Patreon tips & tricks voor bloggers (en andere creators!)

Eind november maakte ik met klamme handjes een account op Patreon aan. Patreon is een platform waar fans hun favoriete creatievelingen kunnen steunen. Ik had nul verwachtingen, maar was er wel onwijs enthousiast over. Rond Kerstmis stond de teller op 39 supporters. Op dit moment zijn het er zelfs al 69 74! Vraag je je af of Patreon ook iets voor jou is? En hoe maak je van zoiets een succes? Ik geef tips & tricks!

Patreon tips & tricks voor bloggers

Is Patreon iets voor jou?

Maak je mooie dingen? En zijn er mensen die jouw werk graag volgen op internet? Dan kan Patreon veel mogelijkheden bieden. Of het aan je verwachtingen zal voldoen, is afhankelijk van je doel. Wellicht ben je ambitieus en wil je er een maandsalaris uithalen zodat je je fulltime kan storten op het schrijven van je debuutroman. Misschien wil je er slechts de hostingkosten van je blog uithalen. Mijn – vrij ambitieuze – doel is om het gat op te vullen dat ik aan inkomsten ‘misloop’ doordat ik geen grote banners via een mediabureau op mijn blog wil. Patreon is voor mij perfect omdat het mij helpt om toch maandelijks inkomsten binnen te halen. Voor de lezers van mijn blog is het fijn dat ze niet eerst zes banners hoeven weg te klikken om mijn blogposts te kunnen lezen. Als bedankje plaats ik er onder andere exclusieve video’s. Als je op die manier een win-win-situatie kan creëren, denk ik dat Patreon op de lange termijn zeker succesvol voor je kan zijn.

Moet je een grote blog hebben?

De vraag die ik het meest krijg is “mijn blog is niet zo groot, heeft Patreon dan wel zin?”. Mijn blog wordt maandelijks gelezen door 50.000 bezoekers. Van die 50.000 mensen hebben 69 mensen besloten om mij te steunen. Ik kan me voorstellen dat als je bezoekersaantallen lager liggen, dit niet erg motiverend klinkt. Maar vergeet niet dat een groot deel van die 50.000 bezoekers geen trouwe volgers zijn. Die komen op mijn blog via Google of hebben alleen even snel een recept voor hummus nodig. Die weten waarschijnlijk niet eens dat ik op Patreon zit. Hoge bezoekersaantallen maken dus niet per se uit, denk ik zelf. Je moet het hebben van je trouwe community die het jou gunt. Andere factoren die meespelen of het een succes wordt:

 • Een specifieke niche: het viel Deisy op dat succesvolle creators op Patreon altijd een specifieke niche hebben. Amanda Louise Spayd ($608 per maand) maakt konijnenbeeldjes in een unieke stijl. TMRO ($1387 per webcast) maakt wekelijks webcasts over het universum. Knitty ($18027 per magazine) is een online tijdschrift over breien. Hoe specifieker, hoe beter!
 • Exclusieve beloningen: in principe steunen mensen je voor het werk dat je al doet. Maar leuke, exclusieve goodies speciaal voor je supporters helpen zéker mee om mensen het laatste zetje te geven om je te steunen.
 • De bekendheid van Patreon in Nederland: in Amerika is het een bekend platform. Bekende Youtubers halen er vaak duizenden dollars per maand mee binnen. In Nederland is het nog niet zo bekend, ik denk dat het daardoor voor veel mensen nog een drempel is om iemand financieel te gaan steunen. Gelukkig zie je dat steeds meer Nederlandse bloggers een account aanmaken. Zo zal het op den duur ook steeds bekender worden.
Patreon tips voor bloggers
Een paar voorbeelden van video’s die je op mijn Patreon pagina vindt

Do!

Met deze Patreon tips kan je er nog beter voor zorgen dat het voor jou een succes wordt:

 • Leg uit wat het doel is van jouw Patreon-account. Eventueel in een video om het extra persoonlijk te maken. En vertel ook waarom dit doel belangrijk is voor je volgers. Bijvoorbeeld het advertentievrij houden van je blog, zoals Maartje dat doet.
 • Houd het simpel. Over het algemeen wordt simpele informatie beter opgenomen, onthouden en positiever beoordeeld. Deel ook op die manier je beloningen in.
 • Wees niet bang om te spammen dat mensen je kunnen steunen via Patreon. Volgens het mere exposure effect* zorgt het herhalen van een boodschap er juist voor dat iemand ergens positiever tegenover gaat staan. Het is zelfs zo dat mensen 10 tot 20 keer in aanraking met een boodschap moeten komen voordat ze overgaan op gedragsverandering. (*Komt dat psychologie-diploma van me toch nog van pas.)
 • Maar ‘spam’ wel op een creatieve manier. Ik doe dit door soms in mijn weekoverzichten te benoemen wat ik op Patreon heb gezet die week. Door een vastgepinde tweet en het plaatsen van een thumbnail van mijn laatste video in mijn sidebar. Maar ook door een korte versie van mijn video’s op Facebook te plaatsen.
 • Wees geduldig en houd vol. Ik denk echt dat er veel potentie voor bloggers in Patreon zit. Vooral nu lezers steeds kritischer worden op reclame op blogs. Maar dat het gewoon nog even duurt voordat mensen overstag gaan. Dus raak vooral niet ontmoedigd als je binnen een maand je streefbedrag nog niet hebt behaald.

Don’t

En doe dit maar niet:

 • Met Patreon kan je extra verdienen als iemand via jouw invitelink zich aanmeldt als creator. Zowel jij als de ander krijgt een bonus bij het behalen van een X aantal supporters. Maar let op: je invitelink spammen op je website of social media is níet toegestaan. Oeps, heb ik mij ook schuldig aan gemaakt. Ik zat laatst de regels door te lezen over het spaarprogramma; je mag je invitelink alleen delen met creatievelingen die je persoonlijk kent. Of in een kleine, besloten Facebookgroep.
 • Inzetten op de hoge bedragen voor de beloningen is ook niet aan te raden. Ik denk dat je meer mensen enthousiast kan maken als je juist inzet op de kleine bedragen. Ter illustratie: op het moment heb ik de meeste $1-supporters (61), veel minder $5-supporters (7) en geen $10-supporters.

Ideeën voor exclusieve beloningen

Yay, je hebt besloten om een account op Patreon aan te maken. Hoera! Het idee is dat mensen die fan zijn van jouw werk, je nu kunnen steunen voor alle gratis content die je al levert. In principe hoef je dus niet de druk te voelen om dikke vette beloningen neer te zetten. Máár als je een succesvol Patreon-account wil, werkt dit wel goed. Je hardcore fans steunen je met liefde, maar een groot deel zal ook denken: what’s in it for me? Door leuke, exclusieve goodies te maken, wil ook deze groep mensen je met plezier steunen. Ik doe dit onder andere door video’s te maken die je alleen op Patreon kan zien. Dit vind ik ook leuke ideeën:

 • Chaseontwowheels ($3059 per aflevering) knapt een motor op met de opbrengsten van Patreon. Het proces legt hij wekelijks vast op video in de vorm van een aflevering. Aan het einde van de serie zal hij de motor weggeven aan één van de supporters! Zie de video hieronder voor zijn hele uitleg. Zo creatief bedacht!
 • Kameron Hurley ($2309 per verhaal) schrijft fantasy-verhalen, als je haar support krijg je kladversies van hoofdstukken toegestuurd en kan je zelfs meekijken met een realtime video hoe ze schrijft.
 • Op deze pagina vind je een lijst met goed werkende beloningen, denk aan: vergeving voor het gebruiken van een adblocker, een maandelijkse Google Hangout of volgers laten beslissen waar je nieuwste video/blog over moet gaan.

Leuke Nederlandse creators op Patreon

En kijk vooral bij andere Patreon-gebruikers af voor inspiratie. Hieronder een lijst van Nederlanders die te vinden zijn op Patreon. Ben ik iemand vergeten? Stuur me een berichtje!

Mocht je twijfelen over het aanmaken van een account op Patreon dan hoop ik dat je er iets enthousiaster over heb kunnen maken. Ik vind het in ieder geval een héél leuk platform en krijg er veel positieve reacties op. Dus het is het proberen zeker waard. Meer praktische info over het aanmaken van een account op Patreon vind je hier.

Leuke tips voor beloningen of andere ideeën hoe bloggers Patreon creatief in kunnen zetten, zijn ook altijd welkom!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 reacties op “Patreon tips & tricks voor bloggers (en andere creators!)

