Weekoverzicht: financiële detox, lekker eten & nieuw logo!

Hoi daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht! Alweer netjes om 6 uur op de zondagochtend. Man man. Straks word ik nog goed in plannen ook.

Lievelingsliedje van de week

Zondag

handletterwerkje quote

Ik hoefde mijn weekoverzicht niet te typen yesyes, dus ik kon uitslapen. En omdat niets ‘moest’, ging ik alsnog snel uit bed en begon ik aan een blogpost over mijn ouderwetse scheermes. Verder had ik een handletterwerkje gemaakt voor Jeanine van Twitter dat ik op de post deed. En wandelden we heel lang met Ollie. Én maakten we zuurkoolpizza met vegetarische rookworst. Het ultieme comfortfood voor in de winter. Het was een goede zondag.

Maandag

heel veel knoflook

Momenteel lees ik het boek ‘De financiële detox’. Het idee is dan ook dat je zes weken een detox volgt waarbij je niets overbodigs mag kopen. Vanaf maandag begon ik daarmee. Gewoon normale boodschappen en andere basisdingen die je echt nodig hebt, mag je gewoon kopen. Maar winkelen, een koffie to go, lunchen buiten de deur, niet-gratis uitjes en eten laten bezorgen mogen niet. Ik dacht: eitje. Ik ben benieuwd of ik daar over een paar weken nog steeds zo over denk. Hoe ik de detox ervaar, zal ik beschrijven in de review van het boek dat er binnenkort aan komt.

’s Middags was ik in de weer met het maken van granola en het uitwerken ervan tot een blogpost. ’s Avonds aten we knoflookspaghetti met extreem veel knoflook. En trok ik een mini-flesje champagne open. Ik was eigenlijk aan het wachten tot een speciale gelegenheid, maar een doodnormale maandag kan ook prima bubbels gebruiken, niet?

Dinsdag

Marokkaanse stoofpot

Vorige week had ik een bestelling bij Paula’s Choice gedaan voor mijn wondermiddel tegen acne (de exfoliant) en een crème voor een droge huid. Dat kwam vandaag binnen, yes! Dat had ik ook echt hard nodig. Mijn dagcrème was al een tijdje op en dan gebruikte ik even snel wat kokosolie of een simpel crèmepje dat ik nog had liggen. Nou, dat nóóit meer. Ik zit weer he-le-maal onder de hormonale acne, zoals je wellicht al voorbij zag komen op Snapchat. Zo rot. Ik was weer iets te laks geworden in mijn huidverzorgingsroutine omdat het de laatste tijd zo goed ging met mijn huid. Vooral nu met het winterse weer als mijn huid droger wordt, krijg ik er meer last van, merk ik. Gelukkig merkte ik in de loop van de week al verbetering, mijn huid voelt nu veel rustiger.

Als avondeten maakte ik een Marokkaanse groentestoofpot. Oh em djie, wat was die lekker! Morgen komt het recept online en ik raad het iedereen aan om het te gaan maken. Hierboven zie je alvast de foto als voorproefje, ziet het er niet waanzinnig lekker uit? Want dat is het, hoor.

Woensdag

[ Hier had een foto van het rotigerecht kunnen staan, maar de foto zag er écht niet smakelijk uit ]

Ik had een productief dagje. Volgens mij begin ik ein-de-lijk een beetje in een normaal werkritme te komen. ’s Avonds was ik superdupermoe en stond mijn hoofd niet aan koken en wilde ik zo-zo-zo graag eten laten bezorgen. Maar dat mocht niet, aldus de regels van de financiële detox. Niet winkelen gaat me prima af, maar luiheidsaankopen (zoals eten laten bezorgen) vind ik een stuk moeilijker. Toch is het weer gelukt! Ik kocht bij de supermarkt roti, saus, aardappeltjes, vega-kip en kousenband en toen had ik ook zo iets in elkaar geflanst. Voor heel wat minder geld dan eten laten bezorgen, bam!

