Weekoverzicht: futuristische blender, ETN & een poké bowl

Hoi, leuk dat je er weer bent!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Bulgur met bloemkool en sinaasappeldressing

Het leek wel zomer! Ollie was zijn vrolijke zelf. Steve was heel de dag in Duitsland aan het motorrijden. Dus ik had heel het huis voor mezelf om lekker productief bezig te gaan. Zo ging ik aan de slag met een advertorial voor deze futuristische sci-fi-blender. Wat er zo sci-fi aan is kan je binnenkort lezen! Ik maakte allemaal lekkere smoothies en voelde me súperfit. Waarschijnlijk omdat ik zes kilo bleekselderij en spinazie in sapvorm naar binnen werkte tussen het blenderen en fotograferen door. En ik maakte twee lange wandelingen met Olliebol. Hij was netjes afgevallen, maar toen heb ik er iets minder opgelet en nu is hij weer letterlijk een bolle Olliebol. Gelukkig wordt het steeds mooier weer en is het langer licht, dan vind ik veel wandelen niet erg.

En omdat Steve ’s avonds niet mee at kon ik vieze dingen eten. Zoals bloemkool. Eerlijk gezegd houd ik zelf ook niet van bloemkool. Ik was vijf minuten voor sluitingstijd in de supermarkt, was van plan om bulgur met saffraan, aubergine, granaatappelpitjes en feta te maken. Maar toen bleek dat de aubergine, saffraan én granaatappelpitjes op waren. Uit paniek nam ik maar een bloemkool mee en vergat de feta. Daar kwam het bovenstaande gerecht uit; de bloemkool roosterde ik in de oven met een shitload aan kruiden en ik maakte een sinaasappeldressing/sausje. Werd superlekker! Als ik me nog goed kan herinneren hoe ik het precies maakte, zal ik het recept binnenkort uitwerken. (De stapel wordt steeds groter, de one pot gnocchi uit dit weekoverzicht moet ook nog online komen! Ben het niet vergeten, hoor.)

Maandag

Ik zette de laatste puntjes op de i voor de deadline. En dronk weer een groene smoothie en at daarbij een chocolademuffin (met witte chocoladevulling, OH MY zó lekker). Want balans is heel belangrijk. ’s Middags kwam Annemiek langs, ze had een fles wijn voor me meegenomen als bedankje. Ik had geholpen met een statistiek-opdracht. Blijkbaar had ik al mijn statistiekkennis toch niet compleet verdrongen. Ik voelde me daardoor trouwens ook extra dankbaar dat ik niet meer studeer. Sowieso is dat iets waar ik élke dag dankbaar voor ben. Maar al die statistiekvakken waren de hel op aarde. Maar goed, voor een fles wijn wil ik me natuurlijk best even over mijn statistiek-haat zetten. Ik ben de moeilijkste niet.

’s Avonds maakte ik weer een snelle one pot gnocchi. Het is zo’n fijn gerecht: makkelijk, snel, weinig afwas en je kan het helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Mocht je geen geduld hebben om maar te wachten tot ik dat recept een keer online gooi (snap ik wel), dan is dit een snelle handleiding: bak groenten die je lekker vindt (zoals ui, knoflook, aubergine en/of paprika), gooi daar de gnocchi bij en bak even mee, doe er tomatensaus en een bouillonblokje bij. Eventueel een scheutje water en extra kruiden of smaakmakers. Even laten pruttelen, kaas en verse kruiden erover verdelen, klaar!

Dinsdag

Saaie niet-noemswaardige productieve dag #1: ik zat de hele dag achter mijn computer geplakt. Ik ben namelijk iets leuks aan het organiseren voor mijn verjaardag! Hint: allemaal toffe dingen die je kan winnen, oeh yeah. Had er alleen even niet zo goed aan gedacht dat het nogal veel heen-en-weer gemail is. Ik was dus vooral druk met blogdingen achter de schermen. Niet zo heel boeiend voor jullie om over te lezen. O ja, en ik maakte de bulgursalade.

Woensdag

wandelen met ollie

Saaie niet-noemswaardige productieve dag #2: een herhaling van de vorige dag, alleen dan ruimde ik ook nog wat op want mijn moeder zou de volgende dag langs komen, jeej!

Donderdag

taart met mamahonest bio drankjesIk begon de dag al vroeg met boodschappen bij de Lidl. Het valt me op dat bij de Lidl veel meer groenten zonder verpakkingen worden verkocht dan in andere supermarkten. Bij de Jumbo wordt het alleen maar meer. Zelfs tomaten kan je niet meer zonder plastic verpakking meenemen. Ik vind het ook leuk dat er bij de groenten een bordje staat dat het niet altijd nodig is om een plastic zakje te gebruiken. Eén van mijn grootste ergernissen is als iemand een plastic zakje om een losse bloemkool of een tros bananen doet. Echt, waarom?! Ik ben helemaal niet activistisch ingesteld, maar als ik zoiets zie, voel ik gelijk de behoefte om iemand erop aan te spreken als een soort anti-overbodige-plastic-zakjes-politie.

’s Middags kwam mijn lieve mama langs met taart! Ze hielp mij met het doen van de inkomstenbelasting. Ik vind dat heel ingewikkeld, ik ben altijd bang dat ik per ongeluk onbedoeld belastingfraude pleeg. Maar alles kwam goed. Het viel deze keer ook best mee om in te vullen omdat we vorig jaar al veel ingewikkelde dingen hadden uitgevogeld. Tussendoor werden bovenstaande nieuwe bio-drankjes gebracht door de postbode. De verpakking was deels gemaakt van biologisch afbreekbaar “plastic” en dat vond ik verwarrend, want hoe moet je het dan scheiden? Het mag niet bij GFT, maar volgens mij ook niet bij PMD. Dus dan zou het bij restafval moeten? Maar dat is juist weer minder ‘groen’ zou ik zeggen. Note to self: uitzoeken hoe dit zit. Het was wel lekker overigens. Een beetje ice tea green-achtig maar dan fruitiger.

Vrijdag

theepot op de post doen

Ik was gevraagd of ik een cadeau wilde doneren aan het Rode Kruis zodat zij dat zouden konden verkopen. Ik deed onze theepot plus theelicht op de post, die stond toch alleen nog maar voor de sier in de kamer. Binnenkort wordt ‘ie door ze op Marktplaats gezet. Ik zal een linkje delen als de advertentie online staat zodat je erop kan bieden mocht je het een leuke theepot vinden! De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

Zaterdag

pokebowl

’s Ochtends had ik een afspraak voor een interview. Steve werkt op zaterdag dus ik moest Ollie al vroeg uitlaten. Ollie was not amused. Mensen waarschuwden me van te voren toen ik een hond wilde: dan moet je heel vroeg opstaan om hem uit te laten!! Nou, dat hoef ik bij Ollie dus echt niet te doen. Hij wilde het kortste rondje lopen en deed niet eens blije huppels. Daarna sprong ik op de fiets voor een leuk gesprek met Olga bij saladebar ETN, voor een artikel waar ze mee bezig was. Eenmaal thuis kreeg ik niet veel productiefs meer voor elkaar. Ik was ook al best productief geweest deze week! Soms vergeet ik dat ik ook best weekend mag vieren. Dus ik ben in bed gaan liggen met een grote kop thee en het boek Vrouwen & Kleren. Ik had het boek gekocht als research materiaal voor mijn geheime project (oeeehhhhh) maar het is serieus heel leuk en interessant om te lezen!

’s Avonds maakte ik een poké bowl (dat is eigenlijk gewoon een hoop groente en noodles in een kom gegooid, maar als je het een #pokebowl noemt op Instagram krijg je extra likes). En dat was mijn week alweer! Ik vond het een goede week.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: recept voor een voorjaarssoep
 Woensdag: de 50e editie van de maandelijkse filmtips
 Vrijdag: een review van het boek De financiële detox

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties op “Weekoverzicht: futuristische blender, ETN & een poké bowl

 1. chucky1012 schreef:

  Zo een leuk weekoverzicht!
  Zeer productief.
  Foxy wil ook niet altijd vroeg mee om uitgelaten te worden, niet als het regent.

  Fijne dagen Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Nora schreef:

  Weer superleuk om te lezen! Die gnocchi: heel benieuwd naar recept ja😎 Maar met deze korte uitleg kom ik denk ik ook een eind. En spannend al je achter-de-schermen-dingetjes! Fijne Pasen!! x

  | Reageer op deze reactie
 3. Anna Maria schreef:

  Een productieve week zo te lezen!! Met heerlijke gerechten en ik kan me ook altijd ergeren als mensen voor alles plastictasje gebruiken…

  | Reageer op deze reactie
 4. Romy schreef:

  Je hebt zo te horen een drukke en productieve week achter de rug! Ik ben heel benieuwd naar die futuristische blender! Het klinkt heel supersonisch 😉 En wat lief dat je hebt geholpen met een statistiekopdracht. Dat vak is inderdaad ook niet iets waar ik naar terug verlang nu ik afgestudeerd ben 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. shirah schreef:

  Nu heb ik zin in bloemkool en dat ik heb ik ongeveer nooit. Die theepot is héél mooi. Mijn theepot staat ook meer voor de sier in de kamer, gek is dat.

  | Reageer op deze reactie
 6. Ruth schreef:

  Ooo die plastic zakjes bij de groente afdeling in de supermarkt…ik erger me er groen en geel aan! Vooral als mensen inderdaad al iets met een harde schil in een zakje stoppen. Het ‘ergste’ wat ik wat dat betreft heb gezien is iemand die reeds in plastic voorverpakte witlof in een zakje deed. WHY!? Gelukkig zijn plastic zakjes nu banned uit de Franse supermarkten en zijn er alleen maar biologisch afbreekbare zetmeel zakjes (ofzoiets) beschikbaar. Dat hebben ze dan wel weer goed aangepakt vind ik 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat heb ik ook eens gezien! Iemand die twee in plastic verpakte komkommers in een zakje deed. Ik stond echt te kijken met een groot vraagteken boven mijn hoofd :’) Ik weet wel dat sommige mensen het heel vies vinden als groenten wordt aangeraakt door anderen en dat ze daarom alles in plastic zakjes doen. Maarja, hoe denk je dat de groenten daar in de supermarkt terecht is gekomen dan, dat is sowieso al door mensen aangeraakt. Dan kan het kassameisje het ook nog wel één keer vast pakken 😛

   | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Afval scheiden wordt steeds lastiger inderdaad met biologisch afbreekbaar materiaal. Ik krijg bijna de indruk dat ‘biologisch afbreekbaar’ zoiets betekent als ‘gooi maar in de bosjes, dan verdwijnt het vanzelf’. Maar dat is vast óók niet de bedoeling…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha nee, dat zou ik inderdaad niet doen. Ik heb het eens uitgezocht en je hebt dus verschillende niveaus van biologische afbreekbaarheid (?), meestal bedoelen ze dat het industrieel composteerbaar is en niet voor op je eigen composthoop want dat werkt niet. Dus dat het gewoon in de GFT-container mag en dan komt het goed. Maar als er gedeeltelijk echt plastic in zit zou het daar wel niet bij mogen lijkt mij, hm..

   | Reageer op deze reactie
 8. Linda schreef:

  Die eerste twee foto’s van Ollie!!! <3 (Daar moesten eigenlijk nog minstens 100 uitroeptekens bij – ongeveer zo: !!!1!!!11!!! – en heel veel hartjes maar dat vond ik toch ook weer overdreven) Ik moest zo hard lachen om je bloemkool-verhaal, ik ging het hardop voorlezen hier en Johan (mijn man) moest er ook om lachen. Ik houd zoveel van jouw schrijfstijl!

  | Reageer op deze reactie
 9. Joyce schreef:

  Ik krijg ook de kriebels van al die verpakkingen. Vroeg me pas ook af wat er gebeurd is met die ‘oldskool’ bruine papieren zakken die je eerst kon pakken ipv een plastictasje. De dag daarna was ik bij de nieuwe Hoogvliet om de hoek en die had bruine papieren verpakkingen, yay, hoef ik niet zo’n giga zak te pakken als ik 150 gram sperziebonen wil hebben ofzo :’)

  | Reageer op deze reactie
 10. Claire schreef:

  Ahhh zo leuk! Ik moest wel lachen om je #pokebowl. Ik word zó blij van de eerste Olliefoto, dat neusje is zo cute haha. Klinkt alsof je een super productieve week achter de rug hebt. Ik ben héééééél benieuwd.

  | Reageer op deze reactie
 11. Hahahahh zooo herkenbaar, die plastic zakjes… Hoe bewuster je je wordt van al die verpakkingen hoe meer je er ziet he :/ Gelukkig had je voor de rest volgens mij een super leuke week 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha jaaa, die heb ik ooit gekregen van mijn schoonmoeder! Ik vind ze zo kneuterig en leuk haha.

   | Reageer op deze reactie
 12. Pingback: Weekoverzicht: Jarig, eten in het Paradijs en Ollie loopt los! | IKBENIRISNIET
Back to Top