Weekoverzicht: Stemwijzer, vreten & een haiku

Heee hallóóó (dat is mijn Twentse accent), leuk dat je er weer bent! 

Lievelingsliedje van de week

Bedankt voor de luistertip, Kelly!

Zondag

pasta pesto Ik sliep uit, luisterde naar Harry Potter, schreef een blogpost en maakte pasta pesto met mozzarella. Ik ben weer helemaal van de luisterboeken. Ik krijg er veel vragen over, dus daarom hier nog een keertje: de boeken luister ik via Storytel. Tip: ik wissel om de zoveel maanden af tussen Netflix, Spotify en Storytel zodat het qua kosten meevalt. Meestal gebruik ik dat soort diensten toch in fases. Zoals dat ik nu dus weer een luisterboekfase heb!

Maandag

etiketten handletterenRecept: Zwarte-bonensoep

De moeder van Steve kwam op visite en vroeg of ik etiketten voor haar kruidenpotjes wilde handletteren. Leuk! Ze is voor mij nu bezig met het haken van een sprei. Zo houden we elkaar van de straat. Ik werkte nog wat en toen was het alweer tijd voor avondeten. Ik flanste een zwarte-bonensoep in elkaar van dingen die ik nog in huis had. En verrassend genoeg werd het hartstikke lekker! Dus maakte ik er gelijk goede foto’s van zodat ik er een recept van kon plaatsen hier.

Dinsdag

stemwijzer

Vanaf deze dag zaten het universum en ik weer op dezelfde lijn. Ik zal eerlijk zeggen: in januari zat ik in een (zakelijke) dip. Zoals je kon zien kwamen er nul advertorials online en waren er een aantal dagen dat ik overwoog om te solliciteren voor een baantje achter de kassa want dit werd toch niet wat. Maar goed, zo gaat dat nu eenmaal als je een #girlboss bent, je bent niet elke maand zeker van een vast inkomen. En zoals Steve altijd zegt: achter de kassa zitten kan altijd nog.

Nu was/ben ik achter de schermen natuurlijk wel druk met mijn shit voor elkaar te krijgen. (Extra bedankje + karmapunten voor Deisy die mij er zo goed bij helpt!) Vanaf vandaag merkte ik dat dat echt zijn vruchten begon af te werpen. Deze week ben ik van start gegaan met een aantal héle toffe campagnes en er komen leuke aanvragen mijn inbox inrollen, dus ik ben weer helemaal gelukkig!

Èn ik deed de Stemwijzer dankzij Bonnie’s video! De uitslag verraste me niet. Ik heb altijd nog op GroenLinks of de Partij voor de Dieren gestemd. Voor de aankomende verkiezingen weet ik trouwens nog niet 100% zeker waar ik op zal stemmen, al neig ik wel het meest naar PvdD.

Woensdag

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Werken, wandelen, koffie, beetje knuffelen met Ollie, meer koffie, eten koken terwijl ik luister naar Harry Potter (ik ben nu bij deel 3), een film kijken, slapen. En repeat. O ja, en ik schreef mijn eerste haiku! Dat was het hoogtepunt van mijn dag. Ja echt hè. Ik houd sinds begin dit jaar een notitieboekje bij waarin ik elke avond voordat ik ga slapen in maximaal vier regels schrijf wat het leukste van mijn dag was. Iets waar ik blij van werd, trots op ben of dankbaar voor was. En op deze dag schreef ik: “Ik schreef mijn eerste haiku”. En ik at risotto, risotto is ook altijd een hoogtepunt.

Donderdag

De dag begon goed met een belafspraak met Claire. Ze is een waanzinnig goede ondernemer en ik kijk wat dat betreft enorm naar haar op! Zo leuk om daar van te kunnen leren. Ik ben haar ook gelijk gaan supporten op Patreon. Je kan haar (en meer over alle dingen die ze doet, zoals een radioshow!) hier vinden.

’s Middags fietste ik nog even naar de stad voor wat spullen voor DIY’s die ik nog wilde maken voor mijn blog. Ik zat een beetje in dilemma of ik er wel dingen voor mocht kopen in verband met de financiële detox. Het voelde niet als ‘lekker winkelen’, maar ik zag het puur als werkbenodigdheden. Daarom kwam ik tot de conclusie dat het in dezelfde categorie als boodschappen doen viel en dat het daarom wel mocht. Bij De Tuinen raakte ik aan de praat met de verkoopster. We hadden het over milieuvriendelijke dingen en ik gaf mijn visitekaartje voor mijn blog. Maar blijkbaar kende ze mijn blog al! Ik voelde me net een BN’er, mijn dag kon niet meer stuk.