Donderdag

blij

’s Middags was ik héél hard aan het duimen voor Steve, die had namelijk een belangrijk tentamen. Plaatsvervangende zenuwen krijg ik daarvan. Ondertussen viel er een leuk boekje waar je blij van wordt op de deurmat, geschreven door Guido Weijers. Ik wist helemaal niet dat hij zo van de positieve psychologie is. In zijn nieuwe boek vertel hij er meer over, superleuk. Ook groot fan van het lettertype op de kaft! Het oog wil ook wat.

Vrijdag

seepje nieuwe verpakking

Ik moest de afwas doen. Dus nu is de woonkamer súpernetjes. Ik ben een held in productief uitstelgedrag. Vroeger toen ik nog een student was (mijn hemel, wat is dat toch fijn om in de verleden tijd te typen) ging ik spontaan opruimen als ik moest leren voor tentamens. Nu vervang ik het ene huishoudelijke klusje met het andere. Van Seepje had ik deze week een leuk perspakket gekregen met hun nieuwe verpakkingen van gerecyclede melkverpakkingen. Hun duurzame wasschillen en de vloeibare variant kende ik al, maar blijkbaar hebben ze ook allesreiniger. Die naar pepermuntjes ruikt! De woonkamer was nog nooit zo shiny en fris. Zelfs de kerstboom staat weer buiten in de tuin. Ja nu al. Daarna deed ik weekboodschappen bij Lidl en kocht ik niks overbodigs (ok, behalve dat doosje gintonic-kruiden, zag er zo leuk uit, ook al maak ik vrijwel nooit zelf gintonics). #successfuladulting

Zaterdag

zondag

Poeh, wat had ik slecht geslapen de afgelopen nacht. Heel de week sliep ik gemiddeld rond de 9,5 uur per nacht volgens mijn Fitbit. Ik weet niet wat het was, maar ik moest echt lang bijkomen van vorige week, terwijl dat niet eens een bijzonder drukke week was. Nou goed, ik kon dus niet in slaap vallen want al mijn slaap was op, en heb tot vier uur ’s nachts Harry Potter geluisterd. Overdag was ik dus niks waard, wat niet zo handig was aangezien ik een gigaaa todolijst had. Ik kon ongeveer de helft afronden, baalde daarvan, maar kreeg toen gelukkig een leuk mailtje van Silvana met het laatste ontwerp voor mijn blog. Dat betekende dat ik het nieuwe logo en lijstje om mijn foto in de sidebar, beide ontworpen door Silvana, online kon zetten, yesss. Het maakte alles weer goed! Ik ben ook heel blij dat jullie het allemaal mooi vinden, maar ik had niet anders verwacht. Silvana kan dat!

O ja, en vorige week beloofde ik dat ik weer een screenshot zou plaatsen van RealizD om te laten zien dat ik minder op mijn telefoon had gekeken, toch? Euuuuuhhhhh. Ja, dat is dus finaal mislukt. Ondanks dat ik er wel op probeerde te letten. Ik heb zelfs méér op mijn telefoon gekeken. Zucht. Ik denk dat het net als diëten is, doordat je niet mag snoepen wil je constant snaaien. Volgende week weer een poging?

Ik hoop dat je een fijne zondag hebt!

P.S. Het is nu zaterdagavond en mijn ogen vallen bijna dicht terwijl ik dit typ. Mocht je dit dus vroeg in de ochtend lezen op deze mooie zondag, dan heb ik nog geen extra spel-check gedaan. En bied ik bij voorbaat (ik typte serieus ‘voorbaad’ en vond het raar dat er een rood streepje onder kwam) mijn excuses aan voor eventuele slordige typfouten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

45 reacties op “Weekoverzicht: financiële detox, lekker eten & nieuw logo!

