Weekoverzicht: Stemmen, toko shoplog & nieuw jurkje!

Hallo mensen van het goede leven, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

mooie luchtnoodlesoep met tofu

Wat een mooi weer! En het blijft eindelijk weer wat langer licht. Terwijl de zon onderging liep ik een extra rondje met een luisterboek. Vind dat zo fijn om te doen.

Oeh, en ik had zo veel zin in noodlesoep met kokosmelk en tofu. Ik was te lui om mijn eigen recept erbij te pakken en toen kreeg ik het voor elkaar dat het helemaal niet lekker werd. Het ziet er op de foto ook niet echt florisant uit hè?

Maandag

to do lijstsofine pastinaak

Ik maakte wederom de spinaziesalade, die ik vorige week ook at. Eigenlijk alleen zodat ik er foto’s van kon maken voor een recept, maar toen was het alweer donker omdat ik zo aan het treuzelen was. Toen heb ik er ook maar gelijk heel iets anders van gemaakt. Met frambozen uit de diepvries maakte ik er een frambozendressing bij. Best lekker! Maar met een simpele citroendressing vond ik het toch lekkerder. Ik probeerde ook voor het eerst de pastinaak carrés van SoFine uit die ik tussen de vleesvervangers in de supermarkt vond. Ik was blij verrast, het smaakt een beetje naar vissticks! Of in ieder geval dezelfde soort structuur. Die koop ik vaker.

Iemand had trouwens gereageerd dat als ik een bolletje afvink op mijn to do lijst, het lijkt op een medaille. Dat vond ik zo leuk, nu zie ik er ook steeds medailles in!

Dinsdag

cold brew coffeekikker

Woop woop, ik kreeg supergoed nieuws voor een zonnige campagne waar ik aan mee mag werken. Lees je binnenkort meer over! Mijn #girlboss-leven is een achtbaan van gedachten van ‘zie je dit wordt helemaal niks kan net zo goed ergens achter de kassa gaan zitten en dan verdien ik waarschijnlijk nog meer ook..’ tot ‘BAM! ZIE JE NOU WEL DAT IK GEEN MEDIABUREAU NODIG HEB’. Vandaag had ik vooral die laatste gedachte en dat was fijn.

Verder maakte ik voor de derde keer de spinaziesalade voor mooie foodfoto’s. Kocht ik veel te dure vegan ijskoffie bij Jumbo. Die eigenlijk wel lekker was, maar niet echt 2,50 euro (!) waard was voor een klein pakje. En ik pakte een cadeautje in voor de bijna-jarige Michelle!

O ja, en ik kwam een kikker tegen onderweg.

Woensdag

Stemmen op PvdD

Yes, stemdag in Nederland! Vanaf het moment dat ik mag stemmen, heb ik (bijna) altijd gestemd (alleen met dat referendum niet). Het voelt zo volwassen en belangrijk, vind ik leuk. De allereerste keer in mijn leven stemde ik op Femke Halsema van GroenLinks, ik vind haar fantastisch. Woensdag stemde ik op Ines Kostic van de Partij voor de Dieren. Het zonnetje scheen, mijn filterbubbel voelde lekker comfy en ik zag het leven en onze toekomst positief in. ’s Avonds toen de voorlopige uitslag bekend werd gemaakt, moet ik toegeven dat ik een beetje buikpijn kreeg. Van bepaalde partijen en kandidaten kan ik gewoon níet geloven dat er mensen zijn die daar op stemmen. Volslagen idioten die dat doen, wil ik dan denken. Maar buiten mijn virtuele filterbubbel, in het echte leven dus, ken ik behoorlijk wat mensen die stemmen op kandidaten waar ik buikpijn van krijg. En dat zijn toch heel normale mensen.

Ik denk dat ik daardoor een beetje een verontrustend gevoel over me heen kreeg. Maar om het positief af te sluiten: hartstikke goed dat zo veel jongeren zijn gaan stemmen, dat de opkomst historisch hoog was en dat de partijen die duurzaamheid belangrijk vinden zijn gegroeid, hoera!

Donderdag

supertrash jurk met bloemen

Donderdag was ik een beetje bleh en ik moest echt even het huis uit. Ik ben gaan kijken bij Appel & Ei, een winkel met tweedehands kleding. En vond daar een leuk jurkje! Daarna liep ik door naar de toko want daar kan ik altijd úren neuzen tussen alle gekke producten. Met de gedroogde paddestoelen die ik had gekocht, maakte ik ’s avonds een simpel roerbakgerecht. Wat ik maakte leek op dit recept van Cynthia, alleen maakte ik daar een vega-variant van. Het werd superlekker, maar zag er op de foto braakopwekkend uit, dus vandaar het ontbreken van een foodfoto.

Mijn dag was overigens weer helemaal goed toen ik een pakketje van een vriendin ophaalde bij het postkantoor. Koekjes voor Ollie, chocolade voor mij en Steve en een boek vol levensadviezen van een beauty blogger voor een happy life. Wat wil een mens nog meer?

Vrijdag

oatly barista bij jumbo

Heck yes, ik vond eindelijk de barista editie van Oatly’s havermelk bij ‘mijn’ Jumbo! Hier was ik zóóó benieuwd naar. Ik maak mijn koffie altijd met opgeschuimde sojamelk maar blijkbaar moet dat ook lekker zijn met havermelk. Als ik het met normale havermelk probeerde, werd het resultaat echter teleurstellend. Waterige bubbels, meh. De barista editie kan je veel beter opschuimen en smaakt iets romiger: goedgekeurd! Al blijft met sojamelk toch mijn favoriet, dat schuim wordt steviger. Al is de smaak van havermelk wel weer lekkerder. Gedeelde eerste plaats dan maar.

Zaterdag

vrouwen en kleren

Op elke zaterdag neem ik tegenwoordig een video op voor Patreon, bewerk ik deze (deels) en schrijf ik mijn weekoverzicht. Dat in combinatie met boodschappen doen, een lange wandeling maken met Ollie en chronisch afgeleid zijn door duizend dingen is een behoorlijk vol dagprogramma. Maar op een goede manier! Gewoon lekker productief, zonder een drukdrukdruk-gevoel. Zaterdagen en maandagen zijn altijd mijn meest productieve dagen. Maandag omdat het voelt als een frisse start en zaterdag omdat Steve dan op zijn bijbaan aan het werk is. Ook bracht de postbode me een stapel boeken die ik had besteld. Bovenop zie je Vrouwen & Kleren, ben ik erg benieuwd naar! Eén van mijn voornemens was om weer meer te gaan lezen nu ik geen saaie studieboeken meer hoef te lezen. Ik hoop dat ik er mijn concentratie mee kan opkrikken zodat ik weer voor langere tijd kan lezen, ik mis dat.

Oeh, en ik kocht bubbels & taartjes! Zaterdag was ik namelijk exact 4 jaar gestopt met roken, hoera! Eén van de betere beslissingen in mijn leven. Al moet ik toegeven dat ik het nog regelmatig mis. Maar meer longinhoud, geld en een fitter gevoel is het het zeker waard.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: een recept voor gefrituurde tempeh
 Woensdag: een review van paarse, natuurlijke mascara
 Vrijdag: een simpel en zomers recept voor spinaziesalade

Vandaag ga ik naar een workshop voor foodstyling & fotografie van Bloggerscafé Oost waar ik heel veel zin in heb! Wat zijn jullie plannen voor vandaag? Fijne zondag!

De linkjes naar de boeken zijn affiliatelinks, bedankt voor je support!

Back to Top