Weekoverzicht: in de krant, zon & veel foodfoto’s

Hallo, daar ben ik weer! In verband met gefrituurde puddingshersenen ietsje later dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken, toch?

Lievelingsliedje van de week

Zondag

prosecco

Ik was niet vooruit te branden. Ik besloot er maar gewoon aan toe te geven. En dat deed ik ook gelijk goed: met blote benen in de zon (onze tuin is net een sauna als de zon schijnt), een voorleesboek uit mijn koptelefoon en prosecco. Ollie zat in de tuinstoel naast me. Zo fijn!

Maandag

Vrijopnaam: je eigen energie opwekkenfamilieportret pilav

Het was een zonnige dag, perfect voor de campagne waarmee ik bezig was! Ik mocht namelijk voor Vrijopnaam aan de slag, vandaag zette ik de laatste puntjes op de i. Een hele leuke samenwerking, omdat dit bedrijf zo goed bij mij en mijn blog past. Tijdens het schrijven van de advertorial was ik zelfs zo enthousiast geworden dat ik besloot om zelf ook klant te worden (of ik klant wilde worden mocht ik helemaal zelf weten, dat staat dus los van de samenwerking). Nou, als dat geen goede blogpost is dan weet ik het ook niet meer. Hij komt aanstaande dinsdag online!

Nadat ik heel de dag naar mijn beeldscherm had getuurd, wandelde ik een lang rondje met Steve en ons hondenkind. Ik maakte een schaduw-familie-portret, n’aww. Daarna maakte ik superlekker avondeten; het lijkt op dit recept dat ik in 2013 plaatste. Alleen maakte ik het deze keer met bulgur en gebruikte ik een kruidenmix van Green Gypsy. Het was een productieve dag, fijn! 

Dinsdag

Alweer zo’n mooie zonnige dag, het leek wel zomer! Vooral Ollie genoot er enorm van. Die voelt zich intens sip als het bewolkt is of als het regent. Als het zonnig is, is ‘ie veel blijer. Zonnig voorjaarsweer (als de wind nog lekker fris is, maar de zon wel warm schijnt) kan ik ook wel waarderen. Ik kocht mijn lievelingsijsjes bij de supermarkt en maakte ’s avonds een zomerse risotto. Ik had van de buurvrouw een paneel van steigerhout overgekocht, dus die kon ik gelijk testen voor de foodfotografie. Op de foodfoto lijkt het net alsof het op een mooie tafel staat. Maar op de behind the scenes-foto zie je dat het gewoon lekker ordinair op de grond staat. (Ja ik moet nodig eens dweilen, zie ik nu ook..)

Woensdag

rotibladen en woksaus

Yay, goed nieuws! Toen we in 2014 in dit huis kwamen wonen, wisten we dat we er voor 1 januari 2018 uit zouden moeten. Toen dachten we: dat duurt nog zo lang, tegen die tijd zijn we hartstikke succesvol en kunnen we een leuk (niet-antikraak) huisje gaan huren. Nu begon ik toch wel een béétje te stressen want we zitten nog steeds heeeeel ver onder de inkomensgrens voor de echte leuke huizen in Enschede. Want Steve studeert nog en ik zit nog steeds in de opkrabbelende fase van het ondernemen. En ik zag ons nu nog niet echt in een 1-kamerappartementje zitten met Ollie. Niet om verwend te doen hoor, zoals je misschien weet hebben Steve en ik zelfs langer dan een jaar samengewoond in een studiootje van slechts 26 vierkante meter. En ondanks dat dat best gezellig is, vinden we het allebei níet voor herhaling vatbaar. We hadden al het gerucht gehoord dat de sloopdatum waarschijnlijk uitgesteld zou worden naar 2020. Nu hebben we officieel bericht dat de datum is uitgesteld naar 2021! Holy guacamole, tegen die tijd zijn we al 31 jaar. Maar yes, dat geeft echt heel veel rust.

Donderdag

gnocchi

Jemig, ik krijg honger van het uploaden van alle eetfoto’s van deze week. Dit was toch wel een culinair hoogtepuntje (sorry voor iedereen die nu meedoet aan de Vegan Challenge). Het was gnocchi met tomatensaus, aubergine, witte bonen, mozzarella en basilicum. Allemaal in één pan gemaakt. Geserveerd met een frisse, groene salade. Nom! Ik heb nog nooit zo veel likes op een foodfoto op Instagram gekregen, geloof ik. Meerdere mensen vroegen om het recept dus daar ga ik snel mee aan de slag!

Vrijdag

Ahh zo leuk, Ollie en ik stonden vrijdag in de krant! Het is een wekelijkse rubriek waarbij iemand iets vertelt over zijn of haar huisdier. Ik voelde me vereerd dat ik in de regionale krant mocht shinen met Olliebol. In 2015 heb ik in dezelfde krant gestaan, alleen dan met een foto met Bunny von D. Ik ben een zeer trotse dierenmoeder.

