Weekoverzicht: springrolls & een vrouwenvaasje

Hallo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

springrollsspringroll voor ollie

Eén keer per zo-veel-maanden krijg ik intens veel zin in springrolls (of summerrolls heten ze eigenlijk). Tot ik ermee bezig ben en me realiseer wat een pokkewerk het is om ze te maken. Toch blijft het één van mijn favoriete gerechten. We maakten er een DIY-project van: alles in schaaltjes op de eettafel en samen de boel rollen. Dan is het veel leuker om te maken! We vulden ze met onder andere spinazie, witte kool, wortel, shiitake en reepjes gebakken ei. Ollie had het er maar moeilijk mee met al dat lekkere eten op tafel. Dus als beloning maakte ik ook een springroll speciaal voor hem. Gevuld met zijn lievelingseten: komkommer, wortel en stukjes dentastix. (Voordat je denkt: OMG IRIS DAT IS GEEN ETEN VOOR HONDJES. Geen zorgen, als je ziet wat beagle-ninja Ollie op een dag allemaal naar binnen werkt dan is een mini-springroll wel het minst problematische).

Maandag

groentesapjebloesems

’s Ochtends had ik een afspraak bij Bagels & Beans (ik denk dat ik dit gewoon omdoop tot mijn tweede kantoor). Ik kreeg bovenstaand groentesapje om te proberen, deze sapjes worden hier in de buurt gemaakt! Verder deed ik saaie computerdingen en maakte lekkere soep met raapstelen. Toen de zon onderging maakte ik een wandeling met Ollie. Alles zag er zo fantastisch mooi uit. Kijk die bloemen nou! Ik kan nauwelijks geloven dat ik die foto gewoon met mijn telefoon heb gemaakt. #nofilter

Dinsdag

vrouwenvaasje vrouwenvaasje

Anne-Fleur volg ik op Instagram en ik zie altijd mooie vrouwenvaasjes bij haar voorbij komen. Ze maakt zelf keramiek, heel tof! Toen ik zag dat ze weer vrouwenvaasjes in haar webshop had gezet, heb ik er direct één besteld. Vandaag kwam mijn vaasje binnen. Ik vind haar zo mooi! Ze staat te shinen in het Tomado-rekje in de woonkamer. Heel erg blij mee. Ook werden er fantastische schoenen met een mooi verhaal gebracht door de pakketjesmeneer, die zal ik binnenkort laten zien in een aparte blogpost.

Woensdag

wandelen in de natuur

Woensdag was fijn. Ollie was blij, Steve was blij, ik was blij. Iedereen blij. We maakten lekker burgerlijk een extreem lange wandeling. In totaal waren we meer dan twee uur weg! We liepen tussen de boerderijen en paarden (Ollie was lichtelijk geïntimideerd en dacht ‘wowww dat zijn grote hondjes’). Om de burgerlijkheid nog iets op te schroeven, wil ik zo’n grote thermosfles kopen zodat ik thee of soep mee kan nemen tijdens onze wandelavonturen. Oh, en misschien wel een picknickkleedje. Hoe leuk! Ik voelde me heel gelukkig.

Donderdag

fotomodel ollie

Donderdag deed ik alleen maar saaie dingen achter mijn computer die niet leuk zijn om over te schrijven. “Ik beantwoordde mailtjes en werkte aan een deadline” – ok, goed verhaal Iris. Dus hierboven een foto van mijn favoriete fotomodel. Hij lag te slapen op z’n dekentje en keek zo op met zijn puppy-ogen toen ik de kamer binnen wandelde. Lieffff. Als ik met Ollie wandel vragen mensen trouwens heel vaak of ‘ie nog een jonkie is. Blijkbaar heeft hij écht een beetje een puppy-uitstraling, aww. Vervolgens vertel ik dan zijn hele levensverhaal, ben echt een hondenmamagekkie geworden. En ik schaam me er niet eens voor.

Vrijdag

soja latte bij bagels and beans

Vrijdagmiddag had ik een leuke afspraak met Kirsten die helemaal van het verre Noorden naar Enschede kwam! We hebben veel gekletst over ondernemen en bloggen. Het was voor haar afstudeeronderzoek. Ik vind het altijd leuk om aan dat soort dingen mee te werken. Want dan kan ik schaamteloos veel praten en wordt het nog gewaardeerd ook. Kirsten heeft trouwens een hartstikke leuke webshop gevuld met oude camera’s en filmrolletjes, een bezoekje waard voor iedereen die van analoge fotografie houdt.

Ook haalde ik mijn zonnebril op sterkte op, hij was eindelijk klaar. Oh, wat fijn! Ik koos voor polariserende glazen en dat is echt een wereld van verschil. Dat is veel rustiger voor je ogen, weet niet goed hoe ik het uit moet leggen. Hier staat het denk ik wel goed beschreven. Ik ben er helemaal gelukkig mee, geen hoofdpijn meer van de zon!

’s Avonds was m’n hoofd compleet overspoeld en kon ik wel huul’n, zoals we dat in Twente zeggen. Ik probeer er altijd op te letten dat ik niet over mijn grenzen ga, maar blijkbaar had ik deze week toch te veel gedaan. Terwijl het echt wel meeviel allemaal, voor mijn gevoel. Frustrerend vind ik dat. Ik vervloekte m’n ADHD-hoofd, maakte het ultieme comfort food (risotto) en ging heel vroeg slapen 

Zaterdag

pakket op de post doenkookvideodiepvriespizza

De winnaar van het ikbenirisniet-pakket had ik deze week (willekeurig) geselecteerd. Vandaag ging haar pakket op de post. Niet gewonnen, niet getreurd! Ik ben namelijk bezig met het organiseren van (hopelijk) iets leuks. Verder schreef ik een boekreview, die eigenlijk de vorige dag al online had moeten komen volgens mijn prachtige blogschema waar ik me nooit aan houd. Voor alle trouwe lezers die van structuur houden: het spijt me zeer, ik doe écht heeeel erg mijn best, ik vind het alleen zó moeilijk. Aan de ene kant denk ik ‘ach het is mijn blog, ik bepaal zelf wel wanneer ik iets online zet en dan zien mensen het vanzelf wel’. Maar aan de andere kant weet ik dat het ook een soort basisregel is dat lezers moeten weten wat ze kunnen verwachten, enzovoort. En voor mezelf zou het ook gewoon rust geven als ik een beetje vooruit kan werken. Of telt de verwachting dat je nooit goed weet wat te verwachten ook?

’s Middags maakte ik een kookfilmpje voor Patreon! Deze keer maakte ik een cashewcrème voor op brood, uit het kookboek Veggie burgers, balletjes en beleg. Inmiddels was het al avond en toen moest ik mijn weekoverzicht nog typen, dus dat schoof ik maar even door naar de zondagochtend. (Jullie slapen toch allemaal uit nu hè?) Ook netjes eten bedenken en koken zat er niet meer in: tijd voor pizza!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: een video met Deisy waarin we kletsen over ondernemen, succes en onzekerheid
 Dinsdag: samenwerking met Vrijopnaam over het adopteren van zonnepanelen ☀️
 Woensdag: 5-minuten-recept voor doperwtenspread
 Zaterdag: review van een boekje waar je blij van wordt

Back to Top