Vrijdag

snuffelmat benodigdheden

Ik wilde ‘even’ een blogpost schrijven over het afgelopen jaar met Ollie en pakte de externe hardeschijf erbij om oude foto’s uit te zoeken. Uiteindelijk was ik er heel de dag mee bezig omdat ik zo veel leuke oude foto’s tegenkwam, oeps. Ook ging ik aan de slag met een DIY voor Ollie: het maken van een snuffelmat! Het is heel simpel, je hebt alleen een rubberen deurmat en fleecestof nodig. Ik zal er nog een aparte blogpost over schrijven. Het is namelijk niet alleen leuk voor honden, maar ook voor konijnen, cavia’s en katten.

Als lunch maakte ik een salade met vegetarische vissticks, die zag ik bij Jumbo en móest ik proberen. Het smaakte alleen totaal niet naar vissticks. Denk ik althans, de laatste keer dat ik een visstick at, is waarschijnlijk 12 jaar geleden. Maar het was wel lekker! En als avondeten aten we deze dag bulgursalade waar ik linzen doorheen had gedaan. Dat vond ik wel een goede toevoeging, dan vult de salade wat meer.

Zaterdag

Ollie in de auto

Yay, Ollie woont één jaar bij ons! Om het te vieren maakte ik de snuffelmat af die hij kreeg. Daar verstopte ik koekjes in. Een perfect zoekspel voor Ollie omdat zijn favoriete hobby’s zo bij elkaar komen: speuren en eten. ’s Middags kwam mijn moeder langs, met de auto gingen we naar een bos om daar een lange wandeling te maken in de sneeuw. Was leuk! We kwamen zulke schattige geiten tegen, ze keken heel blij. Daarna zijn we nog ergens op een terrasje gaan zitten (er was gelukkig terrasverwarming) voor warm appelgebak met slagroom en thee. Het was de eerste keer dat Ollie meeging naar een terras, hij vond het héél spannend en snapte er niks van. Waarom gingen we niet gewoon verder wandelen en zat iedereen stil? En waarom kwam een meneer steeds eten en drinken brengen en was dat niet voor hem? RAAR!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van vorige week
 Maandag: de 5 beste films die ik in januari zag
 Woensdag: een simpel recept voor zwarte-bonensoep
 Vrijdag: een review van een leuk doeboekje
 Zaterdag: extra blogpost ter ere van Ollie’s jubileum!

Ik wens je een fijne zondag! Vandaag heb ik wederom een fijn jubileum te vieren. Steve en ik zijn vandaag namelijk vijf jaar samen, whoeoe! Wat zijn jouw plannen vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Weekoverzicht: Stemwijzer, vreten & een haiku

 1. Lenneke schreef:

  Ik zei het bij je blogpost over Ollie al, maar wat vind ik het leuk dat hij bij jullie woont en dat het zo ontzettend goed gaat! Vince zou gek worden op een terras haha, die haat mensen net zo erg als ik. :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Gelukkig zaten er geen andere mensen op het terras, daarom durfde ik het wel aan haha. Bij Ollie is het juist het tegenovergestelde: hij hòudt van mensen (muv kinderen) dus hij wil met iedereen knuffelen en tegen ze op springen en het liefst bij ze op schoot zitten als het even kan. En dan ook nog zijn eetobsessie, allemaal niet zo handig op een terras, kuch. Maar voor een eerste keer ging het best goed 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Do schreef:

  Dit is een van mij favoriete artikelen. Ik vind het liedje ook erg mooi. Die bulgursalade ziet er echt heerlijk uit, ik ben ook erg benieuwd naar die ‘vis’sticks. Ik ben niet echt dol op de ‘echte’, dus ik ben benieuwd hoe deze smaken. Gefeliciteerd met jullie jubileum 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  Wat fijn dat je weer meer advertorials krijgt en dat de aanvragen je inbox weer inrollen. Toch een fijn gevoel, zeker als je blog je werk is! En die gehandletterde etiketstickers zijn echt heel mooi!

  | Reageer op deze reactie
 4. Mariëlle schreef:

  Leuk overzicht weer 🙂 Ik heb nog nooit gestemd, whoops… Maar denk dat ik dat dit jaar eens wel ga doen, voor de diertjes!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Foei!!! Haha nee grapje, dan is het nu een goede tijd om daar verandering in te brengen, hell yes 😀 Mijn blogpost van vandaag gaat over dit onderwerp, misschien dat daar nog iets handigs tussen staat!

   | Reageer op deze reactie
 5. Geertruurzaam schreef:

  Ik ben echt onder de indruk van je handlettering! Heb je dat echt alleen geleerd uit het boek dat je een tijdje geleden hier besprak? Of heb je in het geheim een cursus gevolgd ben je darm zo goed ;-)?!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha nee geen cursus gevolgd! Ik ben begonnen met het ‘Handlettering doe je zo!’ boek en daarna heb ik veel op internet gekeken voor tips en tricks. Vooral op Pinterest staan veel handige voorbeelden en oefeningen. En dan is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van veel oefenen. Dankjewel voor het compliment 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. chucky1012 schreef:

  Leuk overzicht van de afgelopen week!
  Wat gaat een jaar toch snel dat Ollie nu al een jaar bij jullie woont.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 7. Nora schreef:

  Hoi Iris! Wat een leuk weekoverzicht weer!! En ik ben super benieuwd naar de snuffelmat: die wil ik ook maken voor Monster! (=mijn hond)
  Wat goed dat het zakelijk weer lekker gaat: schrijf jij ook zelf bedrijven aan met een voorstel voor een samenwerking? Hoe pak je dat aan?
  Fijne zondag!! xx

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel 😀 Zelf bedrijven aanschrijven doe ik nog niet heel actief. Al ben ik er wel mee bezig om dit actiever te gaan doen omdat ik niet bij een mediabureau zit dus ik moet zelf de acquisitie regelen. Ik kijk eerst goed welke thema’s bij mijn blog passen en welke bedrijven daar een match bij zijn. Wat erbij kan helpen is om een goede mediakit te hebben waarin al je cijfers qua bereik staan, je doelgroep, waarin je uniek bent en referenties en voorbeelden van eerdere samenwerkingen. Zodat een bedrijf direct kan zien hoe waardevol je blog is 🙂

   | Reageer op deze reactie
 8. Linda schreef:

  Gefeliciteerd met jullie lustrum (ik vind dat altijd zo’n tof woord om te gebruiken, haha)! 🙂
  Ik vind je haiku erg tof, je handlettering ziet er zo mooi uit! Ik vind dat je er echt goed in bent, het is ook zo mooi om te zien!

  | Reageer op deze reactie
 9. Anna Maria schreef:

  Ik moet stiekem wel een beetje lachen dat jij precies de zelfde uitslag had als ik bij de stemwijzer. 🙂 En oh Ollie al weer een jaar bij jullie, ik weet nog je blogje! Ik weet nog dat ik iets heel anders dacht toen ik je blogje opende. Hihi

  | Reageer op deze reactie
 10. Evelien schreef:

  Wat een mooie etiketten voor die kruidenpotjes & de pasta pesto mag er ook wel wezen zo te zien!

  | Reageer op deze reactie
 11. Karlijn schreef:

  Soms heb ik van die momenten dat ik sommige vlees of visproducten mis, maar dan kom ik er achter dat er zoiets bestaat als vegetarische vissticks en dan is mijn dag weer goed.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha, i know! En heb je al eens vegetarische gamba’s gehad? Toen ging er echt een wereld voor me open, zo lekker!

   | Reageer op deze reactie
 12. Jessica J. schreef:

  Gefeliciteerd met jullie vijf jaar samen! Die mijlpaal hebben mijn vriend en ik vorige maand gevierd. 🙂 Wat schattig, die blije geit! En hmm, hier met die pasta pesto!

  | Reageer op deze reactie
 13. Joyce schreef:

  Zo vreemd hoe snel een jaar kan gaan zeg, het lijkt echt alsof Ollie nog veel korter bij jullie woont 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Sofie schreef:

  Gefeliciteerd met jullie 5-jarig samen zijn 🙂
  Ik ben het 4de boek van harry potter aan het lezen 🙂

  Mijn plannen vandaag waren verder uitzieken :'(

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh nooo, beterschap! Hoop dat je je inmiddels al ietsje beter voelt!

   | Reageer op deze reactie
 15. Audrey schreef:

  Jouw handletterwerkjes (dat klinkt misschien stom, maar ik weet even geen waardig alternatief) zijn echt superleuk! Ipv achter de kassa zitten kun je altijd daar nog een handeltje in beginnen 😉 Nee, gelukkig gaat het zakelijk nu weer de goede kant op. Superblij voor je (en voor ons als lezers).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik heb er ook nog steeds geen goed woord voor gevonden, bij het woord ‘handletterwerkjes’ zie ik een oud omaatje voor me dat letters aan het borduren is, haha. Ach, dat heeft ook wel wat 😉 Lief jouw reactie! 😀

   | Reageer op deze reactie
 16. Natasja schreef:

  Awh, die geit, net of ‘ie lacht! Ik knuffelde afgelopen zomer met geitjes, instant blijheid. En ♥ voor Ollie’s en jullie jubilea!