 1. Ah dit artikel komt precies op het goede moment! Ik ben al een paar weken bezig om een Patreon-account op te zetten, voor mijn werk als illustrator. Vind het vet leuk, maar ook wel spannend! Maar goed, deze week stroomde mijn agenda ineens over, dus ik moet even zien wanneer ik tijd heb om ‘m definitief te gaan launchen. Maar fijne tips!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohhh zo leuk, ben heel erg benieuwd! Laat het maar weten als je ‘m hebt gelanceerd, dan zet ik je in het lijstje als je dat leuk vindt 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Henrieke schreef:

  Ik had er eigenlijk nog weinig van gehoord, alleen op jouw blog en ik ben wel benieuwd nu! Dit komt op mijn to do list 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Sofie schreef:

  Het intrigeert me wel, maar ik durf niet goed. Ik denk dat mensen zo iets zullen hebben van, dat kleine bloggertje denkt dat ze goed genoeg is om er geld voor te krijgen. Stom hè? Ik heb tot nu toe nog geen banners enzo omdat ik het 1) niet zo mooi vind en 2) me is verteld dat het in België niet legaal is om zonder ondernemingsnummer geld bij te verdienen met een blog. Dus dat geldt voor Patreon ook volgens mij.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ook niet voor kleine bedragen of als het wordt gezien als een gift? Hier moet je het als particulier dan nog steeds wel opgeven bij je inkomen als belasting, maar als het alleen hobby-matig is hoef je je niet in te laten schrijven als ondernemer. Nou goed, misschien eens handig om uit te zoeken! Want dat je er niet goed genoeg voor zou zijn is onzin! Je blog ziet er supergoed uit en volgens mij steek je er heel veel tijd in. Ik denk dat als je blog niet heel groot is, je juist een hele hoge ‘gunfactor’ hebt 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Sofie schreef:

    Ik heb het vorige keer in elk geval nagevraagd voor eventuele inkomsten van gesponsorde artikelen en dat mag dus niet omdat het met een blog niet gaat om ‘toevallige’ inkomsten. Iets als Patreon is ook niet echt toevallig natuurlijk. Iemand die stelselmatig breiwerkjes ofzo zou verkopen moet bij ons blijkbaar ook een onderneming worden. Ik ben het allemaal aan het uitzoeken, maar is een gedoe met belastingen enzo… haha, leuk hoor België 😅 Ps: wat lief, dankjewel voor het compliment 😘

    | Reageer op deze reactie
 4. Mariëlle schreef:

  Wat een super handig artikel! Ik heb me er nog niet zo in verdiept haha, maar het is wel een mooi platform!

  | Reageer op deze reactie
 5. Charlotte schreef:

  Nice! Ik heb ook een patreon account, voor mijn blog met muziektutorials: charlottebax.nl. Maar die is in het Engels.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk! Dat het in het Engels is maakt niet uit, heb je aan het lijstje toegevoegd 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Billy schreef:

  Wat onwijs handig dit artikel! Ik volg zelf het YouTube kanaal van Exploring Aternatives. Een Canadees stel dat video’s maakt van alternatieve woningen (tiny houses, op een boot, dat soort dingen). Zij verdienen op Patreon per gepubliceerde video en niet per maand. Ook interessant! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat klinkt geweldig! Per video/creatie klinkt inderdaad ook goed en vooral heel duidelijk (als er niks online komt, betaal je ook niks). Het ligt er denk ik heel erg aan hoeveel je upload, wat de handigste manier is. Ik ga het YouTube kanaal even op zoeken, bedankt voor de tip 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Brenda schreef:

  Fijn artikel! Ik twijfel al een tijdje… Heb een Patreon aangemaakt maar nog niet live staan. Wil meditaties gaan delen. Maar ik ben bang dat ik mezelf dan veel druk op leg om elke week/elke twee weken iets online te zetten en ik vraag me ook heel erg af of mensen echt gaan betalen. Het lijkt me zo suf als je dan maar een paar betalende mensen hebt (maar goed, je moet ergens beginnen natuurlijk)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat is echt een supergoed idee! Heel goed dat je het zo specifiek maakt. Het is van te voren natuurlijk lastig om te zeggen of het een succes wordt, maar ik zou het gewoon proberen. Je hebt niks te verliezen 😀

   Ik probeer zelf wekelijks patron-only video’s te maken. Maar het kost wel echt veel tijd. Véél meer dan ik van te voren had gedacht haha. Dus wel handig om daar rekening mee te houden inderdaad. Maar toch haal ik er echt veel plezier uit. Het is voor mij bijvoorbeeld ook heel leerzaam om te oefenen met het maken van video’s voor een klein groepje. Die druk van het wekelijks uploaden heb ik dan dus wel een beetje nodig, anders stel ik het maar uit en gebeurt er niets 😛

   | Reageer op deze reactie
   1. Brenda schreef:

    Je hebt me het laatste zetje gegeven 🙂 Hij staat online! (https://www.patreon.com/brendalelie)
    Ik ga niet meer wachten tot ik een tof introductiefilmpje heb gemaakt of tot ik een toffe huisstijl heb, dan wordt het nooit wat. En het is inderdaad een goede stok achter de deur om die opnames ook écht te gaan maken. Heb al een paar weken een half affe opname liggen, kleine moeite om die te bewerken en online te zetten. Nu moet ik wel 🙂

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Jaaaaa, wat goed! 😀 Ik ben zo trots! Ik ga je gelijk aan het lijstje in deze blogpost toevoegen.

     | Reageer op deze reactie
 8. Susan schreef:

  Wat tof dat je hier zo open over schrijft. Ik zit er ook al een tijdje aan te denken en vind jouw Patreon account zo inspirerend! Vind het wel heel erg spannend, maar je hebt me overgehaald om de stap te gaan wagen. Jouw tips ga ik zeker meenemen daarbij, dank je wel! <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat leuk! Ik denk echt dat het het proberen waard is. Ik vond het ook best wel eng, ik was bang dat mensen me een stomme bedelaar zouden vinden haha. Of dat nul personen me zouden willen supporten en dat ik dan in mijn eentje heel enthousiast zou zijn. Maar ik heb alleen nog maar positieve reacties gehad!

   | Reageer op deze reactie
 9. Claire schreef:

  Zoo leuk Iris! Toevallig had ik het er gister met Claire over (Ja echt, Claire met Claire) en het lijkt me wel een heel tof platform. Zo gek want ik zou anderen wel steunen maar ik kan me niet voorstellen dat iemand mij zou willen steunen. Toch wil ik me er binnenkort aan gaan wagen! Ik moet alleen nog een leuke beloning bedenken en tijd vinden om het te lachen (iets met afstuderen enzo.. oeps)

  | Reageer op deze reactie
 10. Robin schreef:

  Handig artikel!
  Als ik straks ben afgestudeerd en een baan heb gevonden wil ik je ook gaan steunen. Nu staan mijn financiën dat helaas niet toe.

  | Reageer op deze reactie
 11. Galina schreef:

  Maak daar maar 70 van 😉 heb niet een heel groot budget, omdat ik zelf niet een heel hoog inkomen heb atm, maar wie weet in de toekomst *fingers crossed*

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhh dit is zo lief! Heel erg bedankt! Stel ik enorm op prijs. Ik hoop dat je mijn video’s leuk vindt! 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Linda schreef:

  EIgenlijk ook gek dat er zoveel mensen superveel werk zitten te doen zonder dat je er een cent voor krijgt, maar zo om geld ‘bedelen’ lijkt me wel een eng idee. Wie denk je wel niet dat je bent met je gekke hobby? 😛

  Ik denk dat ik het nog ongeveer 16 keer moeten horen, voordat ik misschien eens ga kijken, haha. Zelf wil ik absoluut geen advertorials gaan schrijven, want ik wil mezelf als kritische onderzoeker niet ongeloofwaardig maken. Daarvoor zou Patreon dus een heel goed alternatief zijn. Dan zou ik er eerst mijn onkosten van betalen, daarna misschien cursussen, onderzoek en betaalde artikelen. En dan een soort publieke omroep of de Correspondent worden. Maar dan in het klein, want ik ben ook nog niet uitgekeken op mijn day time job! Een beetje dromen mag wel toch?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa voor jou zou het echt perfect zijn! Ik zou je gelijk gaan supporten, hoor 😀 Ik vond het in eerste instantie ook een eng idee, maar ik heb er alleen maar positieve reacties op gekregen. Mensen vinden het juist heel leuk en slim! En het is ook niet dat mensen verplicht zijn om financieel te steunen. Het is niet dat ze dan ineens je blog niet meer kunnen lezen. Het zorgt er alleen maar voor dat ze er leuke extra’s bij krijgen en dat je blog uiteindelijk nòg beter wordt. Dus het is een win-win situatie in alle opzichten 🙂 Zeker hoe jij het nu beschrijft, vind dat helemaal geen gek idee!

   | Reageer op deze reactie
   1. Linda schreef:

    Haha, thanks, daar hou ik je aan! 😀 Sowieso support je me al enorm met je blog van laatst. In de stats kun je precies zien welke dag dat was, dus nogmaals bedankt daarvoor!

