Weekoverzicht: zeepjes, #healthyfood & blog kapot gemaakt

Gooeeedemorgen! Ik hoop dat je een superfijne zondag hebt. Hier ben ik weer met mijn weekoverzicht! (Alweer zo netjes in de ochtend hè? Ik wil wel dat jullie dat doorhebben want dit kost me allemaal INTENS veel discipline!)

Lievelingsliedje van de week


Zondag

ollie en zijn nieuwe hobby

Ik weet alweer niet wat ik op de zondag deed. Op mijn telefoon staan ook maar nul foto’s bij de zondag. Hoe kan het toch dat de zondag altijd een zwart gat in mijn brein is? Hierboven zie je in ieder geval een foto van een Ollie in zijn natuurlijke habitat nadat hij zich heeft uitgeleefd op een stuk bakpapier. Sinds een tijdje kan Ollie de prullenbak open maken door met zijn neus de deksel open te wippen. Het is zijn lievelingshobby om er dingen uit te vissen, daar keihard mee weg te rennen naar de woonkamer en het op te eten of, indien het niet eetbaar is, stuk te trekken. Als ik zijn voetjes ineens heel hard hoor trippelen in de hal weet ik al hoe laat het is.

Maandag

pakketje voor meike kokossoep in bed

Jaaaa, lieve Deisy kwam ’s ochtends langs! We namen samen een filmpje op dat je binnenkort zal zien verschijnen, dus houd haar goed in de gaten. Ook hebben we gebrainstormd over al mijn projecten, onder het genot van een bagel en koffie bij Bagels & Beans. (Mijn financiële detox is EINDELIJK voorbij dus ik mocht weer lunchen buiten de deur.) We hebben weer nieuwe doelen opgesteld dus daar kan ik weer mooi mee aan de slag! Deisy is één van de weinige personen van wie ik advies aanneem. Dat zegt wat, hoor.

Ook deed ik een pakketje op de post voor één van de supporters op Patreon. Ik wil er zo nu en dan wat dingen gaan verloten die ik krijg opgestuurd voor mijn blog, maar zelf niet gebruik. Zoals een oogschaduw die op de post ging naar Meike!  Daarna vond mijn brein het wel weer goed genoeg geweest voor de dag. Ik ben maar in bed gaan liggen met Harry Potter (als luisterboek, niet de echte) en een snel in elkaar geflanste kokossoep.

Dinsdag

babongo soapbars

Dinsdag viel er een pakketje op de deurmat. Nieuwe zeepjes gekregen van Babongo! Ik heb al eens verschillende zepen van Babongo gereviewd, ik heb die met veel plezier gebruikt. Vooral die met pepermunt was favoriet. Deze lijn is nu aangevuld met twee nieuwe soapbars: een 3-in-1 travel soap (shampoo, zeep & deodorant in één!) en een shaving soap. Ik heb ze nog niet geprobeerd omdat ik er nog mooie foto’s van wil maken. Maar ik kan in ieder geval alvast zeggen dat de travel soap erg lekker ruikt, naar limoen, pepermunt en vleugje tea tree.

Woensdag

126 reacties

Holy guacamole, wat een hoop reacties kwamen er op mijn blog binnen deze dag! Ik schreef over de menstruatiecup en was zéér benieuwd naar wat mensen zouden reageren. Zou het doodstil blijven omdat iedereen het een beetje ongemakkelijk zou vinden? Of zou ik alleen “GADVER, ranzig mens!1!!”-reacties krijgen? Ik had veel verwacht, maar niet dat er meer dan honderd positieve en geïnteresseerde reacties zouden komen. Echt heel leuk!

Donderdag

weekmenugroene salade met spinazie

Ik zat niet goed in mijn vel. Steve zat nog minder goed in zijn vel. Dit moet anders, dacht ik. Wij vinden allebei het dagelijkse leven een.. Hoe zal ik het eens noemen. Een uitdaging. Juist dan is het belangrijk dat de basis goed is: (soort van) structuur, goed slapen, beweging, gezond eten. Maar ik werd weer laks met alles, vooral goed en gezond eten schoot er steeds weer bij in. Vooral als dat meerdere dagen achter elkaar is, ga ik me zo slap en blegh voelen. Dus ik stelde een nieuw weekmenu op met allemaal lekker en gezond eten. Haalde extreem veel groenten en fruit in huis. Hopsa! Geen excuus meer om de hele dag alleen op koffie te leven als een zombie.

Die avond maakte ik een spinaziesalade met blauwe bessen, walnoten, avocado, feta en citroendressing. Daarbij serveerde ik zoeteaardappelpartjes met véél kruiden uit de oven. En vega-worstjes die nog ergens achter in de koelkast lagen. Het was superlekker en motiveerde me alleen nog maar meer om nieuwe, gezonde recepten uit te proberen. Dat maakt het koken ook veel leuker! En mijn weekoverzichten hopelijk ook. Op een gegeven moment hebben jullie de roti, knoflookspaghetti en bulgursalade wel een keer gezien, niet?

