lief om mij bij te staan in mijn ondernemerstruggles. Daar Facetimen we zo nu en dan over. Dankzij Deisy kunnen jullie nu trouwens op de vroege zondagochtend dit weekoverzicht lezen! Want ik kan nu doelen opstellen (zoals: bloggen met regelmaat) en daar ook écht iets mee doen. Als ik me niet aan mijn opgestelde doelen houd, moet ik haar 200 euro betalen. Ha nee grapje. (Hoop ik althans.) Maar zo’n ‘business buddy’ helpt voor mij in ieder geval wel heel goed om zelfbedachte deadlines te halen. Anders voel ik me een sukkel in ons volgende gesprek als ik moet zeggen dat het niet is gelukt. Op aanraden van Deisy houd ik in een apart notitieboekje al mijn doelen, ideeën, gedachtenspinsels bij. Deze dag kon ik daar een mooi actieplan aan toevoegen. Alleen al door alles gestructureerd uit te schrijven, raakte ik gelijk gemotiveerd om ermee bezig te gaan. “Success is a series of small wins” schreef ik ernaast.

Vrijdag

pranabagel handletteringboekje

Met Annemiek ging ik op wekelijkse Lidl-boodschappen-date. Ze hebben nu een Sonja Bakker week. Bij alle gezonde producten in de winkel die ze tipt, hangt een kaartje van haar hoofd. Later als ik beroemd ben, hoop ik dat Lidl me ook in gaat huren en mijn hoofd bij alle eco-hippie-dingen hangt. Zie je het al voor je? “Iris raadt deze biologische bulgur aan. Maak er bijvoorbeeld een heerlijke, voedzame bulgursalade mee! xoxo #ikbenirisniet.”

Nadat ik al dagdromend achter mijn winkelkarretje aan had gesjokt, gingen we verder naar de stad voor een bagel en koffie bij Bagels & Beans. Mijn favoriete nieuwe lunchtentje (Stoet!) is de laatste tijd overspoeld met kleine kindjes, of ik heb gewoon slechte timing, dus nu kom ik er niet zo veel meer. Maar Bagels & Beans is ook àltijd goed. En ze hebben een leuke nieuwe actiebagel! Speciaal voor de healthy #fitgirls: een pranabagel met avocado, hummus, kiemgroente en Egyptische kruiden. Ook kocht ik nog wat dingen: schoenpoetsspul om mijn oude schoenen van de ondergang te redden (zijn inmiddels weer als nieuw!), veel te dure hondenkoekjes bij Ekoplaza maar ik kon het niet laten en een schriftje met twee stiften voor handlettering.

Zaterdag

App om je telefoongedrag bij te houden

Hopsakee, vandaag wilde ik productief aan de slag. Ik zat er helemaal klaar voor maar mijn hoofd zat alweer vol met modder & pudding. Om gek van te worden. Gelukkig heb ik een secret-ADHD-medicatie-stash die ik wellicht heb aangeboord om toch nog iets gedaan te krijgen. Oké, niet zo heel ‘secret’ want ik heb het ooit op recept gekregen. Toch voelt het een beetje als valsspelen. Wat nergens op slaat hoor, dat weet ik ook wel.

Over concentratieproblemen gesproken: ik doe echt mijn best om af te kicken van mijn smartphoneverslaving. Het ging een tijdje goed, maar ik merk dat ik weer in mijn oude gedrag aan het terugvallen ben. Ik houd nu met een app (RealizD) bij hoeveel ik op mijn telefoon kijk en ik vind het nog steeds veel te veel. Hierboven zie je een screenshot. Dinsdag en zaterdag zijn geen volledig geregistreerde dagen, voor de goede orde. Volgende week plaats ik weer een screenshot in het weekoverzicht. Zodat ik jullie kan laten zien dat ik minder op mijn telefoon heb gekeken, oké?

Fijne zondag! Wat gaan jullie doen vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “Weekoverzicht: Verjaardagen, bagels & Ollie de flapdrol

 1. Yvonne schreef:

  Hai fijn zo vroeg. Vooral nu ik niet kan slapen. Vandaag niks op de planning. Dat is wel fijn want gisteren was loeidruk. En Iris bij de Lidl lijkt mij een goed plan!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh nooo wat vervelend dat je niet kon slapen, hopelijk ben je nog een beetje bijgeslapen. Ik hoop dat je een goede lazy sunday hebt vandaag met heel veel niks!

   | Reageer op deze reactie
 2. chucky1012 schreef:

  Goed dat jullie Ollie met kaas weer naar huis hadden gelokt.
  Foxy is er ook dol op.
  Gefeliciteerd met je vriend en je zus.
  Lekker druk weekje.