    Die extraatjes is wel interessant om over na te denken. Ik zie mezelf echt geen filmpjes maken (waarover ook?) en ook niet echt spulletjes weggeven ofzo. Binnenkort maar eens even spieken bij ‘collega’s’ 😉

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Ja leuk leuk! Dat mensen zelf een onderwerp bijvoorbeeld kunnen aandragen. Of dat ze kunnen stemmen op een poll van verschillende onderwerpen waar je over denkt om te gaan onderzoeken. Of behind the scenes, dat je alvast kan vertellen waar je mee bezig bent. Oeh en handige hulpmiddeltjes, zoals een printable van ehh, nouja, iets duurzaams. Ik zie wel mogelijkheden in ieder geval haha 😀

     | Reageer op deze reactie
     1. Linda schreef:

      Oh wat een goede ideeën! Ik kwam niet verder dan onderwerpen aandragen inderdaad, maar een poll werkt vast beter. Behind the scenes kan ik ook wel wat mee. Thanks!

      | Reageer op deze reactie
 13. Margo schreef:

  Ja, dit is best wel interessant. Het maakt wel een hoop duidelijker zo en zorgt ook wel voor meer inspiratie voor bepaalde dingen. Thanks Iris 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Jacqueline schreef:

  Nou, je klinkt inderdaad erg enthousiast! Ik vind het echt een geweldig iets, alhoewel ik toegeef dat ik nog niemand volg op Patreon of er zelf een account heb.
  Afgelopen zomer heb ik een crowdfundingactie gehouden en daarbij ook tegenprestaties gegeven. Eigenlijk is Patreon dan net zoiets, maar dan wat structureler. Op dit moment vind ik mijn blog nog veel te klein hiervoor, maar ik ga het zeker onthouden!

  | Reageer op deze reactie
 15. Lieve Iris,

  Yeahhh! Eindelijk! Ik ben zo trots op je!
  Wat een heerlijke tips om te lezen én wat een eer dat ik vermeld sta op je lijst. Dankjewel! Super lief!
  Beloofd is beloofd, ik ga het nu direct op al mijn accounts delen. Heb ik al vaak genoeg gezegd dat ik je GEWELDIG vindt? YOU ROCK!

  Dikke knuffel en liefs X!

  | Reageer op deze reactie
 16. Tessa schreef:

  Wow echt een super inspirerende blogpost dit! Het zet me zeker aan het denken om in de toekomst ook iets te gaan doen met patreon. Ik heb alleen nog een hele kleine blog, maar als ik over een tijd wat gegroeid ben, ga ik patreon ook overwegen. Dankjewel voor deze extra informatie over patreon en de inspiratie!
  p.s. ik word altijd heel vrolijk als ik zie dat je weer een nieuwe blogpost hebt en ik geniet elke keer weer!
  liefs, Tessa

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah dat is echt heel leuk dat je dat zegt, dankjewel! Maakt mij helemaal blij. En laat het me weten als je een account op Patreon hebt aangemaakt, dan voeg ik je toe aan de lijst 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Misschien is dit wel net het zetje dat ik nodig heb. Alleen nog tijd vinden om er daadwerkelijk iets mee te doen. Ik heb stiekem al een lijstje met bedenksels voor de extra’s.

  | Reageer op deze reactie
 18. Debby schreef:

  Super! Ben er wel mee bezig maar vind het heel moeilijk :’) want ik wil ook een FB groep en een mailbestand opzetten. Als ik voor die 3 dingen allemaal unieke content moet gaan maken dan houd ik daar een weekjob aan over haha.

  | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: Weekoverzicht: stormschade & een weggelopen Ollie | IKBENIRISNIET
 20. Mylène schreef:

  Oeps, ik heb het nog steeds niet gedaan. Maar dit is zo’n verhelderend stukje dat ik echt (maar echt) morgen ga kijken. Goed begin van de week!

  | Reageer op deze reactie
 21. Jojan schreef:

  Hey Iris! Bedankt voor je artikel! Ik tweette je al een tijd geleden dat ik ook met Patreon bezig ben, maar ik durf toch niet zo. Ik ben bang dat het heel veel extra tijd kost en relatief weinig ‘oplevert’ en ook vrees ik negatieve reacties . Ik weet niet of het alleen maar een gevoel is, maar Nederlanders zijn minder geneigd om ergens een klein beetje voor te moeten betalen. Alles moet altijd maar gratis. Kortom: ik twijfel nog steeds E-NORM.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah wat zonde! Ik denk écht dat je niet bang hoeft te zijn voor negatieve reacties zolang je het zelf op een positieve en enthousiaste manier brengt. Ik heb heel wat kritische lezers die echt niet bang zijn om een negatieve reactie bij me achter te laten. Dus als iemand het heeeeel stom vond, weet ik zeker dat ik het wel gehoord had haha. Want mensen hóeven je niet te supporten hè. Het is maar iets extra’s. Het is niet zo dat ze ineens moeten betalen om anders jouw video’s niet meer te kunnen zien. Dus als ze denken: pff wat stom, dan supporten ze je gewoon niet en is er verder ook niks aan de hand 🙂

   Wat betreft dat het veel tijd kost, dat is wel zo. Ik probeer zelf per week 1 video en 1 extraatje (een poll, sneak peek of patron-only winactie) online te zetten. En voor mij kosten vooral de video’s heeeel veeeel tijd. Maar ik zie het ook wel als een lange termijn ding, omdat de video’s allemaal bewaard op de pagina blijven staan. En ik leer er ook heel veel van! Ik vind het leuk dat ik voor een kleiner groepje nieuwe dingen kan proberen en om input kan vragen. Dus voor mij voelt het in ieder geval niet als tijdverspilling.

   Ik denk inderdaad wel dat het meer moeite kost om veel support te krijgen in NL (in vergelijking met Amerika), maar ik heb wel hoop dat dit steeds makkelijker gaat worden. Vooral omdat mensen steeds kritischer worden op reclame bij bloggers/youtubers, dit zou een supergoed alternatief kunnen zijn als het wat meer gaat lopen 😀

   Oké, lang verhaal dit hahaha. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen: je kan het altijd proberen, je hebt niks te verliezen. En alle kleine beetjes helpen mee denk ik altijd maar 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Jojan schreef:

    Dank je voor je uitgebreide reactie 😀

    Ik kreeg alleen al negatieve reacties toen ik het idee opperde. Hoe durfde ik geld te vragen voor content!? Een schildervideo waar ik zeker vijf dagen over doe om te bedenken, te maken en te editten – tja, hoe haal ik het in mijn hoofd om extra content af te schermen.. Daar zakte de moed wel een beetje van in mijn schoenen. Ik denk dat jouw doelgroep wellicht bewuster en kritischer nadenkt over content, reclame en de tijd die er in gaat zitten.

    Maar hoe dan ook, je inspireert me en ik ga verder nadenken hoe ik het voor mezelf zou kunnen inrichten!

    | Reageer op deze reactie
 22. Sara schreef:

  Thanks voor de tips! Ik kende het nog niet. Mijn blog is helemaal niet groot genoeg om dit nu op te starten (geloof me, haha!), maar ik vind het kei leuk dat dit bestaat!

  | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: March: online upgrades with Patreon, portfolio and a Facebook page – Mylene Cybele
 24. Mirjam Molenbeek schreef:

  Super leuk! Ik was benieuwd hoeveel Nederlanders er ongeveer gebruik maken van Patreon en toen vond ik jouw artikel! Ik heb mijn pagina net gelanceerd 🙂 Ik ga online breilessen en tips en trucs geven 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah wat leuk zeg! Ik heb je Patreon-pagina toegevoegd aan het lijstje in deze blogpost 😀

   | Reageer op deze reactie
 25. Wat een fijn artikel! Ik was me al een tijdje aan het inlezen op Patreon, en vind het een heel mooi platform. Over een paar weken ben ik jarig en wilde mijn vrienden en familie vragen om geen cadeaus te geven, maar om me te steunen via Patreon. Mijn pagina staat inmiddels ook live: https://www.patreon.com/opreismetco.
  Over rewards ga ik nog even goed nadenken. Dank voor de goede tips in ieder geval!

  | Reageer op deze reactie
 26. Pingback: Out of office – Team Small Business
 27. Robby Delson schreef:

  Heey, dank je wel voor deze informatie!
  Maakt de keuze maken veel makkelijker.
  Alleen vraag ik me af, hoe zit het belasting technisch?

  | Reageer op deze reactie
Back to Top