Vrijdag

healthy snackbroccolisalade

Oeh, ik werd geïnterviewd over Ollie voor Dierenliefde, een wekelijkse rubriek in de Tubantia. Ik kan úren praten over Ollie dus ik was er dolenthousiast over, dat snap je natuurlijk wel. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, als het goed is komt het met een fotootje over ongeveer twee weken in de krant te staan.

Voor het avondeten maakte ik een salade van geroosterde broccoli en zwartebonenburgers op bruine bolletjes. Ook alweer zo lekker! Steve was niet echt te spreken over de broccolisalade, maar vond het ‘wel goed binnen te houden’.

Zaterdag

not foundsmoothie met zonnebloempitten

Oeps, ik had per ongeluk mijn blog kapot gemaakt. Dus mocht je deze dag alleen maar foutmeldingen te zien hebben gekregen op mijn blog dan ehh, ja dat was dus mijn schuld. Ik was aan het klooien met instellingen, maar dat moet ik helemaal niet doen als ik nog maar een halve kop koffie in mijn systeem heb. Gelukkig is zaterdag de rustigste dag qua bezoekers dus ik ben niet gaan hyperventileren. Shout out voor Red Mijn PC voor het snelle oplossen ervan. Als je in de Achterhoek woont en je hebt computerhulp nodig dan moet je daar wezen!

Nadat alle crisis was verholpen, nam ik een filmpje op voor Patreon ter ere van mijn ADHD-jubileum. Ik moet hem nog editen maar de bedoeling is dat ‘ie later vandaag (zondag) online komt. Vandaag heb ik namelijk précies vier jaar een ADHD-stempel, hiep hiep hoera! Nee, maar zonder gekheid, de afgelopen vier jaar is mijn leven zó veel fijner en beter geworden. Dus dat vond ik wel een filmpje waard. Na het opnemen wandelde ik (zonder jas!) heel lang met Ollie want het was súpermooi weer. Ging ik aan de slag voor mijn weekoverzicht omdat ik mijn streak van het ’s ochtends online laten komen niet wil verpesten. En maakte ik weer semi-gezond eten. Deze keer nasi met veel groenten en gebakken tempeh. Hoe je tempeh het lekkerst klaarmaakt? Daarvoor moet je bij Maris zijn!

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: simpel recept voor superlekkere kokossoep
 Dinsdag: een OOTD (outfit of the day) incl. kortingscode voor watMooi
 Woensdag: Groene Tip over de menstruatiecup
 Vrijdag: een paar makkelijke recepten voor snel & gezond avondeten

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 reacties op “Weekoverzicht: zeepjes, #healthyfood & blog kapot gemaakt

 1. Romy schreef:

  Oh jeetje, ik kan me de stress goed voorstellen toen je blog niet meer werkte. Lange leve de computerredders en ICT-mensen 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je video. Wat lief dat Deisy je zoveel helpt met advies! En ik moest wel lachen om het verhaal van Ollie bij de zondag. Ik betrap onze kat ook regelmatig op dat soort acties. Alleen kan hij de prullenbak dan weer niet openwippen 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh echt hoor, ik zou niet zonder ze kunnen, heel blij mee! Och en die huisdieren ook met hun acties haha. Toch kan ik er altijd wel om lachen 😛

   | Reageer op deze reactie
 2. chucky1012 schreef:

  Maris kan zo goed koken en van al die prachtige food foto’s op haar blog wordt je zo blij 😉
  Dat kan dat het even niet fijn gaat… nu schijnt de zon en heerlijk genieten van een prachtige dag….

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Ik moet zeggen dat ik die broccoli salade er erg goed uit vind zien. Beter dan alleen maar ‘binnen te houden’ ;). Wat een heerlijke dag trouwens vandaag, hier schijnt het zonnetje dus ik ga er goed van genieten!

  | Reageer op deze reactie
 4. Evelien schreef:

  Thanks voor het wederom goed beginnen van mijn zondagochtend! Goed gedisciplineerd bezig Iris! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Whoeoe, ik voel me zo gemotiveerd nu om het vol te blijven houden. Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 5. mar schreef:

  iris, top bezig met je zondagochtend ritueel. het wordt gewaardeerd.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahh ik vind het echt heel leuk dat je de moeite neemt om dat te reageren, lief! Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 6. Yes, goed bezig hoor, kan nog wat leren van je (blog)discipline! En fijne receptideeën. Loop er zelf regelmatig tegenaan, altijd maar voor mezelf koken resulteert ook nog weleens in iets te vaak broodjes kaas als diner :’)

