Weekoverzicht: Stemmen, toko shoplog & nieuw jurkje!

Hallo mensen van het goede leven, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

mooie luchtnoodlesoep met tofu

Wat een mooi weer! En het blijft eindelijk weer wat langer licht. Terwijl de zon onderging liep ik een extra rondje met een luisterboek. Vind dat zo fijn om te doen.

Oeh, en ik had zo veel zin in noodlesoep met kokosmelk en tofu. Ik was te lui om mijn eigen recept erbij te pakken en toen kreeg ik het voor elkaar dat het helemaal niet lekker werd. Het ziet er op de foto ook niet echt florisant uit hè?

Maandag

to do lijstsofine pastinaak

Ik maakte wederom de spinaziesalade, die ik vorige week ook at. Eigenlijk alleen zodat ik er foto’s van kon maken voor een recept, maar toen was het alweer donker omdat ik zo aan het treuzelen was. Toen heb ik er ook maar gelijk heel iets anders van gemaakt. Met frambozen uit de diepvries maakte ik er een frambozendressing bij. Best lekker! Maar met een simpele citroendressing vond ik het toch lekkerder. Ik probeerde ook voor het eerst de pastinaak carrés van SoFine uit die ik tussen de vleesvervangers in de supermarkt vond. Ik was blij verrast, het smaakt een beetje naar vissticks! Of in ieder geval dezelfde soort structuur. Die koop ik vaker.

Iemand had trouwens gereageerd dat als ik een bolletje afvink op mijn to do lijst, het lijkt op een medaille. Dat vond ik zo leuk, nu zie ik er ook steeds medailles in!

Dinsdag

cold brew coffeekikker

Woop woop, ik kreeg supergoed nieuws voor een zonnige campagne waar ik aan mee mag werken. Lees je binnenkort meer over! Mijn #girlboss-leven is een achtbaan van gedachten van ‘zie je dit wordt helemaal niks kan net zo goed ergens achter de kassa gaan zitten en dan verdien ik waarschijnlijk nog meer ook..’ tot ‘BAM! ZIE JE NOU WEL DAT IK GEEN MEDIABUREAU NODIG HEB’. Vandaag had ik vooral die laatste gedachte en dat was fijn.

Verder maakte ik voor de derde keer de spinaziesalade voor mooie foodfoto’s. Kocht ik veel te dure vegan ijskoffie bij Jumbo. Die eigenlijk wel lekker was, maar niet echt 2,50 euro (!) waard was voor een klein pakje. En ik pakte een cadeautje in voor de bijna-jarige Michelle!

O ja, en ik kwam een kikker tegen onderweg.

Woensdag

Stemmen op PvdD

Yes, stemdag in Nederland! Vanaf het moment dat ik mag stemmen, heb ik (bijna) altijd gestemd (alleen met dat referendum niet). Het voelt zo volwassen en belangrijk, vind ik leuk. De allereerste keer in mijn leven stemde ik op Femke Halsema van GroenLinks, ik vind haar fantastisch. Woensdag stemde ik op Ines Kostic van de Partij voor de Dieren. Het zonnetje scheen, mijn filterbubbel voelde lekker comfy en ik zag het leven en onze toekomst positief in. ’s Avonds toen de voorlopige uitslag bekend werd gemaakt, moet ik toegeven dat ik een beetje buikpijn kreeg. Van bepaalde partijen en kandidaten kan ik gewoon níet geloven dat er mensen zijn die daar op stemmen. Volslagen idioten die dat doen, wil ik dan denken. Maar buiten mijn virtuele filterbubbel, in het echte leven dus, ken ik behoorlijk wat mensen die stemmen op kandidaten waar ik buikpijn van krijg. En dat zijn toch heel normale mensen.

Ik denk dat ik daardoor een beetje een verontrustend gevoel over me heen kreeg. Maar om het positief af te sluiten: hartstikke goed dat zo veel jongeren zijn gaan stemmen, dat de opkomst historisch hoog was en dat de partijen die duurzaamheid belangrijk vinden zijn gegroeid, hoera!

Donderdag

supertrash jurk met bloemen

Donderdag was ik een beetje bleh en ik moest echt even het huis uit. Ik ben gaan kijken bij Appel & Ei, een winkel met tweedehands kleding. En vond daar een leuk jurkje! Daarna liep ik door naar de toko want daar kan ik altijd úren neuzen tussen alle gekke producten. Met de gedroogde paddestoelen die ik had gekocht, maakte ik ’s avonds een simpel roerbakgerecht. Wat ik maakte leek op dit recept van Cynthia, alleen maakte ik daar een vega-variant van. Het werd superlekker, maar zag er op de foto braakopwekkend uit, dus vandaar het ontbreken van een foodfoto.

