Weekoverzicht: in de krant, zon & veel foodfoto’s

Hallo, daar ben ik weer! In verband met gefrituurde puddingshersenen ietsje later dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken, toch?

Lievelingsliedje van de week

Zondag

prosecco

Ik was niet vooruit te branden. Ik besloot er maar gewoon aan toe te geven. En dat deed ik ook gelijk goed: met blote benen in de zon (onze tuin is net een sauna als de zon schijnt), een voorleesboek uit mijn koptelefoon en prosecco. Ollie zat in de tuinstoel naast me. Zo fijn!

Maandag

Vrijopnaam: je eigen energie opwekkenfamilieportret pilav

Het was een zonnige dag, perfect voor de campagne waarmee ik bezig was! Ik mocht namelijk voor Vrijopnaam aan de slag, vandaag zette ik de laatste puntjes op de i. Een hele leuke samenwerking, omdat dit bedrijf zo goed bij mij en mijn blog past. Tijdens het schrijven van de advertorial was ik zelfs zo enthousiast geworden dat ik besloot om zelf ook klant te worden (of ik klant wilde worden mocht ik helemaal zelf weten, dat staat dus los van de samenwerking). Nou, als dat geen goede blogpost is dan weet ik het ook niet meer. Hij komt aanstaande dinsdag online!

Nadat ik heel de dag naar mijn beeldscherm had getuurd, wandelde ik een lang rondje met Steve en ons hondenkind. Ik maakte een schaduw-familie-portret, n’aww. Daarna maakte ik superlekker avondeten; het lijkt op dit recept dat ik in 2013 plaatste. Alleen maakte ik het deze keer met bulgur en gebruikte ik een kruidenmix van Green Gypsy. Het was een productieve dag, fijn! 

Dinsdag

Alweer zo’n mooie zonnige dag, het leek wel zomer! Vooral Ollie genoot er enorm van. Die voelt zich intens sip als het bewolkt is of als het regent. Als het zonnig is, is ‘ie veel blijer. Zonnig voorjaarsweer (als de wind nog lekker fris is, maar de zon wel warm schijnt) kan ik ook wel waarderen. Ik kocht mijn lievelingsijsjes bij de supermarkt en maakte ’s avonds een zomerse risotto. Ik had van de buurvrouw een paneel van steigerhout overgekocht, dus die kon ik gelijk testen voor de foodfotografie. Op de foodfoto lijkt het net alsof het op een mooie tafel staat. Maar op de behind the scenes-foto zie je dat het gewoon lekker ordinair op de grond staat. (Ja ik moet nodig eens dweilen, zie ik nu ook..)

Woensdag

rotibladen en woksaus

Yay, goed nieuws! Toen we in 2014 in dit huis kwamen wonen, wisten we dat we er voor 1 januari 2018 uit zouden moeten. Toen dachten we: dat duurt nog zo lang, tegen die tijd zijn we hartstikke succesvol en kunnen we een leuk (niet-antikraak) huisje gaan huren. Nu begon ik toch wel een béétje te stressen want we zitten nog steeds heeeeel ver onder de inkomensgrens voor de echte leuke huizen in Enschede. Want Steve studeert nog en ik zit nog steeds in de opkrabbelende fase van het ondernemen. En ik zag ons nu nog niet echt in een 1-kamerappartementje zitten met Ollie. Niet om verwend te doen hoor, zoals je misschien weet hebben Steve en ik zelfs langer dan een jaar samengewoond in een studiootje van slechts 26 vierkante meter. En ondanks dat dat best gezellig is, vinden we het allebei níet voor herhaling vatbaar. We hadden al het gerucht gehoord dat de sloopdatum waarschijnlijk uitgesteld zou worden naar 2020. Nu hebben we officieel bericht dat de datum is uitgesteld naar 2021! Holy guacamole, tegen die tijd zijn we al 31 jaar. Maar yes, dat geeft echt heel veel rust.

Donderdag

gnocchi

Jemig, ik krijg honger van het uploaden van alle eetfoto’s van deze week. Dit was toch wel een culinair hoogtepuntje (sorry voor iedereen die nu meedoet aan de Vegan Challenge). Het was gnocchi met tomatensaus, aubergine, witte bonen, mozzarella en basilicum. Allemaal in één pan gemaakt. Geserveerd met een frisse, groene salade. Nom! Ik heb nog nooit zo veel likes op een foodfoto op Instagram gekregen, geloof ik. Meerdere mensen vroegen om het recept dus daar ga ik snel mee aan de slag!

Vrijdag

Ahh zo leuk, Ollie en ik stonden vrijdag in de krant! Het is een wekelijkse rubriek waarbij iemand iets vertelt over zijn of haar huisdier. Ik voelde me vereerd dat ik in de regionale krant mocht shinen met Olliebol. In 2015 heb ik in dezelfde krant gestaan, alleen dan met een foto met Bunny von D. Ik ben een zeer trotse dierenmoeder.

Zaterdag

to do list met klussen in huis

Ik voelde me zo moe en gesloopt. Niet lichamelijk moe, maar meer dat het voelt alsof alle levensenergie uit je ziel is gezogen. Het was gewoon niet zo’n goede week in Huize Iris & Steve (wat ook te zien is aan de staat van de keuken op de voor-foto). Dat heb je soms. Bij deze dus ook gelijk de reminder dat ondanks dat ik allemaal zonnige foto’s, lekker eten en een blije Ollie laat zien, er achter de schermen wel shitzooi gaande kan zijn. Niets ergs of benoemenswaardigs hoor, geen zorgen, maar ik wilde dit toch even zeggen voordat je denkt dat mijn leven altijd fijn en fantastisch is en dat ik hele dagen in de zon champagne zit te zuipen en een beetje wandel met Ollie.

Voor deze dag had ik eigenlijk een dagje bloggen ingepland, maar ik kreeg het niet voor elkaar om denkwerk te verrichten. Ineens bedacht ik me dat ik nog veel klusjes in huis wilde doen aangezien we hier nog drie jaar wonen. Bij veel mankementen dacht ik eerder: ach, dit huis wordt toch binnenkort gesloopt. Maar nog drie jaar tegen mankementen aan kijken is wel érg lang. De dag ervoor had ik de voortuin al gedaan, vandaag was het tijd voor het keukenraam. Er moest nieuw plakplastic op (er was allemaal krijtspul van mijn krijttekeningen achter gedropen). Ik had er weer helemaal zin in en ging vol goede moed naar de bouwmarkt. Note to self: als je je eigenlijk al niet zo goed voelde, ga dan níet in de weer met plakplastic op je raam. Ellende. Uiteindelijk voelde ik me nog slechter dan toen ik net was opgestaan. Ik had beter gewoon in bed kunnen blijven met Netflix. Al ben ik wel blij met het eindresultaat!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van vorige week
 Woensdag: 3 x tips voor leuke fair fashion blogs
 Donderdag: een review van Het complete bijenboek
 Vrijdag: een tip voor iedereen die van vintage & tweedehands houdt

Gisterenavond heb ik het lekker rustig aan gedaan en nu gaat het wel weer goed! De klusjes in huis laat ik vandaag even voor wat het is. Zo ga ik een lange wandeling met Ollie maken, de zon schijnt, het leven is weer goed. Fijne zondag!

Back to Top