 1. Susan schreef:

  Wat gaaf die verpakkingen van Seepje! Ik kende dat merk nog helemaal niet, maar hoor er de laatste tijd steeds meer over.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het is een superleuk merk! Ze begonnen met schillen van een bepaalde vrucht uit Nepal die je kan gebruiken in de wasmachine, maar inmiddels hebben ze er ook een vloeibare variant van gemaakt. Helemaal natuurlijk en duurzaam, superfijn spul 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Mylène schreef:

  Ik had natuurlijk kunnen weten dat er een foto van eten in je post te zien zou zijn. Mijn maag begint gewoon te knorren terwijl het nog ochtend is haha. En ik wil nog eens zeggen dat ik jouw logo heel cool vind!

  | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  Leuk weekoverzichtje weer! Wat leuk, dat positieve boek! En ik ben heel benieuwd naar je ervaringen met de financiële detox! Ook je maaltijden zien er weer heerlijk uit. Je zou zo een kookboek kunnen maken volgens mij 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Claire schreef:

  Leuk overzicht! Het boek financiële Detox klinkt interessant! Ik ben ook wel van de overbodige aankopen, oeps. Dus ben benieuwd hoe jij dit ervaart. Ik ben ook heeeel benieuwd naar je stoofpotje. Volgens mij heeft het ALLES wat ik lekker vind.

  | Reageer op deze reactie
 5. Mariëlle schreef:

  Leuk verslag 🙂 Ben benieuwd hoe je detox verloopt! Ik moet echt gaan sparen, begin vanaf februari 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Veerlez schreef:

  Ik krijg meteen zin in zuurkoolpizza, eens kijken of ik dat van de week weer kan eten! En misschien moet ik toch ook maar eens die telefoon app downloaden, het blijft interessant om die cijfers te zien, beeeeetje confronterend ook.
  Maar goed, fijne week weer 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Heel confronterend! Elke keer haat ik mezelf een beetje als ik er naar kijk, hahaha. Dan denk ik: joh, wat had ik allemaal met deze tijd kunnen doen.. Ik had al drie boeken kunnen schrijven of een opgeruimd huis kunnen hebben. En dit is nog terwijl ik er op let! Ik wil niet weten hoeveel uren het waren voor het smartphone-in-de-wc-incident.

   | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Grappig dat je over productief uitstelgedrag begint. Morgen heb ik een tentamen en ik heb deze ochtend al gesport, blogs gelezen en ik wilde net bijna de stofzuiger erbij pakken. Okéee, laat ik nu echt eens wat gaan doen.

  | Reageer op deze reactie
 8. Daphne schreef:

  Wat weer een heerlijk fijn weekoverzicht. En zo lekker eerlijk: dat waardeer ik zeer! Zó herkenbaar dat je begint met een challenge (in jouw geval: financiële detox, in mijn geval: zo veel mogelijk plantaardig eten) en dat je dan meteen op de proef wordt gesteld. Verjaardag = appeltaart (incl. boter en ei) mét slagroom… Tja, iets met langzaam, kleine stapjes de groene kant op 😉 Mijn huis is trouwens ook áltijd aan een schoonmaakbeurt toe wanneer ik iets Heel Belangrijks moet doen.
  En jouw nieuwe logo: zooooo mooi!

  | Reageer op deze reactie
 9. Danielle schreef:

  Hoi!
  Ik las dat je weer veel last had van je huid, super vervelend 🙁 Toen ik afgelopen jaar ben begonnen met het slikken van Zink en vitamine D is mijn hormonale acne bijna helemaal verdwenen (even afkloppen!). Ik had een D tekort, vandaar. Ook is mijn stemming duizendmaal beter en voel ik me veel stabieler, waarschijnlijk komt dat door de vitamine D. Daarnaast gebruik ik ook nog geregeld producten met BHA er in maar ik merk dat het geen pure noodzaak meer is om mijn huid rustig te houden.
  Dus misschien een tip voor jou en anderen!
  Liefs, Daan

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Bedankt voor de tip! Een tekort aan Vitamine D heeft veeel invloed op van alles in je lijf inderdaad. Wat fijn dat je een oplossing hebt gevonden!