Mijn dag was overigens weer helemaal goed toen ik een pakketje van een vriendin ophaalde bij het postkantoor. Koekjes voor Ollie, chocolade voor mij en Steve en een boek vol levensadviezen van een beauty blogger voor een happy life. Wat wil een mens nog meer?

Vrijdag

oatly barista bij jumbo

Heck yes, ik vond eindelijk de barista editie van Oatly’s havermelk bij ‘mijn’ Jumbo! Hier was ik zóóó benieuwd naar. Ik maak mijn koffie altijd met opgeschuimde sojamelk maar blijkbaar moet dat ook lekker zijn met havermelk. Als ik het met normale havermelk probeerde, werd het resultaat echter teleurstellend. Waterige bubbels, meh. De barista editie kan je veel beter opschuimen en smaakt iets romiger: goedgekeurd! Al blijft met sojamelk toch mijn favoriet, dat schuim wordt steviger. Al is de smaak van havermelk wel weer lekkerder. Gedeelde eerste plaats dan maar.

Zaterdag

vrouwen en kleren

Op elke zaterdag neem ik tegenwoordig een video op voor Patreon, bewerk ik deze (deels) en schrijf ik mijn weekoverzicht. Dat in combinatie met boodschappen doen, een lange wandeling maken met Ollie en chronisch afgeleid zijn door duizend dingen is een behoorlijk vol dagprogramma. Maar op een goede manier! Gewoon lekker productief, zonder een drukdrukdruk-gevoel. Zaterdagen en maandagen zijn altijd mijn meest productieve dagen. Maandag omdat het voelt als een frisse start en zaterdag omdat Steve dan op zijn bijbaan aan het werk is. Ook bracht de postbode me een stapel boeken die ik had besteld. Bovenop zie je Vrouwen & Kleren, ben ik erg benieuwd naar! Eén van mijn voornemens was om weer meer te gaan lezen nu ik geen saaie studieboeken meer hoef te lezen. Ik hoop dat ik er mijn concentratie mee kan opkrikken zodat ik weer voor langere tijd kan lezen, ik mis dat.

Oeh, en ik kocht bubbels & taartjes! Zaterdag was ik namelijk exact 4 jaar gestopt met roken, hoera! Eén van de betere beslissingen in mijn leven. Al moet ik toegeven dat ik het nog regelmatig mis. Maar meer longinhoud, geld en een fitter gevoel is het het zeker waard.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: een recept voor gefrituurde tempeh
 Woensdag: een review van paarse, natuurlijke mascara
 Vrijdag: een simpel en zomers recept voor spinaziesalade

Vandaag ga ik naar een workshop voor foodstyling & fotografie van Bloggerscafé Oost waar ik heel veel zin in heb! Wat zijn jullie plannen voor vandaag? Fijne zondag!

De linkjes naar de boeken zijn affiliatelinks, bedankt voor je support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Weekoverzicht: Stemmen, toko shoplog & nieuw jurkje!

 1. Romy schreef:

  Wauw, dat jurkje staat je echt heel goed! En ik herken het gevoel over de politiek helemaal. Ik mocht dit jaar stemmen tellen en kreeg echt een naar gevoel bij alle stembiljetten waarop voor Geert Wilders een vakje stond aangekruist…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh maar wat goed dat je stemmen hebt geteld! Lijkt me echt hard werken, al die biljetten organiseren en tellen, poeh!

   | Reageer op deze reactie
 2. Susan schreef:

  Mooi stukje heb je geschreven over het stemmen. Inderdaad herkenbaar, maar iedereen maakt toch zijn eigen keus. Ik ben in ieder geval blij dat er zoveel gestemd is!

  | Reageer op deze reactie
 3. Joyce schreef:

  Wat een leuk weekoverzicht weer! Heb je die vega shoarma van de toko al vaker gehad? Ik loop er elke keer langs maar twijfel dan om het mee te nemen.

  Vandaag ga ik denk ik helemaal niks doen, maar met mijn vriend weet je het maar nooit. Ineens familiebezoeken of dingen met vrienden doen gebeuren regelmatig. Zijn broertje is hier ook het hele weekend en stiekem hoop ik dat ze zo samen de deur uitgaan zodat ik even mijn hoofd rust kan geven en wat op kan ruimen :p

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee, ik heb het nog niet eerder gemaakt, ben benieuwd! Van een vriendin hoorde ik in ieder geval dat het lekker is, dus ik ga het snel proberen 😀 En ik hoop met je mee haha, snap dat hélemaal.

   | Reageer op deze reactie
 4. Evelien schreef:

  Mooie zondagochtendpost weer! 🙂
  Bij welke toko koop je die soja kipshoarma? Ik ben hem nog nooit tegengekomen bij ‘mijn’ toko in Enschede.. 🙁 Ziet eruit als een product wat ik ook eens wil proberen!
  En ontzettend knap dat je al 4 jaar gestopt bent met roken! Ik hoop dat ik dat over 3 jaar en 10 maanden ook kan zeggen.. 🙂 Ben nu net twee maanden gestopt en ik merk vooral dat ik het nu het weer mooi terrasweer wordt, soms best lastig vind. Maar hey, ik had mijn nieuwe Dr. Martens nooit zo snel kunnen kopen als ik niet gestopt was. 🙂
  Een fijne week gewenst!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Bij Toko het Oosten aan de Zuiderhagen in het centrum 🙂 Ergens achterin (tegenover al die potjes/zakjes met kruiden en naast alle zakken gedroogde bonen en peulvruchten) liggen meerdere soorten gedroogde sojaproducten.

   En wat knap dat je het stoppen zo goed volhoudt! Ik merk ook dat ik het moeilijker vind met zonnig weer. Ik associeer dat zo heftig met roken. Maar gelukkig wordt dat gevoel steeds makkelijker om los te laten. Ik zag in een app die bijhoudt hoelang ik niet meer rook, dat ik met 4 jaar niet roken 8000 euro (!!!!) heb bespaard. Dat is gelukkig goede motivatie inderdaad 😉

   | Reageer op deze reactie
 5. Claire schreef:

  Je zegt altijd dat je niet veel bijzonders doet in een week maar ik vind jouw weekoverzicht altijd zo leuk. Ik zie nu ook alleen maar medailles i.p.v. vinkjes. Is zo’n to do list voor de dag niet heel groot? Als in: stat er niet teveel op? Of krijg ik gewoon kei weinig voor elkaar in een dag haha. Wat een supertof jurkje en spot ik daar nou roze haar. Waarom heb ik daar niks over gehoord!?! En volgens mij klopt er iets niet want er zit GEEN OLLIE in je weekoverzicht. Wat is dit nou? Hoe kan er geen Ollie in je weekoverzicht zitten. Ik ben een beetje van slag… Alsnog: veel plezier bij de foodstyling & fotografie workshop!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh neeeeee er had nog een Ollie-foto gemoeten bij zondag maar dat ben ik helemaal vergeten. Slechte hondenmama! :p En ja, die to do list was veel te groot haha. Ik ben echt een RAMP met to do lijstjes. Maar dan ga ik er gewoon de volgende dag weer mee verder 😀 Dankjewel!!

   | Reageer op deze reactie
 6. Mariëlle schreef:

  Ja, ja ik heb ook gestemd haha! P.s. zie ik daar nou roze haar :O Hoe heb je dat gedaan? Ik vind het zo tof!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het is van dat tijdelijke krijtspul! Ik wilde kijken of het leuk zou staan. Ik wil nog wel heel graag voor het eggie roze in mijn haar, maar dan moet ik de punten eerst laten blonderen zodat de spoeling beter pakt. Dat stel ik nog een beetje uit omdat ik zo’n hekel heb om naar de kapper te gaan 😛 En supergoed dat je hebt gestemd, whoeoe 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Mariëlle schreef:

    Hihi wat grappig! Mijn kapster heeft ook van dat spul, maar dat is natuurlijk weer van een niet dierproefvrij merk 🙁

    | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Wat een leuk jurkje! Ik ben benieuwd wat je van het boek vrouwen&kleren vindt, die staat ook op mijn lijstje 😀 Wat goed trouwens dat je al 4 jaar bent gestopt met roken, go you!

  | Reageer op deze reactie
 8. Tessa schreef:

  Wat goed, 4 jaar gestopt!
  Ik heb laatst Getting Things Done van David Allen gelezen (niet uka, geluisterd) en het is echt een aanrader! Ik heb sinds ik zijn systeem ingevoerd heb, veel meer rust in mn hoofd en ben ik productiever! Het boek is wel erg Amerikaans en wat overdreven, maar het systeem werkt supergoed. Een aanrader dus 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Bedankt! Die tip heb ik al vaker gekregen, ik moet hem nu toch maar eens echt gaan lezen. Ik stel het steeds uit (typisch..) 😛

   | Reageer op deze reactie
 9. Linda schreef:

  Ooh nu hoop ik dat je dan ook die boeken gaat reviewen, want daar ben ik heel benieuwd naar 🙂
  Haha dat over mensen die stemmen op idiote partijen herken ik wel, maar tegelijkertijd zijn er ook mensen die vinden dat ik op een idiote partij stem dus uiteindelijk zijn we misschien allemaal wel idioot hahaha :’)

  | Reageer op deze reactie
 10. Silke schreef:

  Ouh, onze openingsdans 😀 heeeerlijk!

  En wat een fijne, productieve week weer. Ik ben wel jaloers op die kipshoarma, zal toch eens naar een toko in Nederland moeten denk ik!

  | Reageer op deze reactie
 11. Loes schreef:

  Ik word echt blij van je stukjes, je schrijft één van de weinige blogs die ik hier in Colombia nog volg, ik vond dat ik dat wel vaker mocht vermelden, dankjewel voor je eerlijkheid!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dit is zo lief! Ik word helemaal blij van je reactie. Dankjewel voor het mega compliment!

   | Reageer op deze reactie
 12. Lisa schreef:

  Ik ga die havermelk ook eens proberen! Ik vind sojamelk altijd wel oké, maar ik heb één keer ergens in een tentje havermelk gedronken en dat vond ik echt het lekkerste OOIT, maar om een of andere duistere reden blijf ik toch gewoon sojamelk drinken :’) Dus thanks voor de tip! (En trouwens ik vind je haarkleur echt supermooi!)

  | Reageer op deze reactie
 13. Loes schreef:

  Wat staat je nieuwe jurkje je leuk! En dat pakje Cold Brew Coffee ziet er echt heel leuk uit, mooie vormgeving.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat vond ik nou ook, ik heb echt een zwak voor mooie verpakkingen. Helemaal niet goed voor mijn portemonnee, haha!

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay wat leuk, high five! Had jij ook de profielen doorgespit en sprak haar jou het meest aan? Of had je een andere reden? 🙂

   | Reageer op deze reactie
 14. Daphne schreef:

  Volgens mij heb ik even gemist (heb even onder een steen geleefd, happens…) dat je je haar hebt gedipdyet! Is dat een woord?! Supertof! Lekker jurkje ook!
  Ik had ook even een bleh-moment toen ik hoorde dat de VVD opnieuw weer de grootste was geworden. En PVV zetels gewonnen (in vergelijking met 4 jaar geleden), en 2 zetels voor Forum voor Democratie…. Om te janken! Dan maar focussen op het goede: de groene, duurzame partijen zijn verdubbeld in zetels! En dat verdient taart!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha neee, niks gemist, no worries! Ik had het verder nergens gedeeld want het is maar tijdelijk uitwasbaar spul. Ik wilde even kijken hoe het zou staan, want ik wil het nog wel voor het echt 😀 En precies dat bleh-moment had ik inderdaad ook. Wel fijn om te zien dat jongeren vooral D66 en GL stemden en die zijn tenslotte de toekomst, ook positief!

   | Reageer op deze reactie
 15. Fender schreef:

  Hoi Iris ik volg je al een paar jaar (sinds 2013 ! 🙂 ) en ik vind je onwijs cool maar kan je alsjeblieft ophouden met steeds maar je maaltijd foto’s zo erg te bekritiseren, het ziet er meestal best wel lekker uit en ik durf te wedden dat het ook wel prima smaakt die zogenaamde ”vieze” maaltijden.

  Dus ik bedoel het trouwens niet lelijk ofzo maar het is gewoon iets wat me vaak opviel in je blog en waarbij ik dacht van: He kom op je hoeft niet zo negatief te doen over je maaltijd experimentjes toch ?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha nou ik vind het het heel lief dat je dat zegt, maar ik bedoel dat helemaal niet negatief hoor! Vind het jammer dat dat zo overkomt dus ik zal in het vervolg letten op hoe ik het formuleer. Een telefoonfoto van een niet zo fotogenieke maaltijd onder kunstlicht ziet er nu eenmaal niet zo smakelijk uit als eentje met een mooie opmaak bij daglicht. Dat komt dan door de situatie, ik ben zeer tevreden over mijn kook- en fotografieskills, geen zorgen 😛

   | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Weekoverzicht: Sex and the City naspelen & een social hangover | IKBENIRISNIET
Back to Top