Weekoverzicht: Pinterest-voorraadkast & per ongeluk iets gekocht

Hoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Dankjewel voor de luistertip, Michelle!

Zondag

Voorraadkast organiseren - Gratis printable!

bulgursalade

Omdat ik tegenwoordig zo’n fantastische planner ben en niet meer op zondagochtend het weekoverzicht last minute in elkaar hoef te klooien, had ik zeeën van tijd over. Ik besloot om eindelijk de rommelige voorraadkast eens aan te pakken. Op de minst efficiënte manier: eerst alles in leuke glazen potten doen en er met krijtstift op schrijven. Ik doe altijd de leuke dingen eerst. Aan het einde van de middag had ik nog steeds een rommelige kast, maar met op de bovenste plank in ieder geval een rij Pinterest-waardige potten!

’s Avonds maakten we bulgursalade. Ik vind het altijd zo leuk en gezellig om samen te koken! Al doen we dat lang niet elke avond, maar bij de bulgursalade meestal wel. Omdat we het al een miljoen keer hebben gemaakt en alles op de automatische piloot doen waarschijnlijk. En dan zit Ollie er gezellig bij, wachtend tot we stukjes komkommer zijn kant op gooien. Ollie loooves komkommer. (Het klinkt al net als een cliché-commerical van een wit hetero gezin dat dolgelukkig naar de camera lacht terwijl ze een Sonja Bakker-verantwoorde maaltijd koken. Dat valt wel mee, hoor.)

Maandag

capsule wardrobe serie op Patreon

fancy tomaatje

Ik was niet voorrrruit te branden deze dag. Uiteindelijk kreeg ik mezelf wel zo ver om een nieuw filmpje op te nemen voor mijn Capsule Wardrobe serie op Patreon. Die heb ik gelijk geknipt en geplakt en online geslingerd. Daarna kwam een vriend van Steve langs die mee bleef eten. Ik maakte een extra grote portie van de Marokkaanse stoofpot en serveerde het met yoghurt en een fancy tomaatje. Het viel bij iedereen in de smaak! Yes, twee vleeseters wederom succesvol vegetarisch laten eten, met kikkererwten en linzen en al. Hoppaaa, kom maar hier met die karmapunten. Dat waren ook de enige productieve dingen die ik deze dag deed. Ik keur het goed.

Dinsdag

bijenboek

Er werden deze dag twee leuke dingen bezorgd. Het eerste was een supermooi vormgegeven boek over bijen dat ik kreeg als recensie-exemplaar. Ik houd zo veel van bijen. Het tweede was iets dat ik (per ongeluk) (echt!) had gekocht. Zoals je weet, zit ik middenin mijn financiële detox waarbij ik niks mag kopen. Dat gaat heel erg goed, tot ik dit voorbij zag komen. Een dickbutt speldje! De mensen die zich niet in de krochten van het internet begeven (goed zo) kennen het fenomeen waarschijnlijk niet, maar dickbutt is Steve’s spirit animal dus die moest ik direct kopen. Later realiseerde ik me pas dat ik eigenlijk niets mocht kopen, oeps. Maaike was zo lief om er ook een speldje voor mij bij te doen als verrassing: een beagle!

’s Avonds maakte ik een culinair hoogstandje met magnetron-eten en e-nummers. Als ik geen eten mag laten bezorgen (één van de regels van de financiële detox) dan maar zo. Ik had absoluut géén zin om te koken en een zak chips als avondeten leek me ook weer zo wat. ‘Mijn’ Jumbo heeft nu een hele lijn van Vegafit bij de vleesvervangers liggen trouwens. Ik heb nu de platte bal en wokstukjes geprobeerd, mega aanrader!

Woensdag

Voorraadkast organiseren - Gratis printable!

Ik ging weer verder met de voorraadkast en maakte een lijst met alle must haves zodat het organiseren en opruimen wat makkelijker zou worden. En bedacht dat het voor lezers misschien ook wel handig kon zijn, dus had ik het fantastische idee om er ook ‘even’ een printable van te maken. Maar zo goed ben ik niet met vormgeving-dingen, dus daar was ik uiteindelijk bijna de hele dag mee bezig. Toch ben ik best trots op het eindresultaat!

Donderdag

selfies met ollie

Wederom niet een heel bijzondere dag. Werkte een beetje hier en daar. Ruimde het laatste beetje op van de voorraadkast. Schreef er een blogpost over om in te plannen voor de volgende dag. En maakte honderd selfies met Ollie. O ja, en we kregen goed nieuws! Ons antikraakhuisje zou namelijk in januari 2018 worden gesloopt, maar dat is nu uitgesteld tot in ieder geval na 2020. Heuj! Dus als het goed is kunnen we hier nog een mooi tijdje blijven zitten wat vooral financieel gezien héél fijn is. Ik weet nog dat ik ooit tegen Steve zei dat ik niet anti-kraak wilde wonen omdat het maar tijdelijk is en je dan zo ineens te horen kan krijgen dat je er over drie maanden uit moet. Maar we wonen hier nu al sinds begin 2014, dat gaat tot nu toe dus hartstikke prima!

Vrijdag

Ik maakte (heel professioneel met mijn reflectiescherm aan een schoenveter) een boel productfoto’s van onder andere leuke boeken die ik nog wil reviewen hier. Deed een pakketje op de post voor de leuke Claire. En eh, ja. Wat deed ik verder? Het was gewoon een uiterst normale dag. Wat voor mij wel fijn is; ik krijg steeds iets meer een productief ritme. Maar dat is voor jullie natuurlijk geen hol aan. Oh jongens, wat een denderend weekoverzicht weer. Ik snap niet dat jullie hier elke week weer massaal voor terugkomen. Ik voel me bijna schuldig dat ik niks bijzonders doe. Misschien moet ik volgende week maar gaan bungeejumpen. (Nee, hemel, íemand zeg me dat dit niet hoeft. Ik ga al uit mijn comfort zone op het moment dat ik een voet buiten mijn voordeur zet. Van bungeejumpen krijg ik hoe dan ook een zenuwinzinking.)

Zaterdag

zelfgemaakte vegetarische roti met zuur

Vandaag was het een hangen-achter-de-computer-in-pyjama-dag-met-heel-veel-koffie-en-pijnstillers. Ik weet niet hoe het mogelijk is, maar ik ben wéér een beetje grieperig. Het is niet dat ik ziek in bed lig. Maar zo’n verkoudheid dat net-niet een griep is, snap je wat ik bedoel? Volgens mij deed ik vandaag ongeveer zes uur over het typen van dit weekoverzicht, verder knuffelde ik veel met Ollie, luisterde al jullie muziektips en kookte nietzoauthentieke roti. Mijn nieuwe favoriete comfort food. ’s Avonds keken we de film Bleed for This waar Miles Teller in speelt, één van mijn lievelingsacteurs. Wat me er gelijk aan deed herinneren dat ik weer snel een nieuw lijstje met filmtips online moet zetten. Want we zitten alweer in een nieuwe maand! Vinden jullie dat de tijd ook zo snel gaat trouwens?

Iets gemist?

Ik zag dit in het weekoverzicht van een naamgenoot en dat leek me wel een leuke toevoeging aan de weekoverzichten.

 Zondag: Het weekoverzicht van vorige week.
 Maandag: Recept voor een Marokkaanse stoofpot, een paar lezers hebben het al gemaakt!
 Woensdag: 7 x mijn favoriete recepten met zuurkool.
 Vrijdag: Voorraadkast organiseren, inclusief downloadlinkje voor een handige checklist.

Ik wens je een fijne zondag!

Back to Top