Weekoverzicht: Sex and the City naspelen & een social hangover

Hoi! Leuk dat je er weer bent!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

foodstyling workshop bij etn
Foto door Nadi!

workshop foodstyling en fotografie

Ik had mij opgegeven voor de allereerste workshop van Bloggerscafé Oost, die was vandaag. Danielle van Food Love and Happiness vertelde over foodstyling en -fotografie en we aten lekkere salades bij saladebar ETN. In de blogpost die afgelopen maandag online kwam kon je er al alles over lezen. Was leuk!

Maandag

De moeder van Steve kwam op bezoek, ze had een hele mooie deken gehaakt voor ons! Hij ligt als sprei op ons bed, maar als dekentje om helemaal in de kruipen is ‘ie ook fantastisch. Ik mocht zelf de kleur uitzoeken en vond het eindresultaat nog mooier worden dan verwacht.

’s Avonds maakte ik roti, nommm. Oh, ik vind dat ZO LEKKER. Voor iedereen die me steeds om het recept vraagt: ’t komt gewoon uit een potje van Faja Lobi, hartstikke lekker.

Dinsdag

 

Ik was moe, bleg en kreeg niks voor elkaar. Keek naar de datum en dacht: hm.. 21 maart, wat was er toen ook alweer.. OH NEE MIJN BLOGJUBILEUM. Alwéér niet op tijd aan gedacht. Op 22 maart zou mijn blog 7 jaar bestaan en ik neem me elk jaar weer voor om dan een kick ass winactie te organiseren in samenwerking met leuke merken. Aantal keren dat dit is gelukt: nul. Want als je er één dag van te voren pas aan denkt, valt er niet veel meer te regelen.

Ik ben naar de stad gegaan en zocht zelf wat leuke cadeautjes uit voor een echt ikbenirisniet-pakket. Annemiek hielp mee met zoeken en tussendoor lunchten we bij STOET. Bij Flying Tiger kwam ik een kleine handnaaimachine tegen: net een nietmachine, zo klein! Hij werkt ook nog echt. Als ik er iets mee heb gemaakt (een etuitje misschien?) zal ik er nog over bloggen.

Woensdag

Sebas had al lang de droom om deze scene van Sex & the City na te spelen. Sebas heeft namelijk 300 – ja echt waar – T-shirts. Ik vraag me af of ik überhaupt 300 T-shirts in totaal ooit in mijn hele leven heb gehad. Annemiek en ik zaten klaar met bordjes: een groene als het betreffende kledingstuk werd goedgekeurd en een rode voor als het weg moest. De champagne vloeide rijkelijk. Ook Troy (de hond van Sebas) hielp mee met stemmen. Troy is zo schattig, ik weet nog dat ik ooit heel bang voor hem was. Toen was hij zelfs nog een puppy! Erg he? Gelukkig ben ik inmiddels over mijn hondenangst heen.

Het was zo gezellig dat toen ik al onderweg naar huis was (met de een na laatste bus) niet eens door had dat ik mijn telefoon daar had laten liggen. Paniek alom. Gelukkig heb ik goede karma opgebouwd en lukte het op het nippertje om nog eens heen en weer te kunnen zonder dat ik naar huis hoefde te lopen.

Donderdag

’s Middags kwam er een pakketje binnen van Testa. Zij maken capsules met algenolie! Heb je je ooit afgevraagd of er visolie-supplementen voor vegetariërs bestaan? Nou, dat maken zij dus. Maar dan van algen, want dat is tenslotte ook waar de visjes hun omega vandaan halen. Superonlogisch om dan visolie te gaan slikken terwijl je ook de directe bron tot je kan nemen, als je er zo over nadenkt.

Mijn wallen hingen ondertussen ergens tot aan mijn enkels en mijn hersenen voelden gefrituurd. Ondank dat ik alle sociale dingen van deze week heeeel leuk vond, was mijn introvertenziel compleet leeggezogen. ’s Middags kwam er nog bezoek langs en daarna nam ik me voor om te verhuizen naar een hutje op de hei. Gelukkig was Steve zo lief om te koken en daarna ging ik heel vroeg naar bed.

Vrijdag

sofine spinazie

Ik had bijna tien uur geslapen en toen ging het weer goed en hoefde ik niet meer per se te verhuizen naar een hutje op de hei. Tussen het werken door ging ik even naar de stad voor een nieuwe zonnebril op sterkte. Mijn zonnebril had nog de oude sterkte (= hoofdpijn), dus liep ik met mijn normale bril in de felle zon (= hoofdpijn) of met zonnebril zonder sterkte (= hoofdpijn). Omdat ik zo’n overgevoelig miepje ben, wilde ik deze keer graag polariserende glazen op sterkte. Dat zorgt voor een nog rustiger beeld omdat het reflecties en schitteringen tegenhoudt. Helaas zijn die dingen godsgruwelijk duur. Hans Anders had gelukkig een tijdelijke actie waardoor het nog ‘maar’ 128 euro was, yesss. Over twee weken kan ik de zonnebril ophalen en ik kan echt niet wachten. Ik houd van de lentezon en het frisse maar zonnige weer van de afgelopen dagen. Maar dat gaat wel gepaard met constante hoofdpijn, jakkes.

’s Avonds probeerde ik weer een nieuwe vleesvervanger uit van SoFine omdat ik die met pastinaak de vorige keer zó lekker vond. Die met spinazie vond ik helaas niet zo’n succes. Steve vond hem wel lekker. Volgens mij was dit voor het eerst dat hij een vegetarisch-iets wel lekker vond en ik niet!

Zaterdag

ollie in het zonnetje

Tijd om een nieuwe video op te nemen! Daarna maakte ik een extra lange wandeling met Ollie want het was zulk lekker weer. Hij wordt daar zelf ook altijd heel blij van. Wil hij steeds huppelen en rennen. En ik er maar achteraan hobbelen omdat hij altijd aan de lijn zit. (Nee, is niet zielig, platgereden worden door een auto is veel zieliger.) Toen ik thuis kwam was ik net op tijd voor de postbode die een supershiny blender kwam bezorgen. Hier lees je binnenkort meer over!

Overdag was ik druk met typen, typen, typen. En ’s avonds nog steeds. Dus tussendoor aten we lekker makkelijk patat. Met een broodje vega bamischijf met zo’n mega-klodder frietsaus. Daar mag je me voor wakker maken, hoor. (Hee Iris je ging toch gezonder eten? Euuuhmmm…)

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: tips & tricks voor foodstyling en fotografie
 Woensdag: win een ikbenirisniet-pakket, je kan nog meedoen!
 Vrijdag: een Groene Tip over Earth Hour.

Fijne zondag!

Back to Top