  Fijne dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  Yay, zo leuk dat je al vroeg je weekoverzicht online hebt staan! Goed bezig met plannen, zo te zien 🙂 You go girl! Je weekje klinkt heerlijk, maar wat een gedoe met het achter Ollie aan rennen. Ik kan me voorstellen dat dat even stressen was. Wat tof dat Deisy je helpt om je ondernemersskills te ontwikkelen. Zo lief! En het klinkt alsof je goed op weg bent!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Ja poeh, het was een heel spektakel hahaha. Dankjewel 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Sofie schreef:

  Hee, leuk dat Deisy je helpt! Ik heb die app nu ook geïnstalleerd, confronterend he? Ik durfde eerst niet kijken maar ga het nu toch doen, geen kop in het zand!

  | Reageer op deze reactie
 5. Bente schreef:

  Hahah flauw van die risotto! Maar als het echt niet goed is mag je er best wel wat over zeggen toch. Ik heb zelf ook jaren lang in de horeca gewerkt en ik snap dat je niet wilt zeuren, maar als iets echt niet te vreten is vind ik je geen vervelende zeur 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha jaaa dat is ook zo hoor! Zit een groot verschil tussen “dit was niet wat ik had verwacht” en “IK EIS MIJN GELD TERUG DEZE SHIT IS NIET TE VRETEN”. Ik heb er uiteindelijk wel wat van gezegd, ze wilden nieuwe risotto voor me maken. Maarja, blijkbaar weten ze gewoon niet hoe ze risotto moeten maken (het was eigenlijk gewoon gekookte rijst + wat groente en véél te veel peper) dus dat zag ik ook niet zo zitten 😛

   | Reageer op deze reactie
 6. Mariëlle schreef:

  Leuk verslag, wat is ie toch lief <3 Het eten ziet er ook heerlijk uit en super fijn om te meeten en lekker te kletsen over bijvoorbeeld ondernemen!

  | Reageer op deze reactie
 7. Carina schreef:

  Gister ging mijn rescuepitje er ook even vandoor. Gelukkig komt ze terug zodra ze uitgerend is en door heeft dat wij (nja ik in dit geval) er niet achteraan komen. Is wel schrikken steeds en dan mag ik niet echt boos op haar worden want ze komt terug. Poeh. En verder ga ik straks lekker winkelen (zonder hondjes die blijven thuis bij mn vriend) en daten met een vriendin. Lekker rustig aan doen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Karlijn schreef:

  Nog gefeliciteerd met Steve en met je zus! O pff, ik denk dat ik die app niet durf te installeren, maar ik MOET het echt doen. Want sommige dagen loopt mijn telefoongebruik echt de spuigaten uit. Maar ik durf hem niet te downloaden want ik ben bang voor het resultaat, whahaha okee ik ga hem vandaag downloaden. Deal. Fijne zondag! X

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel!! En en en, valt het nog mee met je smartphonegebruik? 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Karlijn schreef:

    Pff, het is echt om te janken! Ik durf nauwelijks te kijken, hahaha, echt zo slecht dit. X

    | Reageer op deze reactie
 9. Lenneke schreef:

  Ohhhh ik reageerde van de week al op je Ollie-avontuur, maar man man, dat soort grappen kosten je echt tientallen jaren van je leven. Vince is het maar een keer gelukt te ontsnappen, sindsdien kijk ik echt met argusogen om mij heen of ik nergens een kat kan bespeuren. Ik vind het zo leuk dat je gesprekken hebt met Deisy en dat je dus ook echt handvatten hebt om je aan je doelen te houden. #wilikook #ookeenhoofdvolmodder #afgeleid Ohhh en Realizd heb ik ook, maar ik durf die app gewoon nooit te openen, omdat het echt te confronterend is. #smartphonejunk

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   I know!! Ik wilde hem eerst ook écht niet installeren want ik wilde gewoon niet zien hoeveel ik op mijn telefoon keek. Maar de laatste tijd ging het best lekker en deed ik voor mijn gevoel echt wel mijn best om er niet constant op te kijken. Dus nu durfde ik het wel aan om het bij te houden zodat ik gemotiveerd zou blijven. Zit ik alsnog steeds op 3 – 4 uur, jezus haha. Ik wil ook echt niet weten hoe erg het was voordat mijn telefoon in de wc kukelde.