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Wat goed dat je zelf de knop weer omdraait als het even niet zo goed gaat, lekker eten kan inderdaad mega veel helpen! Ik kook eigenlijk altijd voor mijzelf, dan kan ik ook even mijn hoofd op uit zetten zeg maar, hoe weinig zin ik er soms ook in heb. En soms dan is een patatje ook gewoon mega lekker, haha. Wat leuk ook dat je geïnterviewd bent over Ollie! Fijne week weer 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Ik ben zo blij dat je tempeh goed gelukt is 🙂
  En dat ik nu heb ontdekt hoe het wél moet haha
  Marineren en grillen op de BBQ staat nog op mijn to do list!

  | Reageer op deze reactie
 9. Melissa schreef:

  Ik heb een kat die, bij volgens hem te weinig aandacht, de lades van het bed, nachtkastje lades, kastdeuren en keukenkast deuren open doet en de inhoud uit de prullenbak vist. Soms is het echt een ravage als ik thuis kom. Desondanks hou ik teveel van hem en kan ik er niet echt boos op worden haha. Goed dat je weer bezig bent met gezond eten. Het is zo stom dat door stress je eetpatroon verslechterd. Ik heb er ook altijd last van. Je weet dat je door het slechte eten je nog vermoeider gaat voelen, maar toch doe je het op het moment niet. Even goed koken voelt dan zo’n opgave. Ik probeer dan altijd mijn gedachten ‘uit te schakelen’ en gewoon te denken en NU sta ik op en ga ik koken. Werkt niet altijd haha. Oh en btw, ik ben heel blij met je weekoverzichten en leuke verhalen!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa precies wat je zegt! Het wordt echt een vicieuze cirkel met nog minder tijd besteden aan eten, nog meer stress/vermoeidheid/bleh. Zo stom. Nu ik er de laatste dagen weer beter op probeer te letten, merk ik dat ik me nu alweer stukken beter voel! En het mooie weer helpt natuurlijk ook goed mee 😀 Dankjewel voor je lieve compliment <3

   | Reageer op deze reactie
 10. Wauw die zeepjes lijken me zó leuk! Ik ben echt benieuwd. En wat veel toffe reacties op je blog over de menstruatiecup. Die salade ziet er heerlijk uit overigens, leuk dat je nu een weekmenu gaat maken. Het menu klinkt in elk geval erg goed! Malou x

  | Reageer op deze reactie
 11. Mariëlle schreef:

  Uh oh Ollie :O Onze hond doet dat gelukkig nooit (afkloppen!) En je cup artikel is zeker goed ontvangen hihi!

  | Reageer op deze reactie
 12. Iris schreef:

  O jee, dat heb ik ook een keer gedaan. Sindsdien ben ik panisch aan het back-uppen voordat ik weer de boel sloop.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik was ook zó blij dat ik een recente backup had! Daardoor wist ik dat het sowieso goed zou komen, dus dat scheelde iets qua paniek 😛

   | Reageer op deze reactie
 13. Nora schreef:

  Heerlijk jouw weekoverzicht op zondag! Ik kijk er altijd naar uit!
  En wat goed dat jullie zo lekker gezond bezig zijn!! Fijne zondagavond!!!xx

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Wauw, die zeepjes zien er echt heel fijn uit! En je heerlijke eten ook. Haha, helemaal het licht gezien! Het zonnetje deze week zal vast ook veel goeds doen. Voor mij wel in ieder geval! Liefs

  | Reageer op deze reactie
 15. Kim schreef:

  Oh wat een horror die foutmeldingen. Stoer dat je er gewoon relaxed – soort van 😛 – onder bleef. Enne een jaar alweer. Waauw. Wat gaat de tijd snel!

  | Reageer op deze reactie
 16. Galina schreef:

  Ik dien bij deze een motie/verzoek/smeekbede in tot het delen van het spinaziesaladerecept 😉 klinkt heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Speciaal voor jou ga ik het zo weer eten (heeeel vervelend natuurlijk) zodat ik er mooiere foto’s van kan maken voor een receptje 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Mylene schreef:

  Jaaa het filmpje op patreon is vet leuk geworden. Omdat ik nauwelijks mensen volg op patreon (ik ben er nog niet zo goed in) heb ik nog meldingen aanstaan als iemand iets heeft gepost. Dus toen jouw filmpje online kwam ben ik meteen gaan kinken haha! Oh enneeee ik ga ook even op de gezonde tour. Mijn lichaam en hoofd zijn niet helemaal blij met wat ik doe, geloof ik

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Recept: Spinaziesalade met blauwe bessen en feta | IKBENIRISNIET
 19. Anna Maria schreef:

  Oh die eerste foto, beetje te schattig. En ik heb ook ooit gehad dat me blog opeens weg was.. Al was het toen niet mijn schuld ik zat als een verslaafde in een hoekje te balen…

  | Reageer op deze reactie
Back to Top