Weekoverzicht: zeepjes, #healthyfood & blog kapot gemaakt

Gooeeedemorgen! Ik hoop dat je een superfijne zondag hebt. Hier ben ik weer met mijn weekoverzicht! (Alweer zo netjes in de ochtend hè? Ik wil wel dat jullie dat doorhebben want dit kost me allemaal INTENS veel discipline!)

Lievelingsliedje van de week


Zondag

ollie en zijn nieuwe hobby

Ik weet alweer niet wat ik op de zondag deed. Op mijn telefoon staan ook maar nul foto’s bij de zondag. Hoe kan het toch dat de zondag altijd een zwart gat in mijn brein is? Hierboven zie je in ieder geval een foto van een Ollie in zijn natuurlijke habitat nadat hij zich heeft uitgeleefd op een stuk bakpapier. Sinds een tijdje kan Ollie de prullenbak open maken door met zijn neus de deksel open te wippen. Het is zijn lievelingshobby om er dingen uit te vissen, daar keihard mee weg te rennen naar de woonkamer en het op te eten of, indien het niet eetbaar is, stuk te trekken. Als ik zijn voetjes ineens heel hard hoor trippelen in de hal weet ik al hoe laat het is.

Maandag

pakketje voor meike kokossoep in bed

Jaaaa, lieve Deisy kwam ’s ochtends langs! We namen samen een filmpje op dat je binnenkort zal zien verschijnen, dus houd haar goed in de gaten. Ook hebben we gebrainstormd over al mijn projecten, onder het genot van een bagel en koffie bij Bagels & Beans. (Mijn financiële detox is EINDELIJK voorbij dus ik mocht weer lunchen buiten de deur.) We hebben weer nieuwe doelen opgesteld dus daar kan ik weer mooi mee aan de slag! Deisy is één van de weinige personen van wie ik advies aanneem. Dat zegt wat, hoor.

Ook deed ik een pakketje op de post voor één van de supporters op Patreon. Ik wil er zo nu en dan wat dingen gaan verloten die ik krijg opgestuurd voor mijn blog, maar zelf niet gebruik. Zoals een oogschaduw die op de post ging naar Meike!  Daarna vond mijn brein het wel weer goed genoeg geweest voor de dag. Ik ben maar in bed gaan liggen met Harry Potter (als luisterboek, niet de echte) en een snel in elkaar geflanste kokossoep.

Dinsdag

babongo soapbars

Dinsdag viel er een pakketje op de deurmat. Nieuwe zeepjes gekregen van Babongo! Ik heb al eens verschillende zepen van Babongo gereviewd, ik heb die met veel plezier gebruikt. Vooral die met pepermunt was favoriet. Deze lijn is nu aangevuld met twee nieuwe soapbars: een 3-in-1 travel soap (shampoo, zeep & deodorant in één!) en een shaving soap. Ik heb ze nog niet geprobeerd omdat ik er nog mooie foto’s van wil maken. Maar ik kan in ieder geval alvast zeggen dat de travel soap erg lekker ruikt, naar limoen, pepermunt en vleugje tea tree.

Woensdag

126 reacties

Holy guacamole, wat een hoop reacties kwamen er op mijn blog binnen deze dag! Ik schreef over de menstruatiecup en was zéér benieuwd naar wat mensen zouden reageren. Zou het doodstil blijven omdat iedereen het een beetje ongemakkelijk zou vinden? Of zou ik alleen “GADVER, ranzig mens!1!!”-reacties krijgen? Ik had veel verwacht, maar niet dat er meer dan honderd positieve en geïnteresseerde reacties zouden komen. Echt heel leuk!

Donderdag

weekmenugroene salade met spinazie

Ik zat niet goed in mijn vel. Steve zat nog minder goed in zijn vel. Dit moet anders, dacht ik. Wij vinden allebei het dagelijkse leven een.. Hoe zal ik het eens noemen. Een uitdaging. Juist dan is het belangrijk dat de basis goed is: (soort van) structuur, goed slapen, beweging, gezond eten. Maar ik werd weer laks met alles, vooral goed en gezond eten schoot er steeds weer bij in. Vooral als dat meerdere dagen achter elkaar is, ga ik me zo slap en blegh voelen. Dus ik stelde een nieuw weekmenu op met allemaal lekker en gezond eten. Haalde extreem veel groenten en fruit in huis. Hopsa! Geen excuus meer om de hele dag alleen op koffie te leven als een zombie.

Die avond maakte ik een spinaziesalade met blauwe bessen, walnoten, avocado, feta en citroendressing. Daarbij serveerde ik zoeteaardappelpartjes met véél kruiden uit de oven. En vega-worstjes die nog ergens achter in de koelkast lagen. Het was superlekker en motiveerde me alleen nog maar meer om nieuwe, gezonde recepten uit te proberen. Dat maakt het koken ook veel leuker! En mijn weekoverzichten hopelijk ook. Op een gegeven moment hebben jullie de roti, knoflookspaghetti en bulgursalade wel een keer gezien, niet?

Vrijdag

healthy snackbroccolisalade

Oeh, ik werd geïnterviewd over Ollie voor Dierenliefde, een wekelijkse rubriek in de Tubantia. Ik kan úren praten over Ollie dus ik was er dolenthousiast over, dat snap je natuurlijk wel. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, als het goed is komt het met een fotootje over ongeveer twee weken in de krant te staan.

Voor het avondeten maakte ik een salade van geroosterde broccoli en zwartebonenburgers op bruine bolletjes. Ook alweer zo lekker! Steve was niet echt te spreken over de broccolisalade, maar vond het ‘wel goed binnen te houden’.

Zaterdag

not foundsmoothie met zonnebloempitten

Oeps, ik had per ongeluk mijn blog kapot gemaakt. Dus mocht je deze dag alleen maar foutmeldingen te zien hebben gekregen op mijn blog dan ehh, ja dat was dus mijn schuld. Ik was aan het klooien met instellingen, maar dat moet ik helemaal niet doen als ik nog maar een halve kop koffie in mijn systeem heb. Gelukkig is zaterdag de rustigste dag qua bezoekers dus ik ben niet gaan hyperventileren. Shout out voor Red Mijn PC voor het snelle oplossen ervan. Als je in de Achterhoek woont en je hebt computerhulp nodig dan moet je daar wezen!

Nadat alle crisis was verholpen, nam ik een filmpje op voor Patreon ter ere van mijn ADHD-jubileum. Ik moet hem nog editen maar de bedoeling is dat ‘ie later vandaag (zondag) online komt. Vandaag heb ik namelijk précies vier jaar een ADHD-stempel, hiep hiep hoera! Nee, maar zonder gekheid, de afgelopen vier jaar is mijn leven zó veel fijner en beter geworden. Dus dat vond ik wel een filmpje waard. Na het opnemen wandelde ik (zonder jas!) heel lang met Ollie want het was súpermooi weer. Ging ik aan de slag voor mijn weekoverzicht omdat ik mijn streak van het ’s ochtends online laten komen niet wil verpesten. En maakte ik weer semi-gezond eten. Deze keer nasi met veel groenten en gebakken tempeh. Hoe je tempeh het lekkerst klaarmaakt? Daarvoor moet je bij Maris zijn!

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: simpel recept voor superlekkere kokossoep
 Dinsdag: een OOTD (outfit of the day) incl. kortingscode voor watMooi
 Woensdag: Groene Tip over de menstruatiecup
 Vrijdag: een paar makkelijke recepten voor snel & gezond avondeten

Fijne zondag!

Back to Top