Weekoverzicht: stormschade & een weggelopen Ollie

Hallóóóó, daar ben ik weer! Is het me dan eindelijk gelukt om een semi-clickbait titel te bedenken?! Mocht je nu heel erg schrikken omdat ik normaal alleen aan anti-clickbait doe: Ollie is gewoon weer veilig thuis hoor, géén zorgen.

Lievelingsliedje van de week

Thanks voor de luistertip, Sebas!

Zondag

lazy sunday met ollie

Ik hoop dat ik ooit net zo goed wordt in lekker luieren als Ollie. (Zie ‘Vrijdag’ voor waarom.) Het hele idee van een ‘lazy sunday’ klinkt zo lekker. Het lukt me al wel beter omdat ik tegenwoordig het weekoverzicht op zaterdag typ, dus dan ben ik er niet meer de halve zondag aan kwijt. Maar toch voelt zondag vaak als laatste dag van de week waarin ik alle saaie, uitgestelde dingen moet doen waar ik de rest van de week niet aan toe kwam. Zoals de was of de afwas (haha nee de afwas doe ik toch niet). Daarom ben ik denk ik ook zo fan van maandagen! Dan is het weer een frisse start. Ik wéét dat het nergens op slaat, het zijn maar lettertjes op een kalender, maar toch voelt het zo.

Maandag

foto's van lezers

Michelle en Annemiek kwamen langs kopjes thee drinken. Michelle bleef eten, ik maakte de altijd-goed-bulgursalade terwijl ik afgeleid raakte door honderd dingen. Maar het eten was goed gelukt! Er kan eerlijk gezegd ook maar weinig aan mislukken. We keken naar Vet Gezellig, hun Vloggers-serie is écht heel goed! En later die avond brachten Ollie en ik Michelle weer naar de bus. Ollie was heel sip dat hij niet mee mocht in de bus maar weer door de regen naar huis moest.

’s Avonds kreeg ik van twee mensen berichtjes dat ze een recept van mijn blog hadden gemaakt, daar word ik altijd zó blij van! Links zie je Marokkaanse stoofpot met linzen gemaakt door Claire en rechts bulgur met aubergine gemaakt door Laurie. Beide gerechten behoren tot mijn lievelings, dus dat zijn zeker aanraders mocht je nog niet weten wat te eten deze week.

Dinsdag

Teken de petitie voor dierproefvrij onderzoek

Dinsdag kwam mijn blogpost voor Proefdiervrij online. Heb je de petitie al getekend? Nee, nog niet? Oké, open deze link in een nieuw tabblad, scroll naar beneden en teken de petitie (duurt ongeveer 10 seconden) en kom weer terug naar dit tabblad. Ja? Gelukt? WHOEOE, 10 karmapunten voor jou! Heel erg bedankt!

Woensdag

treurnis in de regen

Ik was heel druk met allemaal dingen, maar weet nu eigenlijk al niet echt meer wat al die dingen waren. Tussendoor ging ik even wandelen met Ollie. Ging het knetterhard regenen terwijl wel al onderweg waren. Opzich vind ik wandelen in de regen niet heel erg. Maar wat wèl vervelend is, is dat Ollie het een wereldramp (ja, echt!) vindt. Dus hij verandert dan in een betonblok en wil niet meer verder. Dus daar stonden we dan, zeiknat. Toch moet ik er altijd wel om lachen. Als hij gewoon doorloopt kunnen we in ieder geval naar huis. Mijn theorie is dat hij denkt dat mensen de regen aanzetten dus dat hij dan maar extra vervelend doet in de hoop dat ik het regen-knopje weer uitzet. Toen ik weer thuis was kon ik mijn kleren letterlijk uitwringen, nat tot op mijn sokken!

Aan het eind van de middag ging ik naar de apotheek voor de buurvrouw want die had een hele zere knie, zielig! En daarna op wekelijkse Lidl-date voor de weekboodschappen. Ze hadden nu nòg meer vegetarische dingen, yes! Al die vegetarische dingen (die ik ook al in het vorige weekoverzicht liet zien) zijn een tijdelijke actie trouwens. Dus als je daar nog iets van wil kopen, moet je denk ik heel snel zijn.

Donderdag

stormschadespaghetti

Het waaide zo hard dat ons complete zonnescherm uit het huis werd gerukt. Oké, het ding was sowieso al een beetje op. Maar toch. Ik hoorde ineens een harde knal, liep naar beneden, zag Ollie helemaal in de war in zijn mandje zitten en trof bovenstaande ravage aan (het kapotte zonnescherm dus, niet de spaghetti). Ik heb ongeveer een uur gelachen om die foto omdat Steve zo dramatisch kijkt.

’s Avonds maakte ik een mix tussen knoflookspaghetti en pasta pesto. Niet zo creatief, maar ik had niet zo veel zin om na te denken over het eten. Ik wilde gewoon lekker koken op de automatische piloot en ondertussen luisteren naar deel 4 van Harry Potter. (Lijkt het al alsof ik hele dagen alleen maar bulgursalade of knoflookspaghetti eet?)

