Weekoverzicht: Stemwijzer, vreten & een haiku

Heee hallóóó (dat is mijn Twentse accent), leuk dat je er weer bent! 

Lievelingsliedje van de week

Bedankt voor de luistertip, Kelly!

Zondag

pasta pesto Ik sliep uit, luisterde naar Harry Potter, schreef een blogpost en maakte pasta pesto met mozzarella. Ik ben weer helemaal van de luisterboeken. Ik krijg er veel vragen over, dus daarom hier nog een keertje: de boeken luister ik via Storytel. Tip: ik wissel om de zoveel maanden af tussen Netflix, Spotify en Storytel zodat het qua kosten meevalt. Meestal gebruik ik dat soort diensten toch in fases. Zoals dat ik nu dus weer een luisterboekfase heb!

Maandag

etiketten handletterenRecept: Zwarte-bonensoep

De moeder van Steve kwam op visite en vroeg of ik etiketten voor haar kruidenpotjes wilde handletteren. Leuk! Ze is voor mij nu bezig met het haken van een sprei. Zo houden we elkaar van de straat. Ik werkte nog wat en toen was het alweer tijd voor avondeten. Ik flanste een zwarte-bonensoep in elkaar van dingen die ik nog in huis had. En verrassend genoeg werd het hartstikke lekker! Dus maakte ik er gelijk goede foto’s van zodat ik er een recept van kon plaatsen hier.

Dinsdag

stemwijzer

Vanaf deze dag zaten het universum en ik weer op dezelfde lijn. Ik zal eerlijk zeggen: in januari zat ik in een (zakelijke) dip. Zoals je kon zien kwamen er nul advertorials online en waren er een aantal dagen dat ik overwoog om te solliciteren voor een baantje achter de kassa want dit werd toch niet wat. Maar goed, zo gaat dat nu eenmaal als je een #girlboss bent, je bent niet elke maand zeker van een vast inkomen. En zoals Steve altijd zegt: achter de kassa zitten kan altijd nog.

Nu was/ben ik achter de schermen natuurlijk wel druk met mijn shit voor elkaar te krijgen. (Extra bedankje + karmapunten voor Deisy die mij er zo goed bij helpt!) Vanaf vandaag merkte ik dat dat echt zijn vruchten begon af te werpen. Deze week ben ik van start gegaan met een aantal héle toffe campagnes en er komen leuke aanvragen mijn inbox inrollen, dus ik ben weer helemaal gelukkig!

Èn ik deed de Stemwijzer dankzij Bonnie’s video! De uitslag verraste me niet. Ik heb altijd nog op GroenLinks of de Partij voor de Dieren gestemd. Voor de aankomende verkiezingen weet ik trouwens nog niet 100% zeker waar ik op zal stemmen, al neig ik wel het meest naar PvdD.

Woensdag

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Werken, wandelen, koffie, beetje knuffelen met Ollie, meer koffie, eten koken terwijl ik luister naar Harry Potter (ik ben nu bij deel 3), een film kijken, slapen. En repeat. O ja, en ik schreef mijn eerste haiku! Dat was het hoogtepunt van mijn dag. Ja echt hè. Ik houd sinds begin dit jaar een notitieboekje bij waarin ik elke avond voordat ik ga slapen in maximaal vier regels schrijf wat het leukste van mijn dag was. Iets waar ik blij van werd, trots op ben of dankbaar voor was. En op deze dag schreef ik: “Ik schreef mijn eerste haiku”. En ik at risotto, risotto is ook altijd een hoogtepunt.

Donderdag

De dag begon goed met een belafspraak met Claire. Ze is een waanzinnig goede ondernemer en ik kijk wat dat betreft enorm naar haar op! Zo leuk om daar van te kunnen leren. Ik ben haar ook gelijk gaan supporten op Patreon. Je kan haar (en meer over alle dingen die ze doet, zoals een radioshow!) hier vinden.

’s Middags fietste ik nog even naar de stad voor wat spullen voor DIY’s die ik nog wilde maken voor mijn blog. Ik zat een beetje in dilemma of ik er wel dingen voor mocht kopen in verband met de financiële detox. Het voelde niet als ‘lekker winkelen’, maar ik zag het puur als werkbenodigdheden. Daarom kwam ik tot de conclusie dat het in dezelfde categorie als boodschappen doen viel en dat het daarom wel mocht. Bij De Tuinen raakte ik aan de praat met de verkoopster. We hadden het over milieuvriendelijke dingen en ik gaf mijn visitekaartje voor mijn blog. Maar blijkbaar kende ze mijn blog al! Ik voelde me net een BN’er, mijn dag kon niet meer stuk.

Vrijdag

snuffelmat benodigdheden

Ik wilde ‘even’ een blogpost schrijven over het afgelopen jaar met Ollie en pakte de externe hardeschijf erbij om oude foto’s uit te zoeken. Uiteindelijk was ik er heel de dag mee bezig omdat ik zo veel leuke oude foto’s tegenkwam, oeps. Ook ging ik aan de slag met een DIY voor Ollie: het maken van een snuffelmat! Het is heel simpel, je hebt alleen een rubberen deurmat en fleecestof nodig. Ik zal er nog een aparte blogpost over schrijven. Het is namelijk niet alleen leuk voor honden, maar ook voor konijnen, cavia’s en katten.

Als lunch maakte ik een salade met vegetarische vissticks, die zag ik bij Jumbo en móest ik proberen. Het smaakte alleen totaal niet naar vissticks. Denk ik althans, de laatste keer dat ik een visstick at, is waarschijnlijk 12 jaar geleden. Maar het was wel lekker! En als avondeten aten we deze dag bulgursalade waar ik linzen doorheen had gedaan. Dat vond ik wel een goede toevoeging, dan vult de salade wat meer.

Zaterdag

Ollie in de auto

Yay, Ollie woont één jaar bij ons! Om het te vieren maakte ik de snuffelmat af die hij kreeg. Daar verstopte ik koekjes in. Een perfect zoekspel voor Ollie omdat zijn favoriete hobby’s zo bij elkaar komen: speuren en eten. ’s Middags kwam mijn moeder langs, met de auto gingen we naar een bos om daar een lange wandeling te maken in de sneeuw. Was leuk! We kwamen zulke schattige geiten tegen, ze keken heel blij. Daarna zijn we nog ergens op een terrasje gaan zitten (er was gelukkig terrasverwarming) voor warm appelgebak met slagroom en thee. Het was de eerste keer dat Ollie meeging naar een terras, hij vond het héél spannend en snapte er niks van. Waarom gingen we niet gewoon verder wandelen en zat iedereen stil? En waarom kwam een meneer steeds eten en drinken brengen en was dat niet voor hem? RAAR!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van vorige week
 Maandag: de 5 beste films die ik in januari zag
 Woensdag: een simpel recept voor zwarte-bonensoep
 Vrijdag: een review van een leuk doeboekje
 Zaterdag: extra blogpost ter ere van Ollie’s jubileum!

Ik wens je een fijne zondag! Vandaag heb ik wederom een fijn jubileum te vieren. Steve en ik zijn vandaag namelijk vijf jaar samen, whoeoe! Wat zijn jouw plannen vandaag?

Back to Top