Weekoverzicht: Pinterest-voorraadkast & per ongeluk iets gekocht

Hoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Dankjewel voor de luistertip, Michelle!

Zondag

Voorraadkast organiseren - Gratis printable!

bulgursalade

Omdat ik tegenwoordig zo’n fantastische planner ben en niet meer op zondagochtend het weekoverzicht last minute in elkaar hoef te klooien, had ik zeeën van tijd over. Ik besloot om eindelijk de rommelige voorraadkast eens aan te pakken. Op de minst efficiënte manier: eerst alles in leuke glazen potten doen en er met krijtstift op schrijven. Ik doe altijd de leuke dingen eerst. Aan het einde van de middag had ik nog steeds een rommelige kast, maar met op de bovenste plank in ieder geval een rij Pinterest-waardige potten!

’s Avonds maakten we bulgursalade. Ik vind het altijd zo leuk en gezellig om samen te koken! Al doen we dat lang niet elke avond, maar bij de bulgursalade meestal wel. Omdat we het al een miljoen keer hebben gemaakt en alles op de automatische piloot doen waarschijnlijk. En dan zit Ollie er gezellig bij, wachtend tot we stukjes komkommer zijn kant op gooien. Ollie loooves komkommer. (Het klinkt al net als een cliché-commerical van een wit hetero gezin dat dolgelukkig naar de camera lacht terwijl ze een Sonja Bakker-verantwoorde maaltijd koken. Dat valt wel mee, hoor.)

Maandag

capsule wardrobe serie op Patreon

fancy tomaatje

Ik was niet voorrrruit te branden deze dag. Uiteindelijk kreeg ik mezelf wel zo ver om een nieuw filmpje op te nemen voor mijn Capsule Wardrobe serie op Patreon. Die heb ik gelijk geknipt en geplakt en online geslingerd. Daarna kwam een vriend van Steve langs die mee bleef eten. Ik maakte een extra grote portie van de Marokkaanse stoofpot en serveerde het met yoghurt en een fancy tomaatje. Het viel bij iedereen in de smaak! Yes, twee vleeseters wederom succesvol vegetarisch laten eten, met kikkererwten en linzen en al. Hoppaaa, kom maar hier met die karmapunten. Dat waren ook de enige productieve dingen die ik deze dag deed. Ik keur het goed.

Dinsdag

bijenboek

Er werden deze dag twee leuke dingen bezorgd. Het eerste was een supermooi vormgegeven boek over bijen dat ik kreeg als recensie-exemplaar. Ik houd zo veel van bijen. Het tweede was iets dat ik (per ongeluk) (echt!) had gekocht. Zoals je weet, zit ik middenin mijn financiële detox waarbij ik niks mag kopen. Dat gaat heel erg goed, tot ik dit voorbij zag komen. Een dickbutt speldje! De mensen die zich niet in de krochten van het internet begeven (goed zo) kennen het fenomeen waarschijnlijk niet, maar dickbutt is Steve’s spirit animal dus die moest ik direct kopen. Later realiseerde ik me pas dat ik eigenlijk niets mocht kopen, oeps. Maaike was zo lief om er ook een speldje voor mij bij te doen als verrassing: een beagle!

’s Avonds maakte ik een culinair hoogstandje met magnetron-eten en e-nummers. Als ik geen eten mag laten bezorgen (één van de regels van de financiële detox) dan maar zo. Ik had absoluut géén zin om te koken en een zak chips als avondeten leek me ook weer zo wat. ‘Mijn’ Jumbo heeft nu een hele lijn van Vegafit bij de vleesvervangers liggen trouwens. Ik heb nu de platte bal en wokstukjes geprobeerd, mega aanrader!

Woensdag

Voorraadkast organiseren - Gratis printable!

Ik ging weer verder met de voorraadkast en maakte een lijst met alle must haves zodat het organiseren en opruimen wat makkelijker zou worden. En bedacht dat het voor lezers misschien ook wel handig kon zijn, dus had ik het fantastische idee om er ook ‘even’ een printable van te maken. Maar zo goed ben ik niet met vormgeving-dingen, dus daar was ik uiteindelijk bijna de hele dag mee bezig. Toch ben ik best trots op het eindresultaat!

Donderdag

selfies met ollie

Wederom niet een heel bijzondere dag. Werkte een beetje hier en daar. Ruimde het laatste beetje op van de voorraadkast. Schreef er een blogpost over om in te plannen voor de volgende dag. En maakte honderd selfies met Ollie. O ja, en we kregen goed nieuws! Ons antikraakhuisje zou namelijk in januari 2018 worden gesloopt, maar dat is nu uitgesteld tot in ieder geval na 2020. Heuj! Dus als het goed is kunnen we hier nog een mooi tijdje blijven zitten wat vooral financieel gezien héél fijn is. Ik weet nog dat ik ooit tegen Steve zei dat ik niet anti-kraak wilde wonen omdat het maar tijdelijk is en je dan zo ineens te horen kan krijgen dat je er over drie maanden uit moet. Maar we wonen hier nu al sinds begin 2014, dat gaat tot nu toe dus hartstikke prima!

Vrijdag

Ik maakte (heel professioneel met mijn reflectiescherm aan een schoenveter) een boel productfoto’s van onder andere leuke boeken die ik nog wil reviewen hier. Deed een pakketje op de post voor de leuke Claire. En eh, ja. Wat deed ik verder? Het was gewoon een uiterst normale dag. Wat voor mij wel fijn is; ik krijg steeds iets meer een productief ritme. Maar dat is voor jullie natuurlijk geen hol aan. Oh jongens, wat een denderend weekoverzicht weer. Ik snap niet dat jullie hier elke week weer massaal voor terugkomen. Ik voel me bijna schuldig dat ik niks bijzonders doe. Misschien moet ik volgende week maar gaan bungeejumpen. (Nee, hemel, íemand zeg me dat dit niet hoeft. Ik ga al uit mijn comfort zone op het moment dat ik een voet buiten mijn voordeur zet. Van bungeejumpen krijg ik hoe dan ook een zenuwinzinking.)

Zaterdag

zelfgemaakte vegetarische roti met zuur

Vandaag was het een hangen-achter-de-computer-in-pyjama-dag-met-heel-veel-koffie-en-pijnstillers. Ik weet niet hoe het mogelijk is, maar ik ben wéér een beetje grieperig. Het is niet dat ik ziek in bed lig. Maar zo’n verkoudheid dat net-niet een griep is, snap je wat ik bedoel? Volgens mij deed ik vandaag ongeveer zes uur over het typen van dit weekoverzicht, verder knuffelde ik veel met Ollie, luisterde al jullie muziektips en kookte nietzoauthentieke roti. Mijn nieuwe favoriete comfort food. ’s Avonds keken we de film Bleed for This waar Miles Teller in speelt, één van mijn lievelingsacteurs. Wat me er gelijk aan deed herinneren dat ik weer snel een nieuw lijstje met filmtips online moet zetten. Want we zitten alweer in een nieuwe maand! Vinden jullie dat de tijd ook zo snel gaat trouwens?

Iets gemist?

Ik zag dit in het weekoverzicht van een naamgenoot en dat leek me wel een leuke toevoeging aan de weekoverzichten.

 Zondag: Het weekoverzicht van vorige week.
 Maandag: Recept voor een Marokkaanse stoofpot, een paar lezers hebben het al gemaakt!
 Woensdag: 7 x mijn favoriete recepten met zuurkool.
 Vrijdag: Voorraadkast organiseren, inclusief downloadlinkje voor een handige checklist.

Ik wens je een fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “Weekoverzicht: Pinterest-voorraadkast & per ongeluk iets gekocht

 1. Do schreef:

  Klinkt als een leuke week. Ik vind Ollie echt een schatje <3, ik ben sowieso dol op honden 🙂 Ik wil je bulgursalade echt nog een keertje maken, hij ziet er zo lekker uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Zeker doen! Het is zó lekker. Ben benieuwd wat je ervan vindt 😀 Knuffel van Ollie!

   | Reageer op deze reactie
 2. Susan schreef:

  Ah zo lief die foto’s met je hond!! Ik had het al gezien op twitter haha. Te lief!

  | Reageer op deze reactie
 3. Dionne schreef:

  Wat een fijn en leuk weekoverzicht. Klinkt als een goede week. Ik ben nieuwsgierig naar dat boekje!

  | Reageer op deze reactie
 4. Romy schreef:

  Ah zo fijn dat jullie nog een hele tijd in jullie huisje kunnen blijven! En die voorraadkast ziet er zo mooi en georganiseerd uit! Je bent echt op dreef met het plannen en organiseren volgens mij 🙂 Goed bezig!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Zo leuk dat je dat opvalt, dankjewel! Ik ben heel hard mijn best aan het doen om er beter in te worden, het gaat me steeds makkelijker af, merk ik. Babystapjes! 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Denise schreef:

  Ik heb net een reactie geschreven op je blog bij Bloglovin. Lees je die ook?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh nee, ik wist niet eens dat dat kon! Ik heb er ook geen melding van gekregen. Ik ga even kijken. Moet eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd niet zo veel meer op Bloglovin’ kijk. Bedankt voor het laten weten 🙂

   | Reageer op deze reactie
  2. Iris schreef:

   Ah ja, ik heb het gevonden! Ik moest het met een omweg vinden, hoop niet dat ik vaker comments ben misgelopen op deze manier. Heel erg bedankt voor het laten weten én superleuk om je reactie te lezen, ik ben blij om te horen dat het ‘gewone’ aan mijn weekoverzichten je juist aanspreekt 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Lenneke schreef:

    Dan is er ook voor mij nog hoop, hahaha. Ik herken mezelf zo in jou als je zegt dat een voet buiten de deur zetten al heftig is. :’)

    | Reageer op deze reactie
 6. Veerlez schreef:

  Fijn week overzichtje weer! Ik heb genoten van je voorraadkast post, zoveel orde opeens! Ik wil meteen ook allerlei weckpotten etc kopen om alles beter in te bewaren. Maar goed, ik leef momenteel op een budget, dus dat zijn toekomst dromen. Je printable is fantastisch geworden!
  & wat ik me afvroeg, komen je capsule wardrobe filmpjes ook nog een keer op je blog? Of blijft het echt een Patreon dingetje? Ik ben er namelijk erg benieuwd naar, maar aangezien mijn volgende project niet doorgaat, ben ik zo blut dat ik je niet kan backen op Patreon (en er over nadenk om er zelf 1 te openen) Dus ben benieuwd! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh, leuk, ik kan het zeker aanraden om er een account aan te maken! Al is het alleen maar om het uit te proberen 🙂 Ik ben op het moment bezig met een uitgebreide blogpost over Patreon met tips & tricks, ik hoop deze snel online te zetten. Hopelijk heb je daar dan iets aan!

   Ik heb er over getwijfeld of ik de filmpjes die er nu op staan uiteindelijk openbaar ga maken, maar denk dat ik ze toch Patreon-only houd. Ik wilde er juist iets exclusiefs van maken en ben bang dat ik juist dat dan weghaal door ze openbaar te maken. Máár: alle filmpjes blijven er sowieso op staan en je kan alles met terugwerkende kracht kijken wanneer je begint met supporten. Dus mocht je een keer een maandje voor 1 dollar (1,21 met belasting is het officieel) willen supporten als je niet meer blut bent, dan kan je alles in één keer bingewatchen 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Marloes schreef:

  Haha neeee je hoeft echt niet te bungee jumpen. Ik vind het juist zo fijn dat jij ook gewoon normale weken hebt waarin niet alleen maar bijzondere dingen plaatsvinden ;).

  | Reageer op deze reactie
 8. Claire schreef:

  Haha en alsnog klinkt jou week een stuk wilder dan mijn week. Hoewel ik gister voor het eerst Escape Room heb gedaan! Dat was wel heel heftig haha. Hoewel ik helemaal niet goed in puzzelen ben dus ik stond er eigenlijk een beetje voor de sier. Maarja wel wijn/bier na afloop dus dat maakt veel goed. Ik heb je pakketje trouwens ontvangen. ZO SUPER LIEF! <3 Je lieve quote ga ik ophangen. Al moet ik eerst een lijstje kopen. Wat een geweldige selfie met Ollie trouwens op donderdag (:

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik ben zo blij dat het goed is aangekomen en dat je het leuk vindt, yay 😀 Zo’n escape room heb ik nog nooit gedaan trouwens, is dat niet heel eng?!

   | Reageer op deze reactie
 9. Linda schreef:

  We komen gewoon massaal voor de foto’s van Ollie haha 🙂 Te schattig die selfies. Nogmaals; je weekoverzichten zijn juist zo leuk omdat je niet zo’n perfect zie-mij-alles-fantastisch-doen-meisje bent 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha kijk, dàt snap ik wel. Ollie is ook gewoon de allerleukste 😀 Dankjewel, lief!

   | Reageer op deze reactie
 10. Mariëlle schreef:

  Mooi overzicht weer 🙂 Loveeee dogs <3 En ben benieuwd naar de capsule wardrobe, probeer het zelf ook steeds meer te verkrijgen!

  | Reageer op deze reactie
 11. Joyce schreef:

  Ik haat het zo erg als je dan iets te eten maakt en het SUPER lekker is maar het er op de foto totaal niet goed uitziet. Also: super hard lachen om je reflectiescherm+schoenveter constructie, zo sta ik er ook vaak bij met allemaal dingen (een GoPro statief van een stapel blikken ofzo)

  | Reageer op deze reactie
 12. Anneke schreef:

  Zalig, dat van die voorraadkast 😀 Waar ken ik dat toch van? *wink wink*
  Gewoon de rest van de rommel negeren en focussen op die mooie voorraadpotten 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   De rotibladeren komen uit de diepvries en de saus voor erbij uit een potje, haha! Ik gebruik de rotisaus van het merk Faja Lobi (deze) en maak dat met kousenband of sperziebonen, aardappeltjes en vega-kip! (Ik hoop dat mensen die van authentiek Surinaams eten houden nu niet diep teleurgesteld in me zijn :P)

   | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Even kijken of ze hier ook Vegafit verkopen, ik wil wel weer eens wat nieuws proberen. De naam alleen, ‘platte bal’, wie verzint dat? Klinkt niet echt lekker als je het mij vraagt 🙂 Veel beterschap verder en vooral niet bungeejumpen, lijkt me geen goed plan.

  | Reageer op deze reactie
 14. Nausikaä schreef:

  Dat recept staat op mijn to cook lijstje 🙂 leuk die pin van de beagle ook!
  Maar een vraagje, wat is een antikraakhuisje eigenlijk? Ik heb het al een aantal keer zien terugkomen maar geen flauw idee wat het betekent (in België gebruiken ze het woord volgens mij niet :p).

  Fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het heet officieel leegstandsbeheer! Het is een regeling voor huizen die gesloopt worden, of waar bijvoorbeeld nog een koper voor moet worden gezocht, waar je dan tijdelijk kan wonen voor een lage huurprijs. Zo blijft de wijk netjes ipv dat er allemaal leegstand is en tuinen verwilderd raken. Het nadeel is alleen wel dat je er zo ineens uitgezet kan worden. Bij de wijk waar wij wonen was gelukkig van te voren al bekend dat het nog een aantal jaar zou duren tot het zou worden gesloopt dus durfden we het wel aan. En dat wordt nu dus nog iets meer verlengd, yay! Hebben ze zoiets niet in België?

   | Reageer op deze reactie
   1. Nausikaä schreef:

    Aaaahzo oke dankjewel voor de toelichting! Leuk dat het voor jullie dan verlengd wordt 🙂
    Ik geloof niet dat ze hier zoiets hebben, wel jammer want dat zou wel volk lokken!

    | Reageer op deze reactie
 15. Ayla schreef:

  Ennn nu weet ik eindelijk waar dat flapje aan mijn reflectiescherm voor is. Dankjewel Iris! Lekker dat je voorraadkast zo opgeruimd is nu, dat geeft zoveel rust en overzicht! Had je trouwens mijn mail over Edit Flow nog gekregen?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja! Ik heb je vanochtend terug gemaild, misschien is mijn mail in je spam terecht gekomen? Laat het me weten! Anders stuur ik hem nog een keer 😊

   | Reageer op deze reactie
 16. Thelea schreef:

  Hoi Iriiis! Zou je het receptje van je DIY roti kunnen delen met je lieve lezers? Ik ben allang op zoek naar een vegetarische versie die ik zelf kan maken en die van jou ziet er het meest uit zoals ik het van thuis gewend ben. Alvast bedaaaaaankt! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik voel me vereerd maar mijn versie komt gewoon uit een potje en een pakje, haha! Hoe ik het maak staat een paar reacties hierboven 🙂

   | Reageer op deze reactie
 17. Elaintje schreef:

  Een Pinterest plank is altijd fijn. En die Marokkaanse stoofpot ziet er echt superlekker uit! Op deze manier is antikraak wonen wel relaxed zeg. Fijn voor jullie.

  | Reageer op deze reactie
 18. Nicole schreef:

  Ik lees zelfs om de een of andere reden alleen je weekoverzichten, dus voor mij is ‘Heb ik iets gemist?’ zeker handig! 😉

  | Reageer op deze reactie
 19. Nathalie schreef:

  Haha, met een fulltime baan zijn mijn weken saaier dus geen zorgen: dit zie ik als een geweldig leuke week 😉 Ben heel nieuwsgierig naar die stoofpot, kijken of ik mijn vleesetende lief zover kan krijgen het te eten (meer een kwestie van gewoon onder z’n neus zetten, maar toch).

  | Reageer op deze reactie
 20. Ise schreef:

  Ik vind dit altijd erg leuke posts om te lezen hoor. Keep up the good work 🙂 Fijne week!

  | Reageer op deze reactie
 21. Sofie schreef:

  Oh die voorraadkast is mooi geworden! Ik doe nu ook heel wat in glazen potten. Ik vind het veel mooier dan plastiek of de zakjes.

  En geen overzichtje meer van je smartphone-gebruik? :p

  | Reageer op deze reactie
Back to Top