   | Reageer op deze reactie
 10. Ruth schreef:

  Wat is dit nou voor week overzicht zonder foto van Ollie? 😮

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Geen grap: ik werd vanochtend wakker en het eerste wat ik dacht was OH NEE SHIT ik heb helemaal geen foto van Ollie in het weekoverzicht gezet! Ik hoop dat jij (en Ollie die zo graag in de spotlight staat) het me kunnen vergeven 😛

   | Reageer op deze reactie
 11. Marieke schreef:

  Toevallig keek ik gisteren op de site van Seepje en toen kwam ik inderdaad deze nieuwe verpakkingen tegen, Ziet er tof uit, het lijk mij wel wat. Het stoofpotje ziet er echt super lekker uit en ik ben benieuwd naar deze boeken!

  | Reageer op deze reactie
 12. Iris schreef:

  Oew die Marokkaanse groentestoofpot ziet er inderdaad echt geweldig uit, ik ben heel benieuwd naar het recept! Het boek de financiële detox lijkt mij ook wel echt interessant, al heb ik wel echt een duidelijk zicht op mijn uitgaven. Ik mag er af en toe wel eens wat losser in worden, haha. Ik sterf soms bijna van de honger en dan mag ik nog geen extra ding ergens kopen xD Ik moet juist wat minder streng zijn voor mijzelf.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dan is het boek denk ik ook wel heel handig voor je! Het gaat vooral over de mindset die je hebt over geld en je moet allemaal opdrachten doen. Ik ben heel benieuwd wat ik er verder nog van ga opsteken door de weken heen 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. Roos schreef:

  Ik ben super benieuwd hoe die financiële detox je bevalt, dus ik kijk uit naar de review :’) X

  | Reageer op deze reactie
 14. Lenneke schreef:

  Hahaha, ik ben zo trots dat het gewoon al om 6 uur online stond! Heb je nu keurig elke dag een stukje gedaan? Bij mij is het mislukt. En ik ben zoooo blij dat jouw telefoongedrag ook verslechterd is – bij mij ook. JANKEN met de pet op, hoor. Hoe is Steve zijn tentamen gegaan? (#vandehakopdetak)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nope, hier ook mislukt, haha! Op maandag dacht ik: ah, kan morgen ook nog wel. En toen was het ineens donderdag en dacht ik: ja, nu heeft het ook geen zin meer, ik doe alles zaterdagavond wel in één keer. Ugh 😛 En Steve’s tentamen ging volgens mij wel goed! Het duurt nog even tot hij zijn cijfer krijgt, dus dat is nog even spannend!

   | Reageer op deze reactie
 15. Linda schreef:

  Ik ben benieuwd naar je financiële detox! Ik wil dit jaar iedere maand een challenge doen dus misschien is zo’n detox tof voor februari 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Elaintje schreef:

  Die financiële detox vind ik heel makkelijk klinken voor mezelf, maar dat zal vast in de praktijk wel een beetje tegenvallen. Ik wist helemaal niet dat er gintonickruiden bestond, maar ik ben ook niet zo hip dat ik gintonic drink.

  | Reageer op deze reactie
 17. Kim schreef:

  Qua RealizD doe je het toch nog beter dan ik… Oeps… Het is echt erg… Sommige dagen valt het redelijk mee, maar soms is het echt shockerend, haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahh! Het is echt confronterend hè? Het stomme is dat ik er ook nog echt moeite voor moet doen om tot max. 3 – 4 uur op een dag te komen, elke keer ben ik weer een beetje teleurgesteld in mezelf 😛 Ben nu wel heel benieuwd op hoeveel uur jij zit!

   | Reageer op deze reactie
 18. Jessica J. schreef:

  Dat is toch écht te veel knoflook voor mij, haha! Die exfoliant van Paula’s Choice ga ik binnenkort ook ‘ns bestellen, eerst m’n huidige toner(s) opmaken. Fijne zondag verder!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik hoop dat het voor jou ook goed werkt, ik wil niet meer zonder in ieder geval! 🙂

   | Reageer op deze reactie
 19. Sofie schreef:

  Leuk overzichtje en wat een leuk boekje! Schrijf je daar ook nog een review over? Ik hou van positieve psychologie.