   En is een businesscoach niet iets voor je? Ik hoor daar altijd zulke goede verhalen over! Ik heb het zelf ook overwogen, maar helaas (nog) niet het geld voor. Al hoor ik wel dat je de investering er dubbel en dwars uithaalt omdat je ondernemerskills er zo goed op vooruit gaat.

   | Reageer op deze reactie
 10. Claire schreef:

  Yasss het weekoverzicht staat online. Ik word hier altijd zo blij van. OMG wat erg van Ollie dat ‘ie zomaar wegrent. Ik wist helemaal dat beagles zo’n kattenobsessie hadden (of is dat alleen Ollie?) en die zeehondenzak is té cute. Ik ga eens kijken wat ze nog meer hebben bij Thuisrecycling. Ik ga je trouwens steunen op Patreon want ik wil te graag leuke filmpjes zien <3 Ik beloof je vandaag uit te zoeken hoe dat nou moet. En die app ga ik ook downloaden want ik kijk veeeeeels te vaak op mijn telefoon terwijl ik (hoop ik) nuttigere dingen te doen heb. Zoals afstuderen… uh…. wat ik NU eigenlijk moet doen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   De meeste beagles hebben dat geloof ik wel inderdaad! Omdat het jachthonden zijn met een súpergoede speurneus. Dus als ergens net een kat/konijn/hertje heeft gelopen, gaat Ollie’s jachtinstinct voor de volle 100% aan en heeft hij verder nergens meer oog voor. Beagles zijn erop gefokt op konijnen te vinden en op te jagen voor de jacht (ja echt een hond voor mij hè haha) dus ze willen overal achteraan rennen en dan heel hard blaffen als ze ‘prooi’ hebben gevonden :’)

   En zoooo lief van jou! Als je ergens niet uit komt geef maar een gil hoor 😀 Voel wel heel veel pressure nu om de allerleukste filmpjes van de wereld te maken hahaha.

   | Reageer op deze reactie
 11. Ayla schreef:

  Ohhh Ollie kattenjager! Ik wist niet dat Beagles dat doen, dit moet spannend zijn geweest! Lief dat Deisy je zo helpt zeg! Bij mij gaat het heel goed nu ik wat meer vooruit werk. Ik heb een planner op mijn wordpress (Editflow?) en daardoor gaat het ineens heel lekker met inplannen.
  Goed dat je toch een bijhoudapp hebt genomen op je telefoon! Ik vind vooral het aantal pick-ups erg confronterend, vooral nu WhatsApp notificaties uit heb gezet. Heel stoer dat doen, maar dan wel 80x per dag m’n telefoon oppakken 🙁 Het zal vanzelf wel komen denk ik!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh daar ga ik eens even naar kijken. Ik zou zo graag elke keer voor een weekje vooruit willen schrijven, maar ik vind dat echt heel moeilijk. Sowieso ben ik een slome slak dus het lukt me bijna nooit om meerdere blogposts op één dag te schrijven (of ze worden heel stom/simpel maar dat vind ik ook niet leuk!). Dus als je verder nog tips hebt hoor ik het heel graag 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Michelle schreef:

  Die quote: success is a series of small wins. Dat is precies wat ik nodig heb!!!! Ik vergeet dat altijd en richt me alleen op alles dat niet lukt argh. Maar dat beseffen is dus ook een small win. Jeah go me.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa supergoed! Ik vergeet het ook vaak hoor, dan voelen alle doelen zo groots en onhaalbaar in mijn hoofd bleh. Maar eigenlijk bestaat elk doel uit een hele boel kleine stapjes/acties. Ik probeer daar nu meer op te focussen en dat werkt echt motiverend.

   | Reageer op deze reactie
 13. Roos schreef:

  Ah, altijd schrikken wanneer je hondje wegrent, haha. Gelukkig bestaat er kaas :’)X

  | Reageer op deze reactie
 14. Anne schreef:

  Aah, ik raak door jouw weekoverzicht helemaal gemotiveerd om ook weer iets productiever te worden (wat zeker wel nodig is, overigens ;)). Leuk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yesss wat fijn om te horen 😀 Ik had dat zelf ook echt even nodig hoor haha, en nu werkt het zo motiverend! Gek dat het opstellen van een paar concrete doelen daar al zo goed bij kan helpen.

