Weekoverzicht: Sex and the City naspelen & een social hangover

Hoi! Leuk dat je er weer bent!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

foodstyling workshop bij etn

Foto door Nadi!

workshop foodstyling en fotografie

Ik had mij opgegeven voor de allereerste workshop van Bloggerscafé Oost, die was vandaag. Danielle van Food Love and Happiness vertelde over foodstyling en -fotografie en we aten lekkere salades bij saladebar ETN. In de blogpost die afgelopen maandag online kwam kon je er al alles over lezen. Was leuk!

Maandag

De moeder van Steve kwam op bezoek, ze had een hele mooie deken gehaakt voor ons! Hij ligt als sprei op ons bed, maar als dekentje om helemaal in de kruipen is ‘ie ook fantastisch. Ik mocht zelf de kleur uitzoeken en vond het eindresultaat nog mooier worden dan verwacht.

’s Avonds maakte ik roti, nommm. Oh, ik vind dat ZO LEKKER. Voor iedereen die me steeds om het recept vraagt: ’t komt gewoon uit een potje van Faja Lobi, hartstikke lekker.

Dinsdag

 

Ik was moe, bleg en kreeg niks voor elkaar. Keek naar de datum en dacht: hm.. 21 maart, wat was er toen ook alweer.. OH NEE MIJN BLOGJUBILEUM. Alwéér niet op tijd aan gedacht. Op 22 maart zou mijn blog 7 jaar bestaan en ik neem me elk jaar weer voor om dan een kick ass winactie te organiseren in samenwerking met leuke merken. Aantal keren dat dit is gelukt: nul. Want als je er één dag van te voren pas aan denkt, valt er niet veel meer te regelen.

Ik ben naar de stad gegaan en zocht zelf wat leuke cadeautjes uit voor een echt ikbenirisniet-pakket. Annemiek hielp mee met zoeken en tussendoor lunchten we bij STOET. Bij Flying Tiger kwam ik een kleine handnaaimachine tegen: net een nietmachine, zo klein! Hij werkt ook nog echt. Als ik er iets mee heb gemaakt (een etuitje misschien?) zal ik er nog over bloggen.

Woensdag

Sebas had al lang de droom om deze scene van Sex & the City na te spelen. Sebas heeft namelijk 300 – ja echt waar – T-shirts. Ik vraag me af of ik überhaupt 300 T-shirts in totaal ooit in mijn hele leven heb gehad. Annemiek en ik zaten klaar met bordjes: een groene als het betreffende kledingstuk werd goedgekeurd en een rode voor als het weg moest. De champagne vloeide rijkelijk. Ook Troy (de hond van Sebas) hielp mee met stemmen. Troy is zo schattig, ik weet nog dat ik ooit heel bang voor hem was. Toen was hij zelfs nog een puppy! Erg he? Gelukkig ben ik inmiddels over mijn hondenangst heen.

Het was zo gezellig dat toen ik al onderweg naar huis was (met de een na laatste bus) niet eens door had dat ik mijn telefoon daar had laten liggen. Paniek alom. Gelukkig heb ik goede karma opgebouwd en lukte het op het nippertje om nog eens heen en weer te kunnen zonder dat ik naar huis hoefde te lopen.

Donderdag

’s Middags kwam er een pakketje binnen van Testa. Zij maken capsules met algenolie! Heb je je ooit afgevraagd of er visolie-supplementen voor vegetariërs bestaan? Nou, dat maken zij dus. Maar dan van algen, want dat is tenslotte ook waar de visjes hun omega vandaan halen. Superonlogisch om dan visolie te gaan slikken terwijl je ook de directe bron tot je kan nemen, als je er zo over nadenkt.

Mijn wallen hingen ondertussen ergens tot aan mijn enkels en mijn hersenen voelden gefrituurd. Ondank dat ik alle sociale dingen van deze week heeeel leuk vond, was mijn introvertenziel compleet leeggezogen. ’s Middags kwam er nog bezoek langs en daarna nam ik me voor om te verhuizen naar een hutje op de hei. Gelukkig was Steve zo lief om te koken en daarna ging ik heel vroeg naar bed.

