Weekoverzicht: springrolls & een vrouwenvaasje

Hallo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

springrollsspringroll voor ollie

Eén keer per zo-veel-maanden krijg ik intens veel zin in springrolls (of summerrolls heten ze eigenlijk). Tot ik ermee bezig ben en me realiseer wat een pokkewerk het is om ze te maken. Toch blijft het één van mijn favoriete gerechten. We maakten er een DIY-project van: alles in schaaltjes op de eettafel en samen de boel rollen. Dan is het veel leuker om te maken! We vulden ze met onder andere spinazie, witte kool, wortel, shiitake en reepjes gebakken ei. Ollie had het er maar moeilijk mee met al dat lekkere eten op tafel. Dus als beloning maakte ik ook een springroll speciaal voor hem. Gevuld met zijn lievelingseten: komkommer, wortel en stukjes dentastix. (Voordat je denkt: OMG IRIS DAT IS GEEN ETEN VOOR HONDJES. Geen zorgen, als je ziet wat beagle-ninja Ollie op een dag allemaal naar binnen werkt dan is een mini-springroll wel het minst problematische).

Maandag

groentesapjebloesems

’s Ochtends had ik een afspraak bij Bagels & Beans (ik denk dat ik dit gewoon omdoop tot mijn tweede kantoor). Ik kreeg bovenstaand groentesapje om te proberen, deze sapjes worden hier in de buurt gemaakt! Verder deed ik saaie computerdingen en maakte lekkere soep met raapstelen. Toen de zon onderging maakte ik een wandeling met Ollie. Alles zag er zo fantastisch mooi uit. Kijk die bloemen nou! Ik kan nauwelijks geloven dat ik die foto gewoon met mijn telefoon heb gemaakt. #nofilter

Dinsdag

vrouwenvaasje vrouwenvaasje

Anne-Fleur volg ik op Instagram en ik zie altijd mooie vrouwenvaasjes bij haar voorbij komen. Ze maakt zelf keramiek, heel tof! Toen ik zag dat ze weer vrouwenvaasjes in haar webshop had gezet, heb ik er direct één besteld. Vandaag kwam mijn vaasje binnen. Ik vind haar zo mooi! Ze staat te shinen in het Tomado-rekje in de woonkamer. Heel erg blij mee. Ook werden er fantastische schoenen met een mooi verhaal gebracht door de pakketjesmeneer, die zal ik binnenkort laten zien in een aparte blogpost.

Woensdag

wandelen in de natuur

Woensdag was fijn. Ollie was blij, Steve was blij, ik was blij. Iedereen blij. We maakten lekker burgerlijk een extreem lange wandeling. In totaal waren we meer dan twee uur weg! We liepen tussen de boerderijen en paarden (Ollie was lichtelijk geïntimideerd en dacht ‘wowww dat zijn grote hondjes’). Om de burgerlijkheid nog iets op te schroeven, wil ik zo’n grote thermosfles kopen zodat ik thee of soep mee kan nemen tijdens onze wandelavonturen. Oh, en misschien wel een picknickkleedje. Hoe leuk! Ik voelde me heel gelukkig.

Donderdag

fotomodel ollie

Donderdag deed ik alleen maar saaie dingen achter mijn computer die niet leuk zijn om over te schrijven. “Ik beantwoordde mailtjes en werkte aan een deadline” – ok, goed verhaal Iris. Dus hierboven een foto van mijn favoriete fotomodel. Hij lag te slapen op z’n dekentje en keek zo op met zijn puppy-ogen toen ik de kamer binnen wandelde. Lieffff. Als ik met Ollie wandel vragen mensen trouwens heel vaak of ‘ie nog een jonkie is. Blijkbaar heeft hij écht een beetje een puppy-uitstraling, aww. Vervolgens vertel ik dan zijn hele levensverhaal, ben echt een hondenmamagekkie geworden. En ik schaam me er niet eens voor.

Vrijdag

soja latte bij bagels and beans

Vrijdagmiddag had ik een leuke afspraak met Kirsten die helemaal van het verre Noorden naar Enschede kwam! We hebben veel gekletst over ondernemen en bloggen. Het was voor haar afstudeeronderzoek. Ik vind het altijd leuk om aan dat soort dingen mee te werken. Want dan kan ik schaamteloos veel praten en wordt het nog gewaardeerd ook. Kirsten heeft trouwens een hartstikke leuke webshop gevuld met oude camera’s en filmrolletjes, een bezoekje waard voor iedereen die van analoge fotografie houdt.