   | Reageer op deze reactie
 15. Sofie schreef:

  Leuk overzichtje! Ollie-fan 🙂

  Oh die app heb ik ook én ik vind van mezelf dat het reuze meevalt, ik doe dankzij die app wel extra mijn best om niet bij iedere melding mijn gsm te ontgrendelen om te gaan kijken 🙂 Ik zit er gemiddeld 1h30 op mijn telefoon en waarvan gemiddeld 25 pickups 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh dat valt inderdaad mee, goed bezig! Ik hoop dat mij dat ook gaat lukken, al zie ik dat ik nu al 30 minuten op mijn telefoon heb gekeken en het is nog maar kwart voor tien ’s ochtends :’)

   | Reageer op deze reactie
 16. Robin schreef:

  Ik heb realizD ook gedownload en durf amper te kijken hoe vaak ik op mijn mobiel kijk. Deze dagen viel het nog mee omdat ik druk bezig was met de probleemanalyse van mijn onderzoeksvoorstel af te krijgen. Heel leuk om te zien dat je echt in de ondernemersmodus zit! Fijn dat je nu een buddy hebt!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa dat gevoel heb ik ook echt! Van ik-doe-maar-wat-modus naar ondernemersmodus. Als een nieuw hoofdstuk ofzo, werkt heel motiverend 😀 Zo leuk dat je dat zegt!

   | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Gefeliciteerd met de jarigen! Ik durf ook nooit echt te klagen tegen winkel-/horecapersoneel, ik werk in een supermarkt, vandaar.

  | Reageer op deze reactie
 18. Irene schreef:

  Ik dacht dat het met mij erg gesteld was. Heb de app ook geïnstalleerd en ik zit tot nu toe altijd onder de twee uur. Dus dat valt dan al bij al nog mee :p
  Je handlettering ziet er echt heel mooi uit trouwens! Ik moet nog veel oefenen denk ik 😉 Hihi.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dat valt inderdaad mee! Ik heb nu als doel om er niet meer dan 2 uur op te kijken, maar het gaat me nog niet zo makkelijk af zoals je al kon zien aan mijn screenshot haha. En dankjewel! Met oefenen wordt alles beter 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Harriët schreef:

  Ik kan iedereen aanraden om Iris op Patreon te steunen voor 1,21 dollar per maand want je lacht je helemaal het leplazerus, het is daadwerkelijk interessant en niet te vergeten: OLLIE!

  | Reageer op deze reactie
 20. Michelle schreef:

  Ik ben zo dol op je weekoverzichten! 🙂 En je ondernemersserieusneemacties en ordenacties werken super inspirerend 🙂
  In je tekst schrijf je trouwens: ‘“Success is a small series of wins” schreef ik ernaast’, maar het is een series of small wins volgens de foto 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeeeps, ik zat serieus nog drie keer die zin na te kijken omdat ik dacht ‘er klopt hier iets niet..’ :’) Thanks!!

   | Reageer op deze reactie
 21. Jessica J. schreef:

  Heeft toevallig niemand de jacht op Ollie gefilmd? :’D Leuke week heb je gehad! Goh, ik heb al zo ontzettend veel goeds over Bagels & Beans gelezen! ik wil er ook ‘ns heen! Alleen niet zo vanzelfsprekend voor een Belg als ik. #boohoo

  | Reageer op deze reactie
 22. Iris schreef:

  Wat geniet ik altijd van jouw weekoverzichten! Nog gefeliciteerd met Steve en je zus 😀 Oh en wat een stress om Ollie weer binnen te krijgen. Gelukkig is alles goed gegaan. Ook leuk dat je gesprekken hebt met Deisy, Het is inderdaad enorm fijn om een maatje te hebben waar je mee kan praten over dat soort dingen en elkaar kan motiveren, fijn!

  | Reageer op deze reactie
 23. Josianne schreef:

  Oooh, die papieren zak is tof! Ik leg mijn oud papier nu altijd in de gang op de grond totdat het zo’n hoge stapel wordt dat het me irriteert en ik het in de papierbak gooi. Maar dit ziet er veel gezelliger uit.

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Weekoverzicht: financiële detox, lekker eten & nieuw logo! | IKBENIRISNIET
Back to Top