Vrijdag

sofine spinazie

Ik had bijna tien uur geslapen en toen ging het weer goed en hoefde ik niet meer per se te verhuizen naar een hutje op de hei. Tussen het werken door ging ik even naar de stad voor een nieuwe zonnebril op sterkte. Mijn zonnebril had nog de oude sterkte (= hoofdpijn), dus liep ik met mijn normale bril in de felle zon (= hoofdpijn) of met zonnebril zonder sterkte (= hoofdpijn). Omdat ik zo’n overgevoelig miepje ben, wilde ik deze keer graag polariserende glazen op sterkte. Dat zorgt voor een nog rustiger beeld omdat het reflecties en schitteringen tegenhoudt. Helaas zijn die dingen godsgruwelijk duur. Hans Anders had gelukkig een tijdelijke actie waardoor het nog ‘maar’ 128 euro was, yesss. Over twee weken kan ik de zonnebril ophalen en ik kan echt niet wachten. Ik houd van de lentezon en het frisse maar zonnige weer van de afgelopen dagen. Maar dat gaat wel gepaard met constante hoofdpijn, jakkes.

’s Avonds probeerde ik weer een nieuwe vleesvervanger uit van SoFine omdat ik die met pastinaak de vorige keer zó lekker vond. Die met spinazie vond ik helaas niet zo’n succes. Steve vond hem wel lekker. Volgens mij was dit voor het eerst dat hij een vegetarisch-iets wel lekker vond en ik niet!

Zaterdag

ollie in het zonnetje

Tijd om een nieuwe video op te nemen! Daarna maakte ik een extra lange wandeling met Ollie want het was zulk lekker weer. Hij wordt daar zelf ook altijd heel blij van. Wil hij steeds huppelen en rennen. En ik er maar achteraan hobbelen omdat hij altijd aan de lijn zit. (Nee, is niet zielig, platgereden worden door een auto is veel zieliger.) Toen ik thuis kwam was ik net op tijd voor de postbode die een supershiny blender kwam bezorgen. Hier lees je binnenkort meer over!

Overdag was ik druk met typen, typen, typen. En ’s avonds nog steeds. Dus tussendoor aten we lekker makkelijk patat. Met een broodje vega bamischijf met zo’n mega-klodder frietsaus. Daar mag je me voor wakker maken, hoor. (Hee Iris je ging toch gezonder eten? Euuuhmmm…)

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: tips & tricks voor foodstyling en fotografie
 Woensdag: win een ikbenirisniet-pakket, je kan nog meedoen!
 Vrijdag: een Groene Tip over Earth Hour.

Fijne zondag!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

25 reacties op “Weekoverzicht: Sex and the City naspelen & een social hangover

 1. Je had een leuke week!
  Ik ben ook zeer benieuwd naar de naai- nietmachine 😉
  Wat is het heerlijk genieten als de zon schijnt en wel uit de wind…..

  Fijne dag Xoxo

 2. Ja, die capsules van Testa heb ik ook! Ik kocht altijd krill olie maar nu heb ik deze en volgens mij zijn ze net zo goed! (: Het enige wat ik jammer vind is het plastic van de drukstrips. Ik ben ook benieuwd naar dat naaimachientje (overweegt vandaag Flying Tiger te gaan), dus lees heel graag je ervaringen ermee! 😀

 3. Roos

  Het ziet er uit als een super gezellige week! Ik ben heel benieuw naar die mini hand naaimachine, lijkt me een onwijs leuk ding. X

 4. Romy

  Oh, die handnaaimachine! Daar ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar! Ik heb er ooit eentje van Joy Crafts gehad, maar die werkte voor geen meter. Ben benieuwd of deze echt een succes is 🙂 Verder klinkt het als een fijne week! Ik doe ook meteen weer wat inspiratie op als vegetariër. Wel jammer dat die met spinazie bij jou niet zo’n succes was. Hij klinkt voor mij ook niet echt geweldig, maar die algenolie klinkt echt wel fijn!