Vrijdag

pyjamadag

Ik probeerde een ontspannen pyjamadag te houden met he-le-maal niks. Maar goed, ik ben dus niet zo goed in stilzitten. En al helemaal niet in ontspannen. Ken je van die irritante mensen die constant friemelen met hun vingers en wiebelen op hun stoel en dan om de tien seconden weer iets nieuws bedenken om te gaan doen? That’s me. Dus pas rond vier uur ’s middags nam ik in pyjama plaats op de bank voor Netflix. Werd misselijk van de chips die ik at. Keek twee niet-zo-bijzondere docu’s; één over autisme en één over extreem zuinige mensen. Was ondertussen vooral druk met I Love Hue, een nieuw spelletje op mijn telefoon. Ging maar over op wijn en chocolade. Werd nog misselijker. Neen, het was geen succes. De volgende pyjamadag die ik houd moet ik even anders gaan plannen. Dan ga ik wel gewoon iets knutselen van Pinterest of een taart bakken. Wat een first world problem, of niet dan?

Zaterdag

Video voor Patreon

’s Ochtends als ik wakker ben, heb ik altijd het gevoel dat ik heel de wereld aan kan. Ik sprong direct uit mijn bed en maakte een filmpje voor Patreon. Maar toen ik klaar was met filmen en editen, was ik superduper moe. Mijn humeur was ondertussen ergens tot onder het nulpunt gedaald. En ik had heeeel veel behoefte aan een rustige dag zonder sociale interactie. Uiteraard gebeurde compleet het tegenovergestelde.

En toen vloog Ollie óók nog de voordeur uit. Hij maakte een sprintje en *zoef* weg was ‘ie. Aan de ene kan van ons huis zit een drukke weg en aan de andere kant een zwerfkattenparadijs. Gelukkig was Ollie zijn speurneus achterna gegaan en ging richting de katjes. Ik had al eens gezegd tegen Steve: als Ollie ooit wegloopt, moeten we hier gaan zoeken want hier zitten zó veel katjes in de bosjes (en kattenvoer omdat er mensen zijn die de katjes zielig vinden, vandaar dat het één groot paradijs voor katten is). En ja hoor, ik zag al iets door de bosjes ritselen: een Ollie! Door de bosjes was hij over een hekje gesprongen en in de achtertuin van de buurvrouw beland. Ik belde bij haar aan en kon Ollie lokken met een plakje kaas. Eind goed, al goed.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: drie leuke groene blogs om te volgen
 Dinsdag: petitie van Proefdiervrij (heb je hem al getekend? Het kost je maar 10 seconden!)
 Woensdag: een review van een nieuw vegetarisch kookboek
 Vrijdag: Patreon tips voor bloggers en andere creators

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “Weekoverzicht: stormschade & een weggelopen Ollie

 1. Mylène schreef:

  Oh die Ollieee. Wilde hij zo graag even het huis uit? En ik zie snapchat, daar ben ik zooo weinig mee bezig de laatste tijd 🙁 geen idee wat ik wel doe

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ah ‘geen idee wat ik wel doe’ klinkt zielig! Ik probeer nu Instagram Stories wat meer te gaan gebruiken! (Met pijn in mijn hart #teamsnapchat)

   | Reageer op deze reactie
 2. Susan schreef:

  Ah Ollie!!! Ik had die foto in de regen al op Twitter gezien, zo schattig haha. Herkenbaar ook, de hond van mijn oma woont nu bij ons en die haat regen. Die zet nog geen twee stappen naar butien!

  | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  Haha, die foto van Steve die heel verontrust naar de stormschade kijkt! Ik kan me goed voorstellen dat je na een productieve ochtend even kapot bent en dan ook nog Ollie die wegloopt… gelukkig is het uiteindelijk goedgekomen! Fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
 4. chucky1012 schreef:

  Kaas vinden honden o zo heerlijk!
  Foxy houdt er ook van.
  Gelukkig dat jullie hem hadden gevonden.
  Vervelend dat het zonnescherm weggewaaid was door de storm.
  Een nieuwe is vrij duur.

  Fijne dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 5. Claire schreef:

  Hahah oh wat erg dat Ollie is ontsnapt. En ik moest ZO lachen om die foto dat hij niet verder wilt lopen. Het helpt natuurlijk ook totaal niet als je dan blijft stilstaan in de regen. Ik wist trouwens niet dat ham-kaas chips vega was. Potverdorie zeg, heb ik dat al die tijd voor niks gemist. Enne wat lief dat je mijn foto deelt van jouw recept. Mijn vriend had alleen veel te veel gemaakt (lees: heel weeshuis) dus er zit nog wat in de vriezer haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik begon door jou even te twijfelen of het wel echt vega was, dus heb het nog even nagekeken haha! Internet zegt: “verdachte ingrediënten, bevat ingrediënten die zowel vegetarisch als niet-vegetarisch kunnen zijn (bijvoorbeeld bepaalde E-nummers)”. Haha jeetje, ze laten het wel heel heftig klinken met het woord ‘verdacht’. Er zit iets van ham-aroma in, maar ik ging er eigenlijk een beetje van uit dat dat gewoon uit een laboratorium kwam en niet uit een varken. Ik zal ze eens een mailtje sturen om het te vragen!

   | Reageer op deze reactie
 6. Marjolijn schreef:

  Die foto van luie Ollie op bed is superchill! Ik denk dat je idd maar de kunst van het ontspannen van hem moet afkijken.

