Weekoverzicht: financiële detox, lekker eten & nieuw logo!

Hoi daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht! Alweer netjes om 6 uur op de zondagochtend. Man man. Straks word ik nog goed in plannen ook.

Lievelingsliedje van de week

Zondag

handletterwerkje quote

Ik hoefde mijn weekoverzicht niet te typen yesyes, dus ik kon uitslapen. En omdat niets ‘moest’, ging ik alsnog snel uit bed en begon ik aan een blogpost over mijn ouderwetse scheermes. Verder had ik een handletterwerkje gemaakt voor Jeanine van Twitter dat ik op de post deed. En wandelden we heel lang met Ollie. Én maakten we zuurkoolpizza met vegetarische rookworst. Het ultieme comfortfood voor in de winter. Het was een goede zondag.

Maandag

heel veel knoflook

Momenteel lees ik het boek ‘De financiële detox’. Het idee is dan ook dat je zes weken een detox volgt waarbij je niets overbodigs mag kopen. Vanaf maandag begon ik daarmee. Gewoon normale boodschappen en andere basisdingen die je echt nodig hebt, mag je gewoon kopen. Maar winkelen, een koffie to go, lunchen buiten de deur, niet-gratis uitjes en eten laten bezorgen mogen niet. Ik dacht: eitje. Ik ben benieuwd of ik daar over een paar weken nog steeds zo over denk. Hoe ik de detox ervaar, zal ik beschrijven in de review van het boek dat er binnenkort aan komt.

’s Middags was ik in de weer met het maken van granola en het uitwerken ervan tot een blogpost. ’s Avonds aten we knoflookspaghetti met extreem veel knoflook. En trok ik een mini-flesje champagne open. Ik was eigenlijk aan het wachten tot een speciale gelegenheid, maar een doodnormale maandag kan ook prima bubbels gebruiken, niet?

Dinsdag

Marokkaanse stoofpot

Vorige week had ik een bestelling bij Paula’s Choice gedaan voor mijn wondermiddel tegen acne (de exfoliant) en een crème voor een droge huid. Dat kwam vandaag binnen, yes! Dat had ik ook echt hard nodig. Mijn dagcrème was al een tijdje op en dan gebruikte ik even snel wat kokosolie of een simpel crèmepje dat ik nog had liggen. Nou, dat nóóit meer. Ik zit weer he-le-maal onder de hormonale acne, zoals je wellicht al voorbij zag komen op Snapchat. Zo rot. Ik was weer iets te laks geworden in mijn huidverzorgingsroutine omdat het de laatste tijd zo goed ging met mijn huid. Vooral nu met het winterse weer als mijn huid droger wordt, krijg ik er meer last van, merk ik. Gelukkig merkte ik in de loop van de week al verbetering, mijn huid voelt nu veel rustiger.

Als avondeten maakte ik een Marokkaanse groentestoofpot. Oh em djie, wat was die lekker! Morgen komt het recept online en ik raad het iedereen aan om het te gaan maken. Hierboven zie je alvast de foto als voorproefje, ziet het er niet waanzinnig lekker uit? Want dat is het, hoor.

Woensdag

[ Hier had een foto van het rotigerecht kunnen staan, maar de foto zag er écht niet smakelijk uit ]

Ik had een productief dagje. Volgens mij begin ik ein-de-lijk een beetje in een normaal werkritme te komen. ’s Avonds was ik superdupermoe en stond mijn hoofd niet aan koken en wilde ik zo-zo-zo graag eten laten bezorgen. Maar dat mocht niet, aldus de regels van de financiële detox. Niet winkelen gaat me prima af, maar luiheidsaankopen (zoals eten laten bezorgen) vind ik een stuk moeilijker. Toch is het weer gelukt! Ik kocht bij de supermarkt roti, saus, aardappeltjes, vega-kip en kousenband en toen had ik ook zo iets in elkaar geflanst. Voor heel wat minder geld dan eten laten bezorgen, bam!

Donderdag

blij

’s Middags was ik héél hard aan het duimen voor Steve, die had namelijk een belangrijk tentamen. Plaatsvervangende zenuwen krijg ik daarvan. Ondertussen viel er een leuk boekje waar je blij van wordt op de deurmat, geschreven door Guido Weijers. Ik wist helemaal niet dat hij zo van de positieve psychologie is. In zijn nieuwe boek vertel hij er meer over, superleuk. Ook groot fan van het lettertype op de kaft! Het oog wil ook wat.

Vrijdag

seepje nieuwe verpakking

Ik moest de afwas doen. Dus nu is de woonkamer súpernetjes. Ik ben een held in productief uitstelgedrag. Vroeger toen ik nog een student was (mijn hemel, wat is dat toch fijn om in de verleden tijd te typen) ging ik spontaan opruimen als ik moest leren voor tentamens. Nu vervang ik het ene huishoudelijke klusje met het andere. Van Seepje had ik deze week een leuk perspakket gekregen met hun nieuwe verpakkingen van gerecyclede melkverpakkingen. Hun duurzame wasschillen en de vloeibare variant kende ik al, maar blijkbaar hebben ze ook allesreiniger. Die naar pepermuntjes ruikt! De woonkamer was nog nooit zo shiny en fris. Zelfs de kerstboom staat weer buiten in de tuin. Ja nu al. Daarna deed ik weekboodschappen bij Lidl en kocht ik niks overbodigs (ok, behalve dat doosje gintonic-kruiden, zag er zo leuk uit, ook al maak ik vrijwel nooit zelf gintonics). #successfuladulting

Zaterdag

zondag

Poeh, wat had ik slecht geslapen de afgelopen nacht. Heel de week sliep ik gemiddeld rond de 9,5 uur per nacht volgens mijn Fitbit. Ik weet niet wat het was, maar ik moest echt lang bijkomen van vorige week, terwijl dat niet eens een bijzonder drukke week was. Nou goed, ik kon dus niet in slaap vallen want al mijn slaap was op, en heb tot vier uur ’s nachts Harry Potter geluisterd. Overdag was ik dus niks waard, wat niet zo handig was aangezien ik een gigaaa todolijst had. Ik kon ongeveer de helft afronden, baalde daarvan, maar kreeg toen gelukkig een leuk mailtje van Silvana met het laatste ontwerp voor mijn blog. Dat betekende dat ik het nieuwe logo en lijstje om mijn foto in de sidebar, beide ontworpen door Silvana, online kon zetten, yesss. Het maakte alles weer goed! Ik ben ook heel blij dat jullie het allemaal mooi vinden, maar ik had niet anders verwacht. Silvana kan dat!

O ja, en vorige week beloofde ik dat ik weer een screenshot zou plaatsen van RealizD om te laten zien dat ik minder op mijn telefoon had gekeken, toch? Euuuuuhhhhh. Ja, dat is dus finaal mislukt. Ondanks dat ik er wel op probeerde te letten. Ik heb zelfs méér op mijn telefoon gekeken. Zucht. Ik denk dat het net als diëten is, doordat je niet mag snoepen wil je constant snaaien. Volgende week weer een poging?

Ik hoop dat je een fijne zondag hebt!

P.S. Het is nu zaterdagavond en mijn ogen vallen bijna dicht terwijl ik dit typ. Mocht je dit dus vroeg in de ochtend lezen op deze mooie zondag, dan heb ik nog geen extra spel-check gedaan. En bied ik bij voorbaat (ik typte serieus ‘voorbaad’ en vond het raar dat er een rood streepje onder kwam) mijn excuses aan voor eventuele slordige typfouten. 

Back to Top