  | Reageer op deze reactie
 17. Evelien schreef:

  Vega vissticks bij de Jumbo? Daar heb ik sinds het moment dat ik ook stopte met het eten van vis op gewacht!
  Beetje jammer dat ze niet naar vissticks smaken dan. Ik wil ze nog wel gaan proeven, maar heb gelukkig nog een Duitse troef achter de hand (ik was vorige week echt super blij toen ik op vega vissticks in Duitsland stuitte). Die eerst maar eens proeven dus.. 🙂

  Geen idee waarom ik je dit vertel.. Wss omdat ik eraan moest denken en mijn hersenen dan zo van woesj woesj gaan.. xD

  P.S. Gefeliciteerd met het eenjarig samenwoonjubileum met jullie Olliebol! 🙂

  P.P.S. Note to self: vaker naar Iris’ lievelingsliedje van de week luisteren. Die zijn leuk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa van het merk Vega-fit! Sowieso wel een aanrader dat merk trouwens, heb er nu meerdere dingen van geprobeerd en het is allemaal lekker. De vissticks vielen me het minst in de smaak (al zijn ze zeker niet vies hoor!) omdat mijn verwachtingen denk ik íets te hoog waren. Het zijn meer een soort groenteburgers in visstick-vorm met een zee-achtige smaak door de toevoeging van zeewier. Maar zeker wel het proberen waard 😀

   En dankjewel! 😀 <3

   | Reageer op deze reactie
 18. Karin schreef:

  Ha ha, wij gaan heel vaak op ‘cafétraining’ of ‘terrastraining’ met onze honden. Want dat moeten ze natuurlijk kunnen (en daarom leren) uiteindelijk, rustig zijn op een terras of in een café. Voor ons een fijn excuus om wat regelmatig iets te gaan drinken 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat een goed idee! Ik wil het ook wat vaker gaan oefenen met Ollie, lijkt me wel fijn als hij wat vaker mee zou kunnen en dat hij er niet compleet van in de stress schiet haha. Er waren gelukkig geen andere mensen op het terras dus zo voor een eerste keer was het al een goede oefening 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Ellen schreef:

  Alweer een jaar Ollie als buurhond. Maar een gezellige en lieve hond. En Iris&Steve gefeliciteerd wens jullie er nog heel veel gelukkige en gezonde jaren erbij. Samen met ollepol natuurlijk…..🐶😊

  | Reageer op deze reactie
 20. Ohh volgens mij zijn de eerste zes weken van het jaar gewoon algemene dipweken voor ondernemers, want bij mij was het ook een beetje een dieptepunt. En ik had het er met een vriendinnetje die een winkel runt over, en zij had precies hetzelfde. Heel herkenbaar dus! Maar tof dat het nu weer een beetje begint te komen met de opdrachten en samenwerkingen (bij mij gelukkig ook :-)), ik ben benieuwd naar je plannetjes!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja dat zal het wel zijn he? Ik heb nog nooit zo’n (financieel) dieptepunt gehad qua maand, haha jemig. Gelukkig ben ik er altijd wel op voorbereid want zo’n maand kan altijd voorkomen, maar leuk is anders. Gelukkig gaat het bij jou nu ook weer beter, yay! 😀

   | Reageer op deze reactie
 21. Iris schreef:

  Wat een goed idee dat je afwisselt met Netflix, Storytel en Spotify. Ik denk dat ik het ook in periodes ga doen, vind het een goed idee. Scheelt toch wat geld en inderdaad kijk ik altijd dingen in bepaalde periodes en soms ook een hele tijd niet. Oew en ik ga van de week ook weer een keer pasta pesto maken, ik ben er gek op.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja precies, anders is het ook wel heel duur! Tien euro per maand vind ik goed te doen, dus dat afwisselen vind ik heel handig 😀

   | Reageer op deze reactie
 22. Irene schreef:

  Wat betreft Groen Links of PvvD: Ik vind dat GL niet genoeg voor dierenwelzijn doet. Ze waren voor het Oekraine-verdrag, waardoor er nu allemaal plofkippenvlees naar Nederland komt. Ze denken dat het dierenwelzijn in Oekraine verbeterd zal worden door dit verdrag, maar er schijnen helemaal geen sancties te zijn als Oekraine het dierenwelzijn niet verbetert. En GL kwam eerst met een motie voor wettelijk verplichte weidegang voor koeien, die ze vervolgens zelf weer onderuit hebben gehaald, waardoor er niks verandert.

  | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: Weekoverzicht: Appeltaart, Geheim Project & Gintonic's | IKBENIRISNIET
Back to Top