Weekoverzicht: futuristische blender, ETN & een poké bowl

Hoi, leuk dat je er weer bent!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Bulgur met bloemkool en sinaasappeldressing

Het leek wel zomer! Ollie was zijn vrolijke zelf. Steve was heel de dag in Duitsland aan het motorrijden. Dus ik had heel het huis voor mezelf om lekker productief bezig te gaan. Zo ging ik aan de slag met een advertorial voor deze futuristische sci-fi-blender. Wat er zo sci-fi aan is kan je binnenkort lezen! Ik maakte allemaal lekkere smoothies en voelde me súperfit. Waarschijnlijk omdat ik zes kilo bleekselderij en spinazie in sapvorm naar binnen werkte tussen het blenderen en fotograferen door. En ik maakte twee lange wandelingen met Olliebol. Hij was netjes afgevallen, maar toen heb ik er iets minder opgelet en nu is hij weer letterlijk een bolle Olliebol. Gelukkig wordt het steeds mooier weer en is het langer licht, dan vind ik veel wandelen niet erg.

En omdat Steve ’s avonds niet mee at kon ik vieze dingen eten. Zoals bloemkool. Eerlijk gezegd houd ik zelf ook niet van bloemkool. Ik was vijf minuten voor sluitingstijd in de supermarkt, was van plan om bulgur met saffraan, aubergine, granaatappelpitjes en feta te maken. Maar toen bleek dat de aubergine, saffraan én granaatappelpitjes op waren. Uit paniek nam ik maar een bloemkool mee en vergat de feta. Daar kwam het bovenstaande gerecht uit; de bloemkool roosterde ik in de oven met een shitload aan kruiden en ik maakte een sinaasappeldressing/sausje. Werd superlekker! Als ik me nog goed kan herinneren hoe ik het precies maakte, zal ik het recept binnenkort uitwerken. (De stapel wordt steeds groter, de one pot gnocchi uit dit weekoverzicht moet ook nog online komen! Ben het niet vergeten, hoor.)

Maandag

Ik zette de laatste puntjes op de i voor de deadline. En dronk weer een groene smoothie en at daarbij een chocolademuffin (met witte chocoladevulling, OH MY zó lekker). Want balans is heel belangrijk. ’s Middags kwam Annemiek langs, ze had een fles wijn voor me meegenomen als bedankje. Ik had geholpen met een statistiek-opdracht. Blijkbaar had ik al mijn statistiekkennis toch niet compleet verdrongen. Ik voelde me daardoor trouwens ook extra dankbaar dat ik niet meer studeer. Sowieso is dat iets waar ik élke dag dankbaar voor ben. Maar al die statistiekvakken waren de hel op aarde. Maar goed, voor een fles wijn wil ik me natuurlijk best even over mijn statistiek-haat zetten. Ik ben de moeilijkste niet.

’s Avonds maakte ik weer een snelle one pot gnocchi. Het is zo’n fijn gerecht: makkelijk, snel, weinig afwas en je kan het helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Mocht je geen geduld hebben om maar te wachten tot ik dat recept een keer online gooi (snap ik wel), dan is dit een snelle handleiding: bak groenten die je lekker vindt (zoals ui, knoflook, aubergine en/of paprika), gooi daar de gnocchi bij en bak even mee, doe er tomatensaus en een bouillonblokje bij. Eventueel een scheutje water en extra kruiden of smaakmakers. Even laten pruttelen, kaas en verse kruiden erover verdelen, klaar!

Dinsdag

Saaie niet-noemswaardige productieve dag #1: ik zat de hele dag achter mijn computer geplakt. Ik ben namelijk iets leuks aan het organiseren voor mijn verjaardag! Hint: allemaal toffe dingen die je kan winnen, oeh yeah. Had er alleen even niet zo goed aan gedacht dat het nogal veel heen-en-weer gemail is. Ik was dus vooral druk met blogdingen achter de schermen. Niet zo heel boeiend voor jullie om over te lezen. O ja, en ik maakte de bulgursalade.

Woensdag

wandelen met ollie

Saaie niet-noemswaardige productieve dag #2: een herhaling van de vorige dag, alleen dan ruimde ik ook nog wat op want mijn moeder zou de volgende dag langs komen, jeej!

Donderdag

taart met mamahonest bio drankjesIk begon de dag al vroeg met boodschappen bij de Lidl. Het valt me op dat bij de Lidl veel meer groenten zonder verpakkingen worden verkocht dan in andere supermarkten. Bij de Jumbo wordt het alleen maar meer. Zelfs tomaten kan je niet meer zonder plastic verpakking meenemen. Ik vind het ook leuk dat er bij de groenten een bordje staat dat het niet altijd nodig is om een plastic zakje te gebruiken. Eén van mijn grootste ergernissen is als iemand een plastic zakje om een losse bloemkool of een tros bananen doet. Echt, waarom?! Ik ben helemaal niet activistisch ingesteld, maar als ik zoiets zie, voel ik gelijk de behoefte om iemand erop aan te spreken als een soort anti-overbodige-plastic-zakjes-politie.

’s Middags kwam mijn lieve mama langs met taart! Ze hielp mij met het doen van de inkomstenbelasting. Ik vind dat heel ingewikkeld, ik ben altijd bang dat ik per ongeluk onbedoeld belastingfraude pleeg. Maar alles kwam goed. Het viel deze keer ook best mee om in te vullen omdat we vorig jaar al veel ingewikkelde dingen hadden uitgevogeld. Tussendoor werden bovenstaande nieuwe bio-drankjes gebracht door de postbode. De verpakking was deels gemaakt van biologisch afbreekbaar “plastic” en dat vond ik verwarrend, want hoe moet je het dan scheiden? Het mag niet bij GFT, maar volgens mij ook niet bij PMD. Dus dan zou het bij restafval moeten? Maar dat is juist weer minder ‘groen’ zou ik zeggen. Note to self: uitzoeken hoe dit zit. Het was wel lekker overigens. Een beetje ice tea green-achtig maar dan fruitiger.

Vrijdag

theepot op de post doen

Ik was gevraagd of ik een cadeau wilde doneren aan het Rode Kruis zodat zij dat zouden konden verkopen. Ik deed onze theepot plus theelicht op de post, die stond toch alleen nog maar voor de sier in de kamer. Binnenkort wordt ‘ie door ze op Marktplaats gezet. Ik zal een linkje delen als de advertentie online staat zodat je erop kan bieden mocht je het een leuke theepot vinden! De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

Zaterdag

pokebowl

’s Ochtends had ik een afspraak voor een interview. Steve werkt op zaterdag dus ik moest Ollie al vroeg uitlaten. Ollie was not amused. Mensen waarschuwden me van te voren toen ik een hond wilde: dan moet je heel vroeg opstaan om hem uit te laten!! Nou, dat hoef ik bij Ollie dus echt niet te doen. Hij wilde het kortste rondje lopen en deed niet eens blije huppels. Daarna sprong ik op de fiets voor een leuk gesprek met Olga bij saladebar ETN, voor een artikel waar ze mee bezig was. Eenmaal thuis kreeg ik niet veel productiefs meer voor elkaar. Ik was ook al best productief geweest deze week! Soms vergeet ik dat ik ook best weekend mag vieren. Dus ik ben in bed gaan liggen met een grote kop thee en het boek Vrouwen & Kleren. Ik had het boek gekocht als research materiaal voor mijn geheime project (oeeehhhhh) maar het is serieus heel leuk en interessant om te lezen!

’s Avonds maakte ik een poké bowl (dat is eigenlijk gewoon een hoop groente en noodles in een kom gegooid, maar als je het een #pokebowl noemt op Instagram krijg je extra likes). En dat was mijn week alweer! Ik vond het een goede week.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: recept voor een voorjaarssoep
 Woensdag: de 50e editie van de maandelijkse filmtips
 Vrijdag: een review van het boek De financiële detox

Fijne zondag!

Back to Top