Zaterdag

to do list met klussen in huis

Ik voelde me zo moe en gesloopt. Niet lichamelijk moe, maar meer dat het voelt alsof alle levensenergie uit je ziel is gezogen. Het was gewoon niet zo’n goede week in Huize Iris & Steve (wat ook te zien is aan de staat van de keuken op de voor-foto). Dat heb je soms. Bij deze dus ook gelijk de reminder dat ondanks dat ik allemaal zonnige foto’s, lekker eten en een blije Ollie laat zien, er achter de schermen wel shitzooi gaande kan zijn. Niets ergs of benoemenswaardigs hoor, geen zorgen, maar ik wilde dit toch even zeggen voordat je denkt dat mijn leven altijd fijn en fantastisch is en dat ik hele dagen in de zon champagne zit te zuipen en een beetje wandel met Ollie.

Voor deze dag had ik eigenlijk een dagje bloggen ingepland, maar ik kreeg het niet voor elkaar om denkwerk te verrichten. Ineens bedacht ik me dat ik nog veel klusjes in huis wilde doen aangezien we hier nog drie jaar wonen. Bij veel mankementen dacht ik eerder: ach, dit huis wordt toch binnenkort gesloopt. Maar nog drie jaar tegen mankementen aan kijken is wel érg lang. De dag ervoor had ik de voortuin al gedaan, vandaag was het tijd voor het keukenraam. Er moest nieuw plakplastic op (er was allemaal krijtspul van mijn krijttekeningen achter gedropen). Ik had er weer helemaal zin in en ging vol goede moed naar de bouwmarkt. Note to self: als je je eigenlijk al niet zo goed voelde, ga dan níet in de weer met plakplastic op je raam. Ellende. Uiteindelijk voelde ik me nog slechter dan toen ik net was opgestaan. Ik had beter gewoon in bed kunnen blijven met Netflix. Al ben ik wel blij met het eindresultaat!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van vorige week
 Woensdag: 3 x tips voor leuke fair fashion blogs
 Donderdag: een review van Het complete bijenboek
 Vrijdag: een tip voor iedereen die van vintage & tweedehands houdt

Gisterenavond heb ik het lekker rustig aan gedaan en nu gaat het wel weer goed! De klusjes in huis laat ik vandaag even voor wat het is. Zo ga ik een lange wandeling met Ollie maken, de zon schijnt, het leven is weer goed. Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Weekoverzicht: in de krant, zon & veel foodfoto’s

 1. Lenneke schreef:

  Net mijn ontbijt achter de kiezen en nu alweer ZO’N HONGER. Wat knap dat je dat plakplastic hebt geplakt. Ik probeerde dat ooit in mijn garage en het is niet om aan te zien. :”) Gelukkig ziet in principe alleen Vince het. En iedereen die langs mijn huis loopt. Hahahaha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha verschrikkelijk he, jemig. Ik dacht trouwens dat ik het er best oké had opgeplakt, maar ’s avonds als het donker is en ik doe het keukenlicht aan, zie je honderd bubbels. Nouja, ze doen het er maar mee.

   | Reageer op deze reactie
 2. Stephanie schreef:

  Wat fijn dat je nog 3 jaar in je huisje mag blijven wonen! Dat is toch een puntje minder op een worry-lijst.
  Ik ben benieuwd naar je samenwerking op dinsdag. Geniet van je zondag! 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa echt súperfijn! Geeft zo veel rust 😀 Dankjewel voor je lieve reactie!

   | Reageer op deze reactie
 3. Ellen schreef:

  Fijn dat we nog een paar jaartje’s buurtjes blijven. En echt jullie keukenraam ziet er een stuk beter uit nu😂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha wat een verbetering he! Elke keer als ik in de keuken sta heb ik het gevoel dat we hele boel hebben gerenoveerd zo groot dat het verschil is. Ben blij dat het opviel, was mijn ruzie met het plakfolie niet voor niets hahaha.