  Hoe gaan jullie de schade met het zonnescherm fiksen? Echt balen dat ie kapot is gewaaid!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Volgens mij is ‘ie met schroeven en al uit de muur getrokken en zou het zonnescherm zelf nog wel genaaid kunnen worden. Maar het is echt een HEEEL oud ding en was sowieso al een beetje op. Vandaar dat ‘ie ook zo makkelijk uit de muur werd getrokken met een beetje storm 😛 Dus misschien kijken we nog wel even op Marktplaats voor een ‘nieuw’ exemplaar 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Anna Maria schreef:

  Een leuk overzichtje weer, en die Ollie en regen. Ik moet er wel een klein beetje om lachen hoor 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Lenneke schreef:

  Die honden van ons! Aan de ene kant geven ze vet veel plezier, maar aan de andere kant kost Vince me geregeld echt tien jaar van mijn leven. Brrr.

  | Reageer op deze reactie
 9. Ellen schreef:

  Dank je wel nog lieve Iris. Jullie zijn de liefste buurtjes.
  Ellen de buuf😊

  | Reageer op deze reactie
 10. Roos schreef:

  Haha, heel herkenbaar dat niet willen doorlopen tijdens regen. Daar heeft mijn hondje helaas ook enorme last van :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Zó onhandig, haha! In het begin wilde Ollie de deur niet eens uit als het een beetje miezerde, man man. Wat een diva, haha!

   | Reageer op deze reactie
 11. Mijntje schreef:

  De clickbait-titel heeft gewerkt hoor! Fijn dat Ollie snel weer terug was. Balen van het zonnescherm, maar de manier waarop je het vertelt (dat Steve zo dramatisch kijkt), is wel heel grappig 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Loes schreef:

  Fijne week! Ik moest zo lachen om je avontuur met Ollie op twitter. Zou mij zo overkomen!

  | Reageer op deze reactie
 13. Michelle schreef:

  Bulgursalade maken terwijl je afgeleid was door honderd dingen. Was je niet juist honderd afgeleid door een ding? Mij? SORRY :D. (En same, heb dit ook altijd. En nog steeds heel verliefd op Ollie bij de bushalte <3.)

  | Reageer op deze reactie
 14. Karlijn schreef:

  Het lijkt me even een behoorlijk stressvol moment, Ollie die zo de deur uitschiet. Geluk bij een ongeluk dan maar dat je wist waar hij gelijk heen zou lopen! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Iris schreef:

  Die regenschermfoto is inderdaad perfect 🙂 Niet dat het handig is dat het scherm stuk is, maar de ernstige blik maakt er een mooi geheel van.

  | Reageer op deze reactie
 16. Nora Schenk schreef:

  Ollie is een boefje!! Mij hond doet precies zo als het regent (maar het is een Jack Russel, dus die sleep ik gewoon mee). Hij doet trouwens ook zo als hij het te koud vindt, of als het te vroeg is… #typisch
  Je weekoverzicht was weer tof om te lezen! xx

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha oh wat geweldig dat jij ook al zo’n diva-hond hebt. Ik moet Ollie ook echt niet voor 10 uur ’s ochtends uitlaten, dan strompelt hij heel slaperig achter me aan en heeft hij nog helemaal geen zin :’)

   | Reageer op deze reactie
 17. Marlies schreef:

  Wij hebben vroeger ook een Beagle gehad en man wat zijn die honden snel! Gelukkig ging die van ons altijd naar dezelfde buren, hadden ook honden. Nu ik jou foto’s zie mis ik het beestje enorm!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Zo leuk dat je ook een beagle hebt gehad! Ik zeg altijd dat mensen met beagles mijn lievelingsmensen zijn. Want als je een beagle hebt móet je wel veel humor en geduld hebben en het leven niet al te serieus nemen, haha 😉

   | Reageer op deze reactie
 18. Hailey schreef:

  Oh, die Olie! Wat is het toch een lekker dier zeg! Jeejtje! Ik snap heel goed dat hij chagrijnig wordt van regen, alleen is verstenen midden in de regen niet handig! Haha!

  | Reageer op deze reactie
 19. Jessica J. schreef:

  Wow, spannend! Goed dat je Ollie zo snel kon vangen! Die foto van Steve en de stormschade is inderdaad vrij tot zeer grappig, haha!

  | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: Weekoverzicht: Campagneraam, fotomodel spelen & kokossoep | IKBENIRISNIET
Back to Top