  Mijn gsm-verslaving lukt goed, ik zit meestal niet langer dan 1h op mijn gsm *trots* Bij mij werkt de app heel motiverend. Ik heb zelfs instagram, snapchat en twitter ook gewist nadat facebook al eens eerder geblokkeerd had.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Als ik het boekje heb gelezen wel! Heb alleen nog best veel op mijn lees-lijstje staan dus misschien duurt dat nog even haha. En wat goed van je dat je niet langer dan een uur op je telefoon kijkt! Heb je nu het idee dat je meer rust hebt in je hoofd, of dat je je beter kan concentreren gedurende de dag?

   | Reageer op deze reactie
   1. Sofie schreef:

    Eigenlijk wel omdat ik minder meldingen krijg en minder geneigd ben om te kijken. Maar de meldingen van whatsapp zie ik nog steeds zonder dat ik mijn gsm moet ontgrendelen dus dat is nog steeds een afleiding. Maar ik ben vooral blij met de extra tijd, ik merk echt dat ik nu veel meer lees dan vroeger of iets anders ga doen dan blijven over en weer gaan van snapchat, naar instagram, naar facebook, mail en twitter en terug opnieuw

    | Reageer op deze reactie
 20. Maaike schreef:

  Wat voor app is dat waar je Harry Potter op luistert? Storytel? Ik wil ook graag toegang tot luisterboeken, maar ik vind het zo duuuur…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja Storytel! Ik wissel vaak een beetje af tussen Spotify, Netflix en Storytel. Als ik dan alle nieuwe films heb gezien, zet ik Netflix weer uit en zet ik Storytel weer even aan. Volgens mij hebben ze nu een actie dat de eerste maand 99 cent is, weet niet of die actie ook voor nieuwe klanten is of dat het alleen is om oude klanten weer terug te winnen.

   | Reageer op deze reactie
   1. Maaike schreef:

    Oh wat een goed idee! En daar ga ik dan zeker even naar kijken, 1 euro is nog een keer te doen om uit te proberen sowieso 😉 Dankjewel!

    | Reageer op deze reactie
 21. Ayla schreef:

  Logo!! Heel erg leuk! Net als het tekeningetje om je foto heen. Niet dat het oude logo nou zoetsappig en kinderachtig was, maar ik vind deze veel stoerder en volwassener! Heel mooi!
  Ik hoop dat Steve’s tentamen goed is gegaan! Fijne week 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Zo leuk om te horen 😀 Ik vind het ook heel fijn dat mijn nieuwe logo iets stoerder is dan de vorige. Was precies waar ik naar op zoek was.

   | Reageer op deze reactie
 22. Noortje schreef:

  Leuke week weer!
  Fijn dat de huidprocuten meteen weer zijn gaan werken :).
  Ik vind gerechten met sinaasappel altijd een beetje eng maar misschien moet ik het maar gewoon proberen.
  Nu ook realizd geïnstalleerd naar aanleiding van jouw iphone verslaving verhalen en omg. ik spendeer ook tussen de 3 en 5 uur op mijn telefoon, bizar! Het helpt me wel om er in ieder geval wat bewuster van te worden :).
  Fijne week weer Iris!

  | Reageer op deze reactie
 23. Nienke schreef:

  Dat boek financiële detox klinkt echt super interessant. Ik denk dat ik het wel zou kunnen. Gooi soms echt teveel ondingen in mn mandje.

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Weekoverzicht: Pinterest-voorraadkast & per ongeluk iets gekocht | IKBENIRISNIET
 25. Manon schreef:

  Altijd zo leuk om jou weekoverzicht te lezen :). Ik vroeg mij af via welke app jij je luisterboeken luistert?

  | Reageer op deze reactie
Back to Top