Weekoverzicht: Campagneraam, fotomodel spelen & kokossoep

Dit is al de 8e keer (!) dat het weekoverzicht netjes op zondagochtend voor je klaar staat op mijn blog. Ja, daar ben ik best een beetje trots op.

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Ik was druk met allemaal dingen, ik weet eigenlijk niet zo goed meer wat. Ik neem mij altijd voor om netjes aan het einde van de dag alvast een stukje voor dit weekoverzicht te schrijven. Maar ik vergeet het ALTIJD. Dus als ik dan op zaterdagavond aan het typen ben voor deze blogpost, is deze zondag al zo ver weg! Ik weet in ieder geval nog wel dat ik ’s avonds heel moe was en dolgraag eten wilde laten bezorgen. Maar dat ik er uiteindelijk voor koos om een simpele shakshuka te maken met dingen die ik nog in huis had. Ik hoop dat ik na de financiële detox hier nog steeds genoeg discipline voor kan blijven opbrengen want ik bespaar bakken met geld. En toen was het tijd om te knuffelen met Ollie 

Maandag

bloopers

Tijd voor een fotoshoot! Voor een leuke blogpost in samenwerking met een nog leukere (duurzame!) webshop, die dinsdag online komt. Hierboven zie je alvast een voorproefje van vooral veel bloopers. Ik ben nogal ehm ja, expressief zullen we het maar noemen? Waardoor ik nu honderd foto’s van mijzelf met een dubbele onderkin rijker ben. Mag ik trouwens even een applausje voor Steve die met engelengeduld foto’s bleef maken! Een Instagram husband noemen ze dat geloof ik. “I’m basically a human selfie stick” zoals in het filmpje wordt gezegd.

Dinsdag

Recept: Zelf spread maken

Met een mede-ondernemer had ik een afspraak om te praten bloggen en hoe influencer marketing werkt. We hadden allebei nog geen fancy kantoor (over een paar jaar natuurlijk wel) dus spraken we af bij Bagels & Beans. Dat was superleuk! Ik vergat helemaal een foto te maken van mijn soja latte. Toen ik weer thuis was ging ik aan de slag met een nieuw recept, ik wilde namelijk graag zelf zonnebloempittenspread kunnen maken. En dat lukte ook nog! Het stond al heel lang op mijn to do lijst om te maken. Ik snap niet waarom ik het heb uitgesteld, want het is echt heel simpel om te doen.

Woensdag

campagneraam pizza

Ik was er inmiddels uit, ik wil stemmen op de Partij voor de Dieren! Ik had een campagnepakket aangevraagd via de website zodat ik me toch nog een beetje een activist voelde. Het pakket bestond uit een kleurplaat, button, poster en een flyer. Ik wilde ‘even’ de poster op het raam plakken. Bedacht me dat de kersttekeningen er nog af moesten en besloot dat ik er dan ook wel gelijk iets nieuws op kon tekenen. Op raamtekening.nl kocht ik een sjabloon met beestjes om uit te printen (oeps, dit is de laatste week van mijn financiële detox, helemaal niet meer aan gedacht dat ik het dus eigenlijk niets mocht kopen!). En maakte daar een nieuw kunstwerk mee.

’s Avonds hadden Steve en ik heeel veel zin in pizza en stond ik bíjna op het punt om pizza’s te bestellen. Maar één financiëledetoxmisstap vond ik wel genoeg voor een dag. Bij de Jumbo haalde ik pizzabodems en we belegden ze zelf met crème fraîche + verse knoflook, paddestoelen en rucola, nom. Steve deed er salami bij op en ik zongedroogde tomaat.

Donderdag

bami uit een pakje

Ik werkte aan een deadline, maakte bami met gehacktballetjes van De Vegetarische Slager, wandelde met Olliebol. Nouja, dat was het ook wel. Maar waar ik dus wel echt even een alinea aan moet besteden is de film die ik die avond keek. Want die was zóóó mooi. Tranen met tuiten jankte ik. Het was Lion (2016) en het is echt fantastisch. Ik had nul verwachtingen en wist ook niet waar ‘ie over ging omdat Steve hem had gedownl eh ja uitgezocht. Dus ik durf er ook niet te veel over te zeggen want dan verpest ik de film misschien wel voor je. Wil je toch graag weten waar Lion over gaat, dan kan je hier de trailer bekijken.

Vrijdag

weekboodschappen bij lidl

Het was weer tijd voor de weekboodschappen die ik wekelijks doe met Annemiek bij de Lidl. Blijkbaar valt de vega-salami niet echt in de smaak bij mijn plaatsgenoten, er was nog heeel veel, allemaal afgeprijsd! Ik denk dat dit het hoogtepunt van mijn dag was. Verder deed ik ook niet veel bijzonders. Toen het tijd was om te avondeten maakte ik weer roti. Ik krijg heel veel vragen om het recept, maar elke keer moet ik weer een béétje beschaamd toegeven dat ik het gewoon uit een potje (deze) maak met kant-en-klare rotibladen uit de diepvries (deze). Sorry voor de anti-climax.

Zaterdag

Thaise soep met tofu

Een ultieme blegh-meh-dag. Met moeite worstelde ik me door mijn to do lijst en zelfs van het wandelen met Ollie werd ik niet blij. Merel had laatst een mooi filmpje getweet over self love en daar moest ik ineens aan denken. Dat je soms gewoon Jabba de Hut moet verwelkomen in je leven. Vandaag voelde ik me een Jabba de Hut. Zo móéé en sloom, alsof mijn lichaam een zak modder was. Ik probeerde productief te zijn, maar ik werd alleen maar boos op mezelf. Dus toen ben ik maar in bed gaan liggen met thee, chocolade en een Harry Potter luisterboek.

Een paar uur later liep ik een extra rondje met Ollie. En maakte ik lekkere kokossoep! Ik heb wat soep apart gehouden zodat ik er morgen hopelijk een mooiere foto van kan maken met daglicht. Dan kan ik het recept uitwerken in een blogpost! Mocht je niet kunnen wachten om het ook te maken, het is geïnspireerd op dit recept.

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: een lijst met dingen waar ik níet over blog en waarom
 Woensdag: recept voor het zelf maken van spread op basis van zonnebloempitten
 Vrijdag: de 5 beste films die ik in februari zag

Fijne zondag!

Back to Top