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Blij dat je ‘em waardeert! Ik ben vorige week begonnen met een nieuwe serie (Sorjonen op Netflix) en dit is het intro-nummer, vind het zo mooi <3

   | Reageer op deze reactie
 4. Danique schreef:

  Wat fijn dat jullie langer kunnen blijven wonen! En wat een verschil zeg in de keuken, erg goed gedaan!

  | Reageer op deze reactie
 5. Rowan schreef:

  Wat heerlijk zeg, zo’n opgeruimde keuken! En super leuk dat je met Ollie in de krant stond!

  | Reageer op deze reactie
 6. Oohhh lekker eten hahah! Zo leuk om te zien hoe iedereen van winterse maaltijden in een week naar zomerse maaltijden is overgestapt! Ik ook hoor, de salades vliegen me om de oren nomnomnom

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dát is het! Ik ben de hele week al lekker aan het koken en heb helemaal zin om nieuwe dingen te maken met veel kleurrijke groentes. Ik dacht dat het gewoon weer zo’n fase was die ineens op kwam zetten haha. Maar het komt inderdaad door het weer!

   | Reageer op deze reactie
 7. Ayla schreef:

  Oh, wat is het toch fijn om er lekker aan toe te geven als het niet lukt he?! Gewoon even iets totaal anders dan gepland en dan komt het allemaal vanzelf wel weer goed. Die champagne in de zon draagt daar goed aan bij denk ik zo 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa dat dacht ik toch ook! Eerder had ik daar nog wel eens moeite mee, maar als je dan met veel tegenzin en strijd toch productief probeert te zijn, gaat het allemaal zo sloom en helemaal niet goed. Dan is het eigenlijk nog productiever om gewoon even te chillen en het de volgende dag opnieuw te proberen 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Do schreef:

  Wat leuk dat Ollie in de krant staat! Al dat eten ziet er echt lekker uit! Gelukkig voel je je weer iets beter 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Linda schreef:

  Wat een leuk artikeltje in de krant zeg! 🙂 Ik vind het altijd zo geruststellend dat ik niet de enige ben die gerust anderhalve week de afwas laat staan en dan denkt ‘oh nee dit lukt nooit meer’ :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja je bent soooowieso niet de enige! Anderhalve week de afwas laten staan is eerder regel dan uitzondering hier. (Helaas, want als er dan onverwacht iemand langs komt vind ik het altijd zo erg haha, de keuken is het eerst wat je ziet als je via de voordeur naar binnen wandelt..)

   | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Wat leuk dat Ollie en jij in de krant stonden en al dat lekkere eten ooooh. Balen dat het niet helemaal jullie week was, maar dat heb je soms inderdaad. Weer tijd voor een nieuwe week dus <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aan een nieuwe week was ik echt toe inderdaad! Ik merk nu al dat ik me zo veel beter voel, gewoon omdat het maandag is, haha. Het voelt nu echt weer als een schone lei 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Cool he! Ik heb gewoon een beroemde hond straks, moet hij allemaal hand-correctie-poot tekeningen uitdelen 😛

   | Reageer op deze reactie
 11. Mariëlle schreef:

  Nom, wat een lekker eten allemaal! En hihihi zo leuk km die foto achter de schermen te zien 😉 Leuk stukje ook in de krant ♡ Ik stond vorige week in het NRC, goaaals!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa wat goed, ik zag het op Twitter. In zo’n grote krant, heel tof!

   | Reageer op deze reactie
 12. Nathalie schreef:

  Leuk weekoverzicht weer! Ook heel fijn trouwens dat je de rommel en de echte behind the scenes laat zien (bij sommige bloggers is dát zelfs picture perfect).

  | Reageer op deze reactie
 13. Kim schreef:

  Die “familiefoto” is zo lief, awhhh!
  Wat heb je trouwens een netjes handschrift.

  | Reageer op deze reactie
 14. Esmee schreef:

  Lekker bezig met klussen! En wat leuk dat je met Ollie in de krant stond. Ik word altijd vrolijk van de foto’s van Ollie. Hij is echt een schatje!

  | Reageer op deze reactie
 15. Charlotte schreef:

  Ik ben stiekem best benieuwd waar in Enske jij woont, ik herken de omgeving waar je met Ollie wandelt en de flats waar je uitzicht op hebt totaal niet namelijk! Heb zelf namelijk lange tijd op de campus gewoond en woon nu in Roombeek ^^

  | Reageer op deze reactie
 16. chucky1012 schreef:

  Fijn dat de sloop is uitgesteld!
  Goh maar wat duurt het zoeken naar een woning soms zo lang!
  Leuke foto’s en hoop dat je goed rust…

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 17. Mille Pagine schreef:

  Iris! Ik vind het altijd zo leuk jouw weekoverzichten te lezen, vooral als ze zo eerlijk zijn als deze (die plank, haha, heerlijk!). Ik vind waardeer de inzet die jij voor de blog doet echt ontzettend en als ik zo’n stukje lees als dit, voelt het net alsof ik even bij jou thuis koffie drink, ofzo. Dat lijkt me dan ineens heel gezellig ook :-).
  Dus als je weer zo’n dag hebt: weet dat anderen die ook hebben en dan op hun werk stiekem even jouw blogjes van de afgelopen week gaan bijlezen. Zoals ik dus nu…
  Liefs!

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Weekoverzicht: futuristische blender, ETN & een poké bowl | IKBENIRISNIET
Back to Top