 5. Loes

  Leuke week! Die roti ziet er lekker uit, krijg er honger van! Fijn dat je eindelijk een goede zonnebril hebt straks.

 6. Susan

  Wat een leuke week! Hoe waren die spinazieschnitzels? Ik had ze gisteren vast maar toch niet gekocht. Fijn van je zonnebril trouwens! Ik kan zelf ook echt niet zonder!

 7. Iris

  Wat leuk dat jullie een scene na hebben gedaan uit Sex in the city haha, ik vind het nog steeds een heerlijke serie en word er altijd vrolijk van. Hoe girly het ook is. Ik vind het gehaakte kleed trouwens ook echt geweldig en dat kleine naaimachinetje <3 Zo leuk! Ik ben ook benieuwd naar de fancy blender. Fijne week!

 8. Naomi

  Ik kijk geen SATC, maar ik vind het wel hilarisch dat jullie die scène na hebben gedaan! En je naaimachine is echt cuuuuute!

 9. Iris

  Haha wat een leuke week! en zo lekker zonnig! ik herken het wel trouwens, de social hangover. gisterenavond was ik er zo moe van, mentaal en fysiek dat ik om 8 uur naar bed ging. vandaag heerlijk dagje niks doen – had ik hard nodig. Dat mini naaimachientje lijkt me echt fantastisch – ben benieuwd wat je ermee gaat maken!

 10. Iris

  Een handnaaimachine, geen idee dat dat bestond. Ik ben benieuwd of het werkt, want sinds de vertrouwde, oude naaimachine hier is vervangen door een nieuwe, heb ik steeds ruzie met het ding.

 11. Bente

  Oehh die roti ziet er lekker uit!

  En visolie, algenolie, ik gebruik het lekker allemaal niet 😉

 12. Een social hangover, grappig! Ik hoor die term hier voor het eerst, maar ik kan me er helemaal iets bij voorstellen!

 13. Nora

  Heel erg leuk weer! Ik kijk er al naar uit: jouw dagboekje op zondag 🙂
  Ik ben wel benieuwd naar de shirt van Sebas die groen kregen!
  En ik heb me voorgenomen deze week de easy roti uit een potje te maken 🙂 Thanx voor de inspiratie!!

 14. ohmy die mini naaimachine is te schattig!! En dat stemmen voor welke shirts mochten blijven en welke moesten gaan lijkt me zooo hilarisch. Klinkt als een fijne week verder ^^

 15. Zie het zo, je had een spinazieburger en at dus extra groente. Dan at je dus extra extra gezond en wordt dat gecompenseerd met de patat 😉
  X

 16. iris

  Ik hou van deze week. Hoe bewerk je jouw foto’s eigenlijk? Ze zijn zo prachtig! En hmm.. misschien moeten ze eens een blogcafé organiseren in Groningen! Geniet van de lentezon vandaag! 😀

  • Iris

   Deze foto’s zijn helemaal niet bewerkt, heb ze zelfs gemaakt met mijn telefoon ipv camera dus heel erg bedankt voor het compliment haha! <3

    • Iris

     Ohhh dat bedoel je! Dat is gewoon met Photoshop een tekstje erin gezet en een pijltje erbij getekend. Niks bijzonders! 😀

 17. Kim

  Zo herkenbaar dat lege frituurhersenen gevoel. Kan ook zo slecht tegen teveel drukte/ mensen om mij heen. Was gisteren bijv op een middelbare school en men wat was ik gaar ’s avonds. Als je een pilletje ontdekt die je vooraf kan innemen, let me know :p

 18. Pingback: Weekoverzicht: in de krant, zon & veel foodfoto's | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten