Weekoverzicht: stormschade & een weggelopen Ollie

Hallóóóó, daar ben ik weer! Is het me dan eindelijk gelukt om een semi-clickbait titel te bedenken?! Mocht je nu heel erg schrikken omdat ik normaal alleen aan anti-clickbait doe: Ollie is gewoon weer veilig thuis hoor, géén zorgen.

Lievelingsliedje van de week

Thanks voor de luistertip, Sebas!

Zondag

lazy sunday met ollie

Ik hoop dat ik ooit net zo goed wordt in lekker luieren als Ollie. (Zie ‘Vrijdag’ voor waarom.) Het hele idee van een ‘lazy sunday’ klinkt zo lekker. Het lukt me al wel beter omdat ik tegenwoordig het weekoverzicht op zaterdag typ, dus dan ben ik er niet meer de halve zondag aan kwijt. Maar toch voelt zondag vaak als laatste dag van de week waarin ik alle saaie, uitgestelde dingen moet doen waar ik de rest van de week niet aan toe kwam. Zoals de was of de afwas (haha nee de afwas doe ik toch niet). Daarom ben ik denk ik ook zo fan van maandagen! Dan is het weer een frisse start. Ik wéét dat het nergens op slaat, het zijn maar lettertjes op een kalender, maar toch voelt het zo.

Maandag

foto's van lezers

Michelle en Annemiek kwamen langs kopjes thee drinken. Michelle bleef eten, ik maakte de altijd-goed-bulgursalade terwijl ik afgeleid raakte door honderd dingen. Maar het eten was goed gelukt! Er kan eerlijk gezegd ook maar weinig aan mislukken. We keken naar Vet Gezellig, hun Vloggers-serie is écht heel goed! En later die avond brachten Ollie en ik Michelle weer naar de bus. Ollie was heel sip dat hij niet mee mocht in de bus maar weer door de regen naar huis moest.

’s Avonds kreeg ik van twee mensen berichtjes dat ze een recept van mijn blog hadden gemaakt, daar word ik altijd zó blij van! Links zie je Marokkaanse stoofpot met linzen gemaakt door Claire en rechts bulgur met aubergine gemaakt door Laurie. Beide gerechten behoren tot mijn lievelings, dus dat zijn zeker aanraders mocht je nog niet weten wat te eten deze week.

Dinsdag

Teken de petitie voor dierproefvrij onderzoek

Dinsdag kwam mijn blogpost voor Proefdiervrij online. Heb je de petitie al getekend? Nee, nog niet? Oké, open deze link in een nieuw tabblad, scroll naar beneden en teken de petitie (duurt ongeveer 10 seconden) en kom weer terug naar dit tabblad. Ja? Gelukt? WHOEOE, 10 karmapunten voor jou! Heel erg bedankt!

Woensdag

treurnis in de regen

Ik was heel druk met allemaal dingen, maar weet nu eigenlijk al niet echt meer wat al die dingen waren. Tussendoor ging ik even wandelen met Ollie. Ging het knetterhard regenen terwijl wel al onderweg waren. Opzich vind ik wandelen in de regen niet heel erg. Maar wat wèl vervelend is, is dat Ollie het een wereldramp (ja, echt!) vindt. Dus hij verandert dan in een betonblok en wil niet meer verder. Dus daar stonden we dan, zeiknat. Toch moet ik er altijd wel om lachen. Als hij gewoon doorloopt kunnen we in ieder geval naar huis. Mijn theorie is dat hij denkt dat mensen de regen aanzetten dus dat hij dan maar extra vervelend doet in de hoop dat ik het regen-knopje weer uitzet. Toen ik weer thuis was kon ik mijn kleren letterlijk uitwringen, nat tot op mijn sokken!

Aan het eind van de middag ging ik naar de apotheek voor de buurvrouw want die had een hele zere knie, zielig! En daarna op wekelijkse Lidl-date voor de weekboodschappen. Ze hadden nu nòg meer vegetarische dingen, yes! Al die vegetarische dingen (die ik ook al in het vorige weekoverzicht liet zien) zijn een tijdelijke actie trouwens. Dus als je daar nog iets van wil kopen, moet je denk ik heel snel zijn.

Donderdag

stormschadespaghetti

Het waaide zo hard dat ons complete zonnescherm uit het huis werd gerukt. Oké, het ding was sowieso al een beetje op. Maar toch. Ik hoorde ineens een harde knal, liep naar beneden, zag Ollie helemaal in de war in zijn mandje zitten en trof bovenstaande ravage aan (het kapotte zonnescherm dus, niet de spaghetti). Ik heb ongeveer een uur gelachen om die foto omdat Steve zo dramatisch kijkt.

’s Avonds maakte ik een mix tussen knoflookspaghetti en pasta pesto. Niet zo creatief, maar ik had niet zo veel zin om na te denken over het eten. Ik wilde gewoon lekker koken op de automatische piloot en ondertussen luisteren naar deel 4 van Harry Potter. (Lijkt het al alsof ik hele dagen alleen maar bulgursalade of knoflookspaghetti eet?)

Vrijdag

pyjamadag

Ik probeerde een ontspannen pyjamadag te houden met he-le-maal niks. Maar goed, ik ben dus niet zo goed in stilzitten. En al helemaal niet in ontspannen. Ken je van die irritante mensen die constant friemelen met hun vingers en wiebelen op hun stoel en dan om de tien seconden weer iets nieuws bedenken om te gaan doen? That’s me. Dus pas rond vier uur ’s middags nam ik in pyjama plaats op de bank voor Netflix. Werd misselijk van de chips die ik at. Keek twee niet-zo-bijzondere docu’s; één over autisme en één over extreem zuinige mensen. Was ondertussen vooral druk met I Love Hue, een nieuw spelletje op mijn telefoon. Ging maar over op wijn en chocolade. Werd nog misselijker. Neen, het was geen succes. De volgende pyjamadag die ik houd moet ik even anders gaan plannen. Dan ga ik wel gewoon iets knutselen van Pinterest of een taart bakken. Wat een first world problem, of niet dan?

Zaterdag

Video voor Patreon

’s Ochtends als ik wakker ben, heb ik altijd het gevoel dat ik heel de wereld aan kan. Ik sprong direct uit mijn bed en maakte een filmpje voor Patreon. Maar toen ik klaar was met filmen en editen, was ik superduper moe. Mijn humeur was ondertussen ergens tot onder het nulpunt gedaald. En ik had heeeel veel behoefte aan een rustige dag zonder sociale interactie. Uiteraard gebeurde compleet het tegenovergestelde.

En toen vloog Ollie óók nog de voordeur uit. Hij maakte een sprintje en *zoef* weg was ‘ie. Aan de ene kan van ons huis zit een drukke weg en aan de andere kant een zwerfkattenparadijs. Gelukkig was Ollie zijn speurneus achterna gegaan en ging richting de katjes. Ik had al eens gezegd tegen Steve: als Ollie ooit wegloopt, moeten we hier gaan zoeken want hier zitten zó veel katjes in de bosjes (en kattenvoer omdat er mensen zijn die de katjes zielig vinden, vandaar dat het één groot paradijs voor katten is). En ja hoor, ik zag al iets door de bosjes ritselen: een Ollie! Door de bosjes was hij over een hekje gesprongen en in de achtertuin van de buurvrouw beland. Ik belde bij haar aan en kon Ollie lokken met een plakje kaas. Eind goed, al goed.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: drie leuke groene blogs om te volgen
 Dinsdag: petitie van Proefdiervrij (heb je hem al getekend? Het kost je maar 10 seconden!)
 Woensdag: een review van een nieuw vegetarisch kookboek
 Vrijdag: Patreon tips voor bloggers en andere creators

Fijne zondag!

Back to Top