Weekoverzicht: Appeltaart, Geheim Project & Gintonic’s

Hallooo, daar ben ik weer. Leuk dat jij er ook bent!

Lievelingsliedje van de week

Bedankt voor de luistertip, Michelle!

Zondag

2012 selfie

Steve ik waren precies vijf jaar samen op deze dag! 12 februari is namelijk de dag dat onze relatiestatus veranderde in ‘Facebook official’. Ja, dat is dus echt een ding. Ook wel handig, want je krijgt dan een melding van Facebook dat je jubileum eraan zit te komen. Voor iemand met een hoofd als een vergiet (lees: ik dus) is dat handig. Weetje van de dag: vanaf die dag bleef Steve bij mij logeren en ging nooit meer weg. Dus eigenlijk wonen we al vanaf de allereerste dag samen, ha. Op zesentwintig vierkante meter was dat ook nog destijds. Ik lees wel eens dat dat HEEL ERG SLECHT is voor je relatie want je moet vooral niet te hard van stapel lopen. Volgens mij valt dat wel mee, aangezien we elkaar nog steeds best wel heel leuk vinden . Om te vieren dat we in die vijf jaar tijden nog niet compleet gestoord van elkaar zijn geworden, bakten we appeltaart!

Maandag

reconstructie hondenpark

Heeel lang geleden liepen we met Ollie eens in een groot park hier in de buurt speciaal voor honden. Dat was uiteraard één grote ramp want daar liepen veel honden (joh) en Ollie viel uit naar elke hond die we tegenkwamen. Daarna ben ik er nooit meer geweest. Tot vandaag! Ik train namelijk heel veel met Ollie dat hij niet meer paniekerig wordt van grote honden en dat gaat gelukkig steeds beter. Dus op een rustige maandagmiddag durfde ik het wel aan om daar met hem te wandelen. Trots hondenmamamoment: HET GING ZO GOED. Ik moest er serieus bijna van huilen omdat ik zo trots was! (Ik weet dat ik nu als een huisdiergekkie klink, maar serieus, het is zo’n gedoe om te wandelen met een hond die compleet panisch wordt als ‘ie een andere hond ziet. Heel blij dat dit steeds beter gaat!)

Ik moest Ollie goed in de gaten houden dus ik heb er helaas niet aan gedacht om foto’s te maken. Dus hierboven zie je een prachtig Photoshop-kunstwerk ter illustratie van deze middag. Net echt hè?

Dinsdag

grote pan pasta

Ik zat bijna heel de dag achter de computer en ging zelfs tegen mijn eigen ongeschreven regel in door ’s avonds óók nog achter mijn computer te werken hangen. Ik had een lang to do lijstje met allemaal dingen die ik écht heel graag allemaal wilde afstrepen deze dag. En dat is gelukt! Dus uiteindelijk was ik wel blij dat ik het had gedaan. Hierboven zie je een grote pan vol pasta want ik kon wel powerfood gebruiken.

Woensdag

vegetarische producten bij Lidl

Alweer een extreem productieve dag, yes! Ik begon met het werken aan mijn blog en het beantwoorden van mails. Maakte een lange wandeling met Ollie. Ruimde daarna de hele woonkamer op en poetste wat. Ging al carpoolend met een vriendin naar de Lidl voor weekboodschappen. En kookte ook nog avondeten terwijl ik naar Harry Potter luisterde! Schouderklopje voor mezelf. Ze hadden (hebben?) trouwens echt leuke acties bij de Lidl nu. Er zijn weer veel vleesvervangers, zoals vegetarische salami en burgers. En er was van alles voor moestuinieren en huisdieren. Helaas zit ik nog steeds in mijn financiële detox dus ik heb me wel moeten inhouden.

Donderdag

actieplan

Yay, vandaag hadden Deisy en ik weer onze maandelijkse Facetime-afspraak! Elke keer wil ik er een ode over schrijven hoe fantastisch Deisy wel niet is en hoe goed ze me helpt. De afgelopen weken heb ik zo veel meer energie en focus. In mijn uppie was me dat niet gelukt. Ze helpt me vooral om goede doelen op te stellen, wat ik zelf best moeilijk vind (iets met prioriteiten stellen en plannen) en dat te verdelen in kleinere acties zodat mijn hoofd er niet van ontploft. Ik heb ook een beslissing gemaakt over een zeer geheim en leuk project –  aaah ja ik weet het, ik háát het als bloggers mysterieus doen, maar ik vind het gewoon zo leuk dat ik het niet anders kan dan hier alvast melden! Maar wat ik dus vooral probeer te zeggen is dat het hartstikke goed gaat de laatste tijd! (Tip van Iris: Hoe ik precies bezig ben met meer focus te krijgen, heb ik verwerkt in een video voor Patreon, die is sinds gisteren te zien voor alle supporters daar.)

Vrijdag

dr hauschka perspakket

Ik wilde productief werken deze dag, maar mijn hoofd vloog alle kanten op en ik kreeg niks voor elkaar. Volgens mij ben ik van vijf blogposts één alinea begonnen te typen, maar de concentratie was ver te zoeken. Ik zou wel graag een accepterende hippie willen zijn en de warboel in mijn hoofd willen toelaten op zo’n dag als deze. Want ik had net zo goed een leuke film kunnen gaan kijken of met Ollie een middagje naar een bos kunnen gaan. Maar dat vind ik toch wel moeilijk. Ik vind het dan zo jammer dat ik alles heb wat ik nodig heb: genoeg tijd, genoeg ideeën & inspiratie en een haalbare to do list. Het enige dat me in de weg zit, is mijn eigen hoofd. Goed, tot zo ver de ADD-struggles van de week.

’s Middags kwam er een pakketje binnen dat ik ontving van Dr. Hauschka, een natuurlijk en dierproefvrij verzorgingsmerk. Als ik bij Ekoplaza ben, moet ik er altijd even naar kijken. Al die luxe flesjes en mooie producten. Vanaf 1 maart ligt hun nieuwe makeuplijn (waar ze vijf jaar aan hebben gewerkt!) in de winkel. Hierboven zie je de mascara en een oogschaduw uit deze lijn. Ik heb niet zulke goede ervaringen met natuurlijke mascara van andere merken, dus ik ben er erg benieuwd naar.

Zaterdag

to do lijstje zaterdag

Ik nam weer een filmpje op (ik word er steeds meer pro in hoera), schreef ik het grootste gedeelte van dit weekoverzicht en deed wat saaie niet-noemenswaardige klusjes. ’s Avonds vierde ik de verjaardag van een vriend met vrienden op het terras met gintonics! Dat was leuk 

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: een DIY voor het maken van een snuffelmat voor je huisdier!
 Woensdag: misschien wel de belangrijkste Groene Tip tot nu toe
 Vrijdag: hoe ik meer focus op positiviteit door een happiness journal bij te houden

Ik wens je een fijne zondag! 

Back to Top