Ook haalde ik mijn zonnebril op sterkte op, hij was eindelijk klaar. Oh, wat fijn! Ik koos voor polariserende glazen en dat is echt een wereld van verschil. Dat is veel rustiger voor je ogen, weet niet goed hoe ik het uit moet leggen. Hier staat het denk ik wel goed beschreven. Ik ben er helemaal gelukkig mee, geen hoofdpijn meer van de zon!

’s Avonds was m’n hoofd compleet overspoeld en kon ik wel huul’n, zoals we dat in Twente zeggen. Ik probeer er altijd op te letten dat ik niet over mijn grenzen ga, maar blijkbaar had ik deze week toch te veel gedaan. Terwijl het echt wel meeviel allemaal, voor mijn gevoel. Frustrerend vind ik dat. Ik vervloekte m’n ADHD-hoofd, maakte het ultieme comfort food (risotto) en ging heel vroeg slapen 

Zaterdag

pakket op de post doenkookvideodiepvriespizza

De winnaar van het ikbenirisniet-pakket had ik deze week (willekeurig) geselecteerd. Vandaag ging haar pakket op de post. Niet gewonnen, niet getreurd! Ik ben namelijk bezig met het organiseren van (hopelijk) iets leuks. Verder schreef ik een boekreview, die eigenlijk de vorige dag al online had moeten komen volgens mijn prachtige blogschema waar ik me nooit aan houd. Voor alle trouwe lezers die van structuur houden: het spijt me zeer, ik doe écht heeeel erg mijn best, ik vind het alleen zó moeilijk. Aan de ene kant denk ik ‘ach het is mijn blog, ik bepaal zelf wel wanneer ik iets online zet en dan zien mensen het vanzelf wel’. Maar aan de andere kant weet ik dat het ook een soort basisregel is dat lezers moeten weten wat ze kunnen verwachten, enzovoort. En voor mezelf zou het ook gewoon rust geven als ik een beetje vooruit kan werken. Of telt de verwachting dat je nooit goed weet wat te verwachten ook?

’s Middags maakte ik een kookfilmpje voor Patreon! Deze keer maakte ik een cashewcrème voor op brood, uit het kookboek Veggie burgers, balletjes en beleg. Inmiddels was het al avond en toen moest ik mijn weekoverzicht nog typen, dus dat schoof ik maar even door naar de zondagochtend. (Jullie slapen toch allemaal uit nu hè?) Ook netjes eten bedenken en koken zat er niet meer in: tijd voor pizza!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: een video met Deisy waarin we kletsen over ondernemen, succes en onzekerheid
 Dinsdag: samenwerking met Vrijopnaam over het adopteren van zonnepanelen ☀️
 Woensdag: 5-minuten-recept voor doperwtenspread
 Zaterdag: review van een boekje waar je blij van wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 reacties op “Weekoverzicht: springrolls & een vrouwenvaasje

 1. yvonne schreef:

  Jouw weekoverzicht geeft al heel veel structuur. Dus no worry’s ik blijf toch wel (lurken) lezen op je blog.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah dat is lief, dankjewel! Ik ben soms bang dat mensen misschien denken dat ik mijn blog dan helemaal niet serieus neem als ik me niet eens aan een simpel schemaatje kan houden. Want dat is echt helemaaal niet zo, het komt gewoon door mijn onkunde wat betreft plannen. Maar misschien is dat vooral een onzekerheid in mijn eigen hoofd en iets waar anderen totaal niet over nadenken.

   | Reageer op deze reactie
   1. yvonne schreef:

    Dat is bij mij zeker zo. En ondanks dat je dat zelf niet vind vnd ik dat er toch wel structuur in je blog zit. Er is altijd wat te lezen, of te zien op je social media. Er zijn bloggers die soms zonder aankondiging maanden niks produceren op hun blog en dat zonder aankondiging vooraf, of ineens gaan bloggen of dan besluiten daar ineens weer mee te stoppen…Dat vind ik zelf lastig en dan haak ik af. Dat gevoel heb ik bij jou helemaal niet.

    | Reageer op deze reactie
 2. Hedwig schreef:

  Wat een fijne week heb je achter de rug! Al het eten ziet er zoo goed uit, ik krijg er honger van. Ik weet trouwens dat elke zondag je weekoverzicht online komt, maar verder zou ik echt niet weten wat je blogschema zou (moeten) zijn. Dus vooral bloggen wanneer het je zelf het beste uit komt, denk ik! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha oh dat is ook wel een voordeel van mijn gebrek aan structuur natuurlijk! Nee nouja, ik heb ook niet echt een heeel strak schema, hoor. Wat ik in ieder geval probeer is om 4 blogposts per week te plaatsen en als er een advertorial bij zit probeer ik er eentje extra bij te plaatsen die week, dus 4-5 per week! Misschien moet ik dat ook gewoon in mijn hoofd houden en niet meer echt kijken naar de dagen. Al heb ik dan ook wel weer als ik dat helemaal loslaat, ik op een gegeven moment denk: ach, kan morgen ook nog wel, en dan stel ik het maar uit en uit en uit. Hmm. Tot zo ver mijn gedachtenspinsel 😛 Dankjewel voor je lieve reactie!

   | Reageer op deze reactie
 3. Iris schreef:

  Geen zorgen hoor, als het een keer zo uitkomt is een artikel vroeger/later/niet helemaal geen punt (ik lees ze nog steeds graag!).

  | Reageer op deze reactie
 4. Esmee schreef:

  Hahaha zo leuk een springroll voor Ollie! Behalve dat ze me erg lekker lijken zien ze er ook wel heel gaaf uit. Fotogeniek voer is dat :-)!

  | Reageer op deze reactie
 5. Nora schreef:

  Springrolls!!❤ ook mijn favoriet!! Wat had jij er veel!! (Zag ik op de foto) Voor jou en Steve alleen? Ik raak altijd best snel vol van die dingen, maar dan eet ik een uur later gewoon weer verder😃
  IK ga er volgende keer ook een voor m’n hond maken, goed idee!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja voor twee personen was dat! Uiteindelijk zaten we best vol en hadden we nog 4 springrolls over geloof ik. Maar precies zoals je zegt, na een uur krijg je weer trek en dan kan je zo verder eten 😛

   | Reageer op deze reactie
 6. Lieke schreef:

  Ik vind het echt geen probleem dat jij je niet aan je eigen blogschema houdt hoor! Dat is best wel Nederlands, dat je iets op tijd ‘moet’ doen en op tijd online ‘moet’ zetten. Wat is nou daadwerkelijk het gevolg als een post een dagje later online komt? Wat mij betreft is er echt geen man overboord. Dan kijken je lezers gewoon weer een andere dag op je blog en tadaa, nieuwe content die ze kunnen lezen 🙂 Maakt toch niets uit?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah lief, haha! Ik denk ook niet dat het me per se om vaste tijden gaat, maar meer dat ik graag een beetje vooruit zou willen kunnen werken. Dat ik dan bijvoorbeeld per week alles netjes in heb gepland en er niet meer over na hoef te denken. Nouja. Misschien moet ik gewoon accepteren dat ik nooit zo ga worden, maar ik heb altijd nog stille hoop 😛 Net als leren met tentamens: de volgende keer begin ik echt op tijd!! (Nooit gebeurd uiteraard.) Dankjewel voor je lieve reactie! <3

   | Reageer op deze reactie
 7. Bente schreef:

  Ah ik krijg spontaan zin in springrolls! Die ga ik van de week zeker ook weer eens maken! En die foto van die bloesem is inderdaad errrrg mooi! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Jessica J. schreef:

  Ik blijf jouw weekoverzichten heel erg leuk vinden! Wat maak je toch heerlijk eten! En wahh, dat koppie van Ollie weer! ♥ Also, ik vind het niet erg dat je je niet altijd aan je planning houdt, hoor. Beter zo dan dat je artikels post waarmee je nog niet 100% tevreden bent.

  | Reageer op deze reactie
 9. Marije schreef:

  Heb je toevallig een lekker alternatief voor de rijstvellen van de spring rolls? Ik vind namelijk wat er in kan super lekker maar de rijstvellen echt vies. Wraps zie ik ook niet zo zitten.

  | Reageer op deze reactie
 10. Pingback: Weekoverzicht: futuristische blender, ETN & een poké bowl | IKBENIRISNIET
Back to Top